Nyheter

 1. MästerskapSveriges bästa golfgymnasium
 2. Mästerskap

  Sveriges bästa golfgymnasium

  Vilken avslutningsdag spelarna bjöd oss på idag. Det var dags att avgöra Skol-SM, och det märktes att spelarna var taggade när de anlände till banan. Det var många som spelade strålande golf, och en som spelade nästintill perfekt golf. Om titeln blev det en oerhört jämn historia.

  08:00 drog den tredje och sista rundan av Skol-SM igång på Gränna Golfklubb. Det var relativt blåsigt idag, och något kyligare temperaturer jämfört med gårdagen. Filbornaskolan 1 ledde inför dagens avgörande singelspel, men det var många lag som jagade bakom. Uttrycket ”Släkten är värst” används ibland, och det blev passande för dagens runda.  

  Med ett nysatt banrekord på 61 slag, elva under par, ledde Linn Grant sitt lag, Filbornaskolan 2, under finaldagen. 

  - Jag spelade stabilt idag och slog framförallt riktigt bra wedgar och drivar. Man får många inspel med wedgar på denna banan och det drog jag verkligen nytta av idag, säger Linn efter sin runda. 

  Linns lagkamrater, Hugo Larsson, Edvin Bäckström och Hugo Thyr spelade fin golf även de, och med 566 slag totalt, tio under par, kunde lag Filbornaskolan 2 ta hem vinsten. Endast ett slag bakom hittar vi Filbornaskolan 1, som med sina 567 slag, nio under par, alltså slutar på andra plats precis efter sina skolkompisar. Med andra ord var det en lyckad dag för Filbornaskolan, och inte minst för Camilla Bryngelsson, kapten för båda lagen. Birgittaskolan (Linköping) slutar på tredje plats med sina 572 slag, fyra under par, och kan åka från Gränna med bronsmedaljerna.  

  Med det vill tävlingsledningen tacka spelare, kaptener, Gränna Golfklubb och alla andra som på något sätt varit delaktiga till att göra tävlingen så lyckad. Stort grattis till Filbornaskolan 2! 

  Resultat

  Bilder

  Skribent och fotograf: Ludvig Forssman

 3. MästerskapSensommarväder för gymnasieeleverna
 4. Mästerskap

  Sensommarväder för gymnasieeleverna

  Vilken skola är egentligen Sveriges bästa golfgymnasium? Det får vi svar på imorgon när Skol-SM 2018 ska avgöras. Idag har första dagen av årets upplaga gått av stapeln på Gränna Golfklubb i Småland.

  Först och främst, vilket sensommarväder vi har bjudits på idag. Det är nog ingen som haft synpunkter på dagens golfväder, möjligtvis att vindarna var lite starka under förmiddagen. När det kommer till golfen, så har spelarna bjudit på fin golf på Grännas underhållande bana. Tävlingen spelas under två tävlingsdagar, och totalt 54 hål ska avverkas (36+18). Idag, tisdag, har varje lag ställt upp med fyra spelare, två foursomepar, på förmiddagen, och exakt samma upplägg under eftermiddagen. Imorgon, onsdag, spelar fyra spelare från varje lag singelspel. 

  I ledning efter första dagens spel hittar vi Filbornaskolan 1 (Riksidrottsgymnasium Helsingborg) på totalt 282 slag, sex under par. Tätt bakom skuggar Birgittaskolan (Linköping) på 285 slag, tre under par. Filbornaskolan 2 har placerat sig på tredjeplats på 290 slag, två över par. Dagens lägsta score signerades av Sara Ericsson och Hampus Wijkström, som i sin foursome under förmiddagen hade 66 slag, sex under par. 

  Imorgon ska alltså Skol-SM 2018 avgöras. Varje lag ställer upp med fyra spelare, som spelar singelspel, där alla fyra resultat räknas i lagets totalscore. Med andra ord är det mycket som kan hända imorgon, så nu ser vi framemot en spännande finaldag. Resultat, startlista och bilder hittar ni nedan. 

   

  Startlista rond 3 

  Resultat

  Bilder

  Skribent: Ludvig Forssman

 5. Teen TourHögdramatisk finalrond i Falköping
 6. Teen Tour

  Högdramatisk finalrond i Falköping

  Det blev, precis som utlovat, en spännande och händelserik finaldag. Efter en svängig sista runda slutade Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens Golfklubb, som vinnare i flickklassen och Emanuel Olofsson, Karlshamns Golfklubb, som vinnare i pojkklassen. Det blev dramatiskt i bägge klasserna.

