Nyheter

 1. Petersson i topp på Landeryd
 2. MoreGolf Mastercard Tour

  Petersson i topp på Landeryd

  Barsebäckspelaren Robin Petersson tog med en avslutande rond på 66 slag vid Landeryd Masters by LiveCaddie sin första seger på MoreGolf Mastercard Tour.

  -Det känns fantastiskt. Jag har haft chansen någon gång innan och inte lyckats knyta ihop säcken. Så det faktum att jag gör det idag känns riktigt riktigt bra, sa Robin Petersson direkt efter segern i Klubb-TV.

  Han fortsatte med att utveckla varför första segern kom just nu.   

  -Jag har jobbat en del mentalt nu under våren, dels för att inte bli frustrerad bara för att man inte får spela, men även saker jag kan ta med mig ut på banan. Jag kommer från ett varv igår där jag spelade fantastiskt fint så jag vet om att jag är i hyffsat bra form och på denna bana handlar det bara om att träffa fairway och försöka träffa greenerna då de är riktigt svåra att göra up-and-down på.

  Robin var i ledning med ett slag före danske Marcus Helligkilde inför den avslutande ronden. Med fyra birdies de inledande sex hålen skaffade sig Robin en bekväm ledning som resten av tredje ronden pendlade mellan tre och fem slag.

  Efter ronder på 62, 67 och 66 slag skrevs segern till tre slag ned till Marcus Helligkilde och på tredje plats slutade Adam Blommé ytterligare tre slag bakom.

  Hemmaspelaren Henric Sturehed avlutade med 66 slag och klättrade till delad fjärde plats. Henric var en av hela nio spelare från Landeryd Golfklubb som spelade Landeryd Masters by LiveCaddie.  

  Lindberg fortsatt i topp av MoreGolf Mastercard Tour Ranking
  Tourledande Mikael Lindberg slutade för första gången utanför topp-10 vid årets MoreGolf Mastercard Tour när han slutade delad elva. Han leder fortsatt rankingen klart.

  Klubb-TV
  Klubb-TV sände från avslutningen ”Sista 9” med Svensk Golf chefredaktör Oskar Åsgård som kommentator. Trafiksiffrorna för Klubb-TV är stadigt ökande då fler och fler hittar till Golfsveriges streamingplattform.

  På Klubb-TV finns även intervjuer med spelare.  

  Resultat – Landeryd Masters by LiveCaddie
  1. Robin Petersson, Barsebäck   -18
  2. Marcus Helligkilde, Smörum  -15
  3. Adam Blommé, Bro-Bålsta    -12

  Hela resultatlistan

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 3. Touren till Landeryd
 4. MoreGolf Mastercard Tour

  Touren till Landeryd

  Landeryd Masters by LiveCaddie 12–14 augusti blir säsongens åttonde tävling på MoreGolf Mastercard Tour och den första sedan återstarten att räknas även på rankingen Golfbox Road To Europe.

  Landeryd Golfklubb är en rutinerad arrangör och även en klubb med många spelare på touren.

  - Landeryd har en historik att arrangera tävlingar så som Landeryd Masters som nu spelas för femte året. Vi tycker det är viktigt att som stor klubb ta ett ansvar för att utveckla tävlingsverksamheten inom golfens alla nivåer. Där är Landeryd Masters by LiveCaddie en del i den strategin, säger Björn Sturehed klubbdirektör på Landeryd.

  Landeryd har åtta spelare till start i sin tävling på MoreGolf Mastercard Tour. I fjol och även tidigare år har Landeryd Masters varit en tävling som dragit stor publik. Tyvärr blir det inte så i år då alla tävlingar i Sverige spelas med publikförbud på grund av den pågående pandemin.

  Björn utvecklar vidare att klubben inte bara ser arrangörskapet av en proffstävling ur idrottsliga perspektiv.

  -Vi gör det också självklart för att positionera oss som golfklubb, en klubb som hela tiden vill utvecklas och ser denna del som en del i helheten som ska skapa nya intäkter till klubben både på kort och lång sikt.

