Nyheter

Här kan du läsa senaste nytt om Svenska Golfförbundets juniortävlingar. 

 1. JSM simulatorgolfJSM i Simulatorgolf
 2. JSM simulatorgolf

  JSM i Simulatorgolf

  Den 16-17 mars spelas JSM i Simulatorgolf på Uppsala Indoor Golf. Läs nedan om förutsättningarna för årets första Svenska Juniormästerskap.

  Efter ett flitigt tävlande på den nyastartade Svenska Juniortouren Vinter, har 60 spelare kvalificerat sig till att göra om JSM medaljerna. I fyra olika klasser (F13-16, F17-21, P13-16 & P17-21) kommer spelarna att spela 36 hål slagspel. När båda ronderna är färdigspelade kommer den bäst placerade möta den näst bäst placerade i en Final, samtidigt som den tredje bäst placerade och fjärde bäst placerade möter varandra i en bronsmatch. 

   

  Följ tävlingarna via våra sociala medier och via länkarna nedan:

  Lördag: Flickor och Pojkar 13-16 år

  Söndag: Flickor och Pojkar 17-21 år

 3. JSM KlubblagGrattis Ringenäs till SM-guldet
 4. JSM Klubblag

  Grattis Ringenäs till SM-guldet

  Hallandsklubben vann alla sina tre matcher i finalen och tog hem JSM Klubblag-pokalen. Övriga placeringar avgjordes med särspel.

  Finalen i JSM Klubblag spelades den 31 oktober–2 november på Barsebäck Golf & Resort. Det svenska höstvädret utmanande de fyra lag som peggade upp i finalen, men det stoppade inte spelarna från att visa upp den spelglädje och kämpavilja som kännetecknar en riktigt bra SM-final.

  Stort grattis till Ringenäs Golfklubb, som tog hem samtliga tre matcher och fick lyfta bucklan. Det är andra gången den halländska golfklubben tar hem det svenska juniormästerskapet för klubblag. Första gången var 2021.

  De tre övriga finallagen – Österåker, Landeryd och Lidingö – hade samtliga varsin seger efter tre dagars finalspel. Det behövdes därför särspel för göra upp om silvret och bronset.

  Särspelet spelades med varsitt mixed foursome-par och resulterade i ett silver till Landeryd och ett brons till Österåker.

  Stort tack till arrangörsklubben Barsebäck. Tack också till alla spelare, ledare och all publik för att ni har varit med och gjort årets final i JSM Klubblag till en toppenbra vecka.

  Resultatlista från finalen

  Mer om JSM Klubblag

 5. JSM KlubblagDags för kvalomgång 3
 6. JSM Klubblag

  Dags för kvalomgång 3

  16 lag ska bli fyra inför höstens final. Slutspelet går 8–10 september på Norrköping Söderköping GK.

  Efter de två första omgångarna har 16 lag tagit sig vidare till slutspelet i årets JSM Klubblag. De fyra klubbarna som placerar sig högst upp i resultatlistan får spela final på Barsebäck G&CC den 31 oktober – 2 november. Läs mer om JSM Klubblag här. 

  Kvalomgång 3 spelas som lagmatcher i spelformerna mixad foursome, valfri foursome, flicksingel, pojksingel och valfri singel. 

  Deltagande klubbar

  Delsjö GK
  Djurholms GK 
  Halmstad GK 
  Hills GK 
  Kungl. Drottningholms GK 
  Kristianstads GK 
  Landeryds GK (titelförsvarare)
  Lidingö GK 
  Lidköping GK 
  Ringenäs GK 
  Skaftö GK 
  Upsala GK 
  Vasatorp GK 
  Ågesta GK 
  Örebro City G&CC 
  Österåkers GK

  Följ spänningen via länkarna nedan

  JSM Klubblag slutspel - slagspelskval

  JSM Klubblag slutspel - matchspel

 7. Teen CupTeen Cup Riksfinal 2023
 8. Teen Cup

  Teen Cup Riksfinal 2023

  Helgen den 2-3 september ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Varbergs Golfklubb.

  Den 48:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 209 klubbar och startade sin resa mot finalen. Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

   

  Följ tävlingen här

   

  Anslagstavla

  Parkering 1

  Parkering 2

  Information från klubben

 9. JSM simulatorgolfFyra historiska JSM-mästare i simulatorgolf
 10. Information om JSM i simulatorgolf.
  JSM simulatorgolf

  Fyra historiska JSM-mästare i simulatorgolf

  För första gången någonsin arrangerar Svenska Golfförbundet ett officiellt mästerskap i simulatorgolf. I år är spelarna inbjudna baserat på ranking. 16 av Sveriges bästa juniorer gjorde upp om titlarna!