  Flickklassen bjöd på dramatik hela vägen från start till mål. Det blev mycket skiftande uppe i toppen genom rundans gång, men tillslut stod Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens Golfklubb, som segrare med sina 216 slag, tre över par. Kajsa ledde efter första rundan, men hade det tuffare under dag två, men lyckades alltså knipa segern efter stabilt spel under finalronden.

  - Jag spelade bäst i fredags, sämre igår och stabilt idag. I fredags var det mina inspel och puttning som var bra, och idag chippningen. Så det var lite blandat alltså. Det var också kul att spela här, det märks att dom har kämpat med banan, säger Kajsa efter vinsten. 

  På andra plats slutade Sara Ericsson, Lidingö golfklubb, på 219 slag. Ytterligare ett slag efter hittar vi Elsa Svensson och Andrea Grimberg Lignell på delad tredje plats. 

  Pojkklassen blev även det en jämn historia. Här blev det två killar i den näst sista gruppen som blev huvudpersoner. Efter 54 spelade hål stod det klart att det skulle bli ett särspel om vinsten eftersom Viktor Hagborg Asp, Onsjö Golfklubb, och Emanuel Olofsson, Karlshamns Golfklubb båda slutat på totalt 215 slag, två över par. Särspelet ägde rum på det tionde hålet, och med en birdie där kunde Emanuel göra processen kortlivad. Efter dessa två slutade en kvartett med spelare på delad tredje plats. 

  Med det sätter vi punkt för en bra helg på Falköpings Golfklubb. Både spelare, publik och tävlingsledning har fått ett fantastiskt bemötande från Falköpings Golfklubb och jag vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till under helgen som gått. Till sist, stort grattis Kajsa och Emanuel, segrare av Teen Tour Elite #6. 

  Resultat 

  Bilder

  Skribent: Ludvig Forssman 

 7. Teen TourDags för årets sista finalrunda
 8. Teen Tour

  Dags för årets sista finalrunda

  Idag har vi haft ”Moving Day” på Falköpings Golfklubb. Det har varit en härlig sådan med en blandning av gott humör, fint väder och bra golf. Teen Tour Elite #6 går av stapeln och imorgon ska det avgöras vilka som får lyfta de åtråvärda pokalerna.

  Flickklassen är en jämn historia. Andrea Grimberg Lignell, Hills Golfklubb, är personen att jaga när tredje och sista ronden startar imorgon söndag. Med en stabil runda på 72 slag, ett över par, tog hon över ledningen idag med sina totalt 142 slag, på par. Hon har ett slag tillgodo före Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb, på 143 slag, ett över par. Tätt efter på tredje plats hittar vi Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens Golfklubb på 144 slag, två över par. Ytterligare ett slag efter finns tre spelare, så vi har en minst sagt spännande finaldag att se framemot imorgon. Cuten dras på 156 slag, fjorton över par, vilket innebär att 25 flickor har gått vidare till morgondagen. 

  I pojkklassen har gårdagens ledare fortsatt med sitt stabila spel. Axel Nordborg, Lidingö Golfklubb, följde idag upp gårdagens 67:a, med 71 slag, på par. Med det landar han på totalt 138 slag, fyra under par. Fyra slag efter, på 142 slag, jagar Wilmer Håkansson, Landeryds Golfklubb. Ytterligare två slag efter hittar vi fem jagande spelare. I pojkklassen har 47 pojkar kvalificerat sig till morgondagens finalrunda, efter att cuten dragits på 152 slag. 

  Med det sätter vi punkt för en lyckad lördag, och ser framemot morgondagens avgörande av Teen Tour Elite #6, årets sista omgång. Det blir en spännande avslutningsdag, se till att följa spelet antingen på plats, eller via länken nedan. 

  Startlista rond 3 

  Resultat

  Bilder

  Skribent: Ludvig Forssman 

 9. Teen TourTidigt ryck i toppen
 10. Teen Tour

  Tidigt ryck i toppen

  Det har blivit dags för årets sista omgång av Teen Tour. Teen Tour Elite #6 spelas denna helg på Falköpings Golfklubb. Årets två sista segrare ska koras, och även värdefulla poäng på Order of Merit listan ska delas ut. Vinnarna av 2018 års Order of Merit kommer förklaras som segrare av ANNIKA trophy. Det är också denna ranking som bestämmer vilka som får spela årets Teen Tour Final.

