Information om JSM i simulatorgolf.

Fyra historiska JSM-mästare i simulatorgolf

För första gången någonsin arrangerar Svenska Golfförbundet ett officiellt mästerskap i simulatorgolf. I år är spelarna inbjudna baserat på ranking. 16 av Sveriges bästa juniorer gjorde upp om titlarna!

Fyra svenska mästare korade

Lördag 12 november genomfördes JSM i simulatorgolf på Nacka Indoor Golf i Nacka Forum. Kolla in de livesända finalerna på KlubbTV eller Svensk Golf. 

Albert Hansson, Skaftö Golfklubb - segrare i matchspel pojkar  

Mira Berglund, Veckefjärdens Goflklubb - segrare i matchspel flickor

Didrik Ringvall Bengtsson, Saltsjöbadens Golfklubb - segrare i duell pojkar

Matilda Jonsson, Kumla Golfklubb - segrare i duell flickor

Historiskt inomhusmästerskap

Sedan 2022 ingår simulatorgolf i idrotten golf och då ska det naturligtvis spelas SM!

Till Junior-SM i simulatorgolf har åtta pojkar och åtta flickor kvalificerat sig genom Swedish Golf Team Invitation och SGF Golf Ranking.

Simulatorgolf
Genom simulatorgolf är golfsäsongen numera året runt i hela Sverige för den som vill. JSM är det första svenska mästerskapet som avgörs i simulatormiljö.

Avgörs i två grenar

JSM simulatorgolf 2022 består av två grenar: matchspel och duell.

Matcherna avgörs över 18 hål på Barsebäcks Ocean Course. Duellen är ett nytt koncept där två spelare möter varandra i en närmast hål-tävling över 18 slag. 

Dagen inleds med kvartsfinaler i båda grenarna, följt av semifinaler och final. 

Segrarna från Swedish Golf Team Invitation på plats 

Nathalie Borg, Ringenäs GK och Albert Hansson, Skaftö GK, som tog hem segrarna i årets Swedish Golf Team Invitation på Barsebäck finns med i startfälten.

Kanske får vi också bevittna en ”rematch” mellan finalisterna i årets R&A Boys Amateur Championship, Albert Hansson och Didrik Ringvall Bengtsson.

Regler och tävlingsvillkor 

Regler

Tävlingsvillkor

Fler nyheter

 1. JSM i Simulatorgolf
 2. JSM simulatorgolf

  JSM i Simulatorgolf

  Den 16-17 mars spelas JSM i Simulatorgolf på Uppsala Indoor Golf. Läs nedan om förutsättningarna för årets första Svenska Juniormästerskap.

  Efter ett flitigt tävlande på den nyastartade Svenska Juniortouren Vinter, har 60 spelare kvalificerat sig till att göra om JSM medaljerna. I fyra olika klasser (F13-16, F17-21, P13-16 & P17-21) kommer spelarna att spela 36 hål slagspel. När båda ronderna är färdigspelade kommer den bäst placerade möta den näst bäst placerade i en Final, samtidigt som den tredje bäst placerade och fjärde bäst placerade möter varandra i en bronsmatch. 

   

  Följ tävlingarna via våra sociala medier och via länkarna nedan:

  Lördag: Flickor och Pojkar 13-16 år

  Söndag: Flickor och Pojkar 17-21 år