Möt golfaren på ett modernt sätt

Hur kan vi utnyttja de tekniska förutsättningar som finns tillhands för att möta spelarna på nya sätt? Och hur kan dessa verktyg hjälpa dig på klubben?

Den 9 mars 2021 sändes avsnitt fyra av studioprogrammet Pitch, som handlade om digitalisering. Se programmet nedan. Övriga delar i serien hittar du här.  

Sammanfattning av programmet

Vilka nyheter finns att vänta i Golfens IT-system (GIT) och hur kan de hjälpa dig och klubben i stort? Vi besöker Visby GK som arbetar effektivt med datadrivna beslut och pratar smarta tips & trix för digital kommunikation.

  • Tre stora nyheter i GIT: Analys & statistik, utveckling av Person och Bokning samt marketing automation.

  • Ta bättre beslut med medlems- och bokningsdata i nya Analys & statistik. SGF:s klubbrådgivare Per Lindroth berättar hur.

  • Enkät: Användarnas favoritfunktioner – och vad de önskar sig mest framöver. 

  • Reportage: Så maximerar Visby GK användningen av GIT för att kunna ta viktiga beslut för framtiden.

  • Så förbättrar SGF klubbsupporten för att ge snabbare svar och bättre service.

  • Framtidsspaning med Troed Troedson: Tre råd kring hur vi kan jobba med golfens digitalisering. Inte för att vi måste, utan för att vi vill. 

  • Samtalet: Hur kan klubben kommunicera bättre med medlemmarna genom digitala verktyg? Ove Ellemark, kommunikationschef på SGF, ger konkreta tips.

  • Panelen: Bjäre GK, Mjölby GK och Åre GK om hur de använder digitalisering och digital kommunikation för att förenkla administration och ge bättre service.

Är du nyfiken på mer? 

Här finns länkar till mer information, inspiration och fördjupning i de områden som diskuterades i programmet.

Allt om Golfens IT-system (GIT)

➤ Lär dig mer i GIT-skolan

➤ Övriga utbildningar för kansli & styrelse

Se roadmapen för nya GIT

Läs mer om nya GIT

Medlemsenkäter

Verktyget Analys & statistik

Nyhetsbrev om GIT

Vill du löpande ha nyheter och information gällande GIT, anmäl dig till vårt nyhetsbrev GIT Informerar som skickas ut månadsvis.

Prenumerera här ➤

En prioriterad del av verksamhetsinriktningen

Skiss över de tre verksamhetsstrategierna och åtta prioriterade områdena i SGF:s verksamhetsinriktning 2021-2022.

Digitalisering är ett av totalt åtta prioriterade områden i Golfsveriges verksamhetsinriktning för 2021–2022, som beslutades vid förbundsmötet i november 2020. 

Projektet hör till den övergripande strategin "Verksamhet för golfklubbarna" med fokus på välmående golfklubbar avseende attraktiv verksamhet och ekonomi i balans, för medlemmar, gäster och medarbetare.

Om digitalisering, ur verksamhetsinriktningen:

SGF ska löpande introducera den nya versionen av Golfens IT-system (GIT Online) som ett tidsenligt, effektivt och värdeskapande IT-stöd för golfklubbar där huvudsyftet är att driva och möjliggöra aktivitet på klubben.

Tjänsterna ska minimera tidsåtgången för administration och genom insamling av data och användarstudier kontinuerligt optimera arbetsflöden som gör det enklare för golfklubben att bedriva verksamhet.

Hela verksamhetsinriktningen hittar du här.