  Omgång sex av Teen Tour Elite har bjudit på en fin inledande höstdag. Något oklart väder, men desto finare spel av spelarna. En av de som levererade bländande golf var Kajsa Arwefjäll, Ljunghusens Golfklubb, som leder flickklassen efter att ha tagit sig runt på 66 slag, fem under par. Med sju birdies den inledande dagens spel, och stabilt spel även de andra hålen, har Kajsa satt sig i en bra position inför helgen. På andra plats hittar vi Andrea Grimberg Lignell, Hills Golfklubb, på 70 slag, ett under par. Ytterligare ett slag efter, på 71 slag, banans par, finns Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb.  

  Ledaren i pojkklassen, Axel Nordborg, Lidingö Golfklubb, har precis som Kajsa ryckt åt sig en tidig ledning. Med sina inledande 67 slag, fyra under par, leder han med tre slag före Wilmer Håkansson, på 70 slag, ett under par. Axel spelade felfritt idag, med fyra birdies och fjorton par signerade han ett rent och fint scorekort. På tredje plats hittar vi Jesper Von Reedtz, Täby Golfklubb, som inledde tävlingen med 71 slag, på par.  

  Inbjudan till Teen Tour Finalen kommer som sagt att baseras på Order of Merit, som avslutas efter helgens tävling på Falköpings Golfklubb. De 27 bäst placerade pojkarna i respektive klass samt de 12 bäst placerade flickorna får en inbjudan. Klasserna spelas i P/F 13-16 och 17-21. Totalt spelar 54 pojkar och 24 flickor finalen på Strängnäs Golfklubb, den 29/9-30/9. 

  Det har varit en härlig fredag på Falköpings Golfklubb. Det märks att hösten är på ingång då vi skymtar en och annan mössa där ute. Nu ser vi framemot en spännande helg. Följ spelet på plats, eller via länken nedan! 

  Startlista rond 2

  Resultat

  Bilder 

  Skribent: Ludvig Forssman 

 11. Teen CupBra spelare och bra juniorverksamheter
 12. Teen Cup

  Bra spelare och bra juniorverksamheter

  Från klubbkval, till gruppkval, följt av regionkval och till sist riksfinal. Nu sätter vi punkt för en lång och lyckad tävling. Teen Cup, Sveriges största juniortävling, är färdigspelad och vi har bjudits på fin golf på många olika banor genom säsongen som gått. Det blev dramatiskt in i det sista i de flesta klasser.

  Det är inte enbart den stora äran att vinna Teen Cup som spelarna gjort upp om idag. Vinnaren i varje klass får äran att representera Svenska golflandslaget i Nordic Junior Match som spelas på Abbekås Golfklubb i Oktober. Där möts Sverige, Norge, Finland och Danmark i en prestigefylld landskamp. 

  En av dagens höjdpunkter kan summeras enkelt som Landeryds Golfklubb. Oj vad deras juniorspelare och juniorverksamhet har glänst i helgen. I tre av tävlingens åtta klasser stod Landeryds juniorer som segrare. Minst sagt imponerande! Även Halmstads Golfklubb ska hyllas med sina två segrare. Många andra golfklubbars juniorverksamheter ska såklart även de hyllas. 

  I övrigt var det de spännande och publikfyllda särspelen som stod i centrum. I F14 fick vi se Kajsalotta Svarvar besegra Filippa Sundqvist på det andra särspelshålet. I P15 slog Hugo Stark Viggo Öhrn på det andra särspelshålet.

  Nedan ser ni vinnarna i de olika klasserna. Hela resultatlistor hittar ni här

  F13 – Meja Örtengren, Landeryds Golfklubb, 150 slag, sex över par. 

  F14 –Kajsalotta Svarvar, Halmstads Golfklubb, efter särspel, 152 slag, åtta över par. 

  F15 – Matilda Jonsson, Kumla Golfklubb, 152 slag, åtta över par. 

  F16 – Federica Tavelli Westerlund, Landeryds Golfklubb, 151 slag, sju över par. 

  P13 – Simon Wallén, Ängsö Golfklubb, 152 slag, åtta över par.  

