Dra nytta av förmåner och rabatter framförhandlade till Golfsverige för att minska kostnader, öka medlemsservicen, utveckla verksamheten och skapa nya intäktsmöjligheter.

Inlösen och ersättning

Framsida på manualen om inlösen och ersättning. Blå bakgrund.

Så här löser du in MoreGolf Mastercards bonuscheck.

 

Klubbnyttoavtalen listade

 1. Ahlsell – produkter för hela golfanläggningen
 2. Ahlsell logga

  Ahlsell tillhandahåller produkter som täcker stora delar av drifts- och underhållsbehovet på en golfanläggning. I sortimentet ingår allt från ljuskällor och förnödenheter till klubbhuset, verktyg och arbetskläder för banarbetaren till dränering och VA-material till banan. 

  Genom att ansluta sig till golfavtalet hos Ahsell kan klubben förbättra sina inköpsrutiner och sänka sina driftskostnader. Avtalet omfattar förmånliga priser och skräddarsydda erbjudanden till SGF-anslutna klubbar och bolag. 

  Läs mer om golfavtalet

 3. Elite Hotels - officiell partner till Svenska Golfförbundet
 4. Genom avtalet erhåller också golfklubbar och golfdistriktsförbund förmånliga avtalspriser på logi på samtliga Elite Hotels i Sverige.

  Elite logo 180x110

  Kontakta Anneli Engardt, Svenska Golfförbundet på: anneli.engardt@golf.se för att få tillgång till:

  ➤ Bokningskod för boende för personal på klubb och distrikt.
  ➤ Bokningskod för klubbar som har spelare som ska tävla.

  Priserna styrs av tillgång och efterfrågan och bokningar görs på elite.se

  Konferens

  Golfklubbar och golfdistriktsförbund får också rabatt på både konferens och logi på alla Elite Hotels of Sweden från Malmö i söder till Kiruna i norr. Förfrågan på konferens görs direkt till respektive hotell eller via www.elite.se/konferens. Hänvisa till avtalet med Svenska Golfförbundet.

 5. Enkla Elbolaget - billigare el som är 100% förnybar
 6. Enkla Elbolaget är officiell partner till Svenska Golfförbundet och tillsammans har vi tagit fram ett antal erbjudanden till alla golfklubbar och klubbmedlemmar.

  Enkla elbolaget partnerlogotyp

  Elfonden Relaxa – ett enkelt elavtal

  Tillsammans med Svenska Golfförbundet kan vi erbjuda ett exklusivt elavtal till alla golfklubbar: vår elfond Relaxa. Med elfonden Relaxa går det att ligga i framkant utan ansträngning. Våra fondförvaltare håller stenkoll på marknaden och köper in förnybar el när priset är som mest fördelaktigt. Resultatet? Lägst pris över tid och noll krångel. Dessutom ingår endast 100 % klimatklok el från sol, vind och vatten – helt utan extra kostnad.
   
  Med vår elfond får ni en blandning av ett fast och rörligt elpris där minst 70 % av elen är förvaltad. Att köpa in stora delar av elen i förväg är egentligen det enda sättet att få ett bättre pris än marknadens här och nu. På sikt sprids riskerna, pristopparna kapas och man undviker marknadens snabba svängningar.

  Medlemsavtal = kickback till klubben!

  Medlemmarna får självklart ta del av samma förmånliga elavtal som klubben tecknat. Dessutom med extra bonus till klubben: för varje medlem som tecknar elfonden Relaxa skjuter vi till 500 kr i kickback till golfklubben.

  Enkla laddlösningar för el och hybridbilar

  Vi kan också erbjuda förmånliga laddlösningar både för klubben och medlemmarna. För klubbarna ingår även betallösning där priset på laddning bestäms av klubben.  

  Klubberbjudande ladd

  Komplett laddbox
  ✓ 1 styck Easee Home laddbox 6 495 SEK ex. moms.
  ✓ Priset avser standardinstallation och uppsättning på vägg efter investeringsstöd.
  ✓ 99 SEK/mån för administration och betallösning tillkommer.

  Avbetalningsplan laddbox
  ✓ 3 styck Easee Home laddboxar 499 SEK/mån ex. moms i 36 månader.
  ✓ Priset avser standardinstallation och uppsättning på vägg efter investeringsstöd.
  ✓ 99 SEK/mån per laddbox för administration och betallösning tillkommer.

  Medlemserbjudande ladd

  Komplett laddbox
  ✓ 1 styck Easee Home laddbox 7 995 SEK inklusive moms.
  ✓ Pris avser en standardinstallation och uppsättning på vägg efter grönt avdrag.

