För dig som barn gäller Golfäventyret när du vill börja spela golf. Du spelar golf när du tränar och när du klarar utmaningarna i det första steget är det dags att "levla" till nästa steg.

Levla upp mot bättre golf

 • Golfäventyrhäftet har skickats till alla klubbar att dela ut till sina medlemmar som är under 12 år. Är du inte medlem i golfklubb kan du beställa ditt ex här – 20 kr st + frakt. Beställ häftet

  Utgå från spelet 

  Välkommen till golfen! Om du spelar med Golfäventyret och steg för steg levlar vidare kommer du att ha riktigt kul och bli bättre på golf. Tränar du mycket och ofta går du snabbt till nästa level och kan snart spela på stora banan.

  Här hittar du frågor, scorekort och information kring Golfäventyret. Nu är det bara att sätta igång - spela och träna golf och ha riktigt kul på golfbanan! Man lär sig bäst genom att spela golf!

  Så ser de fyra stegen ut

  Bild med texten Level1 i vit text på blå bakgrund.

  Level 1: 30-banan

  Klicka här och svara på frågorna till 30-banan!

  Scorekort 30-bana

  Första steget är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer du att träna och testa på att de olika slagen.

  Bild med texten Level 2 i vit text på orange bakgrun

  Level 2: 50-banan

  Klicka här för att svara på frågorna till 50-banan!

  Scorekort 50-bana

  Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård. Här behövs pricksäkerhet!

  Bild med texten Level 3 i vitt på rosa bakgrund

  Level 3: 100-banan

  Klicka här för att svara på frågorna till 100-banan

  Scorekort 100-bana

  Nu gäller det att klara 100-banan, den riktiga banan, där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar du med en riktig golfboll. Du lär dig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. Du lär dig hur du tar dig fram på banan och vet hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick.Nu är det även nya spännande hinder på banan!

  Bild med texten Level 4 i vitt på grön bakgrund

  Level 4: Spel på stora banan

  Regelfrågorna till Stora banan hittar du i regelappen. Den kan du ladda ner i AppStore eller Google Play. I appen finns ett quiz där du testar dina kunskaper i nivåerna Nybörjare, Medelgolfare och Professionel. Testa och lär dig reglerna - du kan spara många slag genom att ha koll på golfens regler.

  Du hittar även regelboken som PDF här:

  Regelboken - Regler för golfspel

  När du har klarat 100-banan är du redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54 och du kan gärna börja att spela från gulsvart (150 markering) eller annan platta eller utslagsplats som finns på din bana. När du är redo kan du spela från annan utslagsplats längre bak. 

  När du gjort utmaningarna på alla fyra nivårer ber du din tränare eller ledare printa ut ett diplom.

  DIPLOM 

  Lycka till!

Golfäventyret Cup

 • Golfäventyret Cup spel och tävling för barn 

  Vi tror på att göra tävlingar till en naturlig del av golfen redan som ny och ung golfare, men steget kan vara stort till Teen Tour med scratchspel på stora banan. Därför finns konceptet Golfäventyret Cup – alternativa tävlingsformer för barn där de i stor utsträckning tävlar mot sig själva och sina egna resultat i stället för mot varandra.

  Upplägget är gjort så alla golfklubbar ska kunna arrangera en Golfäventyret Cup-dag på sin anläggning utifrån sina förutsättningar vad gäller exempelvis träningsytor. Det är också utformat så att alla barn och ungdomar kan vara med – både som insteg till spel och tävling för de som ännu inte spelar på stora banan och som introduktion till helt nya golfare.

  Program och aktiviteter

  Klubben sätter själv samman sitt program utifrån de förslag som finns i manualen (se nedan). Tanken är att barnen ska kunna komma när som helst under Cup-dagen och vara med på alla aktiviteterna eller bara någon. Ett exempel på program, spel- och tävlingsaktiviteter i Golfäventyret Cup är:

  – Spela 30-bana
  – Spela 50-bana
  – Övningar från golfäventyret
  – Startkit till alla som deltar
  – Något att äta & dricka

  Startavgiften för Golfäventyret Cup kan förslagsvis vara 50 kronor inklusive spel, övningar, tävlingar för de som vill, startkit, samt något att äta. Alla deltagare får deltagarpris och syftet är att det ska vara kul – inga resultatlistor finns på plats. Däremot får barnen gärna prova flera gånger och försöka förbättra sitt personbästa.

  Manual och mallar

  Material till Golfäventyret Cup

  INBJUDAN

  MANUAL

  ANMÄLNINGSFORMULÄR

  AFFISCH att sätta upp på anslagstavlan

  DIPLOM att dela ut till deltagarna

  TIPSPROMENAD

  GOLFBINGO

  All information om Golfäventyret Cup finns i manualen, inklusive mallar för inbjudningar, olika upplägg för aktiviteter och checklista för genomförande. Golfdistriktsförbunden har också fått en Golfäventyret Cup-väska som arrangerande klubbar kan låna och använda. Väskan innehåller startkit och marknadsmaterial som kan användas för att arrangera dagen.

  Filmhälsning från My Leander. (Lägg gärna upp filmen nedan på er hemsida inför ert arrangemang. Klicka på Vimeo i filmen och ladda ner den, eller länka till Vimeo.) 

  Del av spel- och tävlingstrappan

  Du som ledare är viktig och kan påverka våra unga golfare och deras framtid genom att genomföra mycket verksamhet med spel och tävlingar på rätt nivå. Tävlingar för barn och ungdomar inom golfen ska utformas utifrån syftet att så många som möjligt ska uppleva dem stimulerande och roliga. Men den måste bli just en del av leken och ha som mål att barnet har roligt och lär sig idrotten. Det är syftet med Golfäventyret Cup – som är en viktig del i barnens spel- och tävlingstrappa.

  Golfäventyret Cup kan med fördel kan arrangeras i samband med exempelvis en Teen Tour First-tävling. Deltagarna kan då själva spela Golfäventyret Cup och se på när någon spelare från deras klubb slår ut på första tee i Teen Tour.

  Skiss över tävlingstrappa - klubb, Golfäventyret Cup på klubben

  På klubb- och distriktstävlingar för barn 12 år och yngre ska det vara fokus på deltagande, individuell utveckling, personbästa och få feedback på insats och uppgifter som barnen jobbar med. Ingen fokus på resultat vilket innebär att det inte ska förekomma resultatlistor på webben eller fysiska listor på klubben.

  Barn finns med i startlistor men inte i resultatlistor. Det är förinställt i GIT tävling från säsongen 2018. Vi vill att barn ska träna, spela och tävla och fokusera på personbästa.

  Golfäventyret Cup-klubbar 2018

  Enligt uppgift har nedanstående golfklubbar haft Golfäventyret Cup på sin bana under 2018 när konceptet lanserades. Vi hoppas att fler klubbar följer 2019 och skapar möjligheter för barn att spela och tävla på sina villkor.

  Barsebäck GCC
  Björkhagens GK

  Halmstad GK
  Haverdals GK
  Hede-Vemdalen GK
  Kiladalens GK
  Kils GK
  Kårsta GK
  Lindesbergs GK
  Nora GK
  Saltsjöbadens GK
  Stallarholmens GK
  Tjörns GK
  Torreby GK
  Tönnersjö GK
  Viksjö GK
  Örebro City GK
  Östersund-Frösö GK
  Österåkers GK

Filmer om Golfäventyret:

Golfäventyret i sociala medier

För mer information och frågor

Porträttbild på Ulrika.