Den tredje upplagan av de svenska mästerskapen i footgolf spelas den 15–16 augusti på Laholms Golfklubb.

Anmälan är öppen!

Sista dag för anmälan är 24 juli klockan 12.00

För att anmälan ska vara giltig måste du ha betalat in anmälningsavgiften senast 24 juli (303 kr för individuell klass, 606 kr för lagklass). För deltagande i lagklassen krävs att samtliga spelare i laget även anmäler sig till den individuella klassen.

Anmälan till individuell klass ➤

Anmälan till lagklass ➤

Har jag kommit med?

De individuella klasserna rymmer 75 deltagare vardera. Blir den ena klassen full, och den andra inte, går de resterande platserna från den icke fyllda klassen över till den överbokade. Har du därför plats 76 eller högre finns fortfarande en chans att du kommer med. Detsamma gäller om personer före dig på listan inte betalar anmälningsavgiften i tid.

Anmälda 10 juli (uppdateras en gång per vecka)

Herrklassen

Damklassen

Lag

Observera att listorna inte är synkade mot betalningar. Detta kommer göras efter 24 juli, och definitiva besked kommer då per e-post till de deltagare som kommit med. 
Har du betalat anmälningsavgift men inte kommer med, betalas avgiften tillbaka.

Klasser

Footgolf-SM spelas i fyra klasser – lag och individuellt, dam och herr. Mästerskapet är öppet för personer födda senast 2004 och medlem i förening ansluten till Riksidrottsförbundet. Läs mer i regler och tävlingsvillkor nedan.

Direktanmälan utan kval

Efter noggrant övervägande har tävlingsledningen beslutat att mästerskapet i år genomförs med direktanmälan. Det blir alltså inga kvaltävlingar till footgolf-SM 2020, utan anmälan är öppen för alla som uppfyller kraven för deltagande gällande ålder och medlemskap i en RF-ansluten förening.

Startfält

Spelare som placerade sig topp 10 i dam- respektive herrklassen vid footgolf-SM 2019 har en garanterad plats i det individuella mästerskapet. SGF:s tävlingskommitté har fem wildcards per individuell klass, samt ett wildcard per lagklass att fritt fördela.

Övriga deltagare tas ut i anmälningsordning vid överanmälan. Detaljerad information om startfälten finns i tävlingsvillkoren nedan.

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Logo för kampanjen Framåt för fler i rörelse.

Kort om Footgolf

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten kombinerar golf och fotboll och går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. Läs mer om footgolf

Bildspel från footgolf-SM 2019. 1. Medaljörerna i damklassen fr.v. Emelie Höök (silver), Julia Berglind Nilsson (guld) och Sofie Magnusson (brons). 2. Medaljörerna i herrklassen fr.v. Simon Wiström (silver), Nahir Oyal (guld), Tobias Ericsson (brons). 3. Lagguldet i damklassen Olandsbygdens lag 2. 4. Lagguldet i herrklassen Olandsbygdens herrlag.

Övriga footgolftävlingar i Sverige

Swedish Footgolf Tour SWEFT 2020 (pdf).

Swedish Open på Södertälje Park GK – 27–28 juli.

Här hittar du samlad information om alla tävlingar i Sverige, samt status på dem.

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.