Teen Cup

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer 13–16 år. Cupen börjar som en breddtävling på din hemmaklubb. Därifrån kan du kvala till gruppkval, regionkval och slutligen riksfinal.

Teen Cup

Läsning av putt

Teen Cup är en av världens största golftävlingar för juniorer. Teen Cup är ofta den första golftävlingen du deltar i. Resan börjar på din hemmaklubb. Här möter du dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig.

Teen Cup börjar som en breddtävling på klubbnivå, där alla upp till och med 16 år kan delta. Alla spelare, även du som har högre handicap än 36, kan delta i Teen Cup.

Klubben kan göra en puttävling, spela en bana som är 30, 50 eller 100 meter lång, 9 hål scramble, 9 hål poängbogey, tävla i närspel eller någon annan typ av tävling. Det är bara fantasin som sätter stopp.

För dig som kommit lite längre...

...och har handicap är det Teen Cup klubbkval som gäller. Det är en 18-håls slaggolf- och scratchtävling (kvaltävling) i åldersklasserna 13, 14, 15 och 16 år.

Om du har tungan rätt i mun, prickar fairway och lyckas komma bland de två främsta i din åldersklass går du vidare till nästa kvalomgång. När tävlingen närmar sig riksfinal möter du de bästa i respektive åldersklass och spelar om titeln ”bäst i Sverige”.

Varje klubb beslutar själv vilken spelform, antal hål och vilken tee man vill att deltagarna ska spela. Klubben kan också tillåta icke-medlemmar att delta och gör då det i en Teen Cup klubbtävling. I Teen Cup klubbtävling är det tillåtet att använda sig av en caddie.

 

 

 1. Får du delta?
 2. Teen Cup genomförs i fyra åldersklasser: 13, 14, 15 och 16 år. Varje klass är uppdelad i pojkar och flickor vilket ger totalt åtta klasser. 

  Du måste ha handicap 36,0 eller lägre för att kunna kvalificera sig till nästa kvalsteg. Du behöver inte ha handicap 36,0 eller lägre för att delta i Teen Cup klubbkval eller Teen Cup klubbtävling.

 3. Teen Cup tävlingsprogram
 4. Teen Cup Gruppkval – datum och arrangörsklubbar

  Teen Cup Regionkval – datum och arrangörsklubbar

   

  Teen Cup Riksfinal 

  Spelas på Varbergs GK 2–3 september 2023. Infobrev till de som kvalificerat sig kommer att publiceras här efter regionkvalet.

 5. Tävlingsvillkor och lokala regler
 6. Antidoping
 7. För dig som spelar SGF Juniortävlingar gäller, liksom inom all idrott, att all form av doping är förbjuden.

  Detta gäller även intag av dopingklassade medel. Vilka läkemedel som är dopingklassade framgår av den Röd-Gröna listan och WADA:s Dopinglista som finns på Riksidrottsförbundets hemsida. Om du är osäker på om ett preparat är tillåtet ska du alltid rådfråga din läkare.

  Besök SGF:s sida om antidoping för mer information