Det finns många möjligheter att tävla som junior. Utöver Svenska Juniortouren anordnar Svenska Golfförbundet årligen ett antal övriga juniortävlingar. Längre ner även några andra tips på tävlingar på nationell nivå som du kan anmäla dig till.

Kika gärna också på din golfklubbs och golfdistriktförbunds hemsidor för att hitta juniortävlingar på lokal och regional nivå.

Individuella tävlingar

 • Teen Cup

  Teen Cup

  En av världens största golftävlingar för spelare mellan 13 och 16 år. Cupen börjar som en breddtävling på din hemmaklubb där du möter dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Därefter utvecklas tävlingen genom ett gruppkval, regionkval och slutligen riksfinal där de bästa spelarna möts för att avgöra vem som är bäst i Sverige på golf i sin åldersklass.

  Läs mer ➤

 • ANNIKA Invitational Europe

  Annika Invitational Europe

  En internationell flickjuniortävling där 78 av Europas främsta spelare upp till 18 år deltar.

  ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Annika Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen. Tävlingen ingår i världsrankingen för amatörer. 

  Läs mer ➤

 •  Swedish Golf Team Invitation

  Bild på en golftjej bakifrån med loggad keps och swgt logo på ärmen

  Landslaget bjuder årligen in till en tävling för spelare med sikte på att spela internationellt och som vid denna tävling exponeras för vad som väntar på nästa nivå gällande främst hur banan spelas.

  Startfältet tas ut efter SGF Golf Ranking och spelas i två olika klasser: pojkar respektive flickor 18 år och yngre.

  Läs mer ➤

 • Svenska Juniortouren Vinter

  Med start 2023 kan spelare få känna på tävlingsnerven även under lågsäsong genom att deltaga Svenska Juniortouren Vinter. Touren består av fyra omgångar, där spelarna ges chansen att spela till sig en plats i JSM i simulatorgolf.  Ta chansen att få tävla mot andra juniorer runt om i landet på samma bana, samtidigt, och samma resultatlista.  

  Läs mer ➤

  Bli arrangör ➤

Lagtävlingar

 • JSM Klubblag

  Vill din golfklubb spela om att bli svenska juniormästare för klubblag? Då ska ni anmäla er till JSM Klubblag, en lagtävling som avgörs i fyra kvalomgångar med start i ditt distrikt/region och final på Barsbäck G&CC under höstlovet. Laget består av sju spelare per omgång varav minst två representanter av samma kön.

  Läs mer ➤

 • Skol-SM

  Tre juniorspelare, två tjejer och en kille, går över en stenbro på en golfbana. Alla tre ler, vinkar och tittar in i kameran.

  Tävla ihop med dina skolkompisar! Skol-SM spelas som en lagtävling för både grund- och gymnasieskolor – max 24 lag. Det brukar bli en spännande kamp när Sveriges bästa skola ska utses.

  Skol-SM är en 54-hålstävling som spelas över två dagar. Varje lag får ha sex spelare och en skola kan delta med fler än ett lag.

  Läs mer ➤

Övriga nationella tävlingar

Nedan listas några av de övriga nationella juniortävlingarna i Sverige, som arrangeras av andra än Svenska Golfförbundet.

 • Junior Masters Invitational

  Junior Masters Invitational (JMI) spelades första gången 1994. Tävlingen bygger på öppna juniortävlingar i golf om minst 36 hål, fördelade över hela landet. Vinnarna och, beroende på antal starter, även tvåorna i pojk- respektive flickklassen i respektive kvaltävling erhåller personlig inbjudan till Junior Masters Invitationals Sverigefinal.

  Läs mer ➤

 • FootJoy PGA Junior ProAm

  PGA of Swedens stora ungdomstävling spelas som en lagtävling mellan landets alla klubbar, där tre juniorer bildar lag med sin PGA Pro. Tävlingen spelas i två steg. Först klubbkval på hemmaklubben där de tre bästa juniorerna (minst en av respektive kön) kvalificerar sig till spel i någon av FootJoy PGA Junior ProAam-tävlingarna som arrangeras på fyra spelplatser runtom i Sverige.

  Läs mer ➤