Teen Tour 2022

Tre tjejer tackar för matchen

På Teen Tour kan du som är mellan 13 och 21 år tävla på den nivån som passar dig. Touren har tre färdighetsnivåer, First, Future och Elite. 

Har du spelat klubbtävlingar och distriktstouren och känner dig redo för att spela scratchtävling (utan handicap) är Teen Tour nästa steg att ta.

Du startar på First och när dina färdigheter ökar kan du ta steget upp till nästa nivå som är Future.

Elite är tourens högsta nivå och dit når du efter att ha etablerat dig på Future och spelat tillräckligt bra för att knipa en av de åtråvärda platserna på Elite. 

Du når nästa nivå genom en uppflyttningsplats från nivån under eller tillräckligt med rankingpoäng för att bli uttagen genom rankingen.  

Under året kan du under varje omgång av Teen Tour samla poäng på Teen Tour Order of Merit och har du hamnat tillräckligt långt upp i listan får du möjlighet att spela den stora tourfinalen som i år spelas på Ekerum Golfklubb. 

Följ oss på Facebook för senaste nytt, bilder och filmklipp från Teen Tour och övriga juniortävlingar.

 

Spelarinformation Teen Tour 2022

 1. Det här är Teen Tour First
 2. Tourens första nivå och inkörningsporten för dig som vill komma igång och tävla, oavsett om du vill bli bäst i världen eller bara tycker det är kul att tävla och träffa kompisar. Spelare födda mellan 2001 och 2009 får delta.

  First spelas på cirka 16 platser runt om i landet varje omgång. Anmälningsavgiften är 200 kronor/tävling och betalas i Min Golf. För att spela på First måste du betala touravgift (årsavgift för att spela på Teen Tour). Den betalas också i Min Golf och är en engångskostnad som ger dig möjlighet att anmäla dig till tävlingarna.

  Tävlingarna spelas över 18 hål och spelformen är slaggolf. Det finns plats för 54 killar och 24 tjejer vid varje tillfälle.

  Teen Tour First ger inga rankingpoäng men de tio främsta procenten i startfältet får flytta upp till Future nästkommande omgång.

 3. Det här är Teen Tour Future
 4. Andra nivån på touren. Future spelas på sju spelplatser varje omgång. Här blir motståndet tuffare och du kan behöva åka till granndistriktet för att tävla. Omgång 3 och 4 spelas över två dagar vilket gör att en övernattning kan behövas. Future spelas över 36 hål förutom omgång 3 och 4 som spelas över 54 hål. Spelformen är slagspel och det finns plats för 54 killar och 24 tjejer vid varje tillfälle. 

  Hit tar du dig antingen via dina rankingpoäng, handicap eller en uppflyttningsplats som du spelat till dig omgången innan. Anmälningsavgiften är 300 kronor som betalas i Min Golf och du måste också ha betalat touravgift för att få spela (årsavgiften för Teen Tour). Touravgiften betalas i Min Golf och är en engångskostnad som ger dig möjlighet att anmäla dig till tävlingar.

  Teen Tour Future ger både uppflyttningsplatser och rankingpoäng. För att delta på Future måste du ha högst handicap 12 för pojkar och 15 för flickor. Spelare födda mellan 2001 och 2009 får delta.

 5. Det här är Teen Tour Elite
 6. Teen Tour Elite har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för JSM Match. Detta gör Teen Tour Elite till en riktig “stortävling” och ett självklart val för dig som vill spela med landets bästa juniorer.

  Nivå 3 är därmed det högsta steget på Teen Tour. Hit tar du dig på samma sätt som i de andra stegen, det vill säga genom rankingpoäng eller uppflyttningsplats från Future. På denna nivå får du mäta dig mot Sveriges bästa juniorer. Under varje omgång spelas en Teen Tour Elite.

  Omgång 3 och 4 är svenska mästerskap och betyder att vinnarna kan titulera sig svensk mästare för juniorer och får Riksidrottsförbundets SM-tecken.

  Anmälningsavgiften för spel på Elite är 400 kronor och anmälan sker i Min Golf.

  Tävlingen spelas över minst tre dagar och spelformen är slagspel. Tävlingen ger rankingpoäng och ingår i World Amateur Golf Ranking. 

 7. Teen Tour-final
 8. Teen Tour-final 2022

  Teen Tour-finalen spelas på Salems GK den 24–26 september. Förbered dig på några roligare avslutningsdagar på säsongen. På torsdagen är det gemensam middag för samtliga spelare.

  Tävlingen ingår i SGF Golf Ranking och World Amateur Golf Ranking

  Anmälan sker via Min Golf. Tryck på Teen Tour i menyn till vänster och du hittar anmälan.

  Tävlingen spelas i fyra klasser

  – flickor 13–16 år (12 spelare)
  – pojkar 13–16 år (27 spelare)
  – flickor 17–21 år (12 spelare)
  – pojkar 17–21 år (27 spelare)

  Utagningen till tävlingen sker via Teen Tour Order of Merit

   

 9. Anmälan och touravgift
 10. Här finner du en vägledning för hur anmälan fungerar till Teen Tour.

   

  För att kunna spela Teen Tour 2022 måste du ha betalat en touravgift. När du har betalat touravgiften kan du anmäla dig till nästa deltävling. För att betala touravgift och anmäla dig till nästa tävling, klicka på Teen Tour i menyvalen på mingolf.se .

  Vid efteranmälningar skickas följande info i ett mejl till juniortavling@golf.se:
  Namn, golf-ID och vilken tävling som gäller. Vid efteranmälning placeras du i tävlingen efter anmälningsordning.

  Vid avanmälan skickas namn och gällande tävling till samma adress.

  Återbetalningar sker genom att du mejlar samma mejladress som ovan. I det mejlet skriver du vilken tävling det gäller och varför du önskar återbetalning. Viktigt att kvittot bifogas mejlet. Kvittensen hittas i din Min Golf, under Mina sidor – Mina betalningar.

 11. Tävlingsprogram Teen Tour
 12. Tävlingsvillkor och lokala regler
 13. Särskilda villkor gäller under rådande coronapandemi. Information om dessa villkor får du av den arrangerande klubben. Du kan också se SGF:s riktlinjer för tävlingar här

  Manual Teen Tour 2022

  Spel- och tävlingshandboken

  SGF:s Regelkort

  Tävlingsvillkor

   

 14. Antidoping
 15. För dig som spelar SGF Juniortävlingar gäller, liksom inom all idrott, att all form av doping är förbjuden.

  Det gäller även intag av dopingklassade medel. Vilka läkemedel som är dopingklassade framgår av den Röd-Gröna listan och WADA:s Dopinglista som finns på Riksidrottsförbundets hemsida. Om du är osäker på om ett preparat är tillåtet ska du alltid rådfråga din läkare.

  Antidopinginfo Teen Tour 2022

  Dispensansökan hur gör man

  Nya dopingregler från 1 januari 2015

  På ett övergripande plan kan nyheterna i dopingreglerna sammanfattas i några huvudrubriker. 

  Besök SGF:s sida om antidoping om du vill få mer information