  Idrott, ekonomin och även utveckling av personal och anläggning är vad Landeryd ser som fördelar med att touren bjuds in till besök även ett år som detta med högt tryck på spel från medlemmar och gäster.

  -Det är också en viktig och uppskattad tävling för våra medarbetare, med banarbetarna i spetsen, som får en möjlighet att utveckla sig själva i sin strävan att presentera en bana i toppklass.

  Banan
  Vesterby är årets tävlingsbana, den kommer att spelas 6100 meter med par 71. Nya utslagsplatser på hål 7, 10 och 16 kommer för första gången att användas för tourspel. Banrekordet har Pontus Gad, tidigare Landeryd-spelare, med 62 slag och det daterar sig ända tillbaka till 2013.

  Startfältet
  Ett sent återbud från Björn Hellgren som segrade senast det spelades tourtävling i Sverige gör att han inte kommer till start.

  Till start kommer tourledande AIK-spelaren Mikael Lindberg som sedan andraplatsen på Bråviken har varit i Danmark och lyft en pokal på Ecco-tour. Segern i Thisted Forsikring Championship blev Lindbergs tredje för säsongen och han har även fyra andraplatser.

  Ecco-tour är den tour som tillsammans med MoreGolf Mastercard Tour utgör tävlingarna som räknas på rankingen Golfbox Road To Europe. Topp-3 på den rankingen vid säsongens slut får en biljett till European Challenge Tour.

  Från hemmaklubben kommer dessa åtta spelare till start: Gabriel Axell, Johannes Axell, Wilmer Ederö, Malte Lindell, Jesper Sandborg, Henric Sturehed, Niclas, Weiland och William Östlund.

  Hela startfältet.

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 5. Hellgren PGA-mästare
 6. MoreGolf Mastercard Tour

  Hellgren PGA-mästare

  Fyra särspelshål krävdes för att kora segrare i PGA Championship Bråviken Open. Västeråssonen Björn Hellgren avgjorde med en birdie från 4 meter för att besegra Mikael Lindberg som återigen var med i den absoluta toppen denna säsong på MoreGolf Mastercard Tour.

  - Tack, hur många hål blev det?

  Björn tackar för gratulationer direkt i Klubb-TV och lite förvirringen uppstår om hur många särspelshål som spelats. Fyra eller fem?

  Björn reflekterar därefter om hur han slutade i topp av årets PGA-mästerskap.
   
  -En fantastisk vecka. Jag var här förra året också och spelade bra golf. Jag gillar Bråviken! Jag tog mig i kragen efter 14:e hålet. Då kollade jag leaderboarden och såg att det stod mellan mig och Micke. Skönt med seger, det var ett tag sedan. Senaste vinsten på den här touren var 2016 i Winter Series på Lumine.

  Bana i toppskick
  Bråvikens Golfklubb presenterade en bana i absolut toppskick, greenerna var jämna och till finalronden rullade de 11,2 på stimpmetern.

  Björn la grunden till segern igår när han satte banrekord med 60 slag vid rond två, putten för att nå drömgränsen 59 slag stannade någon decimeter kort i linjen.

  -Jag var taggad, det var det enda jag tänkte på att ge mig en chans, att ge mig en putt för 59. Det gjorde jag. I efterhand känns det rätt tungt att jag la den kort i linjen, den var inte sned. Det var generalfel. Men det känns jättebra ändå, jag gick personbästa, sa Björn efter gårdagens rond.  

  Det blev en seger för Björn i tourproffsen egna mästerskap. Han får sitt namn ingraverat för alltid på pokalen som en i raden av mästare där spelare som Alexander Björk, Rikard Karlberg, Anders Forsbrand, Niclas Fasth och även Vijay Singh tidigare har sina namn.  

  Lindberg fortsatt i topp av MoreGolf Mastercard Tour Ranking
  Mikael Lindberg spel håller fortsatt hög nivå, för fjärde slagspelstävlingen i rad gick han sista ronden i ledarboll.

