Nyheter

 1. Barncancerfonden Pro Am – till minne av Fredrik Andersson Hed
 2. MoreGolf Mastercard Tour

  Barncancerfonden Pro Am – till minne av Fredrik Andersson Hed

  Köp ett lag till Pro Am-tävlingen på Laholms Golfklubb den 3 maj och bidra till Barncancerfonden. Tävlingen arrangeras till minne av hemmaspelaren Fredrik Andersson Hed som gick bort i cancer hösten 2021.

  Fredrik Andersson Hed
  Fredrik Andersson Hed.

  Premiären på svensk mark för MoreGolf Mastercard Tour 2022 är Barncancerfonden Open presented by Ahlsell. Tävlingen spelas den 4–6 maj på Laholms Golfklubb och är ett sätt att hedra minnet av hemmaspelaren Fredrik Andersson Hed, som gick bort i cancer hösten 2021.

  Fredrik var älskad såväl i golfvärlden som utanför. Förutom framgångsrika resultat på Europatouren med bland annat seger i Italien Open 2010, var han även aktiv efter sin spelarkarriär, bland annat som kommentator på SVT:s golfsändningar.

  Fredrik blev 49 år och efterlämnade fru och två barn.

  Köp ett Pro Am-lag och bidra till Barncancerfonden

  Dagen före tourtävlingen, den 3 maj, spelas en Pro Am-tävling där tre amatörer bildar lag med en proffsspelare. Totalt finns 40 lag till Barncancerfonden Pro Am – in memory of Fredrik Andersson Hed tillgängliga att köpa.

  Vi hoppas att du eller ditt företag vill medverka till att hedra Fredrik Andersson Hed och samtidigt stötta Barncancerfondens viktiga forskning i kampen mot cancer.

  Kostnaden per lag är 6 800 kronor inklusive moms och intäkterna går oavkortat till Barncancerfonden. Anmälan och betalning görs i Min Golf.

  Välgörenhetsauktion med unika golfprylar

  I samband med Pro Am-tävlingen arrangerar vi en auktion på Tradera till förmån för Barncancerfonden. Där kommer du ha chans att ropa in unika golfrelaterade upplevelser och golfutrustning, skänkta av bland annat tourens spelare.

  Utöver intäkterna från Pro Am och auktion kommer MoreGolf Mastercard skänka 100 kronor till Barncancerfonden för varje birdie som görs under finalvarvet den 6 maj. 

  Kontakt

  Har du frågor eller vill veta mer – välkommen att kontakta John Lindberg, projektledare på Svenska Golfförbundet: e-post john.lindberg@golf.se, mobil 070-687 73 11. 

 3. Säsongsstart med GolfStar Winter Series
 4. MoreGolf Mastercard Tour

  Säsongsstart med GolfStar Winter Series

  Det är dags för premiären av säsongen 2022 på MoreGolf Mastercard Tour. Från den 18-24 februari genomförs GolfStar Winter Series I och II på Empordá Golf Club.

  Solen lyser och det är vår i luften på Empordá Golf Club när GolfStar Winter Series ska inleda säsongen 2022. 

  145 elitspelare, mestadels proffs men också amatörer, är på plats och kommer under två veckors tid göra upp om två titlar och massor av viktiga rankingpoäng. 

  Tävlingarna spelas på Empordá Golfs båda banor, Links och Forest. Banorna är, precis som det låter, av helt olika karaktärer. Forest utspelar sig till stor del i skogsmiljö medan Links bjuder på öppna ytor och många vattenhinder. 

  GolfStar är titelsponsor för tävlingarna

  "GolfStar är mycket glada att vara Titelsponsor för ”GolfStar Winter Series” och vi tackar arrangören MoreGolf Mastercard Tour samt promotor CC Consultancy för att vi fått denna chans.

  Vi ser på sponsorskapet som ett långsiktigt samarbete vilket ligger helt i linje med GolfStar strategi att främja golfen och att stödja framtida golfstjärnors möjligheter att lyckas på den stora golfscenen.

