Golfens Ledarutbildning 2 är en fördjupning för dig som leder barn i åldern 6–12 år, och bygger vidare på grundutbildningen Golfens Ledarutbildning 1.

Om utbildningen

Golfens Ledarutbildning 2 är en mer teoretiskt orienterad fortsättning på den praktiska grundutbildningen Golfens Ledarutbildning 1. En del praktiska inslag förekommer däremot, för att du som deltagare själv ska få uppleva hur teorierna fungerar i praktiken.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som är ledare eller tränare på klubben, men även andra som hjälper till med träningen såsom föräldrar, äldre juniorer med flera. Du ska ha gått Golfens Ledarutbildning 1 samt använt materialet i Golfäventyret. 

Vi rekommenderar dig som ska gå utbildningen att vara aktiv ledare i juniorverksamheten på en golfklubb. Då kommer du lättare ta till dig all information och har möjlighet att reflektera och analysera genom egen erfarenhet.

Förkunskaper

 • Genomfört utbildningen Golfens Ledarutbildning 1

 • Varit aktiv som ledare på golfklubb

 • Arbetat igenom utmaningarna i dokumentet "Ledarstöd"

Innehåll

Golfens Ledarutbildning kan gås i flera fördjupande steg. Denna del är det andra och mer fördjupande steget där du får lära dig mer om ledarskapet på en teoretisk nivå, även om vissa inslag genomförs praktiskt för att du själv ska få uppleva hur teorierna fungerar i praktiken.

Ett axplock ur innehållet:

• De olika dimensionerna av ledarskap; motivation, självkänsla, barns utveckling och golfens utvecklingstrappa.
• Fördjupning och förklaring av golfen och Golfäventyret i praktiken.

Upplägg

Utbildningen är fördelad på två heldagar, totalt cirka 14–16 timmar.

Avgift

Utbildningen kostar 950 kr, och då ingår lunch, fika och utbildningsmaterial.

Utbildningswebb

Klicka här för att komma till hemsidan för Golfens Ledarutbildning 2.

 

För dig som arrangerar utbildningen

Vill ni arrangera Golfens Ledarutbildning på ert distrikt eller klubb? Hör av dig till Lisa på lisa.haggkvist@golf.se, så bokar vi in utbildare, lägger ut anmälan och så vidare.

Stöddokument för dig som utbildar

 1. Verktyg – Planera aktiviteter i god tid
 2. Att planera och vara väl förberedd är en del i att lyckas med sitt uppdrag som ledare.

  Med hjälp av dokumenten nedan kan du planera de olika aktiviteterna i juniorverksamheten i god tid samt ha koll på barnens utveckling och ta fram gemensamma spelregler:

  Planera träningspass

  Planera ledarmöte

  Planera föräldramöte

  Planera träningsläger

  Planera årets juniorverksamhet

  Golfäventyret - gemensamma spelregler

  Verktyg - gruppens utveckling översikt

  Planera klubbens spel och tävlingstrappa

  Tips på verktyg till träning och verksamhet

  Golfbingo

  Puttbingo

  Tipspromenad

 3. Lärgrupper
 4. Lärgrupper som komplement i ledarutbildningarna

  Golfens ledarutbildningar kan kompletteras med lärgrupper för att regelbundet utbilda och samverka med ledarna så att de utvecklas och stannar kvar i verksamheten. Det finns olika lärgruppsplaner som klubben kan använda.

  Juniorutveckling på klubb – introduktion 

  Cirka nio studietimmar som kan genomföras på klubben innan GL1 för alla som är intresserade av att vara med och hjälpa till i verksamheten. Går igenom vad klubben vill med sin juniorverksamhet och hur samarbetet mellan tränare, ledare och föräldrar fungerar.

  Lärgruppsplan Juniorutveckling på klubb – introduktion

  Juniorutveckling på klubb – Golfäventyret

  Cirka nio studietimmar som bör genomföras på klubben mellan GL1 och GL2 för att uppmuntra arbetet med materialet Golfäventyret och stämma av hur verksamheten fungerar. Vad är bra, vad kan bli bättre och hur? 

  Lärgruppsplan Juniorutveckling på klubb – Golfäventyret

 5. Stötta barn på tävlingar
 6. Så stöttar du barn på tävling

  Checklista som innehåller handfasta tips till ledare som stöttar barn till och med 12 år vid tävlingar. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar.

  Före tävlingen skapar du trygghet och ser till att alla är förberedda. Under tävlingen är det viktigt att se alla och stötta barnen. Efter tävlingen samlar du barnen – lyssnar, ställer frågor och finns till hands för dem som behöver.

  Checklista barn på tävling

 7. Stötta ungdom på tävlingar
 8. Så stöttar du ungdomar på tävling

  Checklista som innehåller handfasta tips till ledare som stöttar ungdomar från 13 år och äldre vid tävlingar. Här tar vi upp vad du bör tänka på när du coachar.

  Tävling är ett sätt att nå spänning och stimulans. Ungdomarna ska få möjlighet att tävla utifrån sina egna förutsättningar. Det viktigaste är att utmana spelarna på en lagom nivå och stötta dem så att de utvecklas på sina villkor.

  Checklista ungdom på tävling

Har du frågor om utbildningen? Kontakta oss!

Porträttbild på Lisa.
Porträttbild av man i yngre medelåldern.