  Han drar ifrån på rankingen, raden av topplaceringar är imponerande. I SM Match slutade han delad nia efter att åkt på en förlust trots bra spel. I de senaste fem slagspelstävlingar på årets tour är Lindbergs resultatrad 1-2-2-1-2.  

  Klubb-TV
  Klubb-TV sände från avslutningen ”Sista 9” med John Lindberg som kommentator. Vi kan konstatera att fler och fler hittar till Klubb-TV, Golfsveriges streamingplattform.    

  Resultat – PGA Championship Bråviken Open
  1. Björn Hellgren -21, fjärde särspelshålet
  2. Mikael Lindberg -21
  3. Jonathan Göth-Rasmussen -19

   

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 7. PGA Championship Bråviken Open
 8. MoreGolf Mastercard Tour

  PGA Championship Bråviken Open

  MoreGolf Mastercard Tour är i Östergötland för PGA Championship Bråviken Open. PGA Mästerskapen är och har under lång tid varit en prestigefylld och årligen återkommande tävling på den svenska proffstouren.

  Det är tourproffsens egna mästerskap och genom åren har många segrare korats där ibland Alexander Björk, Anders Forsbrand, Niklas Lemke, Vijay Singh, Rikard Karlberg och Niclas Fasth för att nämna några.

  -Det är med ett beundransvärt och imponerande engagemang och ett gediget arbete som klubben med sin personal, ideella och medlemmar förbereder veckans tävling. Vi är mycket glada och stolta att Bråvikens Golfklubb står som värd för årets PGA-mästerskap. Vi ser fram emot att kora ännu en mästare vid PGA Championship Bråviken Open, säger Johan Hamph VD PGA of Sweden.

  Mästerskapet har en gedigen historia och tar sitt ursprung i Dunlop Cup som spelades första gången 1932 och som spelades fram till 1968 då den utvecklades och har sedan 1970 spelats som PGA-mästerskapet.

  Tourledande trio till start
  De tre som toppar MoreGolf Mastercard Tour ranking kommer alla till start. Mikael Lindberg AIK som vid SM Match presented by Greatdays förlorade en välspelad åttondelsfinal mot Oscar Lengdén och därmed slutade delad nia, hans lägsta placering på årets tour.


  De två övriga i topp är de två som också segrat på svensk mark i år, Eslövs Ludvig Åberg och Kårstas Martin Eriksson spelar också på Bråvikens Golfklubb.

  Ingen ur topptrio har slutat utanför topp-10 sedan touren återstartade i början av juli.

  Hemmaspelare till start
  Från arrangörsklubben, Bråvikens Golfklubb, kommer sex spelare till start. Andre Fröjdh, Wesley Monier, William Monier, Tommy Carlsson, Arvid Rosberg och Anton Möllerfors.


  Hela startfältet

 9. Martin Eriksson mästare matchspel
 10. MoreGolf Mastercard Tour

  Martin Eriksson mästare matchspel

  För andra året i rad kommer den svenska mästaren i matchspel från Kårsta Golfklubb. Fjol på grannbanan var det Oliver Gillberg som fick lyfta pokalen och i år på Öster by Stenson Martin Eriksson.

  -Tror inte det sjunkit in riktigt än, fantastisk kul. Jag har spelat ganska bra ett tag och haft tre femteplatser i rad. Att förbättra dessa och att till och med vinna, det finns ingen bättre känsla, säger Martin Eriksson efter segern.

  Avgörande kom först på hål 18 av finalmatchen. Martin tappade ledningen på hål 17 när Oscar Lengdén utjämnade vilket medförde att när finalisterna stod på 18:e tee var det mer fokus på uppgiften än att ta in vy som där bjuds.

  Martins birdie på det avslutande hålet efter att ha chippat till en meter och sänkt putten avgjorde till hans fördel.

  -Det var nervöst, jag darrade lite men jag slog den bra vilket var jättekul, säger Martin Eriksson om den avgörande putten.

