Nyheter

  1. JSM KlubblagGrattis Ringenäs till SM-guldet
  2. JSM Klubblag

    Grattis Ringenäs till SM-guldet

    Hallandsklubben vann alla sina tre matcher i finalen och tog hem JSM Klubblag-pokalen. Övriga placeringar avgjordes med särspel.

    Finalen i JSM Klubblag spelades den 31 oktober–2 november på Barsebäck Golf & Resort. Det svenska höstvädret utmanande de fyra lag som peggade upp i finalen, men det stoppade inte spelarna från att visa upp den spelglädje och kämpavilja som kännetecknar en riktigt bra SM-final.

    Stort grattis till Ringenäs Golfklubb, som tog hem samtliga tre matcher och fick lyfta bucklan. Det är andra gången den halländska golfklubben tar hem det svenska juniormästerskapet för klubblag. Första gången var 2021.

    De tre övriga finallagen – Österåker, Landeryd och Lidingö – hade samtliga varsin seger efter tre dagars finalspel. Det behövdes därför särspel för göra upp om silvret och bronset.

    Särspelet spelades med varsitt mixed foursome-par och resulterade i ett silver till Landeryd och ett brons till Österåker.

    Stort tack till arrangörsklubben Barsebäck. Tack också till alla spelare, ledare och all publik för att ni har varit med och gjort årets final i JSM Klubblag till en toppenbra vecka.

    Resultatlista från finalen

    Mer om JSM Klubblag

  3. JSM KlubblagDags för kvalomgång 3
  4. JSM Klubblag

    Dags för kvalomgång 3

    16 lag ska bli fyra inför höstens final. Slutspelet går 8–10 september på Norrköping Söderköping GK.

    Efter de två första omgångarna har 16 lag tagit sig vidare till slutspelet i årets JSM Klubblag. De fyra klubbarna som placerar sig högst upp i resultatlistan får spela final på Barsebäck G&CC den 31 oktober – 2 november. Läs mer om JSM Klubblag här. 

    Kvalomgång 3 spelas som lagmatcher i spelformerna mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. 

    Deltagande klubbar

    Delsjö GK
    Djurholms GK 
    Halmstad GK 
    Hills GK 
    Kungl. Drottningholms GK 
    Kristianstads GK 
    Landeryds GK (titelförsvarare)
    Lidingö GK 
    Lidköping GK 
    Ringenäs GK 
    Skaftö GK 
    Upsala GK 
    Vasatorp GK 
    Ågesta GK 
    Örebro City G&CC 
    Österåkers GK

    Följ spänningen via länkarna nedan

    JSM Klubblag slutspel - slagspelskval

    JSM Klubblag slutspel - matchspel

  5. Teen CupTeen Cup Riksfinal 2023
  6. Teen Cup

    Teen Cup Riksfinal 2023

    Helgen den 2-3 september ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Varbergs Golfklubb.

    Den 48:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 209 klubbar och startade sin resa mot finalen. Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

     

    Följ tävlingen här

     

    Anslagstavla

    Parkering 1

    Parkering 2

    Information från klubben

  7. JSM KlubblagLanderyds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!
  8. JSM Klubblag

    Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!

    I våras startade JSM klubblag 2022 där 48 lag deltog. Efter tre kvalomgångar stod det klart att följande fyra klubblag tog sig till finalen som spelades 1–3 november på West Cliffs Resort i Portugal:

    Delsjö GK
    Flommens GK
    Landeryds GK
    Vasatorps GK

    När alla ronder och matcher var spelade stod det klart att Landeryds juniorer drog det längsta strået och kan nu titulera sig svenska mästare 2022. Stort grattis till guldet!

    Ett stort tack till alla spelare, ledare och supportrar för en väldigt rolig, lärorik och spännande vecka och en stor eloge till alla fantastiska spelare för den underbara golf som vi fått njuta av under denna tävling. 

    Sammandrag från matcherna och intervjuer hittar du på klubbtv.nu

    Fullständig resultatlista hittar du här

  9. Teen CupTeen Cup Riksfinal 2022
  10. Teen Cup

    Teen Cup Riksfinal 2022

    Helgen den 27–28 augusti ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Örebro City Golf & Country Club.

    Den 47:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 205 klubbar och startade sin resa mot finalen.  Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

    Följ tävlingen här

  11. Teen TourBengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  12. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  13. Teen TourUttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  14. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  15. Teen TourTeen Tour #1 2022
  16. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)

  17. Grand OpeningGrand Opening 2022
  18. JSM KlubblagSM-guld till Ringenäs
  19. JSM Klubblag

    SM-guld till Ringenäs

    Seger för Ringenäs Golfklubbs vid JSM Klubblag efter en stark laginsats. Nino Palmquist blev den som sänkte den avgörande putten på 18:e hålet i den sista matchen kvar ute banan.

