Nyheter

 1. Teen CupVinnarna har korats i Sveriges största ungdomstävling
 2. Längst till vänster står en pojke i blå tröja och brunt hår, bredvid står en tjej med håret uppsatt och en grå tröja, bredvid henne står en tjej i blå tröja och uppsatt hår och bredvid henne står en pojke i blå tröja med brunt hår
  Teen Cup

  Vinnarna har korats i Sveriges största ungdomstävling

  Helgens spelare på Huvudstaden GK ska ”klappa sig själv på axeln” efter finalspelet i Skandia Cup. Även om spelet gått bra eller mindre bra har spelarna varit väldigt glada över att de tagit sig hela vägen till riksfinalen och att ha fått uppleva stor tävling som denna.

  I klassen för pojkar tretton år blev det olidligt spännande när alla tre spelare i ledarbollen kom in på exakt samma slutresultat. Direkt efter ”scoringarea”  laddade Ludvig Eriksson Eksjö GK, Lukas Forsström, Onsjö GK och Wilmer Ederö, Landeryds GK upp för ett särspel. Lukas Forsström vann tillslut på det tjugonde hålet. I tjejklassen bland trettonåringar vann Emma Henningsson från Gränna GK med hela fem slag.

  Bland pojkar och flickor fjorton år tog Nils-Emil Lundqvist, Linköpings GK och Ester Fägersten, Hills GK hem segern.

  Med dagens bästa resultat på minus 2 slag (68) vann två glada spelare, Sara Ericsson, Lidingö GK och Ludvig Eriksson, Stockholms GK i klassen för femton år.

  Simon Björkén, Hudiksvalls GK höll i spelet från gårdagen och kan nu se sig som segrare i Skandia Cup för killar sexton år. Andrea Grimberg-Lignell från Hills GK tog hem titeln i tjejklassen.

  Alla vinnare av riksfinalen i Skandia Cup blir uttagna till Nordic Junior Match 2016, en landskamp mellan Danmark, Norge och Sverige som går av stapeln på Ljungbyhed GK i oktober. Vi håller tummarna för dagens finalister att de visar Danmark och Norge vem som är bäst.

  Bilden. Segrarna i fyra av åtta klasser: Ludvig Ericsson, Stockholms GK – P15. Andrea Grimberg-Lignell, Hills GK – F16. Sara Ericsson, Lidingö GK – F15. Simon Björkén, Hudiksvalls GK – P16.

  Resultat

  Bilder

   

  Skribent: Rebecka Arneryd

   

 3. Teen CupVindbitna spelare första dagen på riksfinalen i Skandia Cup
 4. Pojke i vita tröja och svart keps svingar en golfklubba
  Teen Cup

  Vindbitna spelare första dagen på riksfinalen i Skandia Cup

  Tuff start på riksfinalen i Skandia Cup som spelas på Huvudstadens GK, stålande sol men extrem blåst som inte gjort spelet alldeles enkelt.

  Hela 142 spelare har tagit sig till Skandia Cups riksfinal vilket de ska vara väldigt stolta över. Helgens spelare har nämligen gått igenom tre steg, klubbkval, gruppkval och regionkval. Skandia Cup är en riktigt stor tävling för ungdomar och att ha tagit sig till finalen är en stor höjdpunkt på året. I tävlingen deltar de bästa golfarna i Sverige inom varje ålder från 13 till 16 år. När veckan är slut ska den bästa tjejen och killen i varje ålderskategori koras.

  Även om det varit en tuff dag med svåra väderförhållanden har spelarna varit glada och haft det roligt ute på banan. Simon Björkén från Hudiksvalls GK var en som hade extra kul och klarade vinden bäst idag. Simon kom in på par (70 slag) och är därmed ledare i pojkklassen för 16 åringar. Bland dagens tjejer kom Elsa Svensson från Mariestads GK in på tjejernas bästa resultat, två över par (72 slag) och leder i flickklassen för 15 åringar.

  Många var nervösa på första start idag, att ta hem Skandia Cup är verkligen en stor merit. Golfstjärnor så som Henrik Stenson har också spelat denna tävling som ung och det är verkligen en öppning för att komma ut på en stor tävling redan i så ung ålder. Totalt 267 klubbar har varit med från starten av årets Skandia Cup, så bara att vara i finalen är en stor bedrift.