  P14 – Wilmer Ederö, Landeryds Golfklubb, 144 slag, par. 

  P15 – Hugo Stark, Halmstads Golfklubb, efter särspel, 147 slag, tre över par. 

  P16 – Alec Lee, Stockholms Golfklubb, 145 slag, ett över par. 

  Stort tack till Tranås Golfklubb, alla spelare, alla funktionärer och alla andra inblandade för en suverän tävling. Det har varit en lyckad helg som innehållet såväl fin golf, fint väder och en härlig stämning. Till sist, stort grattis till alla vinnare! 

  Resultat

  Bilder 

  Skribent: Ludvig Forssman  

 13. Teen CupVåra framtida golfstjärnor gör upp i det klassiska mästerskapet
 14. Teen Cup

  Våra framtida golfstjärnor gör upp i det klassiska mästerskapet

  Det har varit en lång väg för spelarna att ta sig till riksfinalen i den 43:e upplagan av Teen Cup. En tävling som haft många olika namn genom åren, senast Skandia Cup, men som nu alltså heter Teen Cup. Alla spelare har spelat 18 hål idag, lördag, på Tranås Golfklubb och alla spelar 18 hål även imorgon. Imorgon eftermiddag vet vi vilka som får titulera sig mästare för sin åldersklass.

  Tranås har bjudit på ett fint golfväder idag. Kombinationen av sol, och inte alltför starka vindar, har gjort det till en trivsam lördag för såväl spelare som åskådare. 143 förväntansfulla ungdomar i åldersklasser från 13 till 16 har idag tampats på Tranås fina golfbana. I vissa klasser är det några spelare som har ryckt åt sig ett par slags försprång inför morgondagens avgörande, och i vissa klasser är det väldigt jämnt. Oavsett så har vi en mycket spännande och rolig dag att se framemot imorgon, när Sveriges största juniortävling ska avgöras. 

  Nedan ser ni ledarna i de olika klasserna. Hela resultatlistor hittar ni här.  

  F13 – Meja Örtengren, Landeryds Golfklubb, 74 slag, två över par. 

  F14 – Nathalie Borg, Haninge Golfklubb, 76 slag, fyra över par. 

  F15 – Moa Andersson, Bokskogens Golfklubb, 75 slag, tre över par. 

  F16 – Federica Tavelli Westerlund, Landeryds Golfklubb, 74 slag, två över par. 

  P13 – Simon Hovdal, Gräppås Golfklubb, 75 slag, tre över par. 

  P14 – Wilmer Ederö, Landeryds Golfklubb, 69 slag, tre under par. 

  P15 – Hugo Stark, Halmstads Golfklubb, 71 slag, ett under par. 

  P16 – Edward Rahm, Sära Golf Club, 71 slag, ett under par.  

  Klockan 08:00 börjar P13 och F13 från hål 1 och hål 10, och efter startar P14 och F14. De äldre klasserna (15 och 16) har första start klockan 12.30. Hela startlistan finner ni nedan. 

  Resultat

  Startlista rond 2

  Bilder 

  Skribent: Ludvig Forssman  

 15. Teen TourLedarna stod pall för trycket
 16. Teen Tour

  Ledarna stod pall för trycket

  Det var aldrig något större snack om vem som skulle segra i flickklassen. Hemmaspelaren Sofie Babic har varit säkerheten själv i tre dagar och imponerat från start till mål. Efter att ha slagit 205 slag, fem under par, vinner Sofie sin första Teen Tour Elite med fem slag till godo till tvåan Sara Ericsson, Lidingö Golfklubb. I pojkklassen blev det desto jämnare. Till slut fick Leo Johansson, Halmstad Golfklubb, lyfta bucklan efter att ha avgjort med en imponerande birdie på sista hålet.

  I pojkklassen blev det verkligen ett tätt race genom hela rundan. Framemot slutet blev det dock Leo Johansson och Hugo Thyr, Lidköpings Golfklubb, som stod i fokus. Efter en dramatisk avslutning, med en dubbelbogey på 17:e hålet och en eagle på 18:e hålet, så slutade Hugo på 205 slag totalt, fem under par. I och med detta så behövde Leo en birdie på 18:e hålet för att stå som segrare efter tre rundor, vilket han lyckades med. Leo tog därmed sin första vinst på Teen Tour Elite. 