  Därtill är tajmingen helt rätt för vår stora satsning att etablera oss som Golf Management-bolag och potentiella ägare av multipla golfanläggningar inte bara i Norden utan nu även på den Iberiska halvön.

  Nu ser vi fram mot spännande tävlingsdagar här på härliga Emporda Golf, säger Stefan Brikell, Golf Sales Director, på GolfStar."

  Startfältet

  I startfältet finns ett flertal namn som vi känner igen. Marcus Kinhult har ledigt från DP World Tour och ser till att fylla på med extra tävlingstillfällen. Mikael Lundberg som har ett flertal meriter genom åren och dessutom segrade i en av tävlingarna när Winter Series senast genomfördes är på plats. Pojklandslaget är samlat och förbereder sig för att mäta sig med eliten. Därutöver har vi bland annat Joakim Wikström, Sebastian Petersen och Hannes Rönneblad som toppade rankingen och tilldelades spelrättigheter på European Challenge Tour i år. 

  Tävlingarna är en viktig del av säsongen och spelare som placerar sig bra här får en ordentlig skjuts på rankingen inför att huvudsäsongen börjar på svensk mark i maj. 

  Resultaten går att följa hål för hål på moregolfmastercardtour.se. 

 5. Junet Open presented by Alexander Björk
 6. MoreGolf Mastercard Tour

  Junet Open presented by Alexander Björk

  Följande är ett pressmeddelande från tävlingsarrangören

  Golffest väntar på Sand Golf Club – tourtävling arrangeras

  Junet Open presented by Alexander Björk. Det är namnet på golftävlingen som avgörs på Sand Golf Club den 30 juni-2 juli, där spelare på Moregolf Mastercard Tour deltar.
  – Vi kommer att få hit spelare som håller hög klass, säger Peter Kindh, vd på Sand Golf Club.

  156 spelare kommer att göra upp i säsongens femte tävling på MoreGolf Mastercard Tour, där flera av Nordens främsta spelare ingår.

  – Vi fortsätter förstås att följa restriktioner och rekommendationer, men det vore fantastiskt att bjuda in alla golfintresserade till den här tävlingen. Vi tror att hela den här veckan kan bli något alldeles extra, säger Peter Kindh. 

  Alexander Björk, till vardags proffsspelare på Europatouren med Sand GC som hemmaklubb, kommer att vara samarbetspartner och delta i planeringen inför tävlingen. 

  Veckan inleds med en ProAm-tävling den 29 juni, dagen innan huvudtävlingen drar igång, där många lokala företag deltar för att få känna på hur det är att spela en runda med tourspelarna. 

  – Med tanke på att golfen har utvecklats otroligt mycket de senaste åren ger det oss möjlighet att få hit spelare som håller hög klass. Det är framtidens stjärnor, där många av dem tillhör toppen i Norden redan nu. Att vi får en sådan här tourtävling till Sand och Jönköping betyder oerhört mycket, säger Peter Kindh. 

  Internetleverantören Junet är huvudsponsor till tourtävlingen på Sand GC och Mattias Lind, vd, säger följande:

  – Junet försöker att vara med och sponsra mycket idrott, både kring elit- och breddidrotten. Vi ser väldigt mycket fram emot veckan.

  – Det känns väldigt roligt att vara med och skapa något nytt, framför allt inom golfen där vi inte har varit så involverade tidigare. Dessutom är ju Sand Golf Club en unik golfpärla i Sverige.

   

  Presskontakter
  Peter Kindh, VD Sand Golf Club. 0735-234886
  Mattias Lind, VD Junet. 0703-631352
  Greger Wanderfeldt, Partneransvarig. 0735-177331

  Bilder och media
  https://bit.ly/3uR5IYf

   

 7. Live it Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson
 8. MoreGolf Mastercard Tour

  Live it Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson

  Följande är ett pressmeddelande från tävlingsarrangören

  Upplevelseföretaget Live it blir huvudsponsor för MoreGolf Mastercard Tour tävlingen i Katrineholm och tävlingens officiella namn blir Live it Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson.