  Imorgon ser det ut att bli lite mer lugna vindar och det kommer bli en spännande dag om vem som blir segrare i de olika åldersklasserna.

  Resultat 

  Startlista Rond 2

  Bilder 

   

  Skribent: Rebecka Arneryd 

   

 5. Teen TourTog hem segern redan vid andra starten på elit
 6. En flicka i blå tröja och vit keps står bredvid en pojke i gul tröja och vit keps och håller i varsin prisbuckla
  Teen Tour

  Tog hem segern redan vid andra starten på elit

  Skandia Tour Elit på Arvika GK är nu avklarad för pojkar och flickor. Dagen inleddes med mycket bra förutsättningar, svag vind och en bana i bra skick ledde till att spelarna kom in med låga scorer. Vinnaren i tjejklassen blev Linn Grant som endast spelat på elitnivå en gång innan.

  Linn Grant från Rya GK tog hem sin första  Skandia Tour Elit vinst på totalt +7. Ett slag därefter kom Sofie Bringner från Hills GK.

  -  Spelet under dagen var liknande som gårdagens, relativt stabilt och fick i viktiga puttar. Det är andra gången jag spelar på Elit så verkligen roligt att få vinna såhär tidigt på denna nivån, berättar Linn.

  Med fem birdies och endast en bogey vann Johannes Axell Skandia Tour Elit på Arvika GK. Inledde ronden imorse med tre raka birdies som höll sig hela vägen och totalt kom Johannes in på -4, som även är helgens bästa score bland pojkarna. 

  -  Försökte hitta tillbaka till spelet vilket funkade bra, satte framförallt många puttar som gjorde att det blev en låg score.

  Efter regn hela natten sprack vädret upp till första start och bjöd på strålande solsken. Men regnet den här gången var inte helt fel, greenerna blev något mjukare vilket gynnat många spelare om man tittar på dagens resultat. Framförallt tjejerna har varit glada när de kom in i scoringarea och fått bollen att stanna på greenerna.

  Vi tackar Arvika GK för en fantastiskt bra helg och nästa gång av Skandia Tour Elit är det säsongens sista omgång som går av stapeln på Vasatorps GK.

  Reslutat 

  Bilder 

  Skribent: Rebecka Arneryd

   

   

 7. Teen TourJämn topp i ledning
 8. Tjej i rosa tröja och vit keps slår ett slag ur en bunker på en golfbana
  Teen Tour

  Jämn topp i ledning

  Första dagen på Skandia Tour Elit #5 har det inte varit alldeles enkelt. Efter en lång dag på Arvika GK har ingen spelare stuckit iväg ordentligt i ledning vilket gör att det kan hända mycket sista dagen.

  På killsidan leder Joacim Åhlund från Gävle GK på minus ett totalt efter dagens två ronder. Ett slag därefter jagas Joacim av fyra tävlandes som ligger på par. Det kan med andra ord hända mycket imorgon.

  I ledning bland flickorna ligger Linn Grant från Rya GK, med dagens bästa första rond på par.

  - Har inte alls hunnit träna så mycket de senaste veckorna, när jag slog på rangen i morse kändes det väldigt dåligt, men gick ändå bra första rundan. Arvika GK är en rolig bana men klurig på sina ställen, berättar Linn.

  Många spelare har efter dagens två ronder insett att Arvika GK är knepigare än man kan tro. En del hål är relativt korta vilket lätt kan göra att man tror att det ser enklare ut än vad det faktiskt är. Slutsatsen några tog är att det gäller att spela väldigt strategiskt för att gå en riktigt låg score på Arvika GK.

  Även om det varit tufft har många birdies trillat i och även några riktigt bra eagles. Igår på inspelsdagen gjorde Ludvig Eriksson från Stockholm GK Hole In One på 12:e hålet.  

  Värdeförhållandena har varit bra med skön temperatur och mestadels sol som vi hoppas håller i sig till morgondagens sista rond, då vi ska se vem som kommer ta hem segern av Skandia Tour Elit omgång 5. 