  Sista juniortävlingen någonsin, detta på hemmabanan Laholms Golfklubb, några dagar innan färd tillbaka till USA för collegestudier. Det är klart man ska passa på att vinna då! Så antar vi att Sofie Babic tänkte när hon anmälde sig till omgång fem av Teen Tour Elite. Sofie ryckte åt sig ledningen tidigt under första ronden och släppte sen aldrig riktigt in någon annan i leken. Med en totalscore på 205 slag vann Sofie sin första Teen Tour Elite, fyra slag framför tvåan Sara Ericsson, Lidingö Golfklubb. På tredjeplats slutade Saras klubbkompis, Vendela From på 211 slag. 

  Vi tackar Laholms Golfklubb, alla spelare, alla funktionär och alla andra som har haft med tävlingen att göra. Det har varit tre väldigt lyckade tävlingsdagar här i Halland. Till sist säger vi stort grattis till Sofie Babic och Leo Johansson, segrare av Teen Tour Elite #5. 

  Slutresultat

  Bilder  

  Skribent: Ludvig Forssman 

 17. Teen TourSpännande avslutning med hemmaspelare i topp
 18. Teen Tour

  Spännande avslutning med hemmaspelare i topp

  Två dagar är avklarade av Teen Tour Elite #5, och en återstår. Efter att cuten har dragits så har 51 pojkar och 25 flickor avancerat till den avgörande rundan, som spelas imorgon söndag. Leo Johansson, Halmstads Golfklubb, leder pojkklassen på 137 slag, tre under par. I flickklassen leder fortfarande Sofie Babic, Laholms Golfklubb, efter att ha tagit sig runt på 67 slag, tre under par, under den andra rundan.

  Lördagens spel på Laholms Golfklubb har bjudit på låga scorer. Sofie Babic var en av de som signerade scorekortet nöjd och belåten. Efter att ha följt upp gårdagens 68 slag, med 67 slag idag, så leder Sofie på totalt 135 slag, fem under par.  Något som gläder hemmapubliken som följt henne längs varvet. Vendela From, Lidingö Golfklubb, är den som jagar närmst bakom Sofie, fyra slag efter, på 139 slag, ett under par. Ytterligare två slag bakom, på 141 slag, hittar vi Sara Ericsson, även hon från Lidingö Golfklubb. 25 flickor får fortsätta spela imorgon, efter att cuten dragits på 153 slag. 

  I pojkklassen leder Leo Johansson, Halmstads Golfklubb, på 137 slag, tre under par. Leo var en av tre spelare som hade 66 slag, fyra under par, idag. Andra rundans lägsta ronder kunde Charlie Jerner och Hampus Wijkström stoltsera med efter att ha slagit 65 slag, fem under par. Det är jämnt i pojkklassen, och det finns många som vill sätta stopp för Leos planer att knipa sin första vinst på Teen Tour Elite. 15 spelare är inom fem slag och vi har en spännande finaldag att se framemot. Cuten dras på 148 slag, vilket innebär att 51 pojkar avancerar till morgondagen. 

  Vi sätter punkt för en lyckad dag på Laholms Golfklubb, och blickar framåt mot morgondagens spännande finalrunda. Häng med när det avgörs, antingen på plats, alternativt via länken nedan. 

  Resultat 

  Startlista 

  Bilder 

  Skribent: Ludvig Forssman 

 19. Teen TourHole in one underlättade vägen till toppen
 20. Teen Tour

  Hole in one underlättade vägen till toppen

  Vi har fått bevittna många fina golfslag idag på Laholms Golfklubb i Halland, när första dagen av Teen Tour Elite #5 gått av stapeln. Men ett slag stack ut. Maximilian Fyke, Karlshamns Golfklubb, passade på att göra sin första hole in one, detta på Laholms sjunde hål. I topp i pojkklassen finner vi just Fyke, som tillsammans med Erik Engström, Glasrikets Golfklubb, delar ledningen på 68 slag, två under par. I flickklassen har hemmaspelaren, Sofie Babic, ryckt åt sig ledningen efter sin inledande runda på 68 slag, två under par.

  Det var utan tvekan ett mer inbjudande golfväder på förmiddagen. Eftermiddagen bjöd på en hel del regn, medans förmiddagen bestod av mestadels sol. Alla spelare har kämpat på hårt på Laholms fina golfbana, och vi har fått se många bra scorer. 

