Nyheter


Här kan du läsa senaste nytt om Senior Tour.

 1. Senior TourTävlingsprogrammet 2024 klart
 2. Senior Tour

  Tävlingsprogrammet 2024 klart

  Nu har alla distrikt som ska arrangera tävlingar på SGF Senior Tour meddelat vilka klubbar som ska arrangera tävlingarna.

  Anmälningarna kommer att öppna i början av mars.

  Tävlingsprogram 2024

 3. H25Uttagning Portugisiska
 4. H25

  Uttagning Portugisiska

  De svensk spelarna till Portuguese International Mid Am Championship 2023 är uttagna

  Tävlingen spelas 10-12 november och det är sjätte gången som Troia Golf står som värd för tävlingen.

  Sverige är försvarande mästare i Nations Cup som Daniel Hansson, Fredrik Hildebrand och Henrik Henningson vann 2022.

  Uttagna spelare till årets tävling är:

  Fredrik Thorin, Daniel Olsson, Fredrik Hildebrand, Andreas Wallgren, Fredrik Hamnen, Henrik Henningsson och Edvin Stenberg

  Resultat och information finns här

   

 5. H60Uttagning Portugisiska
 6. H60

  Uttagning Portugisiska

  Uttagning av spelare till årets sista representationsuppdrag för H60 14th Portuguese Senior Men's International Championship är gjord

  Tävlingen spelas på Estoril Golf Club 31 oktober - 4 november 2023.

  Följande spelare är uttagna:

  Thomas Söderberg, Kalmar GK, Håkan Sandblom, Vallda GK, Lars Broberg, Landskrona GK, Thomas Persson, Strängnäs GK

  Information och länk till tävlingen finns här

 7. H50Uttagning Portugisiska
 8. H50

  Uttagning Portugisiska

  Uttagning av spelare till årets sista representationsuppdrag för H50 14th Portuguese Senior Men's International Championship är gjord

  Tävlingen spelas på Estoril Golf Club 31 oktober - 4 november 2023.

  Följande spelare är uttagna för H50:

  Henrik Blomqvist, Magnus Haglund, Mariusz Eriksson, Johan Dohlvik, Ulf Blixberg, Johan Kilberg

  Carl Johan Brogren och Tommy Streipel deltar på eget initiativ.

  Information och länk till tävlingen finns här

 9. H40Uttagning Portugisiska
 10. H40

  Uttagning Portugisiska

  Uttagningen till 6th Portuguese International Mid-Amateur Championship den 10-12 november 2023 är gjord

  Följande spelare kommer att representera H40 i tävlingen:

  Jerry Mohlin, Michael Rydén, Christoffer Kenling, Per Nilsson, Peter Åström och Anders Björling

  Som vanligt spelas tävlingen på Troia Golf Resort ute på Costa de Galé, och av allt att döma har årets tour varit den perfekta uppladdningen för friska Atlantvindar och gyllene stränder. H40-grabbarna kommer även att bilda två 3-manna lag med sikte på Nations Cup och vi önskar dem stort lycka till.

  Information och länk till resultatt finns här

 11. H50Så gick det för H50-laget i Lag-EM 2023
 12. H50

  Så gick det för H50-laget i Lag-EM 2023

  Det blev en femteplats för det svenska H50-laget vid årets European Senior Men's Team Championship 2023. Läs allt om den minnesvärda EM-veckan och Sveriges spännande matcher mot England, Spanien och Finland.

  Sex män i kostym och slips framför en välkomstskylt till H50-EM. I bakgrunden flaggor från ett antal europeiska länder.
  Att få äran att representera Sverige i ett EM blir ett minne för livet.

  I Tjeckien på Royal Golf Club Marianske Lazne gjorde 23 nationer upp om lag EM titeln för Men Seniors. Varje lag består av 6 spelare och tävlingen spelas över fem dagar. Det svenska laget utgjordes av Oscar Hertzman, Marcus Karlsson, Tomas "Tomata" Karlsson, Stefan Nilsson, Mattias Pernheden och Niklas Rosenkvist.

  De två första dagarna spelas singel slagspel där de 10 bästa resultaten räknas. Här gäller det att komma topp åtta för att få en chans att spela om medaljerna. Efter det delas lagen in i tre grupper, bracket A, B och C och då spela match.

  I matchspelet spelas 1 Foursome och 4 singlar. Om en match inte är avgjord på 18:e hålet går man vidare och fortsätter tills ett lag vinner.

  Kvalspelet måndag och tisdag

  Efter en trevande inledning i kvalspelet så låg vi på 10:e plats efter första dagen. Med bättre spel dag 2 tog vi en 6:e plats och blev klara för kvartsfinal i bracket A.

  Laget man får möta baseras på placeringen i kvalspelet och det blev England i kvartsfinalen. En repris på finalen från 2022 var ett faktum.

  Matchen mot England

  Spänning, dramatik och nerver kan man summera vår första match mot England. Vårt Foursome par Tomata och Stefan är dormie, 2 ner efter 16 hål. Niklas och Marcus förlorar sina matcher. Pernheden och Oscar hör att vi är illa ute. Men de hör också ett vrål på 18:e hålet då Tomata sätter en 12 m birdieputt för att vinna ytterligare ett hål till och ta matchen vidare. Oscar och Pernheden vinner sina matcher och nu är det vår Foursome som är helt avgörande.

