Dra nytta av förmåner och rabatter framförhandlade till Golfsverige för att minska kostnader, öka medlemsservicen, utveckla verksamheten och skapa nya intäktsmöjligheter.

Svenska Golfförbundets värdecheckar

Bild manual för Inlösen och ersättning SGF:s värdecheckar.

Svenska Golfförbundet (SGF) har två typer av värdecheckar: MoreGolf Mastercard bonuscheck och Greenfee Företag.

Så här löser klubben in dem: 

Manual för inlösen och ersättning av SGF:s värdecheckar

Klubbnyttoavtalen listade

 1. Ahlsell – produkter för hela golfanläggningen
 2. Ahlsell logga

  Ahlsell tillhandahåller produkter som täcker stora delar av drifts- och underhållsbehovet på en golfanläggning. I sortimentet ingår allt från ljuskällor och förnödenheter till klubbhuset, verktyg och arbetskläder för banarbetaren till dränering och VA-material till banan. 

  Genom att ansluta sig till golfavtalet hos Ahsell kan klubben förbättra sina inköpsrutiner och sänka sina driftskostnader. Avtalet omfattar förmånliga priser och skräddarsydda erbjudanden till SGF-anslutna klubbar och bolag. 

  Läs mer om golfavtalet

 3. Folksam – försäkringar för klubb och medlemmar
 4. Logo Folksam, blå text på vit bakgrund

  Folksam erbjuder anpassad försäkring – Svensk Golfbaneförsäkring – utifrån klubbarnas vardag och de skador som kan drabba en golfanläggning. Förutom omfattande egendomsförsäkring som innehåller bland annan vildsvinsskadeförsäkring finns många andra fördelar, som exempelvis olycksfallsförsäkring för ideellt arbetande och trygghetsbesiktning från Anticimex. Folksam kan självklart även hjälpa till att försäkra klubbens fordon, både registrerade och oregistrerade.

  Folksam är huvudpartner till Svenska Golfförbundet och försäkringsgivare till SGF:s Medlemsförsäkring. Försäkringen gäller för medlemmar i en golfklubb ansluten till SGF och täcker om medlemmen skadas eller råkar skada någon annan eller någon annans saker i samband med golfspel i Sverige. Försäkringen gäller även i Europa, om anläggningen har medlemskap i landets golfförbund.

  Alla klubbar som är anslutna till SGF omfattas av RF Föreningsförsäkring Bas. Grundförsäkringen innehåller bland annat ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring för ledare och ideella i samband med idrottsverksamhet.

  Folksam erbjuder också stimulansbidrag till golfklubbar som har eller vill starta paragolfverksamhet, och är även stolt huvudpartner till Folksam Paragolf Tour.

  Vid frågor kring Folksams försäkringar, kontakta thomas.bergman@golf.se

 5. Folkspel – stärk klubbens kassa med Sverigelotten & Bingolotto
 6. Bild på flera Sverigelotter

  Skaffa extra intäkter genom digital försäljning och prenumerationer av Folkspels produkter Bingolotto och Sverigelotten.

  För mer information vänligen kontakta Folkspels säljavdelning på 0771-72 72 00.

  Läs mer om Sverigelotten

 7. Granngården – brett sortiment till bra rabatter
 8. Logo Granngården

  Granngården tillhandahåller ett brett sortiment av produkter och varumärken. Granngården vill inspirera och underlätta för golfklubbar genom att erbjuda bra rabatter på produkter som är erkänt attraktiva och användbara på en golfanläggning. Bland annat finns färdigförhandlade förmånliga priser på bland annat vildsvinsstängsel (läs mer om Granngårdens vildsvinsstängsel).

  Stängselguide för vildsvin

  För att nyttja rabatten krävs ett företagskonto. När du har öppnat ett konto kan du få dina inköp fakturerade eller betala direkt. Rabatten går att nyttja i alla Granngårdens kanaler – butiker, postorder och e-handel. 

  Golfklubbar som är intresserade av större inköp kan få en offert med bra priser som även inkluderar produkter som inte omfattas av avtalet för löpande rabatt.

