Dra nytta av förmåner och rabatter framförhandlade till Golfsverige för att minska kostnader, öka medlemsservicen, utveckla verksamheten och skapa nya intäktsmöjligheter.

Svenska Golfförbundets klubbnyttoavtal

Ladda ner en översikt som PDF: Partners med klubbnytta – förmåner för klubbar och distrikt

Svenska Golfförbundets värdecheckar

Bild manual för Inlösen och ersättning SGF:s värdecheckar.

Svenska Golfförbundet (SGF) har tre typer av värdecheckar, MoreGolf Mastercard bonuscheck, Golfpresentkortet och Greenfee Företag. Från och med juni 2018 har SGF lagt ner produkten Golfpresentkortet. Presentkort som redan har sålts kan fortfarande lösas in inom två år från inköpsdatum.

Så här löser klubben in dem: 

Manual för inlösen och ersättning av SGF:s värdecheckar

Klubbnyttoavtalen listade

 1. Ahlsell – produkter för hela golfanläggningen
 2. Ahlsell logga

  Ahlsell tillhandahåller produkter som täcker stora delar av drifts- och underhållsbehovet på en golfanläggning. I sortimentet ingår allt från ljuskällor och förnödenheter till klubbhuset, verktyg och arbetskläder för banarbetaren till dränering och VA-material till banan. 

  Genom att ansluta sig till golfavtalet hos Ahsell kan klubben förbättra sina inköpsrutiner och sänka sina driftskostnader. Avtalet omfattar förmånliga priser och skräddarsydda erbjudanden till SGF-anslutna klubbar och bolag. Dessutom finns en utbildningsfond som ger klubbens anställda möjligheten till kompetensutveckling

  Läs mer om golfavtalet

 3. Better You – sälj landslagets egen proteinbar
 4. Logotyp för Better You - naturliga kosttillskott samt bild på deras Drive Protein Bar - officiell bar för Swedish Golf Team.

  Köp in Drive Protein Bar till klubben till ett fördelaktigt inköpspris. Ni får möjlighet att erbjuda medlemmar och gäster ett protein- och energirikt mellanmål med låg sockerhalt och naturliga ingredienser, samtidigt som ni stöttar Swedish Golf Team till fortsatta framgångar.

  Better You är ett svenskt företag som tillverkar naturliga kosttillskott. De har tagit fram Drive Protein Bar som officiell proteinbar till Swedish Golf Team. Varje såld bar genererar pengar till den svenska landslagsverksamheten

  Läs mer: Erbjudande och information Drive Protein Bar

  För beställning: Kontakta Stefan Söderlund, försäljningschef Better You.
  076-339 99 55 | stefan@betteryou.se

 5. Clever – laddningslösningar för eldrivna fordon
 6. Logo Clever

  Clever är ett företag som tillhandahåller laddningslösningar för eldrivna fordon.

  Erbjudande till golfklubbar anslutna till Svenska Golfförbundet:

  - Laddstation med två laddboxar KEBA P30 med uttag för Mode 3-laddkabel placerade på pelare alternativt väggfäste.

  - Pris 30 000 kronor exklusive moms per laddstation.

  - I priset ingår utöver hårdvara och driftsättning även mobilkommunikation och service- och administrationsavtal under 24 månader, värde ca 11500 kronor.

  - Installation tillkommer på löpande räkning eller på fast pris efter platsbesök av Clever. Installation kan också utföras av egen elektriker.

  Erbjudandet gäller t o m 30 september 2018. 

  För mer information läs hela erbjudandet här. För att ta del av erbjudandet kontakta Cleversales@clever.nu och uppge kampanjkoden ”Golfladdning 2018”.

 7. Folksam – försäkringar för klubb och medlemmar
 8. Logo Folksam, blå text på vit bakgrund

  Folksam erbjuder anpassad försäkring – Svensk Golfbaneförsäkring – utifrån klubbarnas vardag och de skador som kan drabba en golfanläggning. Förutom omfattande egendomsförsäkring finns många andra fördelar som t.ex. Olycksfallsförsäkring för ideellt arbetande. Folksam kan självklart även hjälpa till att försäkra klubbens fordon, både registrerade och oregistrerade.

  Folksam är huvudpartner till Svenska Golfförbundet och försäkringsgivare till SGF:s Medlemsförsäkring. Försäkringen gäller för medlemmar i en golfklubb ansluten still SGF om de skadas eller råkar skada någon annan eller någon annans saker vid golfspel i Sverige och Europa, om anläggningen har medlemskap i landets golfförbund.

  Alla klubbar som är anslutna till SGF omfattas av Sveriges Riksidrottsförbund (RF) grundförsäkring, Grundförsäkring innehåller bland annat ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring för ledare och ideella i samband med idrottsverksamhet.