  Seger i sex matcher under tre dagars spel är vad som krävs för att segra i Sveriges äldsta mästerskap. SM Match har anor tillbaka ända till 1904 då det första mästerskapet avgjordes på Hovås.

  Lindberg i ledning av rankingen
  Mikael Lindberg som slutade delad nia på Österåker leder fortfarande rankingen klart före amatören Ludvig Åberg som avstod spel i denna tävling.

  Premiär för Öster by Stenson
  Mästerskapsdebuten klarades av med glans för Öster by Stenson. Spelarnas uttalanden under tävlingen var tydliga, de gillar att tävla på Henrik Stensons första bana som designer. Ett jobb han genomfört tillsammans med arkitekt Christian Lundin.   

  Nästa tävling
  Nästa tävling på MoreGolf Mastercard Tour är PGA Championship Bråviken Open på på Bråvikens Golfklubb med start om två dagar torsdag 30 juli.


  Resultat – SM Match presented by Greatdays                       
  1. Martin Eriksson, Kårsta Golfklubb                                                    -             
  2. Oscar Lengdén, Kristianstads Golfklubb i Åhus                   
  t3. Pontus Widegren, Stockholm Golfklubb
  t3. Hannes Rönneblad, Kungsbacka Golfklubb

  Hela resultatlistan

  Skribent

  Porträttbild på Göran.
 11. Öster by Stenson nästa stopp för touren
 12. MoreGolf Mastercard Tour

  Öster by Stenson nästa stopp för touren

  Sveriges äldsta mästerskap avgörs i år på Sveriges nya mästerskapsbana, Öster by Stenson på Österåkers Golfklubb. Det första svenska mästerskapet i matchspel avgjordes 1904 på Hovås, Göteborg Golf Klubb.

  När Oliver Gillberg; Kårsta Golfklubb, segrade i SM Match presented by Greatdays i fjol gjorde han det på Västerled på Österåker Golfklubb. Titelförsvaret för Oliver blir på Öster by Stenson som invigdes 15 september 2019 med Henrik Stenson på plats för clinic och spel inför storpublik.

  Andreas Ljunggren klubbchef och VD för Österåkers Golfklubb säger så här om att mästerskapet han själv spelade hem 2006 nu avgörs på Öster By Stenson.

  -Vi tycker det är oerhört roligt att arrangera elittävlingar och det ska bli spännande att få hit morgondagens stjärnor och hoppas att de kommer att uppskatta och utmanas av vår nya bana Öster by Stenson.

  Tourledande Lindberg till start
  I startlistan till SM Match presented by Greatdays återfinns inte Henrik Stenson, men väl en del andra intressanta spelare.

  Till start kommer Mikael Lindberg, AIK Golfklubb, som har radat upp topplaceringar under säsongen. Två segrar och två andraplatser gör att han leder tourens ranking med god marginal.

  Nästa tävling på European Challenge Tour spelas först i september vilket medför att en hel del svenska spelare väljer att spela MoreGolf Mastercard Tour.

  Dessa åtta svenskar spelade i förra veckan i Österrike, nu peggar de i SM Match presented by Greatdays:  

  Philip Eriksson, Roslagen
  Oscar Lengdén, Kristianstad
  Robin Petersson, Barsebäck
  Jens Dantorp, Falkenberg
  Simon Forsström, AIK
  Per Längfors, Onsjö
  Henric Sturehed, Landeryd
  Jesper Sandborg, Landeryd

  Till start i detta öppna mästerskap kommer aven 14 spelare från Danmark och en från Tyskland. Även tre spelare från hemmaklubben kommer till start i Olle Ryberg, Martin Westerlund och Anton Wilbertsson.

  Åberg står över
  Amatören Ludvig Åberg, Eslövs Golfklubb, som segrade i de båda inledande tävlingar på svensk mark av årets MoreGolf Mastercard Tour har valt att stå över.

  Hela startfältet

  Skribent

  Porträttbild på Göran.