Ladda ner den nya officiella bokningsappen till Min Golf och boka starttider på golfklubbar i hela Sverige.

Nu finns en ny version av Min Golf Bokning – den officiella bokningsappen för Min Golf. Den är ett komplement till vanliga Min Golf, för allt som rör bokning av starttider. 

Ladda ner appen kostnadsfritt och få tillgång till funktioner som gör din golf enklare och roligare. Scanna QR-koden ovan, eller klicka här för att komma direkt till din appbutik:

App Store (iOS)
Google Play (Android)

I Min Golf Bokning kan du bland annat:

 • Boka starttider på majoriteten av Sveriges golfklubbar

 • Boka golfbilar och andra uthyrningsartiklar*

 • Betala greenfee*

 • Ankomstregistrera dig när du anländer till klubben*

 • Få påminnelser via pushnotiser

 • Se och registrera handicapronder

 • Se och lägga till favoritklubbar och golfvänner

 • Boka starttider på pay & play-banor utan Golf-ID

* På de golfklubbar som har aktiverat denna funktion i appen.

Enkelt att komma i gång!

Frilagd bild av två mobiltelefoner med skärmdumpar från appen Min Golf Bokning.

Så fort du laddat ner nya Min Golf Bokning till din mobil kan du logga in med ditt Golf-ID och Min Golf-lösenord och börja använda appen. 

Appen är kopplad till ditt vanliga konto i Min Golf. Dina bokningar, handicapronder, golfvänner, favoritklubbar med mera finns tillgängliga både i appen och i Min Golf. Enkelt och smidigt!

En ny app med fler funktioner

Hade du den tidigare versionen av Min Golf Bokning? Då måste du ladda ner den nya igen till din mobil. Detta är en helt ny app, utvecklad av Svenska Golfförbundet, med nytt utseende och nya funktioner.

Appen innehåller allt som fanns i den tidigare bokningsappen, plus några nyheter som att kunna boka och betala golfbil och andra uthyrningsartiklar direkt i appen.

Nya Min Golf är också tätare kopplad till ditt Min Golf-konto. Gör du ändringar i appen, som att byta profilbild eller lösenord, uppdateras det även i vanliga Min Golf – och vice versa.

Psst! Se till att du alltid har den senaste versionen av appen i din mobil. Då får du tillgång till nyheter och uppdateringar som gör appen ännu bättre.

Boka pay & play utan Golf-ID

Har du inget Golf-ID eller aktivt medlemskap i en golfklubb? Då kan du skapa ett pay & play-konto i appen och boka tider på pay & play-banor och i golfsimulatorer, på klubbar som erbjuder detta via Min Golf Bokning.

Frågor & svar

 1. Var laddar jag ner den nya appen?
 2. Du kan ladda ner appen till din mobil via länkarna nedan: 

  ☛ App Store (iOS)
  ☛ Google Play (Android)

  Appen fungerar på mobiltelefoner och surfplattor med iOS (iPhone) och Android. Den finns dock inte tillgänglig som nedladdningsbar app för datorer eller laptops.

 3. Hur kommer jag igång med Min Golf Bokning?
 4. Om du har ett Golf-ID och ett aktivt medlemskap kan du ladda ner appen till din mobil, logga in med dina Min Golf-uppgifter och direkt börja använda appen.

  Har du inget Golf-ID eller aktivt medlemskap kan skapa ett pay & play-konto och boka starttider på golfklubbar som erbjuder pay & play-bokning via appen.

  Första gången du loggar in får du gå igenom en guide där du bland annat ställer in klubb och bana för hemskärmen, om du vill aktivera platsåtkomst och pushnotiser.

  Därefter kommer du åt alla funktioner i appen, som att boka starttider, registrera handicapronder med mera.

 5. Vad kan jag göra i den nya bokningsappen?
 6. Funktioner: Här är några exempel på vad du kan göra i nya Min Golf Bokning:  

  ✓ Bokning av starttider på alla golfklubbar som använder Min Golf som bokningssystem
  ✓ Betalning av greenfee
  ✓ Bokning och betalning av golfbil och andra uthyrningsartiklar (nyhet!)
  ✓ Pushnotiser med bekräftelser, påminnelser med mera
  ✓ Golfvänner och favoritbanor, synkat med Min Golf
  ✓ Ankomstregistring (på klubbar som aktiverat det)
  ✓ Handicapregistrering
  ✓ Lista över kommande och spelade ronder

  OBS! Vissa funktioner är beroende av vilka inställningar golfklubben har aktiverat för Min Golf Bokning. Exempelvis fungerar bara ankomstregistrering, betalning och golfbilsbokning på klubbar som valt att erbjuda det via appen.

