Golfäventyret Cup

Vi tror på att göra tävlingar till en naturlig del av golfen redan som ny och ung golfare och steget är stort till Teen Tour med scratchspel på stora banan.

En grupp med glada barn som har fått diplom efter medverkan i Golfäventyret Cup

Därför finns konceptet Golfäventyret Cup – alternativa tävlingsformer för barn där de tävlar mot sig själva och sina egna resultat i stället för mot varandra.

Med det enkla upplägget kan klubben arrangera en Golfäventyret Cup-dag på anläggningen utifrån era förutsättningar. Alla barn och ungdomar kan vara med – både som insteg till spel och tävling för de som ännu inte spelar på stora banan och som introduktion till helt nya golfare.

Gott exempel: Golfäventyret Cup på Haverdals GK

Inspireras av filmen och läs klubbens fem tips för att lyckas med arrangemanget. Klicka här.

Program och aktiviteter

Klubben sätter själv samman programmet utifrån de förslag som finns i manualen (se nedan). Tanken är att barnen ska kunna komma när som helst under cupdagen och vara med på alla aktiviteterna eller bara någon. Ett exempel på program, spel- och tävlingsaktiviteter i Golfäventyret Cup är:

✔ Spela 30-bana
✔ Spela 50-bana
✔ Övningar från golfäventyret
✔ Startkit till alla som deltar
✔ Något att äta och dricka

Startavgiften för Golfäventyret Cup kan förslagsvis vara 50 kronor inklusive spel, övningar, tävlingar för de som vill, startkit samt något att äta. Alla deltagare får deltagarpris och syftet är att det ska vara kul – inga resultatlistor finns på plats. Däremot får barnen gärna prova flera gånger och försöka förbättra sitt personbästa.

Manual och mallar

Material till Golfäventyret Cup

Mall för inbjudan för golfklubb och distrikt

Manual (upplägg för Golfäventyret cup)

Mall för anmälningsformulär

Affisch att sätta upp på anslagstavlan

Diplom att dela ut till deltagarna

Mall för tipspromenad

Mall för golfbingo

Tivolibiljetter

All information om Golfäventyret Cup finns i manualen, inklusive mallar för inbjudningar, olika upplägg för aktiviteter och checklista för genomförande.

Filmhälsning från My Leander 

Lägg gärna upp filmen nedan på er hemsida inför ert arrangemang. Gå till filmen på Vimeo via denna länk. Välj mellan att ladda ner filmen eller länka direkt till Vimeo. 

Del av spel- och tävlingstrappan

Skiss över tävlingstrappa - klubb, Golfäventyret Cup på klubben

Tävlingar för barn och ungdomar inom golfen ska utformas utifrån syftet att så många som möjligt ska uppleva dem stimulerande och roliga. Men den måste bli just en del av leken och ha som mål att barnet har roligt och lär sig idrotten. Det är syftet med Golfäventyret Cup – som är en viktig del i barnens spel- och tävlingstrappa.

Golfäventyret Cup kan med fördel kan arrangeras i samband med exempelvis en Teen Tour First-tävling. Deltagarna kan då själva spela Golfäventyret Cup och se på när någon spelare från deras klubb slår ut på första tee i Teen Tour.

För den som deltar i Golfäventyret Cup är fokus på deltagande, glädje, gemenskap och om barnen vill på sitt eget personbästa och få feedback på insats och uppgifter som barnen gör under Cupdagen. Varje barn får uppmärksamhet för sitt deltagande, t ex genom deltagarpris eller att alla får ett startkit.

På denna nivå finns ingen fokus på resultat vilket innebär att inga resultatlistor finns på webben eller fysiska listor på klubben.