  Reultat 

  Startlista 

  Bilder 

  Skribent: Rebecka Arneryd

 9. Teen TourMatilde och Pontus segrare i JSM-Match
 10. En pojke i röd tröja och en tjej i blå tröja håller i blommor och har medalj rund halsen
  Teen Tour

  Matilde och Pontus segrare i JSM-Match

  Efter tre intensiva dagar för de åtta personer som gick vidare till dagens semifinal och final är nu JSM-Match 2016 på Kumla GK avslutat. Årets juniormästare i matchspel blev Pontus Nyholm och Matilde Stenqvist.

  Pontus Nyholm från Gävle GK är årets segrare i pojkklassen. Han tog revansch från förra årets JSM-Match på Salems GK, då han snubblade på mållinjen.

  -  Känns verkligen jättebra att vinna detta året. Spelat bra alla dagar och framförallt fått i många puttar. Roligt att spela matchspel, varje slag blir inte riktigt lika viktigt då man alltid ta tillbaka det på nästa hål, berättar Pontus.

  I flickklassen vann Matilde Stenqvist Ullna Golf Club mot Amanda Lindahl Ulricehamns GK som hamnade på en bra andra plats.

  - Har haft väldigt stabilt spel hela veckan, första dagen hade jag inte riktigt lika bra slag som nu de sista dagarna då varje slag  var väldigt säkert. När jag väl ledde matchen höll jag i det hela vägen, berättar en glad Matilde som tagit hem sin första Skandia Tour Elit vinst.

  Matilde  var ett slag från Pi-Lillebi Hermansson att vinna JSM-slag på Sollentuna GK och idag fick hon möta Pi  i semifinal, som blev en riktig revanschmatch. Nu laddar Matilde upp för för Annika Invitational nästa vecka på Bokskogens GK och hoppas på att formen sitter i.

  Många på Kumla GK var glada över att ha en spelare från distriktet kvar på finaldagen, Philip Lindblom från Örebro City Golf & Country hamnade på en tapper andra plats.

  Spelare, funktionärer, föräldrar och många andra som varit delaktiga dessa dagar lämnar JSM-Match 2016 med ett leende på läpparna. Kumla GK har fått mycket positiv respons för att vara en bra ”matchspelsbana” som de ska vara mycket stolta över. 

  Resultat Pojkar

  Resultat Flickor

  Bilder 

  Skribent: Rebecka Arneryd

 11. Teen TourMånga nerver i spel
 12. Pojke i röd tröja och röd keps slår ett golfslag ut en bunker
  Teen Tour

  Många nerver i spel

  Det roliga med matchspel är att det alltid är spännande in i det sista. Ena stunden är man på säkra sidan för vinst, men juniormästerskapen har visat att det kan vända snabbt. Det har inte endast varit nervöst för spelarna idag, utan framförallt har föräldrarna gått med fjärilar i magen hela dagen.

  Pi- Lillebi Hermansson från Stockholms GK har verkligen visat upp vinnarglöden efter dagens spel. Första rundan i förmiddags vann hon sin match med 8&7 och gick enkelt vidare till kvartsfinal. Eftermiddagens match mot Elin Esborn, Delsjö GK började inte riktig lika lätt, efter 12 hål var Elin 3up, men sen började ”fåglarna kvittra”. Birdieputtarna rullade i och Pi vann till slut med 1up på 18:e hålet. Imorgon möter hon Mathilde Stenqvist från Ullna Golf Club.

   - Inför andra ronden började det väldigt knackigt, men sen på slutet tänkte jag att ta  ett hål i taget på grund av väldig huvudvärk. Då gick den ena birdien i efter den andra. Totalt blev det nio stycken, berättar Pi-Lillebi.

  På killsidan fick William Östlund från Motala GK kämpa sig igenom hela tjugo hål mot Charlie Lindh Araslövs GK för att ta sig till semifinal. Det var många jämna matcher mot slutet som gjorde det extra spännande. August Lindwall Båstad GK och Pontus Nyholm Gävle GK vann med 1up och Philip Lindblom med 2up på artonde hålet.

  Amanda Lindahl  från Ulricehamns Golfklubb levererade riktigt stabilt matchspel idag.

   - Det som framför allt har gått bra idag var puttningen, jag satte många birdieputtar under förmiddagen. Framåt eftermiddagens match var det mer par som föll i men det höll hela vägen ändå, berättar en glad Amanda.

  Linda Lundqvist från Bro-Bålsta GK kommer möta Amanda i semifinalen.

