• Huvudpartners: Huvudpartners:

 • Att börja spela golf

  1. Hur börjar jag spela?
  2. Ta kontakt med en golfklubb nära dig så hjälper de dig att komma igång.

  3. Hur gammal måste jag vara för att börja?
  4. Golf är en idrott för alla åldrar, du kan börja spela oavsett hur ung eller gammal du känner dig.

  5. När kan jag börja spela golf?
  6. Så länge golfklubben är öppen kan du som är nyfiken på golf börja spela oavsett årstid, veckodag eller väder.

 • Att återvända till golfen

  1. Finns jag kvar i registret?
  2. Om du inte varit aktiv de två senaste åren kan du ange ditt fullständiga personnummer till golfklubben du tar kontakt med. Klubben kan då få upp din historik. Om du spelat golf tidigare än 2004 kan det hända att du inte finns med i registret. Berätta då om din bakgrund som golfare till den klubb du kontaktat för att gå vidare med din golf.

  3. Måste jag ta Grönt Kort igen?
  4. Kontakta den golfklubb du vill bli medlem i. Spelade du golf efter 2004 finns du kvar i golfens IT-system och klubben kan se din historik. Finns du inte längre i systemet är det upp till den klubb du tar kontakt med att bestämma om du ska spela upp för Grönt Kort eller inte.

  5. Vad är min handicap om jag börjar spela?
  6. Om du börjar spela golf efter en tids uppehåll spelar du på den handicap du hade när du slutade senast. Om det var väldigt längesedan och du inte längre finns i golfens IT-system är det upp till klubben att bedöma din handicapnivå utefter din golfbakgrund.

 • Frågor om nya golfreglerna

  1. Varför droppa från knähöjd?
  2. Bollen ska falla från en lägre höjd för att inte riskera att studsa iväg så långt. Bollen blir lättare kvar i lättnadsområdet och behöver sällan droppas om.

  3. Är speltempot snabbare nu?
  4. Ja, nya reglera ökar speltempot, genom "ready golf" men även när spelaren puttar sina långputtar med flaggstången kvar i hålet.

  5. Ta bort lösa naturföremål i bunker och pliktområde?
  6. Ja det får du, det är en nyhet. Var dock försiktig om det lösa naturföremålet ligger nära bollen, eftersom du får ett slags plikt och bollen ska återplaceras om du rubbar din boll när du tar bort det lösa naturföremålet.

Välkommen till en fantastisk idrott
Börja spela golf