Nyheter

Här kan du läsa senaste nytt om Svenska Golfförbundets juniortävlingar. 

 1. JSM KlubblagVilka blir svenska mästare för klubblag?
 2. JSM Klubblag

  Vilka blir svenska mästare för klubblag?

  Nu startar årets final av Skandia JSM klubblag. Lagen som gör upp om titeln bäst i Sverige är Ljunghusens Golfklubb, Delsjö Golfklubb, Hills Golfklubb och Örebro City Golf & Country Club.

  Tävlingen spelas på Lumine Golf Club söder om Barcelona. Banan är rutinerad i tävlingssammanhang och är bland annat värd för Nordea Tour Winter Series varje vinter och om en vecka spelas Europatourkvalet på Lumine. Årets upplaga är det tjugonde mästerskapet i ordningen men det nionde i nuvarande form med final utomlands och första gången som det avgörs på Lumine.

  Tävlingen spelas över tre dagar och alla lag möter varandra i lagmatcher; en mixad foursome, en valfri foursome, en flicksingel, en pojksingel och en valfri singel. Vunnen match ger 1 poäng. 

  I första dagens lagmatcher möts Ljunghusen och Delsjö samt Örebro City och Hills.

  Se laguppställningen för lagmatch 1 och följ resultaten live här.

  Klicka här för att se lagfotona i större format.

 3. Skandia StarsSjunde året som obesegrade
 4. Skandia Stars

  Sjunde året som obesegrade

  Det har varit en jämn kamp mellan lagen idag på Hills GC. Länge såg det ut som att lag Väst äntligen skulle få vinna tillbaka titeln efter sex år, men efter att lag Öst lagt i en högre växel lyckades de ta tillbaka ledningen och kan nu lägga på ännu ett år som obesegrade.

  Det blev en lång uppvärmning för dagens spelare då frost lagt sig över banan under natten. En och en halv timme efter beräknad start var banan redo att ta emot dagens singelmatcher. 

  Som tur var blev spelarna kompenserade för den sena starten - ett härligt solsken har lyst upp himlen och inte ett moln har synts till på hela dagen. En hel del besökare har tagit sig ut för att njuta av både solen, spelet och även en del överraskningar.

  Strax efter att spelet kommit igång ville även några älgar vara med ute på banan. Vistelsen var som tur kort och inget som störde spelarna. 

  Hur gick det då i den spännande kampen mellan lag Öst och Väst? 

  Precis som igår gick lag Väst ut hårt och tog ledningen i de flesta matcherna och läget såg riktigt ljust ut. Men framåt 10e hålet började det skifta i matcherna och plötsligt var det lag Öst som hade övertaget. 

  Därefter såg det länge ut som att det skulle bli lag Öst som skulle ta hem det hela - ända tills match 6 och 7 kom till 18e hålet. Match 6 var mellan Sara Kjellker (Väst) och Hanna Åhlander (Öst). Sara låg ett under inför sista hålet. Trots en riktigt knivig flaggplacering spelade hon hålet stabilt och lyckades jämna ut matchen. 

  Axel Einarsson (Väst) och David Nyfjäll (Öst) var bakom tjejerna och även i den matchen var det lag Öst som ledde med ett. Efter att båda killarna gjort en miss vid inspelet var det omöjligt att avgöra vem som skulle ta hem det. Efter att Axel gjort en magisk chip som resulterade i ett par satte han press på David. Tyvärr slutade det med en bogey för David och lag Väst knappade åter igen in på lag Öst.

  Chansen för vinst fanns alltså för lag Väst, men samtidigt behövde lag Öst endast en vinst till för att ta hem lagmatchen, med tre möjliga matcher kvar - och snart hade de fått den. 

  Tim Widing lyckades besegra Calle Hagström efter att ha legat i underläge större delen av matchen. En stark insats tog lag Öst till ett sjunde obesegrat år med poängen 10,5 mot 7,5. 

  Resultat

  Text och foto: Frida Bräster