  Folksam erbjuder också stimulansbidrag till golfklubbar som har eller vill starta handigolfverksamhet.

  Vid frågor kring Folksams försäkringar, kontakta thomas.bergman@golf.se

 9. Folkspel – stärk klubbens kassa med Sverigelotten
 10. Bild på flera Sverigelotter

  Golfklubbar kan sälja Sverigelotten till medlemmar och gäster och därmed generera pengar till klubben. Det är enkelt att beställa och sälja, kräver ingen redovisning och minst åtta kronor per såld lott går direkt till klubben.

  Läs mer om Sverigelotten

 11. Granngården – brett sortiment till bra rabatter
 12. Logo Granngården

  Granngården tillhandahåller ett brett sortiment av produkter och varumärken. Granngården vill inspirera och underlätta för golfklubbar genom att erbjuda bra rabatter på produkter som är erkänt attraktiva och användbara på en golfanläggning. Bland annat finns färdigförhandlade förmånliga priser på gödning och vildsvinsstängsel (läs mer om Granngårdens vildsvinsstängsel).

  Stängselguide för vildsvin

  För att nyttja rabatten krävs ett företagskonto. När du har öppnat ett konto kan du få dina inköp fakturerade eller betala direkt. Rabatten går att nyttja i alla Granngårdens kanaler – butiker, postorder och e-handel. 

  Golfklubbar som är intresserade av större inköp kan få en offert med bra priser som även inkluderar produkter som inte omfattas av avtalet för löpande rabatt.

  Ladda ner, fyll i och skicka in ansökan om företagskonto för att ta del av rabatter och fullständiga villkor:

  Ansökan företagsavtal

  För mer information om rabatter och villkor, kontakta golfansvarig säljare på Granngården:

  Jakob Hernell
  Företagssäljare Granngården AB
  040-226983
  jakob.hernell@granngarden.se

  Vill ni ha mer information kan ni även kontakta klubbens bankonsulent som kan informera om samarbetet.

  Mer om Granngården och deras sortiment på granngarden.se

 13. GP Batteries – var laddad på banan och stöd svensk juniorgolf
 14. Logo GP Batteries.

  GP Batteries och Svenska Golfförbundet har inlett ett samarbete som innebär att för
  varje ställ med PowerBanks och laddningskablar som säljs till svenska golfshopar skänker GP Batteries 500 kronor till en fond för stöd till svensk juniorgolf. För golfbutiken är det ett lönsamt tillskott i shopen samtidigt som man gör en god gärning för juniorgolfen i Sverige. Golfklubbar som vill ha stöd för att utveckla sin juniorverksamhet ansöker om bidrag från fonden via SGF.

  Mer information om erbjudandet och hur klubben gör för att beställa:

  Informationsblad GP Batteries 2018

 1. Hertz – rabatt på hyrbilar
 2. Hertz logotyp

  Hertz är partner och officiell leverantör av hyrbilar till Svenska Golfförbundet. Inom avtalet ingår att alla golfklubbar och golfdistrikt och även registrerade golfspelare i Sverige får rabatt vid bokning av hyrbilar hos Hertz. Vid bokning, kontakta Hertz Centralbokning på hertz.se eller på 0771-211212 och ange bokningskod 654724.

  Golfklubbar och golfdistrikt:
  För att få faktura till golfklubben/distriktet behöver ni kontakta Hertz säljsupport på salesupport@hertz.se före bokningen för att sätta upp ett konto.

 3. Kontorab – kontorsprodukter till förmånliga avtalspriser
 4. Logga Kontorab

  Kontorab är Svenska Golfförbundets officiella leverantör av kontorsprodukter, städ- och hygienartiklar, profil- och presentreklam och övrigt förbrukningsmaterial. Avtalet innebär att ni som golfklubb eller golfdistriktsförbund erhåller förmånliga priser på Kontorabs hela sortiment. Med hjälp av Kontorabs säljare skräddarsys även sortiment- och prislistan för era individuella behov. 

  För att komma i kontakt med en säljare på Kontorab kontakta Sanja Putovska på 011-4401575 eller på sanja.putovska@kontorab.se.                         

  För att få tillgång till ert kundnummer och lösen till Kontorabs webshop, kontakta kundtjänst på 011-4401515.

 5. Mabi – rabatt på hyrbilar
 6. Mabi hyrbiklars logotyp

  Mabi Sverige AB är partner och officiell leverantör av hyrbilar till Svenska Golfförbundet. Avtalet innebär att golfklubbar och golfdistriktsförbund erhåller 15 procent rabatt på Mabis lägsta webbpriser som presenteras på mabi.se.          

  Betalning av hyran sker med kreditkort i förskott vid uthämtning av hyrbilen. Väg-, miljöavgifter och vägtullar är inkluderade i priserna som presenteras på mabi.se.

