Sjunde året som obesegrade

Det har varit en jämn kamp mellan lagen idag på Hills GC. Länge såg det ut som att lag Väst äntligen skulle få vinna tillbaka titeln efter sex år, men efter att lag Öst lagt i en högre växel lyckades de ta tillbaka ledningen och kan nu lägga på ännu ett år som obesegrade.

Det blev en lång uppvärmning för dagens spelare då frost lagt sig över banan under natten. En och en halv timme efter beräknad start var banan redo att ta emot dagens singelmatcher. 

Som tur var blev spelarna kompenserade för den sena starten - ett härligt solsken har lyst upp himlen och inte ett moln har synts till på hela dagen. En hel del besökare har tagit sig ut för att njuta av både solen, spelet och även en del överraskningar.

Strax efter att spelet kommit igång ville även några älgar vara med ute på banan. Vistelsen var som tur kort och inget som störde spelarna. 

Hur gick det då i den spännande kampen mellan lag Öst och Väst? 

Precis som igår gick lag Väst ut hårt och tog ledningen i de flesta matcherna och läget såg riktigt ljust ut. Men framåt 10e hålet började det skifta i matcherna och plötsligt var det lag Öst som hade övertaget. 

Därefter såg det länge ut som att det skulle bli lag Öst som skulle ta hem det hela - ända tills match 6 och 7 kom till 18e hålet. Match 6 var mellan Sara Kjellker (Väst) och Hanna Åhlander (Öst). Sara låg ett under inför sista hålet. Trots en riktigt knivig flaggplacering spelade hon hålet stabilt och lyckades jämna ut matchen. 

Axel Einarsson (Väst) och David Nyfjäll (Öst) var bakom tjejerna och även i den matchen var det lag Öst som ledde med ett. Efter att båda killarna gjort en miss vid inspelet var det omöjligt att avgöra vem som skulle ta hem det. Efter att Axel gjort en magisk chip som resulterade i ett par satte han press på David. Tyvärr slutade det med en bogey för David och lag Väst knappade åter igen in på lag Öst.

Chansen för vinst fanns alltså för lag Väst, men samtidigt behövde lag Öst endast en vinst till för att ta hem lagmatchen, med tre möjliga matcher kvar - och snart hade de fått den. 

Tim Widing lyckades besegra Calle Hagström efter att ha legat i underläge större delen av matchen. En stark insats tog lag Öst till ett sjunde obesegrat år med poängen 10,5 mot 7,5. 

Resultat

Text och foto: Frida Bräster

Fler nyheter

 1. Lag Öst obesegrade för åttonde året i rad
 2. Skandia Stars

  Lag Öst obesegrade för åttonde året i rad

  Det såg länge ut som att lag Väst skulle bryta trenden och äntligen ta hem vinsten i Skandia Stars. Men som många gånger förut la Öst i en högre växel och åker hem med ännu en vinst i den prestigefulla tävlingen.

  En tuff sista dag i tävlingen Skandia Stars på Hills Golf & Sports Club är nu över. Fyra grader och konstant regn var inte vad vi önskat som avslutning på denna säsong. Trots det var det glada spelare ute på banan som visade upp en riktig kämparglöd.

  Lag Väst tog tidigt ledning i flera matcher och det såg riktigt ljust ut första nio hålen. Därefter vaknade lag Öst till liv och tog över ledningen. Det hela avgjordes i den åttonde matchen där Rebecca Gyllner från Öst, tävlingens yngsta spelare, avgjorde sin match på det 16e hålet med vinst.

  Trots en definitiv förlust vägrade Väst att ge upp och såg till att vinna de sista fyra återstående matcherna. I slutändan var det bara ett enda poäng som skilde mellan lagen, men Öst fortsätter att visa sig obesegrade för åttonde året i rad.