  Katrineholms Golfklubb har genomfört tourtävlingar i Sverige sedan 2008. 2011 arrangerade klubben för första gången en tävling på svenska Touren för att sedan under åren 2016-2018 vara Sveriges enda tävling på European Challenge Tour med 200.000 euro i prispengar. Challenge Tour tävlingen lockade etablerade världsspelare såsom Aaron Rai, Erik van Rooyen och Tapio Pulkanen som alla har vunnit på Europatouren. 2020 spelades tävlingen återigen på Moregolf Master Card Tour med etablerade europatourspelare som Robert Karlsson, Marcus Kinhult, Sebastian Söderberg, Alexander Björk och Joakim Lagergren. Tävlingen vanns dock av amatören Ludvig Åberg.

  Live it Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson spelas i år den 8-10 juli. Innan huvudtävlingen spelas ett måndagskval den 5 juli där alla som har 3,4 eller bättre i handikapp får deltaga.

  2020 visades programmet i Sportkanalen dagen efter tävlingen och tävlingen kommer även i år att producera ett timmeslångt sammandrag för TV.

  Stefan Osmund VD Live it: Det ska bli otroligt spännande att vara huvudsponsor för en av Sveriges mest etablerade professionella golftävlingar!  

  Live it vill associeras med upplevelser som blir minnen för livet och detta är ett väldigt proffsigt evenemang och en alldeles särskilt enastående golfupplevelse. Live it hakar på det enorma intresset för golf och erbjuder i och med samarbetet unika upplevelse för spelare att komma i kontakt med ett golfsammanhang som inte annars är möjligt. Som vanligt ser vi fram emot att vara på plats och tillsammans med övriga sponsorer vara en del av en sensationell tävling, och hoppas även att kunna välkomna en publik.

  Robert Karlsson tävlingens värd: Det är både roligt och inspirerande att ett upplevelseföretag som Live it vill vara huvudsponsor för vår tävling och kommer att utnyttja olika delar av sponsorpaketet i till sina kunder i sin normala affärsverksamhet. 

  För mer information kontakta:

  Björn af Klercker 0708-34017, afklercker@telia.com
  Ingela Lindell 070-641 02 11, l.ingela@telia.com
  Frida Bräster, Svenska Golfförbundet 070-562 37 68, frida.braster@golf.se
  Stefan Osmund, Live it, 070-298 98 17, stefan.osmund@liveit.se

 9. Lasse Jensen segrare i tourfinalen
 10. MoreGolf Mastercard Tour

  Lasse Jensen segrare i tourfinalen

  Tidigare Europatourspelaren Lasse Jensen Danmark avgör tourfinalen på MoreGolf Mastercard Tour med en eagle på det avslutande hålet och segrar med ett slag.

  Direkt efter segern får Jensen några frågor i Klubb-TV av Martin Hardenberger.

  -Det är en dröm att vinna en tävling med en eagle på avslutningshålet. Det har varit en bra kamp med Micke Lindberg. Jag och Micke har hela dagen legat lika, så det har varit en riktigt bra battle.

  -Jag har haft några år på Challengetouren och så har jag varit fem år på Europatouren, men nu har jag tappat mitt kort där. Det är såklart tufft att tappa kortet till Europatouren, men jag kämpar för att spela bra golf och ta mig tillbaka till Europatouren. För att vinna här så skall man spela bra. Den golf jag har spelat den här veckan, kan jag ta den med mig så är jag säker på att ni ser mig igen på Europatouren.    

  En som definitiv har ett tourkort klart till European Challenge Tour 2021 är Mikael Lindberg, årets totalsegrare både av MoreGolf Mastercard Tour och av nordiska rankingen Golfbox Road to Europe.

