Svenska mästerskapen i footgolf 2019 spelas den 1–2 juli på Hinton Golf Club – Sofiedal, som en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka i Malmö.

Logo SM-veckan

Den här sidan kommer kontinuerligt att uppdateras med tävlingsinformation, tävlingsklasser, kval till SM och anmälningsavgifter.

Har du några frågor kontakta john.lindberg@golf.se 

Regler och tävlingsbestämmelser

Tävlingsbestämmelser footgolf-SM 2019 indivuduellt

Tävlingsbestämmelser footgolf-SM 2019 lag

Regler footgolf-SM 2018 reviderade 4 juli

Regler för SM i footgolf 2019 kommer att publiceras under våren.

Utrustning

Den enda utrustning som krävs är en fotboll i storlek 5. När det gäller klädsel finns inga krav, men många footgolfspelare bär fotbollskläder – tröja, shorts och strumpor. Golfskor utan dubbar/spikar, grusfotbollsskor eller vanliga gymnastikskor rekommenderas. Fotbollsskor med dobbar är förbjudna.

Logo för kampanjen Framåt för fler i rörelse.

Kort om Footgolf

Footgolf är en idrott för alla med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap. Sporten kombinerar golf och fotboll och går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. För att vara med i Footgolf-SM finns inga särskilda krav på förkunskaper utöver kännedom om tävlingsbestämmelser och regler. Läs mer om footgolf

SM-kval

  • Här kommer kvaltävlingar till SM 2019 att presenteras.

Genomförda kval

  • Inga kvaltävligar till SM 2019 har spelats.

Prova på-dagar

  • Här presenteras prova på-dagar för footgolf.

Andersson och Lundin segrade 2018

Svenska mästerskapen i footgolf 2018 spelades i Landskrona, sporten var för första gången en del av Riksidrottsförbundets SM-vecka.

Emelie Andersson, SK Iron och Erik Lundin Olandsbygdens GK, segrade i de första officiella svenska mästerskapen i footgolf. SM spelades den 5–6 juli i Slottsparken och runt Citadellet i Landskrona.

Bildspel från footgolf-SM 2018. 1. Medaljörerna i herrklassen fr.v. Nicklas Karlsson (brons), Erik Lundin (guld) och Joacim Mårtensson (silver). 2. Medaljörerna i damklassen fr.v. Cecilia Thurlin (brons), Emelie Andersson (guld), Julia Berglind Nilsson (silver). 3. Erik Lundin jublar efter segerputten på 18:e. 4. Emelie Andersson med guldmedaljen.

Nyheter footgolf-SM

Resultat SM 2018

Damer

Herrar

Resultat SM 2017

Läs pressmeddelandet om de fyra historiska svenska mästarna som tog hem guldmedaljerna efter en spännande första SM-tävling i footgolf (dock ej officiell SM-status enligt RF). Fullständiga resultat:

Damer
Herrar

För eventuella frågor, kontakta

Porträttbild på John Lindberg.