Golftjej Poängjakten

Tjejer – spela mycket golf i sommar och samla poäng! De med flest poäng tar sig till en av två nationella scrambles under hösten.

Bild på Golf Gamebook appen

Vad är Golftjej Poängjakten?

En aktivitet för dig som golfande tjej som vi hoppas ska göra dig ännu mer motiverad att spela mer golf. 

Vi fortsätter vårt samarbete med appen Golf Gamebook. Anmäl dig genom att ladda ner Golf Gamebook till din mobil och skapa ett konto. Aktivera handicapsektionen genom att använda ditt golf-ID för att logga in. Gå sedan in under "Utmaningar" i appen och klicka på ”Gå med” i Golftjej Poängjakten. Sedan är det bara att börja spela och för att samla poäng. 

När du anmält dig samlar du poäng för varje rond du spelar (1p för 9 hål och 2p för 18 hål) från 20 april till 20 augusti. I appen finns en leaderboard som visar hur många ronder du och alla andra deltagare spelat.

Mer information om hur du laddar ned appen här ➤

❥ Spela tillsammans med minst en annan spelare – gärna junior (tjej eller kille), eller en vuxen. Alla spelformer räknas.

❥ Lägg gärna upp en bild på Instagram när ni är ute och spelar och tagga #golftjejpoängjakten. ✌

Det här gäller för dig som deltar

  • Du får delta om du är tjej och max 18 år

  • Du får delta om din handicap är mellan 14,5 och 54

  • Registrera dina ronder i Golf GameBook från 20 april till 20 augusti för att samla poäng

  • Poäng beräknas för din insats, det vill säga de som spelat mest får en scrambleplats – tre tjejer per distrikt

  • Vi lottar ut priser bland alla deltagarna under perioden.

  • Vi kommer genomföra två nationella scrambles i september och oktober, en NORR-final (sept) och en SYD-final (okt). För att ta dig till scramblen i höst måste du vara mellan 13–18 år. Minsta antalet inspelade poäng för att bli inbjuden till en final är 10p.

  • Du som är 12 år och yngre deltar både i utlottning av priser och kan även vinna pris för flest spelade ronder (samlat flest poäng) i din åldersklass

Finaler – två nationella scrambles

R&A logotyp
R&A stöttar Golftjej Poängjakten

De tre tjejer mellan 13–18 år i varje distrikt som spelat mest och samlat flest poäng bjuds in till två nationella tjejscrambles under hösten, en som vi kallar SYD och en NORR. Du bjuds in till respektive scramble beroende på vilket distrikt du tillhör. Lagen bjuds på boende, mat, golfspel och andra aktiviteter under helgen, men står själva för resekostnaden till finalen.

Datum Poängjaktenfinal Plats Distrikt
30 sept-1 okt Final NORR Lindesberg GK Stockholm, Västmanland, Uppland, Gästrike-Hälsingland, Jämtland-Härjedalen, Medelpad, Norr-Västerbotten, Ångermanland, Dalarna, Örebro, Södermanland, Värmland
14-15 okt Final SYD Landskrona GK Blekinge, Halland, Bohuslän-dal, Västergötland, Göteborg, Gotland, Småland, Skåne, Östergötland

Golftjej Poängjakten är ett projekt som möjliggörs med stöd av R&A.

Information och inspiration för klubben

För att sprida informationen till många tjejer finns här en affisch att sätta upp till exempel på anslagstavlan i klubbhuset. 

Affisch om Golftjej Poängjakten

För mer information kontakta

Porträttbild på Linda Appelblad med axellångt hår och mörkblå tröja