Med ett nytt utseende blir det enklare för golfspelaren att boka, tävla och hantera sin golf direkt i mobil, surfplatta och dator.

Efter en säsong i betaversion släpptes nya Min Golf skarpt den 18 mars 2019. Det har varit ett stort projekt att bygga om plattformen från grunden och när vi nu tar helheten i bruk och lämnar betaversionen bakom oss kan det ta lite tid att finjustera sajten så att den rullar på i full fart. Därför lanserades den under tidig vår, innan säsongen är igång i hela Sverige.

Många användare har redan hunnit logga in och testa det nya flödet som följer samma logik som många andra bokningstjänster på webben. Det gör Min Golf intuitivt för de som är vana vid exempelvis resesajter och annan aktivitetsbaserad bokning.

Mycket nytt för användaren

En viss inlärningskurva kan dock krävas då mycket skiljer sig från den gamla plattformen och för ovana webbanvändare kan flödet kännas mindre självklart. Vi planerar att komplettera med material som visar hur tjänsten kan användas och utvärderar fortsatt feedback från användarna.

Efter driftsättning har några driftsavbrott uppkommit och felavhjälpning kring detta pågår. Vissa användare råkade också ut för problem med tävlingsanmälan, handicapjustering med mera. De flesta av dessa fel är nu åtgärdade och utvecklingsarbetet pågår.

Webbläsaren Internet Explorer medförde också en hel del problem som är lösta. Internet Explorer är dock en äldre och utdaterad webbläsare och vi rekommenderar att använda tjänsten via Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox samt mobila enheter med iOS och Android.

Nya funktioner i Min Golf

  • Förenklad och modern design.

  • Samma utseende i mobil, surfplatta och dator.

  • Sökning av tider via karta.

Med den nya designen är Min Golf ännu mer användbar för alla golfspelare, genom att lyfta och förbättra bokning och översikt.

Funktioner som boka, justera handicap och administrera tävling med enklare flöden och tydligare navigering har förbättrats. Dessutom är kommer boka via karta att bli tillgängligt på mobil, surfplatta och dator.

Kontinuerligt förbättringsarbete

Spelaren har länge kunnat hantera sitt golfande i mobilen och med den nya designen är sidorna bättre anpassade för den enhet du surfar på. 

Svenska Golfförbundet har genom förstudier, djupintervjuer och feedback från klubbar och golfspelare arbetat med funktion och form. Och första delen av projektet lanserades under säsongen 2018. Därefter har utvecklings- och förbättringsarbetet fortsatt med att lägga till funktioner som hjälper golfspelaren ytterligare.