    Ringenäs spelade tre lagmatcher vid final av årets JSM Klubblag och segrade i alla tre, mer värdiga guldmedaljörer är svåra att hitta.

    -Nästan lite overkligt, det såg mörkt ut ett tag. Men vi vände på det, starkt. Jag har varit i några sådana här situationer innan så det känns gött att vinna en. Förra året avslutade jag ganska tråkigt, men sedan dess har jag stängt dem, säger Nino Palmquist på sista green efter avgörandet.  

    -Det här är livet. Det är känslor, jag är så stolt över laget idag. Det är en så genomstark laginsats, det är så kul att se. Jag blir gråtfärdig och kommer att vara så stolt över den där inteckningen på bucklan, säger Thomas Lindström coach Ringenäs på 18:e green efter avgörandet.   

    Segersiffrorna i dagens match mot titelförsvarande Landeryd skrevs till 3-2. Utöver Ninos seger var det två segrar i foursome som bäddade för Ringenäs första SM-guld i JSM Klubblag. Båda dessa matcher avgjordes på 19:e hålet.

    Var silver och brons skulle hamna avgjordes i ett särspel mellan Landeryd, Gävle och Delsjö. Här visade sig Gävle strakast och knep silvermedaljerna redan på det första särspelshålet.

    Landeryd spelade därefter hem bronset på nästa hål.

    Avslutningsvis ett stort tack till Kristianstads Golfklubb i Åhus som presenterade en tävlingsbana i ypperligt skick.    

    JSM Klubblag 2021
    1. Ringenäs GK
    2. Gävle GK
    3. Landeryds GK

    Skribent

    Porträttbild på Göran.
  20. MästerskapFördel Ringenäs inför avgörandet
  21. Mästerskap

    Fördel Ringenäs inför avgörandet

    Efter två dagars spel av årets final av JSM Klubblag är Ringenäs Golfklubb ensamma om att vara obesegrade. Detta innebär att de har det helt i egna händer inför den avslutade dagen.

    Ringenäs vs Delsjö 5-0
    Vid andra dagens spel tog Ringenäs en säker seger mot Delsjö, segersiffrorna skrevs till 5-0. De tre singelmatcherna var nyckeln till segern då ingen match nådde längre än till hål 14.

    -Det var jätteskönt, kul att får lira lite golf och att vinna var en extra bonus. Det funkar, vi spelar bra och trivs tillsammans då är det lätt att spela golf. Det är skönt att ha en god känsla inför morgondagen och känna att spelet sitter, sa Lucas Augustsson till KlubbTV efter att ha säkrat seger.

    Vid morgondagens avgörande möter Ringenäs de regerande mästarna Landeryd. Vid seger är klubbens första guld i JSM Klubblag säkrat.

    Gävle vs Landeryd 3-2
    Dagens andra match var allt annat än ojämn. Allt kom att avgöras i två singelmatcher där den ena avgjordes på hål 18 och den andra först efter två särspelshål. Landeryd ledde lagmatchen men då Gävle lyckades segra i både flicksingeln och i den valfri singeln så innebar de att de segrade med 3-2.

    -Så skönt, jag tappade då jag spelade dåligt de tre sista hålen. Så det här är så skönt, jag var så nere på 18:e hålet. Jag visste att det var viktigt då två matcher var klara med torsk. Det gäller att hålla sig i banan, man kan inte göra någon miss. En pulsklocka hade visat på maxpuls, sa Alice Johansson till KlubbTV efter segern på 20:e hålet.

    Tre lag har inför morgondagens avslutade matcher möjlighet att spela hem guldet. Ringenäs, Landeryd och Gävle.

    Förutsättningar guldstriden
    Ringenäs tar guld vid seger mot Landeryd. Vid förlust väntar särspel över tre hål om guldet.

    Landeryd tar guld vid seger mot Ringenäs och därefter seger i särspel.

    För att Gävle skall kunna ta guld, krävs seger för Landeryd mot Ringenäs och att Gävle själva tar hem sin match mot Delsjö samt seger i särspel.

    Dag 3 - JSM Klubblag Final
    8:30 Gävle – Delsjö
    9:15 Ringenäs - Landeryd  

    Sammandrag Dag 2 KlubbTV
    Gävle - Landeryd 3-2

    Ringenäs – Delsjö 5-0 

    Livescoring

  22. JSM KlubblagJSM Klubblag – Inblick 1
  23. JSM Klubblag

    JSM Klubblag – Inblick 1

    Nervöst, utvecklande och minnesvärt så kan JSM Klubblag beskrivas med tre ord ur ett spelarperspektiv. Golf är i grunden en individuell idrott som ofta när den utövas i lag skapar minnen som spelare har med sig under lång tid, ofta livet ut.

    Rory och Annika
    När Rory McIllroy står och har svårt att få fram ord vid senaste Ryder Cup lämnade få oberörda. Det han försöker berätta och beskriva är hur han känner för att vara en del av Europas lag nu och framöver. Annika Sörenstam med tio majorsegrar på meritlistan lyfter ofta Solheim Cup och minnena därifrån som höjdpunkter i hennes karriär.

