Golfäventyret är spelarutveckling för barn, där de steg för steg utvecklas som golfare – en uppgiftsinriktad inlärning istället för resultatinriktad.

Så blir golfen roligare för barn

All information för ledare, tränare och föräldrar om hur det fungerar finns i Golfäventyretboken. Ett bra stöd för att kunna göra golfträning och spel roligare. Du beställer boken Golfäventyret och tillhörande webbsida med filmer och bilder på www.golfbokhandeln.se 

Du hittar Golfäventyrets utbildningssida här

Nyhet 2019 - bagbrickor

Ge uppmuntran och motivation för barnen genom att dela ut eller sälja en bagbricka när de klarat en level. Beställ Golfäventyrets bagdes/bagbricka i formuläret här!

Olikfärgade bagbrickor för olika levels i Golfäventyret

När barnen klarat alla utmaningar och spel på Level 1 får de en bagbricka/badge att hänga på golfbagen. Efter varje level finns en ny bricka att hänga upp! Träna och spela tills de klarat utmaningarna - du behöver inte ha bråttom, fortsätt tills de är säkra på en level innan det är dags att gå vidare till nästa.

Så funkar det

Fyra steg för barnen

I Golfäventyret lär sig barn hur man spelar golf på banor som är korta samt hur de stegvis tar sig ut på stora banan med handicap. Till varje bana finns övningar, några regler och några golfvettområden. Barnen får också lära sig hur man bygger banorna och hur man varierar dem.Utgå från spelet 

Utgå från spelet

Vi tror att barn lär sig bäst om träningen utgår från spelet. Först börjar barnen spela och träna på 30-banan, som har de lättaste övningarna, och gör alla övningar och utmaningar. När barnen tycker att de kan och klarar av övningarna på ett lätt sätt, är de redo att ta nästa steg och kan ”levla” till en något svårare nivå. De tar alltså ett steg i taget, nivå efter nivå, och kommer till slut att ha ”levlat” från de enklaste övningarna till de svårare, och från den korta banan till spel på stora banan med handicap.

Läs mer i broschyren om Golfäventyret

Tidigare undersökningar visar att den som är ny inom golfen sätter stort värde i omhändertagandet. Vi tipsar dig som tar emot de nya golfarna att sätta dig in i materialet för Grönt Kort och Golfäventyret. Ditt stöd och din kunskap om materialet ger de nya golfarna ett bra mottagande och stöd i deras utbildning. Det i sin tur kan generera nöjda nya golfare som stannar kvar inom golfen.

Om de nya golfarna är barn är Golfäventyret det material som gör golfen ännu roligare. Även vuxna uppskattar att prova på golf på kortare banor och med enklare regler. Låt dem få prova!

Golfkul i Karlstad GK

Klubbens tränare och ledare är viktiga!

Tränare och ledare är en av klubbens viktigaste resurser. Utan ledare – mindre verksamhet. Därför är det viktigt att klubben jobbar aktivt med ledarrektytering och ledarutbildning. Engagemang och intresse är betydelsefulla egenskaper som ledare. Alla vill ha roligt på sin fritid, därför är det en fördel om man kan visa hur roligt det är att vara ledare i klubben! Att rekrytera och utbilda unga ledare/äldre juniorer är en bra framgångsnyckel, då de ofta blir förebilder och "idoler" för de yngre barnen som de även träffar i närmiljön. 

Det gäller också att vara tydlig och konkret. Vad förväntas av den som ska bli ledare, vilka arbetsuppgifter ska utföras och hur mycket tid tar dessa? Är klubben tydlig blir ledarna trygga i sin roll som ledare, de växer som människor och det utvecklar klubbens verksamhet.

Utbildning

Det råder stor efterfrågan på juniorledare och därför prioriterar Svenska Golfförbundet Golfens ledarutbildning som finns i olika steg.  

Golfens ledarutbildning 1 - Golfäventyret
Golfens ledarutbildning 2 - Fördjupning

Att barnen har trygga och utbildade ledare och tränare är en del i att få dem att stanna kvar inom golfen. Om det finns fler ledare som kan skapa mer verksamhet utvecklas spelarna vilket i sin tur leder till att de tycker det är kul och vill fortsätta spela golf.

Förutom de viktiga, engagerade ledarna och tränarna, är en viktig faktor att det finns kompisar att spela och träna tillsammans med. Det ger en extra motivation att komma till träningen. Mot den bakgrunden bör vi reflektera över hur vi agerar och vilken verksamhet vi erbjuder.

Du hittar mer information om ledarutbildningarna här

Golfäventyret Cup – en rolig aktivitet för alla 

Läs mer om upplägget här.

Material

Golfäventyret i skolan-väskan

Allt material du behöver som ledare/tränare hittar du i Golfäventyret-väskan

Väskan innehåller:
50 innebandybollar
25 tennisbollar
6 höga koner
3 siktringar för 30-banan
6 teekoner för 30-banan
6 siktringar för 50-banan
12 teekoner för 50-banan

Väskan kostar 2 500 kronor.

Beställ Golfäventyrsväskan

Golfäventyrethäftet

Golfäventyrethäftet skickades ut till alla golfklubbar 2018. Det skickades i det antal som är medlemmar i er golfklubb, som är under 12 år. Vill ni ha ytterligare häften till 2019, beställ nedan.

Beställ extra Golfäventyrethäfte.

Golfbokhandeln

Via Golfbokhandeln kan du som ledare, tränare och förälder köpa en kompletterande bok som förklarar upplägg och övningar. Ett bra stöd för att kunna göra golfträning och spel roligare.

Diplom

DIPLOM att printa till spelarna som genomför Golfäventyret.

För mer information

Porträttbild på Ulrika.