Verksamhetsseminarierna

Svenska Golfförbundets årliga seminarieturné, där verksamma i landets klubbar och distrikt bjuds in till en heldag med nyheter, inspiration, nätverkande och diskussioner kring spännande ämnen i Golfsverige.

Verksamhetsseminarierna har arrangerats sedan mitten av 2010-talet och blivit alltmer populära och välbesökta för varje år. Senaste gången turnén anordnades var 2020, då 23 orter besöktes av drygt 1 700 representanter från cirka 250 golfklubbar.

Ersatta av webb-TV-serien Pitch

Under coronapandemin tog de traditionella verksamhetsseminarierna en ny, spännande och digital form. I stället för fysiska träffar runtom i landet lanserades studioprogrammet Pitch. 

Första säsongen sändes våren 2021, med nio avsnitt á cirka 40 minuter, kopplade till de prioriterade områdena i verksamhetsinriktningen.

Säsong två av Pitch drog i gång i slutet av oktober 2021 och bestod av totalt 16 avsnitt. Den hade ett lite nytt format, med kortare avsnitt på cirka 15 minuter där vi djupdyker i viktiga klubbfrågor. Besök på golfklubb varvades med reflektioner och perspektiv i studion. Där leder programledare Mattias Brännholm diskussionen med Annica Lundström, chef för klubb- och anläggningsutveckling och Marcus Norman, sportchef.

Säsong 3 släpptes med start november 2022 och bestod av totalt 10 avsnitt med goda exempel från Golfsverige. Programledare var fortsatt Mattias Brännholm, men studioformatet har lämnats till förmån för mer nedslag i verkligheten ute på golfklubbar och även lite inspiration hämtat utanför golfen. 

Se samtliga avsnitt av Pitch här

Framtiden för verksamhetsseminarierna

Verksamhetsseminarierna har inte gått av stapeln sedan våren 2020, med anledning av pandemin fortsatt finns i samhället. Vad som sker framåt är ännu inte beslutat.

Pitch har fortsatt producerats även efter att restriktionerna släpptes. Dessutom driver SGF:s rådgivargrupper – klubbrådgivare, bankonsulenter och idrottsrådgivare – viktiga utvecklingsfrågor och kunskapsutbyte för klubbledningar i Golfsverige, lokalt, regionalt och nationellt.

Tidigare presentationer och dokument

Ta del av presentationer, filmer och övrigt material från tidigare verksamhetsseminarier genom att klicka på respektive flik nedan. 

  1. 2021
  2. 2020
  3. 2019
  4. 2018
  5. 2017
  6. 2016
  7. 2015
  8. 2014

För mer information, kontakta:

Porträttbild på Ove där man ser hans ansikte mot en grå bakgrund.