JSM Klubblag

En tuff finalvecka är nu i mål. Stort grattis till Ringenäs Golfklubb som vann finalen på Barsebäck Resort.

Grattis till vinnarlaget från Ringenäs GK

Efter en tuff finalvecka stod det klart att Ringenäs Golfklubb stod som segrare i JSM Klubblag 2023. De tog hem finalen efter att ha vunnit samtliga sina tre matcher. 

Det var det en oerhört jämn kamp om medaljerna mellan övriga tre lag. De vann varsin match under finalspelet och medaljplatserna fick avgöras med särspel. Silvret gick till slut till Landeryds GK, brons till Österåker GK och fjärdeplatsen till Lidingö GK. 

Det svenska höstvädret utmanande alla lag som peggade upp i finalen på Barsebäck. Ändå fanns där den spelglädje och kämpavilja som kännetecknar en riktigt bra avslutning på årets mästerskap. Stort tack till alla deltagande klubbar och spelare!

Finalvecka i Sverige

Anledningen till att finalen spelades på svensk mark detta år var det tuffa ekonomiska läget som råder samt inflationen i Europa. 

Laget bestod även 2023 av max nio spelare varav minst två representanter av samma kön. Sju spelare får spela i varje omgång.

Tävlingen spelas som lagmatcher i spelformerna mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. Med undantag för slutspelet som spelas som slagspel.

 

 1. Tävlingsvillkor och lokala regler
 2. Antidoping
 3. För dig som spelar SGF Juniortävlingar gäller, liksom inom all idrott, att all form av doping är förbjuden.

  Detta gäller även intag av dopingklassade medel. Vilka läkemedel som är dopingklassade framgår av den Röd-Gröna listan och WADA:s Dopinglista som finns på Riksidrottsförbundets hemsida, Om du är osäker på om ett preparat är tillåtet ska du alltid rådfråga din läkare.

  Antidoping på Teen Tour

  Besök SGF:s sida om antidoping för mer information

 4. Tävlingsprogram
 5. JSM Klubblag kvalomgång 1 – datum och arrangörsklubbar

  JSM Klubblag kvalomgång 2 – datum och arrangörsklubbar

   

  JSM Klubblag kvalomgång 3

  Spelas på Norrköping Söderköping GK den 8–10 september 2023.

  JSM-Klubblag Slutspel - slagspelskval

  JSM-Klubblag Slutspel - matchspel

  Final

  Finalen av JSM klubblag kommer att spelas i Sverige under höstlovet.  

  Anledningen till att finalen spelas på svensk mark detta år är på grund av det tuffa ekonomiska läget som råder samt inflationen i Europa. Detta har gjort det det svårt att hitta lämplig spelplats och vettiga flygbiljetter. 

  Finalen kommer att spelas på Barsebäck G&CC den 31 oktober – 2 november.