  Ansök om företagskonto för att ta del av rabatter och fullständiga villkor:

  Ansökan företagsavtal

  För mer information om rabatter och villkor, kontakta golfansvarig säljare på Granngården:

  Emilia Sahlén, företagsförsäljningschef
  040-313 201 eller 0703-40 54 35
  emilia.sahlen@granngarden.se

  Vill ni ha mer information kan ni även kontakta klubbens bankonsulent som kan informera om samarbetet.

  Mer om Granngården och deras sortiment på granngarden.se

 9. Greatdays
 10. Logga Greatdays

  Greatdays grundades 2008 och är Sveriges ledande och snabbast växande aktör inom upplevelsepresenter.

  Greatdays och Svenska Golfförbundet samarbetar med start under våren 2019 med en upplevelsepresent i form av ett golfpaket för försäljning i både retail och webb.

  Produkten innehåller ett värdebevis som berättigar innehavaren till greenfee hos de klubbar och anläggningar som väljer att medverka. Produkten lanseras med prisbild 990 kronor. Det är upp till klubben att ta ställning till om ni vill ta emot gäster med värdebevis och således få möjlighet att ta emot nya spelare som fått en golfupplevelse i present.

  Grundidén är att innehållet i paketet består av greenfee för två personer. Klubben kan dock specificera tillgängligheten, ex greenfee för två personer mån–fre.

  Greatdays tar 20 % i provision för att marknadsföra och sälja paketet i sina olika kanaler. Det innebär att klubben erhåller för varje mottagen gäst/värdebevis 796 kronor inkl moms.

  Fördelar med samarbetet för klubben:

  – Nya gäster/kunder i form av presentmottagare av golfpaket som annars kanske inte hade besökt just din klubb.
  – Exponering mot cirka 5 miljoner kunder/vecka via Greatdays.se, Icaupplevelser.se samt över 1 100 återförsäljare.
  – Nya intäkter.
  – Ingen risk eller kostnad för dig som leverantör, ni tar emot gäster med värdebevis och får betalt efter levererad tjänst.
  – Greatdays står för förpackning, provisioner, logistik, kundtjänst.
  – Greatdays tar hand om all faktura-admin, du rapporterar in den unika koden från värdebeviset i en webbportal, månadsvis skapas underlag och utbetalning automatiskt från Greatdays till klubben.
  – Kunder bokar själva sin upplevelse i mån av platstillgång precis som en vanlig kund.

  Låter det intressant?

  Mejla klubbnamn, kontaktperson, epost, telefon, innehåll/greenfee: ex ”Greenfee månd–sönd för två personer” samt bankgironummer till partner@greatdays.se

  Kontaktpersoner på Greatdays:
  Amanda Lindberg 08-120 27 501, amanda@greatdays.se
  Björn Carlnäs 073-741 78 52, bjorn@greatdays.se

   

 1. Kontorab – kontorsprodukter till förmånliga avtalspriser
 2. Logga Kontorab

  Kontorab är Svenska Golfförbundets officiella leverantör av kontorsprodukter, städ- och hygienartiklar, profil- och presentreklam och övrigt förbrukningsmaterial. Avtalet innebär att ni som golfklubb eller golfdistriktsförbund erhåller förmånliga priser på Kontorabs hela sortiment. Med hjälp av Kontorabs säljare skräddarsys även sortiment- och prislistan för era individuella behov. 

  För att komma i kontakt med en säljare på Kontorab kontakta Sanja Putovska på 011-4401575 eller på sanja.putovska@kontorab.se.                         

  För att få tillgång till ert kundnummer och lösen till Kontorabs webshop, kontakta kundtjänst på 011-4401515.

 3. MoreGolf Mastercard – golfarens förmånliga betal- och kreditkort
 4. Bild av kreditkortet MoreGolf Mastercard.

  MoreGolf Mastercard är golfarens kort och ett samarbete mellan Svenska Golfförbundet och EnterCard Group AB. Läs mer om kortet och de fördelar kortet ger på www.golf.se/moregolf.

