För dig som barn gäller Golfäventyret när du vill börja spela golf. Du spelar golf när du tränar och när du klarar utmaningarna i det första steget är det dags att "levla" till nästa steg.

Utgå från spelet 

Välkommen till golfen! Om du spelar med Golfäventyret och steg för steg levlar vidare kommer du att ha riktigt kul och bli bättre på golf. Tränar du mycket och ofta går du snabbt till nästa level och kan snart spela på stora banan.

Här hittar du frågor, scorekort och information kring Golfäventyret. Nu är det bara att sätta igång - spela och träna golf och ha riktigt kul på golfbanan! Man lär sig bäst genom att spela golf!

Så ser de fyra stegen ut

Bild med texten Level1 i vit text på blå bakgrund.

Level 1: 30-banan

Klicka här och svara på frågorna till 30-banan!

Scorekort 30-bana

Första steget är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer du att träna och testa på att de olika slagen.

Bild med texten Level 2 i vit text på orange bakgrun

Level 2: 50-banan

Klicka här för att svara på frågorna till 50-banan!

Scorekort 50-bana

Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård. Här behövs pricksäkerhet!

Bild med texten Level 3 i vitt på rosa bakgrund

Level 3: 100-banan

Klicka här för att svara på frågorna till 100-banan

Scorekort 100-bana

Nu gäller det att klara 100-banan, den riktiga banan, där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar du med en riktig golfboll. Du lär dig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. Du lär dig hur du tar dig fram på banan och vet hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick.Nu är det även nya spännande hinder på banan!

Bild med texten Level 4 i vitt på grön bakgrund

Level 4: Spel på stora banan

Klicka här för att svara på frågorna till Level 4 Regler
Klicka här för att svara på frågorna till Level 4 Golfvett

Regelfrågorna till Stora banan håller på att uppdateras. Inom kort finns de på denna sidan. Testa och lär dig reglerna - du kan spara många slag genom att ha koll på golfens regler.

Du hittar regelboken på webben här:

Regelboken - Regler för golfspel

När du har klarat 100-banan är du redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54 och du kan gärna börja att spela från gulsvart (150 markering) eller annan platta eller utslagsplats som finns på din bana. När du är redo kan du spela från annan utslagsplats längre bak. 

När du gjort utmaningarna på alla fyra nivårer ber du din tränare eller ledare printa ut ett diplom.

DIPLOM

Lycka till!

Golfäventyrethäftet – hjälper dig hänga med i din utveckling

Golfäventyrhäftet har skickats till alla klubbar till säsongen 2018, att dela ut till sina medlemmar som är under 12 år. Är du inte medlem i golfklubb kan du beställa ditt ex här – 20 kr st + frakt. Beställ häftet

Nyhet 2019 - bagbrickor

Ge uppmuntran och motivation för barnen genom att dela ut eller sälja en bagbricka när de klarat en level. Beställ Golfäventyrets bagdes/bagbricka i formuläret här!


När barnen klarat alla utmaningar och spel på Level 1 får de en bagbricka/badge att hänga på golfbagen. Efter varje level finns en ny bricka att hänga upp! Träna och spela tills de klarat utmaningarna - du behöver inte ha bråttom, fortsätt tills de är säkra på en level innan det är dags att gå vidare till nästa

Olikfärgade bagbrickor för olika levels i Golfäventyret

Filmer om Golfäventyret:

Golfäventyret i sociala medier

För mer information och frågor

Porträttbild på Ulrika.