Det finns ett antal eftergymnasiala utbildningar du kan gå om du är intresserad av att kombinera studier och en golfsatsning.

Framsida broschyr SGF Elitmiljö Halmstad

Elitmiljö Halmstad

Elitmiljö Halmstad vänder sig till elitgolfare som vill kombinera sin satsning på golfen med studier på högskola.

Verksamheten är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet, Högskolan i Halmstad och Halmstad kommun. Den har funnits sedan 2008 och hette då School of golf, vilket gör att det finns lång erfarenhet av att jobba med elitspelare.

Elitmiljö Halmstad är till för elitsatsande golfspelare som vill studera Professionell idrottskarriär och arbetsliv (PIKA-programmet) eller läsa ett annat program eller en kurs vid Högskolan i Halmstad. Golfverksamheten välkomnar även elitspelare som inte studerar men vill göra en golfsatsning i en utvecklande miljö. 

Läs mer om Elitmiljö Halmstad

Gymnastik- och idrottshögskolan  Stockholm

Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) är Sveriges enda fristående fackhögskola för idrott och sedan 1813 Sveriges främsta kunskapscentrum för studier av människan i rörelse.

På GIH kan du, beroende på vald inriktning, fördjupa dig i studier kring idrott som prestation (tränarprogrammet), idrott som hälsa och livsstil (hälsoprogrammet), idrott som kultur och lärande (lärarprogrammet). 

Läs mer om GIH

Linnéuniversitetet  Växjö

Coaching and Sport Management på Linnéuniversitetet är ett av många bra alternativ som finns idag. Programmet tar utgångspunkt i idrott och från detta vrids och vänds på perspektiven, psykologiskt, pedagogiskt, ekonomiskt, historiskt, sociologiskt, fysiologiskt etc. 

Programmet har en bred samhällsvetenskaplig inriktning som ger många olika arbetsmöjligheter. Studierna ger möjlighet att verka inom idrottsföreningar, specialidrottsförbund, kommuner, evenemangssektorn, hälsosektorn, utbildningsinstanser och forskning.

Läs mer om Linnéuniversitetet

Bosön Idrottsfolkhögskola  Stockholm/Lidingö

Är du intresserad av en yrkesbana inom idrotten eller funderar du på att läsa upp dina gymnasiebetyg? Då finns möjligheterna på Bosön Idrottsfolkhögskola, idrottens egen skola. 

 Idrottens Organisationsledarlinje och Idrottens Tränarlinje: 
Eftergymnasiala yrkesutbildningar för dig som siktar på jobb inom idrotten

Idrottslinjen (allmän kurs)
För dig som behöver komplettera dina gymnasiebetyg och samtidigt lära dig mer om idrott, träning och idrottsledarskap. Idrottslinjen erbjuds också med individuellt anpassad studieplan för dig som vill kombinera elitsatsning med studier, Idrottslinjen Elit.

Bosön Idrottsfolkhögskola är en folkhögskola med idrottsinriktning, belägen i en unik idrottsmiljö mitt i Riksidrottsförbundets elitidrottscentrum på Lidingö utanför Stockholm. Här utbildas elever från hela landet för en yrkesbana som anställd eller ideell inom svensk idrott. Individens framsteg och personliga utveckling är alltid i fokus och kurser utgår ifrån elevernas behov, förkunskaper och erfarenheter.

Under din tid på Bosön Idrottsfolkhögskola har du möjlighet att knyta värdefulla kontakter inom idrotten. På Bosön samlas dagligen både landslag och föreningar, enskilda idrottare och lag, tränare och andra idrottsledare för att träna och utvecklas i sin idrott. Här genomförs också en mängd idrottskurser på alla nivåer och även seminarier och konferenser om svensk och internationell idrott.

Har du frågor om utbildningarna, kontakta utbildningskansliet på Bosön Idrottsfolkhögskola. Tel 08-699 66 28 eller info@bosonifhs.se

Läs mer om Bosön