Senaste nytt

 1. H60: 63 slag samt en albatross i greeensome i Italian Seniors
 2. Två manliga pristagare i Italian Seniors 2017
  Senior Tour

  H60: 63 slag samt en albatross i greeensome i Italian Seniors

  63 slag samt en albatross i greeensome av Hans Ivarsson/Jan Andhagen i Italian Seniors och en fin 2:a plats. Ett fantastiskt resultat av Hans Ivarsson och Jan Andhagen i lagspelet i Italian Seniors den 3-4 oktober.

  Herrarna presterade 63 slag ( 9 under par) inkluderat en albatross på par 5 hålet. En perfekt drive av Janne och en spoon ifrån 220 meter ifrån Hans ner i koppen. Bollen finns nu placerad i Hans prissamling efter det att Janne har signerat den.

 3. D30: Vilken fin avslutning, vilken kanonhelg det blev!
 4. Senior Tour

  D30: Vilken fin avslutning, vilken kanonhelg det blev!

  Då är vår sista spelomgång avklarad och vi lyfter på hatten för Bualee Maliwan från Hagge GK som vann D30 på 150 slag. Stort grattis Bua!

  Pristagare D30 på Vesterby

  På en fin andraplats kom stabila Ulrika Johansson från Albatross och på tredjeplats kom vår rookie Sofia Öhman från Chalmers GK.

  Bualee Maliwan tog dessutom hem order of merit 2017. Bra kämpat Bua!

  Till helgen kramar vi ur det sista av säsongen på Vidbynäs GK. Då är det dags för årets Finnkamp. Vi håller alla tummar för en svensk seger!

 5. H50: Utvärdering spelåret 2017
 6. Senior Tour

  H50: Utvärdering spelåret 2017

  Under H50-fliken finns en utvärdering av spelåret 2017. Det är resultatet av en enkät som har skickats ut till spelarna.

 7. D50: Säsongsavslutning för D50 på fina Vesterby
 8. Kvinnliga pristagare damer 50 på Vesterby
  Senior Tour

  D50: Säsongsavslutning för D50 på fina Vesterby

  Säsongsavslutning på Vesterby (Landeryds GK) bjöd på härligt höstväder och en riktigt fin bana. Totalt hade 73 damer (i alla tre klasserna) anmält sig till säsongens sista tävling på SGF Senior Tour.

  Segrare gjorde Helene Maxe, Albatross Golfklubb, före tvåan Catharina Månsson, Vasatorps Golfklubb, och Christin Möller, Kristianstads Golfklubb i Åhus.

  Helen tog också hem 2017 års Order of Merit. Stort Grattis till er alla!

  Och ett stort tack till alla som deltagit under säsongen 2017.
  På återseende 2018.

  /Ylva Z Skännestigh
  Kapten D50

 9. H50: Mariusz Eriksson tar tredje segern för året och vinner Order of Merit
 10. Manlig pristagare herrar 50 på Mauritzberg
  Senior Tour

  H50: Mariusz Eriksson tar tredje segern för året och vinner Order of Merit

  Trots mycket regn inför avslutningstävlingen presenterade Mauritzberg en bana i ypperlig kondition och arrangemanget kröntes med både härlig sensommarsol och fina scorer.

  Spelarna kunde dessutom njuta av bra mat och boende som grädde på moset.
  Förhandssnacket inför touravslutningen var nog att det var ganska jämt i toppen och har någon i topp tre 2 bra dagar så kan han ro hem segern.

  Mariusz Eriksson ville något helt annat och med en inledande 67-runda satte han verkligen gasen i botten. Det skulle till ett smärre under om någon gick förbi. Det skedde inte!

  2017 kunde inte få en värdigare avrundning. Spelaren som låg i topp tog sin tredje seger för året och rodde hem Order-of-Merit i utklassningsstil!!

 11. D60: Stor tourfinal med shotgunstart
 12. Kvinnlinga pristagare damer 60 på Vesterby 2017
  Senior Tour

  D60: Stor tourfinal med shotgunstart

  Tack Vesterby för en mycket trevlig helg med god mat, bra logi och rolig samvaro mellan åldersklasserna! Golfbanan är svår, eller kanske snarare greenområdena är svåra, med många bollar som rullar över kanterna ner i djupa svackor.

  Gagga Westin o Katarina Vangdal

  Vi i D60 hade lite sämre scorer än vanligt, men några var duktiga och klarade det bra.
  Eva Lindberg från Örebro City G&CC vann både tävlingen på 164 slag och Order of Merit 2017, överlägset med 249 p.