  Synkas med Min Golf: Min Golf Bokning är direkt kopplad till ditt konto i Min Golf. Du behöver alltså inte skapa något separat appkonto, utan loggar in med ditt Golf-ID och vanliga Min Golf-lösenord. Alla dina bokningar, golfvänner och favoritbanor uppdateras i realtid och syns både i appen och i vanliga Min Golf, oavsett var de skapats.

  Bokning utan Golf-ID: Även du som inte har något (aktivt) Golf-ID kan använda Min Golf Bokning. Du kan skapa ett konto och använda appen för att exempelvis boka starttider på pay & play-banor och i golfsimulatorer, hos de golfklubbar som erbjuder detta i Min Golf Bokning.

 7. Vad är det för skillnad på Min Golf och Min Golf Bokning?
 8. Appen Min Golf Bokning är ett komplement till vanliga Min Golf (mingolf.golf.se). Den är till för dig som hellre vill boka starttider, registrera handicap med mera i en app än i webbläsaren. 

  Tjänsterna hänger samman, så det du gör i appen syns i vanliga Min Golf och vice versa. Exempelvis dina bokningar, golfvänner, favoritklubbar, handicapronder, kvitton, profilbild och lösenord.

  Appen har några funktioner som du inte hittar i vanliga Min Golf – som pushnotiser och möjlighet till ankomstregistrering. 

  Det är också några funktioner och inställningar du bara kan göra i vanliga Min Golf. Exempelvis hitta och anmäla dig till tävlingar, byta e-postadress och göra inställningar för sekretess och nix. 

 9. Kan jag boka mina tider i Min Golf som vanligt?
 10. Ja, vanliga Min Golf (mingolf.golf.se) finns kvar och fungerar precis som vanligt, både via dator och mobil. Så det går utmärkt att fortsätta använda vanliga Min Golf för allt som rör ditt golfspel, som bokning av starttider, registrering av handicap med mera.

  Appen är endast ett komplement till vanliga Min Golf, för dig som tycker det är smidigare att använda en app för att boka starttider.

  I appen har du också möjlighet att få pushnotiser och ankomstregistrera dig (hos de golfklubbar som valt att erbjuda ankomstregistrering).

 11. Varför kan jag inte hitta och anmäla mig till tävlingar i appen?
 12. Appen Min Golf Bokning fokuserar på de funktioner i Min Golf som rör bokning av sällskapsronder. Allt för att göra det så snabbt och smidigt som möjligt att boka och administrera allt som berör din bokade starttid.

  Allt kring tävling administrerar du precis som tidigare i vanliga Min Golf på mingolf.golf.se.

  Ett tips är att lägga en genväg till Min Golf på hemskärmen i din mobil, så har du enkel åtkomst till tävling och alla andra funktioner som finns där.

 13. Varför kan jag inte boka starttider på min golfklubb?
 14. Golfklubbarna bestämmer själva vilket eller vilka bokningssystem de vill använda för att boka starttider på sin bana.

  På golfklubbar där du kan boka starttider i vanliga Min Golf kan du i de flesta fall även boka via appen Min Golf Bokning. Det är dock upp till klubben om de vill erbjuda bokning via appen.

  Om det inte går att boka via appen på din hemmaklubb, kontakta dem så kan de säkert informera dig om de planerar att öppna upp för bokning via appen, och i så fall när. 

  (På golfklubbar som inte använder Min Golf som bokningssystem kan du inte boka starttider, vare sig i vanliga Min Golf eller i Min Golf Bokning.)

 15. Hur fungerar ankomstregistrering?
 16. Om du har aktiverat platsåtkomst i Min Golf Bokning, och om golfklubben har aktiverat funktionen kan du ankomstmarkera dig i appen.

  Det är möjligt att ankomstmarkera sig i appen från 1 timme före starttiden, fram till start. Bokningen måste vara betald för de personer som ska ankomstmarkeras.

  Ankomstregistreringen aktiveras i appen (på hemskärmen) när du anländer till golfklubben och är inom 200 meter från klubbhuset eller första tee.

  Klubben kan välja någon av följande inställningar för ankomstregistrering:

  – Möjlighet att ankomstregistrera dig själv
  – Möjlighet att ankomstregistrera alla i bokningen som ligger på samma bokningsnummer
  – Ingen möjlighet för ankomstregistrering

 17. Varför kan jag inte boka starttider i appen?
 18. Det kan finnas flera olika anledningar till att du inte kan boka starttider på den golfklubb där du önskar spela. Exempelvis:

  – Golfklubben har inte öppnat starttidsbokningen på sin/sina banor
  – Golfklubben har inte aktiverat bokning via appen för sin/sina banor
  – Golfklubben använder ett annat bokningssystem än Min Golf

  Har du frågor om hur och i vilket system du bokar starttider på en specifik golfklubb, kontakta klubben. 

