Har du barn i din närhet som vill börja spela golf? Oavsett om du är förälder, ledare eller på annat sätt delaktig i barnets liv, kan du som vuxen hjälpa, leda och inspirera. I Golfäventyret får barnet lära sig genom att spela golf och klara utmaningar i olika steg.

Utgå från spelet 

Välkommen till golfen! I Golfäventyret har barnet kul samtidigt som det lär sig golfen genom att spela och steg för steg "levla" vidare till nästa nivå. Genom regelbunden träning tar sig barnet successivt vidare genom level 1, 2, 3 och kan sedan spela på den stora banan. Därefter finns level 4 som fortsätter utveckla och utmana med golfövningar och spel.

Här hittar du frågor, scorekort och information kring Golfäventyret. Nu är det bara att sätta igång – hjälp barnet att börja träna och ha riktigt kul tillsammans på golfbanan!

Häftet Golfäventyret

Golfäventyrethäftet – utveckling i golf med "levling"

Golfäventyrhäftet är till för alla barn. Ett tips är att ha den i bagen. Innehållet med olika övningar och utmaningar hjälper barnet att ta steg för steg i sin utveckling. Beställ ditt ex här för 20 kr styck + frakt. (ca 10 dagars leveranstid)

Så ser de fyra stegen ut

Bild med texten Level1 i vit text på blå bakgrund.

Level 1: 30-banan

Klicka här och svara på frågorna till 30-banan!

Scorekort 30-bana

Första steget är 30-banan med sina korta hål och enkla regler. På 30-banan kommer barnet att träna och testa på att de olika slagen.

Bild med texten Level 2 i vit text på orange bakgrun

Level 2: 50-banan

Klicka här för att svara på frågorna till 50-banan!

Scorekort 50-bana

Nästa steg är 50-banan där hålen är längre och fler. Även reglerna är svårare, och man behöver veta lite om säkerhet, golfvett och banvård. Här behövs pricksäkerhet!

Bild med texten Level 3 i vitt på rosa bakgrund

Level 3: 100-banan

Klicka här för att svara på frågorna till 100-banan

Scorekort 100-bana

Nu gäller det att klara 100-banan, den riktiga banan, där hålen är mellan 40 och 100 meter. Här spelar man med en riktig golfboll. Barnet får lära sig många regler för spelet och hur man spelar säker golf så att ingen skadar sig. I det här steget går ni också igenom hur man tar sig fram på banan och hur man gör för att banan ska fortsätta vara i bra skick. Efter det här steget är barnet redo för Grönt Kort. Dessa krav gäller: 

✓ Barnet visar upp sitt Golfäventyrethäfte, där det har bockat av sina utmaningar på level 1, 2 och 3. 
 
✓ Barnet ska antingen ha klarat 100-banan på 45 slag eller färre, eller ha gått 9 hål på stora banan (utslag från främre slopad tee) med minst 18 poäng som resultat på handicap 54.   

Har barnet klarat av ovanstående punkter har det Grönt Kort. Grattis! Kontakta en golfklubb för hjälp att skaffa ett Golf-ID, om detta inte redan är gjort.

Tips! Barnen lär sig regler och golfvett när de spelar och genom många av utmaningarna i häftet, men de kan även träna på teorin (regler och golfvett) genom de quiz som hör till varje level.

Bild med texten Level 4 i vitt på grön bakgrund

Level 4: Spel på stora banan - fortsatt utveckling

Nu har barnet Grönt Kort och är redo att spela på stora banan med handicap (HCP). Alla golfspelare börjar på handicap 54 och man kan gärna börja att spela från gulsvart (150-markering) eller annan platta eller utslagsplats som finns på banan. När barnet är redo kan det spela från annan utslagsplats längre bak. 

Härifrån fortsätter golfutvecklingen på stora banan, där det finns fler utmaningar att prova. Fortsätt ha kul med golfen och hjälp barnet att testa och lära sig reglerna. Man kan spara många slag genom att ha koll på golfens regler!

Du hittar regelquiz att testa kunskaperna här!

När barnet har klarat utmaningarna på alla fyra nivårer ber ni tränaren eller ledaren att printa ut ett diplom.

Lycka till!

 

Så kan du som vuxen hjälpa hjälpa till

Häftet Golfens Ledarutbildning 1

Den orange boken och den tillhörande webbplatsen www.golf.se/golfaventyret vänder sig till dig som vill stötta barn i deras utveckling. Syftet är att ge dig verktyg och kunskap att skapa lärorika och inspirerande golfträningar för barn. Som ledare, förälder eller både och har du chansen att påverka barns och ungdomars liv genom golfen.

Golfens Ledarutbildning 1 – Golfäventyret finns att beställa på SISU idrottsböcker.

Läs mer på golf.se/ledarutbildning.

Filmer om Golfäventyret:

Golfäventyret i sociala medier

För mer information och frågor

Porträttbild på Ulrika.