  På andra plats kom Elisabeth Wilander från Tranås GK på 167 slag. Elisabeth avancerade med detta resultat till andra plats även påOrder of Merit.

  På tredje plats i tävlingen kom Cecilia Landelius från Mälarö GK Skytteholm på 169 slag.

  Vi vill också tacka Katarina Vangdal, som under kamratmiddagen höll ett inspirerande föredrag om framtidens golfproffs. Och framför allt berättade om det framgångsrika flicklandslaget och deras resa och varför de blivit så duktiga.

 13. H70: Avslutning på Falsterbo
 14. Manliga pristagare herrar 70 Falsterbo GK
  Senior Tour

  H70: Avslutning på Falsterbo

  Falsterbo tog emot oss med en perfekt bana, fantastiska greener och ingen blåst, men med kraftigt regn för ledarbollarna dag 2.

  Som vanligt var det hårt i toppen och särspel krävdes mellan Göran Thenfors och Janne Björnsson, där hemmaspelaren Göran avgjorde på första särspelshålet. På tredje plats, ett slag efter kom Sven-Erik Lindberg.

  Samtidigt korades årets vinnare av Order of Merit - där Janne Björnsson tog hem priset, tre slag bättre än Carl Roos af Hjelmsäter.

  Vi vill med detta tacka alla för den gångna säsongen och laddar nu inför 2018 - vilket sker bl.a. med ett träningsläger i Algarve senare under hösten.

 15. D50: 6:a i Lag-EM i Slovakien
 16. Svenska damlaget i EM Lag D50 2017
  Senior Tour

  D50: 6:a i Lag-EM i Slovakien

  Lag EM för D50 spelades på Skalica Golf Resort i Slovakien. En fin inlandsbana med linkskaraktär med väl inbunkrade både fairways och greener. Banan hade tagit stryk av det torra vädret under sommaren men greenerna var snabba och svårlästa.

  Efter att resan till Slovakien kantades av tre inställda flyg och försenat bagage för tre av spelarna så placerade sig laget på sjunde plats i kvalet bara fyra slag från fjärde plats. Bästa svenska spelaren i kvalet var Helene Maxe med fina 147 slag.

  I kvartsfinalen mötte vi Tyskland där vi förlorade med knappast möjliga marginal med 2-3. I en jämn och välspelad match om femteplatsen vann vi mot Nederländerna med 4,5–0,5. I den tredje matchen mot Spanien avgjordes den på 18:de hålet i sista matchen där Spanien drog det längsta strået.

  De åtta främsta lagen är väldigt jämna vilket gör att dagsformen avgör vilket lag som vinner. De svenska damerna spelade riktigt bra golf genom hela tävlingen där samtliga spelare bidrog med poäng, men tyvärr var det lite "stolpe ut" några gånger.

  Birgitta Ljung
  Kapten för EM-laget

 17. H50: Mariusz tar andra segern för året på Vara-Bjertorp!
 18. Manliga pristagare på H50 Vara-Bjertorp 2017
  Senior Tour

  H50: Mariusz tar andra segern för året på Vara-Bjertorp!

  Sista helgen i augusti fick H50-tourens spelare spela årets hittills bästa arrangemang! Vara-Bjertorps personal och frivilliga funktionärer hade gjort sitt yttersta för att det skulle kännas som en riktig stortävling, med starter, resultattavla, finputsad bana och restaurang med både frukost och lunch samt kvällsmat.

  Strålande sensommarväder på lördagen bjöd också in till fina scorer och Mariusz Eriksson tryckte gasen i botten redan på öppningsvarvet genom att sänka puttar från när och fjärran!
  Även om Claes Andersson under rond 2 i slutet närmade sig så skrevs segern tillslut till 4 slag och -7 som slutscore visar återigen vilken hög klass på spelet H50 touren levererar!

  En tävling kvar nu för 2017. Årets golfare ska utses på fina Mauritzbergs Golf!
  Väl mött där!

 19. D50: Uttagna spelare till Senior Ladies' British Open
 20. Senior Tour

  D50: Uttagna spelare till Senior Ladies' British Open

  Årets Senior Ladies' British Open går på fina Royal Belfast, Irland 19-22 september.

  Att representera Sveriges färger är följande fem D50 spelare:

  Maria Liberg, Upsala GK
  Christin Möller, Kristianstads GK
  Catharina Månsson, Vasatorps GK
  Lotta Redin, Kalmar GK
  Cecilia Tillström, Stockholms GK

  Lycka till alla och vi kommer att följa er framfart i resultatlistorna.

  /Ylva Z Skännestigh
  Kapten 50