  Solcellsenergi med solanläggning

  Att investera i solceller är en bra lösning för att minska klubbens elkostnader nu och i framtiden. Vi hjälper gärna till och räknar på ett förslag till klubben.

  Vill du veta mer? 

  Kontakta gärna någon utav våra säljare för att prata mer om elfonden Relaxa, laddlösningar och solceller:

  Marcus Boje
  marcus.boje@enklaelbolaget.se
  072-230 77 91

  Viktor Ebbinge
  viktor.ebbinge@enklaelbolaget.se
  072-737 70 50

  Eller besök vår hemsida: https://www.enklaelbolaget.se

   

   

 7. Epassi
 8. Epassi är en digital tjänst som hjälper arbetsgivare att öka välmåendet hos sina medarbetare. Via Epassi får anställda tillgång till ett brett utbud av aktiviteter som de kan använda sitt friskvårdsbidrag eller sin lunch- och cykelförmån till.

  Partnerskapet med Svenska Golfförbundet innebär en möjlighet för alla Sveriges golfklubbar att hitta nya intäkter och få synlighet via Epassis 900 000 användare. Dessutom stöttar Epassi LET-tävlingen Helsingborg Open. 

  Fokus och mål ska ligga på att få in mer greenfeespel, rangeträning samt erbjuda nybörjakurser direkt till Epassis tusentals användare.

  Läs mer om hur ni som klubb ansluter er och vilka villkor som gäller i denna pdf

 9. Folksam – försäkringar för klubb och medlemmar
 10. Logo Folksam, blå text på vit bakgrund

  Folksam erbjuder anpassad försäkring – Svensk Golfbaneförsäkring – utifrån klubbarnas vardag och de skador som kan drabba en golfanläggning. Förutom omfattande egendomsförsäkring som innehåller bland annan vildsvinsskadeförsäkring finns många andra fördelar, som exempelvis olycksfallsförsäkring för ideellt arbetande och trygghetsbesiktning från Anticimex. Folksam kan självklart även hjälpa till att försäkra klubbens fordon, både registrerade och oregistrerade.

  Folksam är huvudpartner till Svenska Golfförbundet och försäkringsgivare till SGF:s Medlemsförsäkring. Försäkringen gäller för medlemmar i en golfklubb ansluten till SGF och täcker om medlemmen skadas eller råkar skada någon annan eller någon annans saker i samband med golfspel i Sverige. Försäkringen gäller även i Europa, om anläggningen har medlemskap i landets golfförbund.

  Alla klubbar som är anslutna till SGF omfattas av RF Föreningsförsäkring Bas. Grundförsäkringen innehåller bland annat ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring för ledare och ideella i samband med idrottsverksamhet.

  Folksam erbjuder också stimulansbidrag till golfklubbar som har eller vill starta paragolfverksamhet, och är även stolt huvudpartner till Folksam Paragolf Tour.

  Vid frågor kring Folksams försäkringar, kontakta thomas.bergman@golf.se

 11. Folkspel – stärk klubbens kassa med Sverigelotten & Bingolotto
 12. Bild på flera Sverigelotter

  Skaffa extra intäkter genom digital försäljning och prenumerationer av Folkspels produkter Bingolotto och Sverigelotten.

  För mer information vänligen kontakta Folkspels säljavdelning på 0771-72 72 00.

  Läs mer om Sverigelotten

 13. Greatdays
 14. Logga Greatdays

  Greatdays grundades 2008 och är Sveriges ledande och snabbast växande aktör inom upplevelsepresenter.

  Greatdays och Svenska Golfförbundet samarbetar med start under våren 2019 med en upplevelsepresent i form av ett golfpaket för försäljning i både retail och webb.

  Produkten innehåller ett värdebevis som berättigar innehavaren till greenfee hos de klubbar och anläggningar som väljer att medverka. Produkten lanseras med prisbild 990 kronor. Det är upp till klubben att ta ställning till om ni vill ta emot gäster med värdebevis och således få möjlighet att ta emot nya spelare som fått en golfupplevelse i present.

  Grundidén är att innehållet i paketet består av greenfee för två personer. Klubben kan dock specificera tillgängligheten, ex greenfee för två personer mån–fre.

  Greatdays tar 20 % i provision för att marknadsföra och sälja paketet i sina olika kanaler. Det innebär att klubben erhåller för varje mottagen gäst/värdebevis 796 kronor inkl moms.