  Matchspel är inte alltid så lätt då det alltid slutar med en vinnare och en förlorare. Vi har nu totalt 8 spelare kvar i tävlingen som imorgon kommer göra upp om segern i JSM-Match.

  Resultat Pojkar

  Resultat Flickor

  Bilder

  Skribent: Rebecka Arneryd

 13. Teen TourStort startfält har reducerats efter första dagen på JSM-Match
 14. två tjejer som kramar om varandra
  Teen Tour

  Stort startfält har reducerats efter första dagen på JSM-Match

  Senare i år spelas Ryder Cup. Men en av Sveriges största tävlingar i matchspel startade redan idag. Många tappra spelare har kämpat ute på Kumla golfklubb där Skandia Tour Elit omgång 4 hålls. Hela 96 ungdomar, med stöttande nära och kära, intog banan tidigt i morse inför juniorernas svenska mästerskap i matchspel, JSM-Match 2016.

  64 pojkar och 32 flickor har vandrat runt idag på Kumla GK där JSM-Match hålls. Efter dagens spel har det skalats ner till 16 stycken av vardera pojk och flickklass. Killarna har haft det något jobbigare idag då de har spelat två varv i denna värme, men de har inte klagat.   

  Det fanns både glada och några med mindre leende på läpparna bland spelarna efter dagens första tävlingsrunda. Men de flesta har varit nöjda och glada med dagen ändå, om inte annat har de njutit av den fina utsikten över Nordsjön som Kumla golfklubb är omringad av.

  Vi har haft två riktigt jämna matcher som inte avgjordes förrän efter 21 hål, Viktor Lindgren från Haninge GK och Oskar Lundström från Hagge GK fick kämpa lite extra länge för respektive vinst.

  2016 är det extra roligt att spela ett matchspel eftersom Ryder Cup äger rum i september senare i år. När det gäller matchspel krävs det alltid andra kvalitéer som spelare för att lyckas. Du spelar hela tiden mot endast en motståndare och även om spelet inte går som man tänkt sig gäller det att aldrig ge upp kampen. Vi har genom åren sett många historiska vändningar i just matchspel, inte minst i Ryder Cup sammanhang.

  Henrik Stenson, vår nyblivna majorvinnare och superstjärna, har haft en stor roll för Europa i flera Ryder Cup-sammanhang och kommer troligen att ha det även i år. Kanske en ny matchspelsmästare och framtida Ryder-Cup spelare kommer att visa framfötterna just denna vecka, här på Kumla Golfklubb?

  En möjlig sådan spelare är tävlingens bäst rankade kille, Tim Widing, som idag vann sin andra match med 5&4.

  Reslutat Pojkar

  Resultat Flickor

  Skribent: Rebecka Arneryd

 15. Teen TourHär är 2016 års svenska juniormästare i slagspel
 16. Teen Tour

  Här är 2016 års svenska juniormästare i slagspel

  Idag har vi fått se golf i sin allra bästa form, en kämpaglöd utan dess like, ett nytt banrekord och rejält många birdies. Vi har också fått två nya svenska juniormästare i slagspel – Pi-Lillebi Hermansson och Jesper Svensson.

  Idag spelades den sista och fjärde ronden i JSM Slag och många spelare lämnar Sollentuna GK, som var värd för tävlingen, med en bra sista rond. Under tävlingens gång har spelarna fått känna på ett flertal olika moment då det regnat, blåst och även varit soligt.

  - Sol, vind och vatten är några gamla ord som en av våra medlemmar var först med för en lång tid sedan, Kenneth Gärdestad. Han var alltså med och skrev texten till denna låt, berättar tävlingsledare Tomas Lindgren på prisutdelningen.

  Bäst av alla att hantera dessa olika moment var Jesper Svensson från Bro-Bålsta GK och Pi-Lillebi Hermansson från Stockholms GK. Båda två tog sin seger på ett spektakulärt sätt och gav publiken ett riktigt underhåll.