   

  Ytterligare vinnare utseddes

  I samband med prisutdelningen delades årets olika stipendium från Skandia ut. Kategorierna är Årets rookie (flick och pojk) samt Årets spelare. Även vinnarna av Skandia Tour Order of Merit fick sitt pris - Annika Trophy. I år var det Matilde Stenqvist och Ludvig Åberg som fick pris för årets rookie och Linn Grant för årets spelare. Ludvig vann även Skandia Tour Order of Merit på pojksidan och Elin Esborn på flicksidan.

  Nomineringarna var följande:

  Årets rookie flickor

  ”Hon spelade sin första Skandia Tour elit under hösten 2015. Där imponerade hon stort genom att som nykomling ta både guld i JSM Match och silver i JSM slag. En klättring på SGF Golf ranking flickor från plats 44 till plats 16 är sådant som kan hända när man tränar hårt under lång tid och därför tilldelas Matilde Stenqvist utmärkelsen Årets rookie flickor.”

  Årets rookie pojkar

  ”Ludvig har under ett år klättrat imponerande 95 placeringar på SGF Golf ranking pojkar, till nuvarande elfte plats. Med tio topp 10-placeringar på 12 tävlingar, inklusive vinster på Galvin Green Junior Open och Skandia Junior Open, har Ludvig varit otroligt jämn över hela året. Envishet, engagerade föräldrar, tränare och en stark drivkraft att vilja bli riktigt bra på golf ligger bakom framgångarna.”

  Årets spelare

  ”Under året har Linn Grant tagit sin första seger på Skandia Tour men också fått sitt internationella genombrott. Bland framgångarna märks femteplatsen på Spanish International Ladies Amateur Championship, EM-silvret i fl icklaget, femteplatsen i Ladies' British Open Amateur Championship samt andraplatsen i Irish Girls' Open Stroke Play Championship (U18). Framgångarna leder till utmärkelsen Årets spelare.”

  Nu lyder en fantastisk säsong mot sitt slut och vi längtar redan till nästa!

   

  Resultat Skandia Stars 2016

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 3. Lika efter första dagen i Skandia Stars
 4. Skandia Stars

  Lika efter första dagen i Skandia Stars

  Idag inleddes första dagen i Skandia Stars, en tävling för de bäst rankade spelarna på Skandia Tour Order of Merit 2016. 24 spelare är indelade i två lag, Öst och Väst och möter varandra i ett Ryder Cup-liknande upplägg. Efter dagens sex foursome-matcher är ställningen lika mellan lagen.

  För nionde året i rad spelas finaltävlingen på Hills Golfklubb i Göteborg. 12 juniorer från västra Sverige möter 12 från östra och under två dagar ska de göra upp om vinsten i form av matchspel. De senaste sju åren har Öst tagit hem vinsten även om Väst varit nära flera gånger.

  Klockan 09:00 i morse startade årets tävling. Sex matcher foursome (två pojk, två flick, två mixed) skulle avgöras. Ett blåsigt, kallt väder kombinerat med en relativt lång uppsatt bana gjorde det svårspelat och det svängde mycket i resultaten de första hålen.

  Båda lagen plockade två vinster tidigt och sedan var det två mycket jämna matcher som tillslut delades på sista hålet. Resultatet efter dagen är 3-3 poängmässigt.

  Imorgon väntar 12 matcher i singel och såhär ser uppställningen ut:          

  Öst vs. Väst

  09:00 Johannes Axell vs. Hugo Townsend

  09:10 William Östlund vs. Viktor Hagborg Asp

  09:20 Ludvig Eriksson vs. Gustav Andersson

  09:30 David Nyfjäll vs. Ludvig Åberg

  09:40 Erik Jansson vs. Joel Sylvén

  09:50 Pontus Nyholm vs. Marcus Svensson

  10.00 Alice Sundberg vs. Ingrid Lindblad

  10.10 Rebecca Gyllner vs. Ellen Andersson

  10.20 Matilde Stenqvist vs. Linn Grant

  10.30 Sara Rydman vs. Anna Nordfors

  10.40 Hanna Åhlander vs. Amanda Linnér

  10.50 Ellen Hutchinson-Kay vs. Frida Kinhult

   

  Klicka här för att följa leaderboarden!