    Maja Stark lyfte fram JSM Klubblag
    Det är liknande minnen som skapas vid JSM Klubblag. När Maja Stark intervjuades av Swedish Golf Team på Instagram lyfte hon som bästa golfminne när hon tillsammans med sina klubbkompisar från Abbekås tog sig till final i just JSM Klubblag.

    När pulsen slår ofta och hårt
    Att spela avgörande hål, slå slag när pulsen slår lite oftare och hårdare än vid en individuell tävling är vad JSM Klubblag innebär för några spelare vid varje omgång. De spelar för lagkamrater, coacher, caddies och de gör det med klubbmärket på sina tävlingskläder.

    En segrare två vinnare
    Igår var det matchen mellan Landeryd och Delsjö som hamnade i läget att hela lagen fanns runt Matilda Samervong och Johanna Sjursen när de slog ut på 18:e hålet.  Lagen vandrade nedför fairway och mot green där en skulle segra och därmed spela hem hela matchen och en skulle inte segra. Två olika upplevelser som båda över till kan vara berikande.

    Både Matilda och Johanna fick uppleva det som gör JSM Klubblag så unikt inom svensk juniorgolf, att slå avgörande slag och det när adrenalin gör att kroppen inte känns som den brukar. Att få denna möjlighet att skaffa sig erfarenhet att prestera i denna miljö går inte att återskapa hemma på klubben hur bra träningsytorna är eller hur uppfinningsrik tränaren än är.

    Att försöka prestera i skarp läge när det gäller som mest – det är en gåva att få den möjligheten.

    Matilda segrade i matchen för Landeryd, men på lång sikt kan båda spelarna vara vinnare tack vare denna erfarenhet.

    72 klubblag till start
    I år var det 72 klubbar som deltog i JSM Klubblag – det innebär ca 700 spelare som fått möjlighet att sätta på sig klubbtröja, vara nervös, utvecklats och med all säkerhet skapat minnen för livet tillsammans med sina lagkompisar, coacher och caddies.

    JSM Klubblag innebär år efter år ett mästarlag och massor av vinnare.

     

    Skribent

    Porträttbild på Göran.
  24. JSM KlubblagFördel Landeryd och Ringenäs
  25. JSM Klubblag

    Fördel Landeryd och Ringenäs

    Landeryd och Ringenäs segrade i sina respektive matcher vid första dagens spel på Kristianstads Golfklubb i Åhus där JSM Klubblag avgörs i veckan.

    Matilda avgjorde
    Matilda Samervong avgjorde sin match och hela lagmatchen för sitt Landeryd på det 18:e hålet i matchen mot Delsjö. Med två hål kvar och lika i matchen stod det klart att flicksingeln skulle bli avgörande.

    Det är inte säkert att spelarna hade koll på det när de slog ut på hål 17, ett korthål över vatten. Matilda träffade green och tvåputtade för att gå ett upp. På väg mot 18:e tee slöt båda lagen upp för att stötta sina spelare. Par räckte för att segra med 1 upp och avgöra hela matchen.

    -Väldigt spännande, det var jättejämnt ända fram till slutet. Innan rundan kände jag att jag hade lite puttyips men det gick över med det gick över så det var skönt, så Matilda Samervong till KlubbTV efter avgörandet.

    Hon fortsatte och svarade på frågorna om hon hade koll på att hennes match var avgörande och hur det är att spela när hela laget tittar på.

    -Nej, jag hade faktiskt ingen aning. Jag tycket det var lite konstigt att alla stod och kollade på oss. Men, nej det hade jag ingen aning om. Jag tycker det är lite spännande, och att det påverkar mig på ett bra sätt. Lite adrenalin, jag ville ju vinna matchen.  

    Ringenäs för starka för Gävle
    I den andra matchen blev det inte lika spännande även om även den var välspelad. Ringenäs segrade i tre matcher innan de nått hål 17 och avgjorde tidigt.

    - Det börjande med att vi delade första hålet, sedan vann jag två eller tre hål i rad då jag spelade väldigt bra under de hålen och jag var fem upp efter nio hål. Det är svårt att säga hur det kommer att gå, det är väldigt starka lag här. Men jag hoppas det går väldigt bra för oss, sa Nathalie Borg Ringenäs till KlubbTV efter lagets seger..

    Detta innebär att Landeryd och Ringenäs står på en lagseger var efter första dagens spel.

    Dag 2 - JSM Klubblag Final
    8:30 Ringenäs – Delsjö
    9:15 Landeryd - Gävle


    Sammandrag Dag 1 KlubbTV

    Landeryd – Delsjö 3-2

    Ringenäs – Gävle 4-1 

    Livescoring

     

    Skribent

    Porträttbild på Göran.