  Jesper, som har varit högst upp på leaderboarden sedan rond 1, fick igår sällskap av Philip Jensen från Ljunghusens GK. De gick ut i morse på -5 men Jesper drog snabbt ifrån då han gjorde en birdie på det andra hålet. Under sin rond lyckades han med fyra birdies, en eagle och två bogeys. Vid det nionde hålet bjöd han på en riktig publikshow då han vid sitt inspel på 120 meter träffade greenflaggan och fick en två meter lång birdieputt kvar (som han givetvis satte). Totalt slutade spelaren från Bro-Bålsta GK på nio under par (-9), två slag före sin medspelare Philip Jensen och även Jakob Hansson som fick till spelet och gick på fem under par för dagen.

  - Det känns jättebra att jag höll ledningen hela vägen. Det var framför allt rond 1 som jag spelade bra. Både under rond 2 och 3 kändes det inte så bra, så jag är nöjd över att jag gick på par då även om formen inte satt helt. Idag har jag försökt träffa många greener bara fortsätta hålla spelet uppe och det har jag lyckats med. Det är min tredje tävling i Sverige sedan jag kom hem för sommarn från college i USA. Min coach är här så det är kul att visa vad jag går för. Jag vann JSM Match för två år sedan, så att nu ta hem slagspelet känns riktigt bra, det var ett av mina mål, berättar Jesper efter prisutdelningen.

  Och någon som vet hur det känns att nå sina mål är vinnaren i flickklassen Pi-Lillebi Hermansson som inte endast tog hem vinsten utan också satte nytt banrekord på Sollentuna GK.

  Pi-Lillebi sätter en lång putt för birdie. Hon håller handen knuten och skuttar fram mot hålet för att hämta sin boll.
  Pi-Lillebi sänker sin fjärde birdie i rad på det nionde hålet.

  - När jag pratade med min familj igår kändes det ganska tungt att jag låg på åtta över par, men de pushade mig och sa att det är bara att gå sju under par för att ta dig till toppen. När vi pratade om det då skämtade vi endast, men det satt ändå kvar i huvudet till idag. Min taktik var att spela alla par fem som par fyror och par fyra som treor. Jag hade riktigt många greenträffar, allt inom mitt spel klaffade. Jag har haft två mål inför denna säsong, att ta ett banrekord och vinna JSM Slag och Match och att uppfylla två av dessa på samma gång känns grymt.

  Pi-Lillebis scorekort var ett hett samtalsämne bland åskådarna. Från och med hål 6 gjorde hon hela sju birdies i rad! Det tog henne till toppen men inte till ensam ledning. På det sista hålet såg hon till att sänka en lång putt för ytterligare en birdie, nytt banrekord och senare visade det sig att den även avgjorde vinsten. Det var spännande in i det sista då den dåvarande ledaren Matilde Stenqvist (Ullna GC) gick i ledarboll och Pi-Lillebi två bollar framför. Matilde hade även hon en birdieputt på sista hålet som hon missade. Därmed var segern klar för Pi-Lillebi.  

  Om en månad är det dags för ytterligare ett junior-SM och då blir det match. Vi kommer förhoppningsvis få se mer av dessa vinnare vilket vi också ser fram emot. 

   

  Resultatlista

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 17. Teen TourRegnet hjälpte spelarna
 18. Teen Tour

  Regnet hjälpte spelarna

  Efter dag två i JSM Slag på Sollentuna GK har vi fått en ny ledare i klubbhuset på flicksidan och en delad ledning bland pojkarna. Efter en regnskur på morgonen blev banan mer hanterlig vilket tydligt syntes i scorerna.

  Rond tre i JSM Slag blev ingen regnrunda som utlovat. Istället kom det en rejäl skur ungefär en timme efter första start och det verkar ha gjort underverk för spelarnas scorer. I pojkklassen har vi fått en delad ledning som fortfarande är på fem under par (-5), där gårdagens stjärna Jesper Svensson är kvar tillsammans med Philip Jensen från Ljunghusens GK som idag fick till spelet rejält och gick fyra under par (68 slag).

  Grabbarna har ingen stor ledning utan tätt bakom jagar tourens senaste vinnare Elis Svärd från Salems GK på minus fyra tillsammans med spelaren som idag tangerade Sollentunas banrekord – Fabian Sundén. Med 65 slag (-7) klättrade spelaren, som även han är från Ljunghusens GK, 13 placeringar på leaderboarden. En bra dag för Ljunghusen med andra ord.

  Bland flickorna har vi fått en ny ledare som kommer från Göteborgs Golf Klubb vid namn Anna Nordfors. Hon fick till en kanonrond med fem birdies och resten par och landar på totalt tre över par (+3) ett slag före tvåorna Moa Folke från Tranås GK och Matilde Stenqvist från Ullna GC.