  Säsongen för Lindberg har innehållit segrar både i Sverige och i Danmark.

  Resultat – Linbytvätten Tour Final by Ekerum Resort
  1. Lasse Jensen, Danmark       -16                     
  2. Mikael Lindberg, AIK,           -15                                                  
  3. Juuso Kahlos, Finland           -14
   
  Hela resultatlistan

  Ranking – Golfbox Road to Europe
  1. Mikael Lindberg             
  2. Marcus Helligkilde         
  3. Jeppe Huldahl                 
  4. Lauri Ruska                     
  5. Joakim Wikström                 

  Årets segrare – MoreGolf Mastercard Tour
  Marcus Helligkilde – SunBirde Winter Series Lumine Hills Open
  Mikael Lindberg - SunBirde Winter Series Lumine Lakes Open
  Ludvig Åberg – Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson
  Ludvig Åberg – Barsebäck Resort Masters
  Mikael Lindberg – Stockholm Trophy by Folksam
  Martin Eriksson – SM Match presented by Greatdays
  Björn Hellgren – PGA Championship Bråviken Open
  Robin Petersson – Landeryd Masters by LiveCaddie
  Joakim Wikström – V Sport Golf Challenge at PGA Sweden National
  Pelle Edberg – Tanum Strand Fjällbacka Open
  Joakim Wikström - Visby Open by Destination Gotland
  Lasse Jensen -  Lindbytvätten Tour Final by Ekerum Resort

  Klubb-TV

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 11. Tourfinal på Ekerum Resort Öland
 12. MoreGolf Mastercard Tour

  Tourfinal på Ekerum Resort Öland

  Det är dags för tourfinal på MoreGolf Mastercard Tour när Lindbytvätten Tour Final by Ekerum Resort avgörs 7–9 oktober.

  Av årets segrare på MoreGolf Mastercard Tour finns fem på plats på Öland för tourfinalen. Dessa är Pelle Edberg, Martin Eriksson, Mikael Lindberg, Robin Petersson och Joakim Wikström.

  Mikael Lindberg segrade i förra årets tourfinal som då avgjordes i Estland så han är titelförsvarare. Victor Theandersson är den hemmaspelare som kommer att pegga på Långe Erik i 50 spelare stora startfältet i Tour Final by Ekerum Resort.

  Hela startfältet

  Ranking - Golfbox Road to Europe
  Golfbox Road to Europe är som det låter vägen till Europa. De tre främsta efter säsongen erhåller ”tourkort” till European Challenge Tour.

  Mikael Lindberg leder rankingen Golfbox Road to Europe efter tre segrar i tävlingar ingående i den gemensamma rankingen för MoreGolf Mastercard Tour och danska Ecco Tour.

  Hans tre segrar gör att han redan bokat ett av de tourkort till European Challenge Tour. Även tvåan på rankingen Marcus Helligkilde från Danmark har sitt tourkort klart.

  Trea ligger Jeppe Huldahl men han finns inte med vid tourfinalen men kan ändå sluta trea då de två har chans att gå om behöver prestera på topp för att ta sig förbi. Vid seger i tourfinalen tar sig Joakim Wikström och Lauri Ruuska förbi Huldahl. Även andraplats ger tredjeplats på rankingen såvida inte den andra av dessa två tar hem segern.

  Golfbox Road to Europe inför tourfinalen
  1. Mikael Lindberg             28 003 poäng
  2. Marcus Helligkilde          26 616
  3. Jeppe Huldahl                23 731
  5. Joakim Wikström           20 040
  5. Lauri Ruska                   19 865 

  Klubb-TV
  Upplösningen livesänds i KlubbTV fredag 9 oktober. Med start 13.30 kan du följa ledarbollen de sista nio hålen. Kommentator: Martin Hardenberger.       

  Publikfritt på touren
  Publikförbudet gäller på tills vidare på MoreGolf Mastercard Tour och även för all annan tävlingsgolf i Sverige.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.