  Fördelar med samarbetet för klubben:

  – Nya gäster/kunder i form av presentmottagare av golfpaket som annars kanske inte hade besökt just din klubb.
  – Exponering mot cirka 5 miljoner kunder/vecka via Greatdays.se, Icaupplevelser.se samt över 1 100 återförsäljare.
  – Nya intäkter.
  – Ingen risk eller kostnad för dig som leverantör, ni tar emot gäster med värdebevis och får betalt efter levererad tjänst.
  – Greatdays står för förpackning, provisioner, logistik, kundtjänst.
  – Greatdays tar hand om all faktura-admin, du rapporterar in den unika koden från värdebeviset i en webbportal, månadsvis skapas underlag och utbetalning automatiskt från Greatdays till klubben.
  – Kunder bokar själva sin upplevelse i mån av platstillgång precis som en vanlig kund.

  Låter det intressant?

  Mejla klubbnamn, kontaktperson, epost, telefon, innehåll/greenfee: ex ”Greenfee månd–sönd för två personer” samt bankgironummer till partner@greatdays.se

  Kontaktpersoner på Greatdays:
  Amanda Lindberg 08-120 27 501, amanda@greatdays.se
  Björn Carlnäs 073-741 78 52, bjorn@greatdays.se

   

 15. Kontorab – kontorsprodukter till förmånliga avtalspriser
 16. Kontorab är ett familjeägt Norrköpingsföretag som funnits i branschen sedan 1978 – nu med andra generationens styrning.

  Vi är så stolta över att få vara Svenska golfförbundets officiella leverantör av kontorsprodukter, städ – och hygienartiklar, profil – och presentreklam samt övrigt förbrukningsmaterial.

  Avtalet innebär att ni som golfklubb eller golfdistriksförbunden erhåller förmånliga priser på hela vårt sortiment och med hjälp av våra säljare skräddarsyr vi även gärna både prisbild och sortiment utifrån era individuella behov.

  Vill du få tillgång till ert kundnummer och lösenord till vår webshop? Kontakta då våra härliga medarbetare på kundtjänst – 011-4401515 eller order@kontorab.se.

 17. MoreGolf Mastercard – Bara för dig som golfare
 18. MoreGolf Mastercard är ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och Entercard Group AB.

  ☛ Med kortet samlar du bonus på det du handlar. Bonusen kan du använda som betalning för till exempel ny utrustning och greenfee.
  ☛ Ansök nu så får du 9000* bonuspoäng direkt.
  ☛ Möjlighet att delbetala årsavgiften till golfklubben utan ränta.
  ☛ Försäkringar för dig som golfare.

  Läs mer om kortet och fördelarna med kortet på golf.se/moregolf

  Fri årsavgift till anställda

  Varje golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet har rätt till två kort utan årsavgift till sina anställda (GAF-medlemmar). Kontakta GAF eller anneli.engardt@golf.se på SGF, för mer information.

  Delbetalning av årsavgiften

  Golfaren har möjlighet att delbetala sin årsavgift till golfklubben med ett MoreGolf Mastercard. Klubben får betalt direkt och medlemmen får avgiften på delbetalning. Mer information finns på www.golf.se/delbetalning.

  Fakta MoreGolf Mastercard

  Med MoreGolf Mastercard kan du göra betalningar och ta ut kontanter. Ordinarie årsavgift 295 kr. Kreditränta f.n. 19,39 % (2023-08-01), rörlig. Vid en utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 19,99 % vid betalning med e-faktura (24,48 % med pappersfaktura) och det sammanlagda belopp som ska betalas är 21 994 kr vid betalning med e-faktura (22 414 kr med pappersfaktura). Beloppet är uträknat utifrån ett exempel där krediten återbetalas med månatliga avbetalningsbelopp under 12 månader (avbetalningsbelopp i snitt 1 833 kr vid betalning med e-faktura, 1 868 kr med pappersfaktura) och 39 räntefria dagar utnyttjats samt där krediten nyttjats utan avgift för kontantuttag. Kontantuttag kostar 3 % av uttaget belopp, dock lägst 45 kr per uttag. Valutaväxlingspåslag är 1,65 % på valutakursen. Betalas inte hela kontoskulden på en gång ska kontoskulden återbetalas genom månadsvisa betalningar om lägst 3 %. Inbetalningsbeloppet är dock lägst 150 kr, men högst skulden på kontot. Aviavgiften är 35 kr/pappersfaktura, 0 kr om du använder e-faktura. Avtalet gäller tills vidare och ångerrätt gäller. Svenska Golfförbundet samarbetar med Entercard Group AB och är kreditförmedlare avseende betal- och kreditkortet. Kreditgivare: Entercard Group AB (org nr 556673-0585) 105 34 Stockholm. Företaget står under tillsyn av Finansinspektionen.

