Golftjej Sverige

Golftjej Sverige syftar till att inspirera tjejer till mer golf och stödja tjejer inom golfen. Vi vill ha fler aktiva tjejer och fler tävlande tjejer inom svensk golf.

Vår vision är att ha 50 % flickor och 50 % pojkar i golfen – då behöver vi aktivt rekrytera och göra bra verksamhet för båda.

Vi vet att det är viktigt med kompisar men att tjejer ofta är ganska ensamma på sina klubbar. Det är också viktigt att vara med i intressanta och utvecklande verksamheter och vi vill att tjejer får härliga upplevelser inom golfen. Verksamheten vi gör inom Golftjej Sverige har följande ledord: inspiration, träning, tävling & utveckling. All verksamhet vi gör vill vi ska genomsyras av dessa ledord.

Distrikt med tjejsatsningar

Blekinge, Blekinge Girls
Bohuslän-dal, Golftjej Bohuslän dal
Göteborg, Golftjej Göteborg
Halland, Golftjej i Halland
Skåne, Golftjej Skåne
Småland, Golftjej Småland
Stockholm, Golftjej Sthlm
Värmland, Golftjej Värmland
Västergötland, Golftjej Västergötland
Västmanland, Golftjej Västmanland
Örebro, Golftjej Örebro
Östergötland, Golftjej Östergötland

Distriktssatsningar

Golftjej Sverige stödjer golfdistriktsförbunden i särskilda satsningar på tjejer. För distrikten finns en möjlighet att söka idrottslyftsstöd för en tjejsatsning. Läs mer om idrottslyftstöd för tjejsatsning. På sidan framgår vilka krav som behöver uppfyllas.

Vi påminner de distrikt som har tjejsatsning att skicka in er bidragsansökan för 2022. Har du frågor - kontakta din Idrottsrådgivare.

 

Golftjej Poängjakten

Du ska väl delta i Golftjej Poängjakten i sommar? Du samlar poäng varje gång du spelar och de tre tjejer från varje distrikt som spelat mest mellan 1 maj-20 augusti tar sig till en nationell tjejscramble i september.

Du hittar mer information här!

Övriga aktiviteter inom Golftjej Sverige

logotyp R&A
Golftjej Sverige stöttas av R&A.

Vi vill uppmuntra er att lägga era aktiviteter i samband med tävlingar som sker runt om i landet på olika nivåer. Har ni frågor rörande detta går det bra att ta kontakt med Linda Appelblad. 

ANNIKA Invitational Europe

Annika Sörenstam, Sveriges mest framgångsrika golfare genom tiderna, är på plats som värd för tävlingen. Läs mer om ANNIKA Invitational Europe.

ANNIKA Cup

ANNIKA Cup är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges tolv mest lovande 13–15-åringar som arrangeras årligen i samband med att Annika Sörenstam är i Sverige. Läs mer om ANNIKA Cup.

Swedish Golf Tour

I samband med damtävlingarna på Ahlsell Nordic Golf Tour finns det möjlighet att göra olika events med tjejsatsningarna.Tävlingsdatum för tävlingarna hittar ni här.

LET Skaftö Open

Läs mer om Skaftö Open här.

Scandinavian Mixed

Läs mer om Scandinavian Mixed här.

För mer information, kontakta oss

Porträttbild på Ulrika.
  • Ulrika Jorsell
  • Idrottsrådgivare. Distrikt: Skåne, Gästrike-Hälsinge, Jämtland-Härjedalen, Medelpad, Ångermanland, Norr- och Västerbotten. Ansvarig för paragolf.
  • Tel: 08-622 15 53
Porträttbild på Linda Appelblad med axellångt hår och mörkblå tröja