  I flickklassen hittar vi som sagt hemmaspelaren Sofie Babic i topp efter att ha slagit 68 slag, två under par. En minst sagt stabil öppning som lovar gott inför fortsättningen. Tätt efter skuggar Sara Ericsson, Lidingö Golfklubb, på 69 slag. Sedan följer en trio bestående av Vendela From, Elsa Svensson och Corinne Vidén, som alla kom in på 70 slag, på par. 

  I pojkklassen leder alltså Maximilian Fyke och Erik Engström på 68 slag, två under par. Fyke var givetvis otroligt glad för sin hole in one, och även väldigt nöjd med hur han hållit ihop det de andra 17 hålen. Engström spelade stabilt rakt igenom. Men det är många som har vittring tätt bakom i sin jakt på den ledande duon, då det finns 21 spelare inom tre slag. 

  Det är väldigt jämnt i båda klasserna och vi har en spännande fortsättning att se framemot. Imorgon spelas ytterligare 18 hål, och sedan dras en cut där 45 pojkar, plus delningar, och 24 flickor, plus delningar, avancerar till finaldagen på söndag. Följ spelet på plats på Laholms Golfklubb, eller via länken nedan. 

  Resultat

  Startlista rond 2 

  Bilder 

  Skribent: Ludvig Forssman  

 21. Teen TourTvå glada segrare i JSM Match
 22. Teen Tour

  Två glada segrare i JSM Match

  Det tog inte lång tid innan David Nyfjäll, Upsala Golfklubb, skrev in sitt namn på JSM Match pokalen för en andra gång. David vann idag JSM Match för andra året i rad, och gjorde det på ett minst sagt imponerande vis. I flickklassen korades en ny segrare, efter att Elin Kumlin, Marks Golfklubb, besegrat Matilde Stenqvist, Stockholms GK med 2/1.

  Elin Kumlin tog hand om ledningen tidigt i hennes semifinal mot Alice Sundberg. En ledning som hon vägrade släppa och vann senare på det 16 hålet med 4&2. Det skulle komma att bli en liknande melodi i finalmatchen mot Matilde. Elin kopplade greppet om matchen på de första nio och släppte inte in sin motståndare i matchen igen. På det 17:e hålet slog hon spiken i kistan och kunde titulera sig som svensk juniormästare i matchspel, efter att ha bjudit på strålande golf de senaste fyra dagarna. Tredje priset vann Ebba Hellman efter att ha besegrat Alice Sundberg med 2&1. 

   David Nyfjäll är verkligen ett stort utropstecken i svensk juniorgolf. För ungefär ett år sedan vann han JSM Match på Ringenäs Golfklubb, för ett par veckor sedan plockade han hem JSM Slag, och idag vann han JSM Match igen. Från åttondelsfinal, och även innan dess, har han imponerat. Idag besegrade han Albert Nilsson, Ulricehamns Golfklubb, med 3&2 i semifinalen, för att efter lunch öppna finalen mot Simon Björkén, Hudiksvalls Golfklubb, på ett ursinnigt starkt sätt. 4 upp efter de inledande 9 hålen och på hål 15 kom avgörandet. Slutresultatet skrevs till 5&3. I och med detta fick David bara lämna ifrån sig pokalen ett par dagar innan han lade beslag på den igen. Pojkarnas bronsmedalj vann David Lundgren efter sin vinst mot Albert Nilsson med 5&3. 

  Med det så tackar vi i tävlingsledningen alla spelare, hela Brollsta Golfklubb, alla fantastiska funktionärer och övriga som varit inblandade i tävlingen. Stort grattis till David Nyfjäll och Elin Kumlin – segrare av JSM Match 2018. 

  Resultat Flickor

  Resultat Pojkar

  Bilder

 23. Teen TourFyra spelare kvar med siktet inställt på pokalen
 24. Teen Tour

  Fyra spelare kvar med siktet inställt på pokalen

  64 pojkar har blivit 4 och 32 flickor har blivit 4. Kvartsfinalerna är färdigspelade och de som har avancerat till sista dagen av JSM Match laddar nu för sina kommande matcher. Vi har bjudits på många spännande och välspelade matcher, och det kan vi nästan garanterat vänta oss även imorgon.