  *Erbjudandet om 9 000 bonuspoäng motsvarar 90 kronor vilket innebär att när du spenderat 1000 kronor på kortet uppnås 10 000 bonuspoäng varpå en check på 100 kronor skickas hem till dig

  Avgift delbetalning

  29 kr per månad, exempel vid köp på 10 000 kr:

  12 månader: effektiv ränta, 6,55%, sammanlagt belopp att betala 10 348 kr, månadsbelopp 862 kr
  6 månader: effektiv ränta, 6,11%, sammanlagt belopp att betala 10 174 kr, månadsbelopp 1 696 kr

 19. Spendrups-Mariestads alkoholfri – kylda drycker för hela anläggningen
 20. Logo Mariestads

  Spendrups har ett dryckesavtal till alla klubbar anslutna till Svenska Golfförbundet. Man är dessutom dryckespartner till Svenska Proffstourerna, MoreGolf Mastercard Tour (herr), och Ahlsell Nordic Golf Tour (dam).

  För klubbar som är anslutna till SGF innebär samarbetet en möjlighet till ökad försäljning av kylda drycker på hela anläggningen.

  Läs mer:

  Säljblad Spendrups

  Är ni intresserade?
  Kontakta: emil.hellbom@spendrups.se

 21. Strihl -Belysningsprodukter för att förlänga säsongen
 22. STRIHL är ett väletablerat företag inom tillverkning, planering och försäljning av professionella belysningslösningar för företag och den offentliga sektorn.

  Logo Strihl.

  Vårt starka erbjudande innehåller produkter för helhetslösningar till utomhusbelysning samt industri, lager och sporthallar inomhus.

  Huvudkontor, produktion och lager är beläget på den svenska västkusten i Kungsbacka.

  Vi belyser Hamra golfbana

  Vi har fått förtroende att projektera och leverera belysningsanläggningen för träningsområdet och driving rangen på Hamra golfbana. I samråd med beställare och boende i närområdet har anläggningen utformats för minimal obehagsbländning.

  Idag kan klubbar och motionärer förlänga säsongen in på höst och vinterhalvåret tack vare fullgod belysning som bara är ett knapptryck bort.

  Läs mer om detta projekt och se filmen på vår webbplats här ➤

  Konstadsfri belysningsplanering

  Vi optimerar varje enskild anläggning för bästa möjliga slutresultat. Välkommen att kontakta golfansvarig säljare:

  Lukas Wahlberg

  +46(0)708 30 20 64

  Lukas.wahlberg@strihl.se

  Läs mer om STRIHL och utforska sortimentet på strihl.se

 23. Swedbank Pay – prisvärda kontotransaktioner
 24. Swedbank som officiell partner

  Ett ramavtal framtaget för att erbjuda en rationell och prisvärd tjänst avseende inlösen av korttransaktioner i såväl fysisk miljö som webbetalningar.

  Avtalet gäller för klubbar, golfshopar, restauranger och andra näringsidkare som i någon form är kopplade till en SGF-ansluten klubb.

  För mer information kontakta anders.dalered@golf.se

 25. Tele2 – ramavtal med förmånliga priser på telefoni och IT
 26. Tele2:s logotyp

  För mer information, kontakta Anders Dalered, försäljningschef SGF: anders.dalered@golf.se.

 27. Viasat Golf – förmånligt avtal på kanal och hårdvara
 28. Logo Viasat golf.

  Golfklubbar och golfbolag anslutna till Svenska Golfförbundet har möjlighet att teckna ett förmånligt avtal för tv-kanalen Viasat Golf till ett pris av 2 200 kronor per år ex. moms inklusive hårdvara. Ordinarie pris för rättigheter och hårdvara 8535 kr.

  Det tillkommer en distributionskostnad på 69 kr/kort och månad för det antal programkort som önskas.

  Fakturaavgift 35 kr/månad vid pappersfaktura, ingen kostnad om man använder autogiro.

  Nya kunder debiteras en startavgift (engångsavgift) på 595 kronor, som kommer på första månadsfakturan.

  Vid intresse, kontakta Viasat på ov@hoistgroup.com eller 08-555 685 00.

 29. Volkswagen – förmånliga bilavtal via SGF
 30. VW erbjuder via SGF förmånliga bilavtal för klubbar och distrikt som köper in tjänstebil eller förmånsbil till klubben.

  Kontakta Anneli Engardt, SGF, för mer information kring prisavtalet som gäller för er som klubb och distrikt.

För mer information, kontakta:

Porträttbild på Anders Dalered.
Anneli