• Huvudpartners: Huvudpartners:

Nyheter

Här kan du läsa senaste nytt om Svenska Golfförbundets juniortävlingar. 

 1. Teen Tour presented by Golfstore #5
 2. Teen Tour

  Teen Tour presented by Golfstore #5

  Uttagningen till Teen Tour presented by Golfstore omgång 5 är nu klar. Nedan hittar du spelplatserna som ännu inte har fullt startfällt.

  Efteranmälan sker genom att du mejar till juniortavling@golf.se

  Vi tillämpar först till kvarn principen.

  Glöm inte att läsa den viktiga spelarinformationen som du hittar här,

   

  Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar till! 

  Future

  Göteborg (tjejer)

  Halland (tjejer)

  Skåne (tjejer)

  Stockholm (tjejer)

  Södermanland (tjejer)

  Västergötland (tjejer)

  Västmanland (tjejer)

   

  First
  Samtliga Teen Tour First.

 3. Jonsson och Rosin segrade i JSM Match
 4. Teen Tour

  Jonsson och Rosin segrade i JSM Match

  54 hål kvalspel, åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och finaler är avklarade. Numera kan Matilda Jonsson från Kumla Golfklubb och Rasmus Rosin från Tobo Golfklubb titulera sig som Svenska Junior Mästare i Matchspel.

  Det har varit en spännande och känslofylld dag på Kårsta Golfklubb. I semifinalmatcherna visade spelarna prov på fin golf och flera hål delades på birdie. I flickornas finalmatch blev det en duell mellan två spelare från Kumla Golfklubb, Madeleine Sund och Matilda Jonsson. Dessa två möttes redan tidigare i veckan för ett särspel om tre platser till åttondelsfinalen. Två dagar och fyra vunna matcher senare håller Matilda Jonsson i segerpokalen för JSM Match. Hon verkar chockad men ändå inte helt förvånad över slutresultatet.

   

  -                    “Det är första gången jag deltar i JSM Match och denna seger är min största merit någonsin. Det är ett kvitto på att jag tränar rätt och att jag är på väg åt rätt håll med golfen”, säger Matilda Jonsson efter finalmatchen

   

  Hos pojkarna har det också skett stora skift i resultatlistan under veckans gång. Rasmus Rosin från Tobo Golfklubb låg på 13:de plats efter kvalspelet men har sedan åttondelsfinalen vunnit alla sina matcher. I finalen segrade han på hål 18 mot Aron Svensson-Tjäder från Stockholms Golfklubb.

   

  -                    “Jag har slagit bollen bättre än någonsin. Segern betyder massor och öppnar förhoppningsvis dörrar inför framtiden med bland annat college golf”, säger Rasmus Rosin efter finalmatchen

   

  Nästa omgång av Teen Tour Elite spelas på Hooks Golfklubb för pojkarna och tjejerna kommer ha ett samarrangemang med Swedish Golf Tour på Johannesbergs Golfklubb.

   

  RESULTAT FLICKOR

  RESULTAT POJKAR

   

 5. Uttagningen till Teen Tour #4 är gjord
 6. Teen Tour

  Uttagningen till Teen Tour #4 är gjord

  Nu finns uttagningen till omgång.4 ute. Du finner deltagarlistan samt reservlistan under tävlingen i Min Golf.

  Årets fjärde omgång av Teen Tour spelas i semestertider, vilket kan förklara det relativt låga deltagarantalet jämfört med tidigare omgång. 

  JSM Match som spelas på Kårsta GK är som förväntat proppfull.

  På landets sju future-omgångar är deltagarlistan full i pojkklassen, förutom Norr-Västerbotten som fortfarande har några platser kvar. I Flickklassen finns det lediga platser på samtliga spelplatser.

  På First-tävlingarna är det bara pojkklassen i Skåne och Stockholm som har fullt startfällt. Resterande spelplatser har platser lediga för efteranmälan.

  Efteranmälan görs till juniortavling@golf.se . Där fyller du i: namn, Golf-ID och vilken spelplats du önskar att spela på. Efteranmälningarna läggs in i anmälningsordning.