 19. Hur avbokar eller ändrar jag en bokning?
 20. Under Mina ronder i appen ser du alla kommande ronder som du bokat via appen eller i Min Golf. Klicka på en kommande rond för att redigera bokningen eller avboka starttiden.

  Du kan också logga in i vanliga Min Golf på mingolf.golf.se för att ändra eller avboka en bokad startid. 

 21. Hur registrerar jag en HCP-rond?
 22. I appen kan du registrera alla dina handicapgrundande ronder som du spelat på svenska och utländska banor. 

  Gå till fliken "HCP" i appen och klicka på "Registrera HCP-rond"

  Har du bokat ronden i Min Golf, Min Golf Bokning eller annat system kopplat till GIT (t.ex. av golfklubben direkt i GIT) är datum, tid, klubb, bana och tee redan förifyllt. Du fyller bara i ditt resultat hål för hål eller totalpoäng, väljer markör och registrerar. 

  Har du bokat ronden i ett annat system kan du välja "Manuell rond". Välj "Svensk klubb" och sök efter golfklubben där du spelat. Fyll sedan i alla uppgifter och ditt resultat.

  Är det en utlandsrond behöver du fylla i samtliga uppgifter manuellt, inklusive banans par, slope och Course Rating (CR). Dessa uppgifter finns oftast på klubbens hemsida, i banans slopetabell.

 23. Varför kan jag inte se scorekortet på registrerade HCP-ronder?
 24. I appen visas bara ett urval av detaljerna kring dina handicapronder. Om du har registrerat din HCP-rond med resultat hål för hål kan du se ditt scorekort i vanliga Min Golf, på mingolf.golf.se.

 25. Varför kan jag inte se mina tidigare spelade ronder?
 26. I appen kan du endast se passerade starttider från de senaste tre månaderna. För att se äldre ronder, logga in i vanliga Min Golf på mingolf.golf.se och klicka på Golfkalendern.

 27. Kan jag boka pay & play/simulatorgolf i Min Golf Bokning
 28. Ja, i Min Golf Bokning kan du boka tid på pay & play-banor, golfsimulatorer med mera, på de golfklubbar som valt att erbjuda bokning via appen*. 

  Du kan också boka pay & play i appen även om du inte har ett (aktivt) Golf-ID, genom att skapa ett konto i Min Golf Bokning utan Golf-ID.

  * Hittar du inte banan eller golfhallen där du ska spela i appen? Då har de troligen inte aktiverat bokning via Min Golf Bokning. Kontakta dem och fråga hur du gör för att boka hos just dem.  

 29. Vad har hänt med den gamla bokningsappen?
 30. Den 20 december 2023 slutade den gamla versionen av Min Golf Bokning fungera som officiell bokningsapp till Min Golf. 

  Hade du den gamla appen installerad i din mobil finns den kvar om du inte gör något, under namnet Golfers Bokning. Den innehåller enbart en hänvisning till att ladda ner en annan bokningsapp som heter Fade, utvecklad av Golfers Sweden AB. Fade erbjuder möjlighet att boka starttider på ett begränsat antal golfbanor i Sverige och vissa i utlandet. Läs mer om Fade här.

 31. Jag har den gamla bokningsappen installerad. Får jag den nya automatiskt?
 32. Nej, du måste ladda ner och installera den nya appen igen. Detta är en helt nyutvecklad bokningsapp från Svenska Golfförbundet, som ersätter den tidigare appen.

 33. Jag kunde inte boka via gamla Min Golf Bokning på min golfklubb. Kommer den nya appen funka?
 34. Golfklubbarna bestämmer själva vilket eller vilka bokningssystem de vill använda för att boka starttider på sin bana.

  På golfklubbar som använder Min Golf som bokningssystem kommer du i de flesta fall även kunna boka starttider via appen Min Golf Bokning. Det är dock upp till klubben om de vill öppna för bokning via appen.

  På golfklubbar som inte använder Min Golf som bokningssystem kan du inte boka starttider, vare sig i vanliga Min Golf eller i Min Golf Bokning.

 35. Jag har en fråga om Min Golf Bokning. Vem kontaktar jag?
 36. I appen under Profil > Feedback och support finns svar på vanliga frågor om appen.

  Du hittar också mer information om appen och dess funktioner genom att klicka på frågetecknet längst ner till höger på denna sida.

  Hittar du inte svaret på din fråga, kontakta spelarsupporten – som du också hittar via frågetecknet nere till höger.

  Du kan också läsa detaljerade användarvillkor för Min Golf Bokning här.