  För att dra nytta av SGF:s avtalspriser, boka din hyrbil på mabi.se eller på 0774-434444 och ange kampanjkod gf17.

 7. MoreGolf Mastercard – golfens förmånliga kreditkort
 8. Bild av kreditkortet MoreGolf Mastercard.

  MoreGolf Mastercard är Svenska Golfförbundets medlemskort med integrerat betal- och kreditkort. Det finns många sätt för golfklubbar att dra nytta av MoreGolf-kortet både för anställda och medlemmar. 

  Fri årsavgift till anställda

  Varje golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet har rätt till två MoreGolf Mastercard utan årsavgift till sina anställda. Ansök här och skicka sedan till anneli.engardt@golf.se som löser årsavgiften och sedan vidarebefordrar till EnterCard för hantering.

  Delbetalning av årsavgiften

  Golfklubben kan erbjuda sina medlemmar möjligheten att delbetala årsavgiften med MoreGolf Mastercard. Medlemmen delbetalar och golfklubben får betalt direkt. Medlemmen kan dela upp betalningen på 6 eller 12 månader utan ränta och betalar bara en delbetalningsavgift på 29 kronor per månad. Exempel: Årsavgiften är 6 000 kronor. Det blir 1 029 kronor per månad i 6 månader eller 529 kronor per månad i 12 månader.

  Pengar till klubben

  Var med i MoreGolf Mastercards samarbete och tjäna pengar till klubben. Väljer golfklubben att vara med i MoreGolf Mastercards Värdehäfte och ger kortinnehavarna rabatt på ordinarie greenfee får golfklubben i slutet av året en ersättning per medlem som har ett MoreGolf Mastercard i klubben. Ersättningen betalas ut av Svenska Golfförbundet i slutet av året. 

  13 miljoner till svensk golfsport

  2017 gav MoreGolf Mastercard 13 miljoner kronor tillbaka till svensk golfsport, till nytta för golfarna och er golfklubb. Detta genom MoreGolf Mastercards bonuscheckar som lösts in samt att kunderna handlar med sitt MoreGolf Mastercard. MoreGolf Mastercard stöttar även den svenska handigolftouren för sjätte året i rad. Så ju fler som har MoreGolf Mastercard, desto mer pengar blir det till svensk golfsport!

  Läs mer om MoreGolf Mastercard. För mer information kontakta anneli.engardt@golf.se 

 9. Next Casa4U – 10 000 kr till svensk golfs juniorutveckling
 10. Partner till SGF

  Tipsa klubbens medlemmar att anlita Next Casa4U om de ska köpa sitt drömboende i Spanien. Vid slutfört köp och med koden SGF samt namnet på den golfklubb man vill stötta, bidrar Next Casa4U med 5 000 kronor till klubbens juniorutveckling samt 5 000 kronor till centrala satsningar. 

  Kontaktpersoner på Next Casa4U

  Fredrik Strömgren, fredrik@nextcasa4u.com
  Mattias Eliasson, mattias@nextcasa4u.com

 11. Scandic – hotell och konferens i Norden
 12. logotyp för Scandic

  Scandic är partner och officiell hotelleverantör till Svenska Golfförbundet. Genom avtalet erhåller golfklubbar och golfdistriktsförbund förmånliga avtalspriser på hotellrum på samtliga Scandic i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Klubbar och distrikt erhåller dessutom:

  – 20 % rabatt på förbeställd mat och dryck
  – 30 % rabatt på dagpaket konferens
  – 50 % rabatt på lokalhyra

  Priserna styrs av tillgång och efterfrågan.

  Boka boende på scandichotels.se/sport. Ange bokningskod D000004757.

  Boka grupp och konferens på meeting.group.se@scandichotels.com eller på 08-517 517 10. Ange bokningskod D000004757. 

 13. Servicia Medical – hjärtstartare och HLR-utbildning
 14. Logga Servicia medical

  Servicia Medical tillhandahåller hjärtstartare med tillbehör såsom elektroder, batterier, väggskåp med mera samt HLR-utbildningar. Produkter finns i lager hos Servicia och levereras till kund inom cirka fem dagar.

  Kontakt hos Servicia Medical:
  För mer information samt priser kontakta Servicia Medical på info@servicia.se eller på 010-498 98 00 och hänvisa till avtalet med SGF.

  Kontakt på Svenska Golfförbundet:
  Anneli Engardt, anneli.engardt@golf.se

 1. Spendrups-Loka – kylda drycker för hela anläggningen
 2. logo Loka - från hälsokällan i bergslagen

  Spendrups har, inför golfsäsongen 2018, tecknat avtal med Svenska Golfförbundet samt Swedish Golf Tour där Spendrups är officiell leverantör.