  Nu hoppas vi att alla kommer ihåg att registrera sig på sina tävlingar, och att vi får 25 stycken riktigt bra tävlingar på Teen Tour #4 nästa helg!

 7. Följ Stenson Sunesson Junior Challenge by Case
 8. SSJC by Case

  Följ Stenson Sunesson Junior Challenge by Case

  Internationella tävlingen med Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar har nu startat på Barsebäck GCC.

 9. Dramatiskt avgörande på JSM slag
 10. Teen Tour

  Dramatiskt avgörande på JSM slag

  Sara Ericsson från Lidingö Golfklubb och Viktor Hagborg Asp från Onsjö Golfklubb lyckades försvara sina ledningar från igår, och kunde därmed lägga vantarna på JSM-titeln. Vi säger stort grattis till våra nyblivna Svenska Mästare!

  När våra nästa Svenska Mästare skulle koras idag, ville vinden göra sitt för att ge spelarna en ännu större utmaning. Arrangören, Vallda G&CC är välkända för sin tjocka ruff och tuffa greener, som tvingar spelarna att spela ett mycket strategiskt spel för att kunna få till en bra score.

  Inför denna blåsiga finaldag hade Sara Ericsson en ledning på fyra slag framför Ringenäs Golkfklubbs Ingrid Lindblad. Ingrid rivstartade dagens rond med otroliga 29 slag (-7) under sina första nio hål! Den fantastiska golfen som Ingrid bjöd på tvingade Sara Ericsson att svara, för att inte för första gången under tävlingen tappa sin ledning. Sara svarade med att även hon trycka gasen i botten, och varvade efter nio hål på 30 slag (-6). Med nio hål kvar att spela, hade avståndet mellan Sara och Ingrid krympt till endast tre slag. Avståndet ner till trean från tvåan var sju slag, och det var då så gott som klart att guldet skulle göras upp mellan Sara Ericsson och Ingrid Lindblad. 

  Sara Ericsson lyckades dock hålla emot starkt och tilldelades därför guldmedaljen, framför silvermedaljören Ingrid Lindblad och bronsmedaljören, tillika fjolårsvinnaren Ester Fägersten.

  Vinnaren Sara Ericsson säger till golf.se efter tävlingen, "Jag är verkligen nöjd med mitt spel, jag är inne i en bra period nu. Under denna tävling är jag extra nöjd med min puttning, den har verkligen fungerat bra för mig". 

  I pojkklassen var antalet inblandade i guldstriden fler på förhand. Ledaren inför rundan, Viktor Hagborg Asp visade klass när han efter några hål ryckte lite ifrån övriga fältet och höll sig kylig hela vägen in i mål. Algot Kleén (Skaftö Golfklubb) jagade ikapp Viktor, och inför det sista hålet var det endast ett slag som skillde de båda åt. Viktor lyckades dock hålla undan och efter en sänkt parputt på sista hålet stod det klart att han hade vunnit årets upplaga av JSM slag, framför silvermedaljören Algot Kleén och bronsmedaljören William Östlund.

  Efter tävlingen sa en till synes mycket glad och lättad Viktor Haglund Asp till golf.se, "Mitt spel har verkligen fungerat bra. Jag har spelat väl strategiskt och träffat mycket greener samt fairways. Framförallt var det järnklubborna som har varit min största styrka under tävlingen. Spelet med järnklubborna har sett till så att jag har givits chansen på greenen och därmed kunnat skjuta bra scorer". 

  Vi säger tack till Vallda Golf & Country Club och alla deras funktionärer för en mycket väl genomförd tävling och varma bemötande. Återigen stort grattis till våra nyblivna Svenska Mästare!

  Resultat 

 11. Vem kommer att få kalla sig för Svensk Mästare?
 12. Teen Tour

  Vem kommer att få kalla sig för Svensk Mästare?

  Tätstriden drar ihop sig inför finalrundan. Morgondagens avslutade runda av JSM kommer att avgöra vilka som får de åtråvärda JSM-medaljerna med sig hem, och vem som kan titulera sig som Svensk Mästare

  I flickklassen stod Ringenäs Golfklubbs Ingrid Lindblad för en mycket bra runda när hon tog sig runt alla arton hålen på endast 65 slag (-7). Detta innebär att Lidingö Golfklubbs Sara Ericsson alltjämt är i ensam ledning, men avståndet ner till tvåan har krympt jämfört med gårdagen då Sara hade sju slag ner till tvåan, efter idag har hon "bara" fyra slags ledning. 