  I flickklassen har vi Matilde Stenqvist, Stockholms Golfklubb mot Ebba Hellman, Salems Golfklubb i den första semifinalen. Stenqvist har fått kämpa hårt för att nå semifinalerna och hennes två vinster har suttit långt inne. Stenqvist vann JSM Match för två år sedan och nu är hon på full jakt efter att få sitt namn graverat på pokalen även en andra gång. Hellman vill dock sätta stopp för de planerna genom att fortsätta med sitt fina spel. 

  Strax efter slår Alice Sundberg, Stockholms Golfklubb ut i sin match mot Elin Kumlin, Marks Golfklubb. Sundberg vann först sin åttondelsfinal efter 21 spelade hål, men satte tonen tidigt i sin kvartsfinal och vann tillslut med 4&3. För Kumlins del var det tvärtom. Hon plockade hem en dominant seger med 5&4 i åttondelsfinalen, men fick det tuffare i kvartsfinalen, som hon vann på det artonde hålet. 

  I den första pojksemifinalen går David Lundgren, Vasatorps Golfklubb, upp emot Simon Björkén, Hudiksvalls Golfklubb. Lundgren imponerande stort i sin åttondelsfinal genom att vinna med 7&6. Han fick det tuffare i sin kvartsfinal men lyckades vinna på det artonde hålet genom en stark avslutning. Björkén har spelat bra även han, och har tagit två stabila vinster i sina matcher. 

  I den andra semifinalen, ställs David Nyfjäll, Uppsala Golfklubb, mot Albert Nilsson, Ulricehamns Golfklubb. David Nyfjäll är titelförsvarare och vann JSM Slag för bara ett par veckor sedan. Nu går han för att plocka hem ännu en JSM-titel. Men han ställs mot Albert Nilsson som har imponerat i sina matcher. 

  Vid den här tiden imorgon vet vi vilka som får titulera sig som svensk mästare i matchspel. Brollsta Golfklubb bjuder på en fin bana även imorgon och vi hoppas att vädergudarna fortsätter att vara på vår sida. Häng med oss imorgon när det avgörs! 

  Följ via länkarna nedan:

  Startlista och resultat flickor 

  Startlista och resultat pojkar 

  Bilder

 25. Teen TourVinna eller försvinna
 26. Teen Tour

  Vinna eller försvinna

  Kvalspelet av JSM Match är färdigspelat. 16 pojkar och 16 flickor har avancerat till åttondelsfinalerna som påbörjas kl 08:00, då flickorna sätter igång slutspelet av JSM Match. Slutspelet spelas i en rak matchspelsstege över helgen.

  Ännu en speldag är över. Sol, värme och fin golf var melodin även idag. Många förstod att det skulle bli jämnt kring cut-strecket, vilket det också blev, och varenda poäng blev viktig. När vi summerar kvalspelet så hittar vi David Lundgren, Vasatorps Golfklubb, i topp i pojkklassen, och Matilde Stenqvist, Stockholms Golfklubb, i topp i flickklassen.  

  Pojkklassen blev en otroligt jämn historia, såväl i toppen som kring cut-strecket. Det krävdes till sist särspel för att avgöra vilka 16 pojkar som får fortsätta sin resa mot JSM guldet. Fyra killar tampades i särspel om de två sista platserna i åttondelsfinalerna och det blev Isac Telander och Jonty Marshall som knep de sista platserna. David Lundgren vann kvalspelet på 91 poäng, tätt före halmstadsduon Elvis Emanuelsson och Leo Johansson. 

  Det behövdes inget särspel bland tjejerna för att avgöra vilka som skulle sluta topp-16, men det var jämnt hela vägen in i mål. I toppen var det två spelare som stack ut lite extra, Matilde Stenqvist, som vann kvalspelet på 104 poäng, och Elsa Svensson, Mariestads Golfklubb, som slutade på en andraplats med sina 100 poäng. 

  Imorgon kickar vi igång åttondelsfinalerna klockan 08:00, för att sedan följa upp med kvartsfinaler på eftermiddagen. Nu gäller det helt enkelt för spelarna att vinna eller försvinna. Häng med på plats på Brollsta Golfklubb, alternativt följ resultaten via länkarna nedan. 

    

  Startlista och resultat flickor åttondelsfinaler

  Startlista och resultat pojkar åttondelsfinaler

  Resultat flickor kvalspel

  Resultat pojkar kvalspel 

  Bilder