Det finns ett antal eftergymnasiala utbildningar du kan gå om du är intresserad av att kombinera studier och en golfsatsning.

Elitmiljö Halmstad

Tidigare School of golf/Scandinavian college of sports vänder sig med ett nytt upplägg till tre kategorier av elitspelare.

Sedan 2017 finns ett nygammalt alternativ för elitsatsande golfspelare där Svenska Golfförbundet, i samarbete Högskolan i Halmstad och Halmstad kommun, har valt att ta en mer aktiv roll än tidigare.

Fram tills nu har bara de som läst Professionell idrottskarriär och arbetsliv (PIKA-programmet) vid Högskolan i Halmstad fått tillgång till verksamheten utanför skolan. Nu är upplägget ändrat så att fler kan ta del av verksamheten. 

På det sättet skapas en möjlighet att möta olika spelare och deras unika förutsättningar och önskemål. 

Läs mer om Elitmiljö Halmstad

Gymnastik- och idrottshögskolan  Stockholm

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) är Sveriges enda fristående fackhögskola för idrott och sedan 1813 Sveriges främsta kunskapscentrum för studier av människan i rörelse.

På GIH kan du, beroende på vald inriktning, fördjupa dig i studier kring idrott som prestation (tränarprogrammet), idrott som hälsa och livsstil (hälsoprogrammet), idrott som kultur och lärande (lärarprogrammet). 

Läs mer om GIH

Linnéuniversitetet  Växjö

Coaching and Sport Management på Linnéuniversitetet är ett av många bra alternativ som finns idag. Programmet tar utgångspunkt i idrott och från detta vrids och vänds på perspektiven, psykologiskt, pedagogiskt, ekonomiskt, historiskt, sociologiskt, fysiologiskt etc. 

Programmet har en bred samhällsvetenskaplig inriktning som ger många olika arbetsmöjligheter. Studierna ger möjlighet att verka inom idrottsföreningar, specialidrottsförbund, kommuner, evenemangssektorn, hälsosektorn, utbildningsinstanser och forskning.

Läs mer om Linnéuniversitetet

Bosön Idrottsfolkhögskola  Stockholm/Lidingö

Är du intresserad av en yrkesbana inom idrotten eller funderar du på att läsa upp dina gymnasiebetyg? Då finns möjligheterna på Bosön Idrottsfolkhögskola, idrottens egen skola. 

 Idrottens Organisationsledarlinje och Idrottens Tränarlinje: 
Eftergymnasiala yrkesutbildningar för dig som siktar på jobb inom idrotten

Idrottslinjen (allmän kurs)
För dig som behöver komplettera dina gymnasiebetyg och samtidigt lära dig mer om idrott, träning och idrottsledarskap. Idrottslinjen erbjuds också med individuellt anpassad studieplan för dig som vill kombinera elitsatsning med studier, Idrottslinjen Elit.

Bosön Idrottsfolkhögskola är en folkhögskola med idrottsinriktning, belägen i en unik idrottsmiljö mitt i Riksidrottsförbundets elitidrottscentrum på Lidingö utanför Stockholm. Här utbildas elever från hela landet för en yrkesbana som anställd eller ideell inom svensk idrott. Individens framsteg och personliga utveckling är alltid i fokus och kurser utgår ifrån elevernas behov, förkunskaper och erfarenheter.

Under din tid på Bosön Idrottsfolkhögskola har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter inom idrotten. På Bosön samlas dagligen både landslag och föreningar, enskilda idrottare och lag, tränare och andra idrottsledare för att träna och utvecklas i sin idrott. Här genomförs också en mängd idrottskurser på alla nivåer och även seminarier och konferenser om svensk och internationell idrott.

Har du frågor om utbildningarna, kontakta utbildningskansliet på Bosön Idrottsfolkhögskola. Tel 08-699 66 28 eller info@bosonifhs.se

Läs mer om Bosön