  I pojkklassen bjöd Viktor Hagborg Asp på en lysande runda. 64 slag (-8), tog Viktor sig runt på. Viktor menade på att "allt klaffade idag", och han hoppas på att han även imorgon kan stå för en bra runda. En bra runda imorgon kommer att krävas av Viktor om han ska kunna lägga vantarna på JSM-pokalen, för att bakom honom jagar ett stort gäng med spelare som alla hoppas på att ta hem segern. Totalt finner vi fem spelare inom tre slag från ledningen.

  Efter dagens runda drogs en CUT, där de 24 bästa flickorna och 45 bästa killarna (plus delningar), kvalificerade sig för att få spela under finaldagen och resterande fick packa väskorna och åka hem. Flickornas CUT drogs på 223 slag (+7) och Killarnas CUT drogs på 225 slag (+9).

   

  Finaldagen drar igång kl.08:00. Nedan finner du resultatet efter dagen och startlistan inför finaldagen.

   

  Resultat

  Startlista

 13. Vi sätter punkt för andra dagen av JSM slag.
 14. Teen Tour

  Vi sätter punkt för andra dagen av JSM slag.

  När andra dagen av JSM slag avslutades, kunde vi konstatera att i flickklassen har den suveräna Sara Ericsson drygat ut sin ledning från igår, och att i pojkklassen har vi en helt ny ledartrio

  Sara Ericssons banrekord från igår (-8) på Vallda G&CC gav henne ett försprång på tre slag gentemot närmast jagande bakom inför idag. Efter dagens runda, med en återigen imponerande score (66 slag, -6), drygade hon ut sin ledning till hela sju slag. Närmast jagande bakom ligger Anna Nordfors (137 slag, -7)

  I pojkklassen är det fortfarande delat i toppen. Skillnaden från igår är att ledartrion har ändrats och gapet ned till bakomvarande har ökat en aning. Vår nya ledartrio har en score på -6 (138 slag) och består av William Östlund, Hugo Hellman och Leo Johansson. Tre slag efter ledartrion hittar vi närmast jagande Wilmer Ederö, Viggo Öhrn och Gustav Fransson som för tillfället delar på fjärdeplatsen (141 slag, -3). 

  Morgondagens "moving day" drar igång kl.07:30. Nedan hittar du resultatet efter dagens spel och startlistan för imorgon.

   

  Resultat

  Startlista

 15. Slaget om JSM-medaljerna har börjat
 16. Teen Tour

  Slaget om JSM-medaljerna har börjat

  Vallda Golf & Country Club står som värd för årets upplaga av JSM-slag. Spelare, ledare och åskådare från hela landet har samlats på den vackra golfbanan på den svenska västkusten för att få vara med när det görs upp om vem som vinner juniorernas Svenska Mästerskap 2019.

  Fjolårets vinnare i flickklassen, Ester Fägersten inledde årets JSM Slag med en stabil runda på 71 slag (-1), vilket placerar henne på en delad nionde plats efter första dagens spel. Vinnaren från fjolårets pojkklass David Nyfjäll är tyvärr inte med i år.

  Lidingö Golfklubbs Sara Ericsson stod för en kanonprestation när hon smällde dit en runda på 64 slag (-8)! Prestationen tog Sara hela vägen upp till toppen av resultatlistan, tre slag före närmast jagande duon Amanda Linnér och Anna Nordfors.

  I pojkklassen fick vi se många bra scorer, men inte någon som lyckades rycka sig loss från övriga. Det är hela 13 spelare inom två slag från ledningen. Ledningen efter första dagens spel delas av trion Victor Hagborg Asp, Gustav Fransson och William Östlund som alla fick till en score på 68 slag (-4). 

  Imorgon fredag vänder vi på startordningen, så att de som fick gå ut på eftermiddagen idag får gå ut på förmiddagen imorgon. Nedan finner du länkar till morgondagens startlista och resultatet för dagen.

   

  Startlista

  Resultat