  Fri årsavgift till anställda

  Varje golfklubb ansluten till Svenska Golfförbundet har rätt till två MoreGolf Mastercard utan årsavgift till sina anställda (GAF-medlemmar). Kontakta GAF eller Anneli Engardt för mer information.

  Delbetalning av årsavgiften

  Golfaren har möjlighet att delbetala sin årsavgift till golfklubben med ett MoreGolf Mastercard. Klubben får betalt direkt och medlemmen får avgiften på delbetalning.
  Mer information finns på www.golf.se/delbetalning.

  Läs mer om kortet på www.golf.se/moregolf.
  För mer information kontakta anneli.engardt@golf.se 

 5. Scandic – hotell och konferens i Norden
 6. logotyp för Scandic

  Scandic är partner och officiell hotelleverantör till Svenska Golfförbundet. Genom avtalet erhåller golfklubbar och golfdistriktsförbund förmånliga avtalspriser på hotellrum på samtliga Scandic i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Klubbar och distrikt erhåller dessutom:

  – 20 % rabatt på förbeställd mat och dryck
  – 30 % rabatt på dagpaket konferens
  – 50 % rabatt på lokalhyra

  Priserna styrs av tillgång och efterfrågan.

  Boka boende på scandichotels.se/sport. Ange bokningskod D000004757.

  Boka grupp och konferens på meeting.group.se@scandichotels.com eller på 08-517 517 10. Ange bokningskod D000004757. 

 1. Spendrups-Mariestads alkoholfri – kylda drycker för hela anläggningen
 2. Logo Mariestads

  Spendrups har ett avtal med Svenska Golfförbundet samt Swedish Golf Tour där Spendrups är officiell leverantör.

  För klubbar som är anslutna till SGF innebär samarbetet en möjlighet till ökad försäljning av kylda drycker på hela anläggningen.

  Läs mer:

  Säljblad Spendrups

  Är ni intresserade?
  Kontakta: emil.hellbom@spendrups.se

 3. Swedbank Pay – prisvärda kontotransaktioner
 4. Swedbank som officiell partner

  Ett ramavtal framtaget för att erbjuda en rationell och prisvärd tjänst avseende inlösen av korttransaktioner i såväl fysisk miljö som webbetalningar.

  Avtalet gäller för klubbar, golfshopar, restauranger och andra näringsidkare som i någon form är kopplade till en SGF-ansluten klubb.

  För mer information kontakta anders.dalered@golf.se

 5. Tele2 – ramavtal med förmånliga priser på telefoni och IT
 6. Tele2:s logotyp

  För mer information, kontakta Anders Dalered, försäljningschef SGF: anders.dalered@golf.se.

 7. Viasat Golf – förmånligt avtal på kanal och hårdvara
 8. Logo Viasat golf.

  Golfklubbar och golfbolag anslutna till Svenska Golfförbundet har möjlighet att teckna ett förmånligt avtal för tv-kanalen Viasat Golf till ett pris av 2 200 kronor per år ex. moms inklusive hårdvara. Ordinarie pris för rättigheter och hårdvara 8535 kr.

  Det tillkommer en distributionskostnad på 69 kr/kort och månad för det antal programkort som önskas.

  Fakturaavgift 35 kr/månad vid pappersfaktura, ingen kostnad om man använder autogiro.

  Nya kunder debiteras en startavgift (engångsavgift) på 595 kronor, som kommer på första månadsfakturan.

  Vid intresse, kontakta Viasat på ov@hoistgroup.com eller 08-555 685 00.

 9. Volkswagen – förmånliga bilavtal via SGF
 10. VW erbjuder via SGF förmånliga bilavtal för klubbar och distrikt som köper in tjänstebil eller förmånsbil till klubben.

  Kontakta Anneli Engardt, SGF, för mer information kring prisavtalet som gäller för er som klubb och distrikt.

För mer information, kontakta:

Porträttbild på Anders Dalered.
Anneli