Nyheter


Här kan du läsa senaste nytt om Senior Tour.

 1. Uttagning till EM Mid-AM klar
 2. Senior Tour

  Uttagning till EM Mid-AM klar

  EM Mid-Am spelas 8-10 juni på Bogogno Golf Resort i Italien för både damer och herrar. Nu är uttagningen klar, här kan du läsa om vilka svenskar som kommer att delta!

  Sex svenska damer till start

  I damklassen hade 68 spelare anmält sig till de 54 platser som finns tillgängliga. Samtliga sex svenskor som anmält sig fick plats i tävlingen.

  Sverige kommer att representeras av följande spelare: Ulrika Johansson, Anna Wallman, Sara Green, Katarina Elisson, Petra Lindgren och Denize Åkerblom.

  Information och resultat hittar du på tävlingens hemsida.

  Två direktkvalificerade herrar

  I herrklassen hade 170 spelare anmält sig till de 90 platser som startfältet ska bestå av. Elva svenska herrar hade anmält sig och uttagningen är gjord enligt de uttagningsregler som gäller för H25 och H40.

  Sverige fick sju platser och de som placerat sig topp-10 i förra årets tävling (Jonas Wallmo och Edvin Stenberg) var direktkvalificerade.

  Följande spelare kommer att representera Sverige: Jonas Wallmo, Edvin Stenberg, Henrik Henningsson, Fredrik Hildebrand, Daniel Hansson, Daniel Olsson och Peter Åström.

  Information och resultat hittar du på tävlingens hemsida.

  Skribent

  Porträttbild på Magnus.
 3. Svenska H50-laget tog EM-guld i Estland!
 4. H50 landslaget som tog EM-guld i Estland.
  Senior Tour

  Svenska H50-laget tog EM-guld i Estland!

  Efter många års respass redan efter de första matchomgångarna, var det äntligen dags för Sveriges H50-landslag att lyfta segerpokalen. Ett efterlängtat EM-guld kunde säkras av den sex man starka truppen.

  Årets lag-EM för herrar över 50 år arrangerades av Estniska golfförbundet på Estonian G&CC utanför Tallin. Anläggningen har European Tour-status och har arrangerat många stora internationella mästerskap.

  Starkt svenskt lag på plats

  Sveriges lag bestod av formstarka spelare, bland annat en individuell EM-silvermedaljör i form av Mattias Pernheden från Göteborgs GK. Övriga spelare var Marcus Karlsson, Vidbynäs Golf, Peter Ingvarsson, Falköpings GK, Mariusz Eriksson, Katrineholms GK, Magnus Haglund, Marks GK och Oscar Hertzman, Gävle GK. Laget visade redan från start att de kommit för att vinna genom två fina kvalificeringsrundor.

  Tuffa kamper i både semifinal och final

  Semifinalen blev en jämn tillställning mot de 6-faldiga mästarna Irland. Alla matcher utom foursome-matchen avgjordes på sista hålet, men till slut stod Sverige som segrare med 3,5–1,5. Finalen mot England inleddes med två förluster, i foursome samt första singeln. Guld-laget visade kämparglöd och laganda när det behövdes som bäst och fick till ett särpsel om segern i sista matchen. På tredje särspelshålet satte Sverige spiken i Englands kista och kunde titulera sig EM-guldmedaljörer.

  Till resultat och mer information ➤ 

 5. EM-silver till svenska D50-landslaget!
 6. Senior Tour

  EM-silver till svenska D50-landslaget!

  Damernas lag-EM för 50 och äldre gick av stapeln på Golf Arboretum i Slovenien. En kul och knixig bana med rejält ondulerade greener. Men det var inget som hindrade det svenska laget, de besteg topp efter topp för att till slut stå som silvermedaljörer.

  Sveriges lag var ett taggat gäng bestående av Christina Elmér ,Flommens GK, Anna Lundin, Ågesta GK, Lotta Redin, Kalmar GK, Bualee Maliwan, Hagge GK, Catharina Månsson, Flommens GK, Charlotte Ödman, Forsgårdens GK och Kristina Söderström, Halmstad GK (kapten).

  Kvalificeringen gick av bara farten

  Veckan började med singelspel som kvalificering och de åtta bästa lagen gick vidare för att spela matcher om medaljerna. Detta klarade svenskorna galant, med sju slags marginal var de klara för slutspelet.

  Bekväm kvartsfinal och tuff semi

  I kvartsfinalen väntade EM-mästarinnorna Spanien. Motståndarna hade pressen på sig och blev ingen svår match för Sverige, som enkelt segrade med 4–1. Semifinalen blev dock en gastkramande fight ända till tjugonde hålet i sista matchen, då Sverige lyckades säkra segern och finalplats.

  Tyskland hade marginalerna på sin sida

  Finalen mot Tyskland blev en bra och spännande match. Svenskorna björd upp till kamp men marginalerna var på Tysklands sida denna dag och de vann till sist med 3,5–1,5 i matcher. Stolta svenska silvermedaljörer njöt med all rätt av medaljen efter en fantastisk laginsats!

  Till resultat och mer information ➤ 

 7. H70 vårinfo
 8. Information D50
 9. Tävlingsprogram för 2022 klart!
 10. Senior Tour

  Tävlingsprogram för 2022 klart!

  Nyfiken på vilka datum och banor som gäller för just dig nästa år? Du hittar all information under Tävlingsprogram i menyn samt under Dam respektive Herr. 

Kontakt:

Porträttbild på Magnus.

Officiella partners:

 • Elite hotels logotyp

Kategoripartners:

 • NeH partnerlogotyp