Här hittar du Svenska Golfförbundets juniortävlingar och längre ner även några andra tips på tävlingar på nationell nivå. Kika gärna också på din golfklubbs och golfdistriktförbunds hemsidor för att hitta juniortävlingar på lokal och regional nivå.

Individuella tävlingar

 • Teen Tour

  Teen Tour

  Sveriges största juniortour för spelare 13–21 år, med sex omgångar per säsong. Har du spelat klubbtävlingar och distriktstouren och känner dig redo för att spela scratchtävling (utan handicap) är Teen Tour nästa steg att ta. Touren har tre färdighetsnivåer – First, Future och Elite – så här kan du tävla på den nivån som passar dig. Två av deltävlingarna på Teen Tour Elite är svenska mästerskap - JSM Match och JSM Slag. Anmälan sker i Min Golf genom att klicka på Teen Tour i menyn.

  Läs mer ➤

 • Teen Cup

  Teen Cup

  En av världens största golftävlingar för spelare mellan 13 och 16 år. Cupen börjar som en breddtävling på din hemmaklubb där du möter dina klubbkompisar på den nivå du befinner dig. Därefter utvecklas tävlingen genom ett gruppkval, regionkval och slutligen riksfinal där de bästa spelarna möts för att avgöra vem som är bäst i Sverige på golf i sin åldersklass.

  Läs mer ➤

 • ANNIKA Invitational Europe

  Annika Invitational Europe

  En internationell flickjuniortävling där 78 av Europas främsta spelare upp till 18 år deltar*.

  ANNIKA Invitational Europe har spelats i Sverige sedan 2012 och är en av sju tävlingar som Annika Sörenstams stiftelse ANNIKA Foundation arrangerar årligen runtom i världen.

  Läs mer ➤

 • Stenson Sunesson Junior Challenge by Case

  Stenson Sunesson

  En internationell juniortävling för flickor och pojkar mellan 13 och 18 år*, med majorsegraren Henrik Stenson och hans tidigare caddie Fanny Sunesson som värdar. Tävlingen hade premiär 2017 och spelas som en 54-hålstävling över tre dagar.

  Läs mer ➤

Lagtävlingar

 • JSM Klubblag

  Vill din golfklubb spela om att bli svenska juniormästare för klubblag? Då ska ni anmäla er till JSM Klubblag, en lagtävling som avgörs i fyra kvalomgångar med start i ditt distrikt/region och final utomlands. Laget består av sju spelare per omgång varav minst två representanter av samma kön.

  Läs mer ➤

 • Skol-SM

  Tävla ihop med dina skolkompisar! Skol-SM spelas som en lagtävling för både grund- och gymnasieskolor – max 24 lag.

  Det brukar bli en spännande kamp när Sveriges bästa skola ska utses. Skol-SM är en 54-hålstävling som spelas över två dagar. Varje lag får ha sex spelare och en skola kan delta med fler än ett lag.

Övriga nationella tävlingar

Nedan listas några av de övriga nationella juniortävlingarna i Sverige, som arrangeras av andra än Svenska Golfförbundet.

 • Junior Masters Invitational

  Junior Masters Invitational (JMI) spelades första gången 1994. Tävlingen bygger på öppna juniortävlingar i golf om minst 36 hål, fördelade över hela landet. Vinnarna och, beroende på antal starter, även tvåorna i pojk- respektive flickklassen i respektive kvaltävling erhåller personlig inbjudan till Junior Masters Invitationals Sverigefinal.

  Läs mer ➤

 • FootJoy PGA Junior ProAm

  PGA of Swedens stora ungdomstävling spelas som en lagtävling mellan landets alla klubbar, där tre juniorer bildar lag med sin PGA Pro. Tävlingen spelas i två steg. Först klubbkval på hemmaklubben där de tre bästa juniorerna (minst en av respektive kön) kvalificerar sig till spel i någon av FootJoy PGA Junior ProAam-tävlingarna som arrangeras på fyra spelplatser runtom i Sverige.

  Läs mer ➤

Har du frågor? Kontakta oss:

Porträttbild på Daniel Rosendahl.