  På hål 19 gör vi ett mirakulöst par, först med en drive rakt in i träden ner i ett vattenfyllt rött pliktområde. Bollen ligger till häften i vatten och Tomata slår upp den på fairway med 214 m kvar till flaggan slår Stefan en ”Stenson” spoon som håller på att gå i och lägger sig 1 m bakom hål – enkelt par.

  Engelsmännen är rent förstummade och undrar vad som händer. Men lyckas hålla sina nerver i styr och gör också par. På 20:e hålet förlorar vi dock efter ett nytt vattenbesök och en missad putt.

  Förlust med 3 – 2 men med minsta möjliga marginal.

  Match mot Spanien

  Efter förlusten mot England rök medaljchanserna men vi får spela vidare i placeringsmatcherna.

  Matchen mot Spanien börjar bra, i vår Foursome match tar vi tidigt ledningen och är 4 upp efter 9 hål men i match kan allt hända. Så när vi står på 17:e hålet är vi dormie och förlorar på 18:e hålet. Vad hände? Vi går ut och hejar på våra andra lagkamrater som är ute på banan.

  Niklas & Pernheden vinner sina matcher. Oscar förlorar sin match men två vinster så då är det 2 - 2. Vår sista match är lika och helt avgörande igen. Marcus vinner 17:e hålet och går 1 upp inför 18:e hålet. Där räcker par för att vi ska besegra Spanien. Marcus håller nerverna i styr och gör ett enkelt par medan spanjoren inte lyckas göra birdie, vi vinner med 3 - 2!

  Match mot Finland

  Vår sista match mot Finland ska vi bara vinna. I vår Foursome match är vi 2 ner efter 3 hål och allt bara snurrar, vad gör vi? Men vi rycker upp oss och efter 10 hål har vi vänt och är 3 upp sen defilerar vi i mål och vinner komfortabelt med 5 - 4.

  Våra andra matcher spelas i rask takt och vi spelar riktigt bra. Många birdies och många vunna hål. Niklas och Mattias vinner igen, Marcus och Oscar hinner inte klart men ledde klart när de blev avplockade från banan. Vinst 4 - 1 och vi är femma i mästerskapet!

  England-Frankrike i finalen

  Finalen spelas sist på lördagen och det är jämnt. England vinner sin Foursome match och det innebär 2 vinster för England och 2 vinster för Frankrike.

  Sista matchen blir avgörande igen. Inför 18:e hålet är spelarna lika och det är riktigt spännande. England är längst ifrån och puttar först för birdie, ca 9 m. Den ser ut att bli kort och håller på att stanna precis på hål kanten men den vippar i och birdien är klar för England.

  Vilt jubel bryter ut och nu ska Frankrike putta från 3 m. Allt är helt tyst och spänningen ligger i luften. Putten smiter förbi och saken är klar England vinner mästerskapet med 3 - 2.

  Avslutningen

  Precis som vid invigningen var det en pampig avslutningsceremoni med middag och inmarsch. Alla nationer tågar in med sina lag i parad och presenteras i placeringsordning. Borgmästaren, det tjeckiska golfförbundet är på plats och tillsammans med EGA håller de avslutningstal och tackar alla för en fantastisk vecka.

  Vi har alla fått nya vänner för livet och upplevt sportsmanship på hög nivå. Spelat en fin golfbana (108 år gammal), och upplevt en härlig gemenskap med tävlingsnerver och allt.

  För fullständiga resultatlistor och mer info från mästerskapet, se EGA:s hemsida.

  Bulgarien 2024

  Nästa år spelas tävlingen i Bulgarien och då kommer vi ta nya tag och försöka återerövra guldet som England vann välförtjänt denna gång. Nu får vi alla träna ännu hårdare och jag garanterar att det här är ett uppdrag som är det absolut roligaste och mest spännande man kan uppleva på SGF Senior Tour, ett minne för livet kan jag garantera.

  Stefan Nilsson
  SGF Senior Tour H50

 13. H25Uttagning till EM Mid-AM klar
 14. H25

  Uttagning till EM Mid-AM klar

  EM Mid-Am spelas 8-10 juni på Bogogno Golf Resort i Italien för både damer och herrar. Nu är uttagningen klar, här kan du läsa om vilka svenskar som kommer att delta!

  Sex svenska damer till start

  I damklassen hade 68 spelare anmält sig till de 54 platser som finns tillgängliga. Samtliga sex svenskor som anmält sig fick plats i tävlingen.

  Sverige kommer att representeras av följande spelare: Ulrika Johansson, Anna Wallman, Sara Green, Katarina Elisson, Petra Lindgren och Denize Åkerblom.

  Information och resultat hittar du på tävlingens hemsida.

  Två direktkvalificerade herrar

  I herrklassen hade 170 spelare anmält sig till de 90 platser som startfältet ska bestå av. Elva svenska herrar hade anmält sig och uttagningen är gjord enligt de uttagningsregler som gäller för H25 och H40.

  Sverige fick sju platser och de som placerat sig topp-10 i förra årets tävling (Jonas Wallmo och Edvin Stenberg) var direktkvalificerade.

  Följande spelare kommer att representera Sverige: Jonas Wallmo, Edvin Stenberg, Henrik Henningsson, Fredrik Hildebrand, Daniel Hansson, Daniel Olsson och Peter Åström.

  Information och resultat hittar du på tävlingens hemsida.

  Skribent

  Porträttbild på Magnus.
 15. D50Damkaptenerna informerar

Kontakt:

Porträttbild på Magnus.

Officiella partners:

 • Elite hotels logotyp

Kategoripartners:

 • NeH partnerlogotyp