  Fyra svenska mästare korade

  Lördag 12 november genomfördes JSM i simulatorgolf på Nacka Indoor Golf i Nacka Forum. Kolla in de livesända finalerna på KlubbTV eller Svensk Golf. 

  Albert Hansson, Skaftö Golfklubb - segrare i matchspel pojkar  

  Mira Berglund, Veckefjärdens Goflklubb - segrare i matchspel flickor

  Didrik Ringvall Bengtsson, Saltsjöbadens Golfklubb - segrare i duell pojkar

  Matilda Jonsson, Kumla Golfklubb - segrare i duell flickor

  Historiskt inomhusmästerskap

  Sedan 2022 ingår simulatorgolf i idrotten golf och då ska det naturligtvis spelas SM!

  Till Junior-SM i simulatorgolf har åtta pojkar och åtta flickor kvalificerat sig genom Swedish Golf Team Invitation och SGF Golf Ranking.

  Simulatorgolf
  Genom simulatorgolf är golfsäsongen numera året runt i hela Sverige för den som vill. JSM är det första svenska mästerskapet som avgörs i simulatormiljö.

  Avgörs i två grenar

  JSM simulatorgolf 2022 består av två grenar: matchspel och duell.

  Matcherna avgörs över 18 hål på Barsebäcks Ocean Course. Duellen är ett nytt koncept där två spelare möter varandra i en närmast hål-tävling över 18 slag. 

  Dagen inleds med kvartsfinaler i båda grenarna, följt av semifinaler och final. 

  Segrarna från Swedish Golf Team Invitation på plats 

  Nathalie Borg, Ringenäs GK och Albert Hansson, Skaftö GK, som tog hem segrarna i årets Swedish Golf Team Invitation på Barsebäck finns med i startfälten.

  Kanske får vi också bevittna en ”rematch” mellan finalisterna i årets R&A Boys Amateur Championship, Albert Hansson och Didrik Ringvall Bengtsson.

  Regler och tävlingsvillkor 

  Regler

  Tävlingsvillkor

 11. JSM KlubblagLanderyds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!
 12. JSM Klubblag

  Landeryds Golfklubb vinner JSM Klubblag 2022!

  I våras startade JSM klubblag 2022 där 48 lag deltog. Efter tre kvalomgångar stod det klart att följande fyra klubblag tog sig till finalen som spelades 1–3 november på West Cliffs Resort i Portugal:

  Delsjö GK
  Flommens GK
  Landeryds GK
  Vasatorps GK

  När alla ronder och matcher var spelade stod det klart att Landeryds juniorer drog det längsta strået och kan nu titulera sig svenska mästare 2022. Stort grattis till guldet!

  Ett stort tack till alla spelare, ledare och supportrar för en väldigt rolig, lärorik och spännande vecka och en stor eloge till alla fantastiska spelare för den underbara golf som vi fått njuta av under denna tävling. 

  Sammandrag från matcherna och intervjuer hittar du på klubbtv.nu

  Fullständig resultatlista hittar du här

 13. Teen CupTeen Cup Riksfinal 2022
 14. Teen Cup

  Teen Cup Riksfinal 2022

  Helgen den 27–28 augusti ska en av världens största golftävlingar för juniorer avgöras på Örebro City Golf & Country Club.

  Den 47:e upplagan av Teen Cup (tidigare även kallad; Colgate Cup, Föreningsbanken Cup, Electrolux Cup, Bankboken Cup, FSB Cup & Skandia Cup) samlar 144 juniorer från Sveriges alla hörn i åldersklasserna 13–16 år. På startlinjen i början av sommaren stod juniorer från 205 klubbar och startade sin resa mot finalen.  Finalisterna har därefter avverkat tre tuffa kvalificeringstävlingar för att kunnat ta sig till finalen. Nu när finalisterna är framme vid final ska de kämpa om segern och för att få sitt namn inskrivet i samma historiebok som bland andra Caroline Hedwall, Alex Norén, Liselotte Neumann och Peter Hansson. Vem vet, kanske är detta starten för en av morgondagens stora stjärnor?

  Följ tävlingen här

 15. Teen TourBengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
 16. Teen Tour

  Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

  Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

  Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

  Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

  Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".