  För klubbar som är anslutna till SGF innebär samarbetet en möjlighet till ökad försäljning av kylda drycker på hela anläggningen.

  Läs mer: Spendrups erbjudande 2018

  Är ni intresserade?
  Kontakta: peter.edwall@spendrups.se

 3. Swedbank – prisvärda kontotransaktioner
 4. Swedbank som officiell partner

  Syftet med avtalet är att erbjuda en rationell och prisvärd tjänst avseende inlösen av kontokortstransaktioner samt att möjliggöra för SGF-anslutna golfklubbar, golfshopar, restauranger samt andra golfnära näringsidkare en möjlighet till avtal med Babs, till i princip samma prisvillkor. 

  För mer information kontakta anders.dalered@golf.se

 5. Tele2 – ramavtal med förmånliga priser på telefoni och IT
 6. Tele2:s logotyp

  Tele2 är en helhetsleverantör inom IT och telefoni med lokal närvaro och Sveriges bästa 4G-nät. Golfdistrikt och golfanläggningar som är medlemmar i eller associerade med SGF är välkomna att ta del av det förmånliga centrala ramavtalet för golf som idag bland annat omfattar: 

  – Förmånliga avtalspriser
  – Ingen bindningstid
  – Upphandlade ramavtalspriser på mobiltelefoner (köp och leasing)
  – Möjlighet till en central växelplattform
  – Ett administreringsprogram för att beställa mobilabonnemang och växelanvändare samt se fakturor och statistik

  Under 2018 kommer avtalet att utökas med olika delar för IT-drift, inklusive bredband, datorer med mera.

  Beställ via Tele2:s golfportal

  För att ta del av avtalet och de förmånliga priserna behöver du logga in på Tele2:s golfportal. Inloggningsuppgifter skickades ut till golfklubbar och golfdistriktsförbund i april 2018. Saknar du inloggningsuppgifter, mejla SGF:s kontaktperson på Tele2 och hänvisa till Svenska Golfförbundets ramavtal med Tele2.

  För mer information:

  Wictor Berntsson, kontaktperson Tele2
  wictor.berntsson@tele2.com

  Anders Dalered, marknadschef SGF
  anders.dalered@golf.se

 7. Viasat Golf – förmånligt avtal på kanal och hårdvara
 8. Logo Viasat golf.

  Golfklubbar och golfbolag anslutna till Svenska Golfförbundet har möjlighet att teckna ett förmånligt avtal för tv-kanalen Viasat Golf till ett pris av 2 200 kronor per år ex. moms inklusive hårdvara.

  Vid intresse, kontakta Viasat på ov@hoistgroup.com eller 08-555 685 00.

 9. Wendre Living – utemöbler i unika kvalitetsmaterial
 10. Wendre Living logotyp - officiell partner till Svenska Golfförbundet.

  Wendre Living har tagit fram exklusiva erbjudanden på högkvalitativa och stilrena utemöbler för svenska golfklubbar. I offerterna finns soffor, fåtöljer, loungemöbler, stolar och bord från tillverkarna Divano Lounge och Papatya till rabatterade priser. 

  Divano Lounge

  Utemöblerna från Divano Lounge har en funktionell design perfekt för klubbhus, restaurang och lounge. Möblerna är tillverkade i robust och rostfri aluminiumram och kuddarna är stoppade med Quick Dry Foam-fyllning, en marknadsledande teknologi som låter vatten snabbt passera igenom materialet.

  Dessutom är de försedda med ett unikt tygmaterial för utomhusmöbler kallat Sunbrella. Tyget är genomfärgat för lång livslängd och hög stryktålighet, och tål högtryckstvätt och blekmedel. Materialet andas och har en öppen cellstruktur för bästa funktionalitet. Företaget erbjuder fem års produktgaranti och tio års garanti på Sunbrella-tyget.

  Se offert  för produktdetaljer. Leveranstiden är cirka 12 veckor.

  Papatya

  Med start i april 2018 erbjuder Wendre Living också paketpriser för golfklubbar på högkvalitativa och snygga utemöbler i form av bord och stolar från den turkiska tillverkaren Papatya. Två års garanti och leveranstid på 3–4 veckor. 

  Se offert för produktdetaljer och priser angivna i euro exklusive moms och inklusive frakt.  

  Mer information och beställning: 

  Fredrik Kvist
  Försäljningsschef
  fredrik.Kvist@wendre.com 
  070-838 67 39

 11. Volkswagen – förmånliga bilavtal via SGF
 12. Logo Volkswagen

  VW erbjuder via SGF förmånliga bilavtal för klubbar och distrikt som köper in tjänstebil eller förmånsbil till klubben.

  Kontakta Anneli Engardt, SGF, för mer information kring prisavtalet som gäller för er som klubb och distrikt.

För mer information, kontakta:

Porträttbild på Anders Dalered.
Anneli