  Imorgon väntar de 18 sista hålen för spelarna och många är sugna på revansch, speciellt på hålen 14 och 16. På dessa hål har det enbart gjorts 11 birdies på 54 hål bland 78 spelare. Vädret för imorgon är perfekt golfväder i mångas ögon; sol, lite moln och 20 grader.

  Statistik från ronderna

  Resultatlista

  Startlista rond 4

  Bilder från tävlingen

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 19. Teen TourHalvvägs mot vinsten
 20. Teen Tour

  Halvvägs mot vinsten

  Ett år har gått sen sist och det är dags att kröna 2016 års svenska juniormästare i slagspel. Under tre dagar med 72 hål avgörs vilka som tar hem den storslagna titeln på Sollentuna GK som är belägen norr om Stockholm. Efter första dagens spel är halva tävlingen avklarad och vi har ledare i både flick- och pojkklassen.

  -  Det känns väldigt bra just nu, det är första gången jag spelar både tävlingen och banan så det är kul att spelet fungerade. Jag hade bra inspel och puttade bra. Banan är väldigt fin och greenerna snabba, det märks att arrangören har ansträngt sig, berättar ledaren i flickklassen Desireé Andersson från Ljunghusens GK. Hon slutade på ett över par totalt med ett slags ledning före tvåorna Moa Folke (Tranås GK) och Mathilde Stenqvist (Ullna GC). 

  Och det var flera som instämde med Desireé. Bland de besökare som tog sig ut till banan nämnde flera att banan inte varit så fin som den är nu på riktigt länge. Den som gillar att putta på snabba greener borde stormtrivas på denna bana. Flera spelare hade svårt att få bollen att stanna vid en nerförsputt. Jesper Svensson (Bro-Bålsta GK) var en av dem som kunde behärska greenerna vilket bland annat resulterade i en ledning med tre slag inför morgondagens rond.

  -  När jag vaknade i morse kände jag mig inte helt i form, så när jag kom hit hade jag inte så höga förväntningar inför dagen. Men sedan började jag första ronden med två birdies och på den vägen var det. Egentligen var det bara min första rond som var riktigt bra då jag gick fem under par, andra ronden var mer kämpig, men jag lyckades hålla mig kvar på totalt minus fem (-5). Det som funkade bäst var mina inspel som jag flera gånger prickade nära pinnen.

  Imorgon får spelarna en kortare dag än denna då de ska spela 18 hål istället för 36, dessvärre ser det ut att vara en regnrunda som väntar. Spelarna verkar ändå se positivt på morgondagen och ser nu fram emot att få vila upp sig efter en lång dag.

  Startlista rond 3

  Leaderboard

  Bilder på facebook

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 21. Teen TourLedarna höll ihop spelet hela vägen
 22. En kille i blå tröja och en tjej i svart tröja står tillsammans med varsin pokal i handen
  Teen Tour

  Ledarna höll ihop spelet hela vägen

  Ännu en dag fylld med sol på Falköpings GK och gårdagens ledare i pojk och flickklassen behöll sin placering. Vinsterna för båda segrarna innebar förstagångs seger på Skandia Tour Elit.

  Finalronden blev inte fullt så spännande som man i förväg kunde tro, den andra och sista dagen av SkandiaTour Elit på Falköpings GK kom istället att bli en enkel segerpromenad i både pojk och flickklassen. Elis Svärd från Salems GK och Amanda Linnér från Hills GK vann.

  -  Idag började ronden väldigt bra, fick dock en svacka efter att ha spelat de första nio hålen. Kände att nervositeten började komma, men tack vare att närspelet höll i sig räckte det hela vägen fram. Självförtroende kom framförallt tillbaka på sjunde hålet då en Birdie trillade i och medspelaren Jakob som låg precis bakom mig gjorde en Bogey, berättar Elis Svärd om dagens runda.

  Elis vann på -9 med tre stabila ronder på 69 slag. Tre slag därefter kom Jakob Hansson från Haninge GK.

  Amanda Linner från Hills GK är riktigt glad över sin vinst och drog slutsatsen att träning ger utdelning.

  - Dagens rond flöt på hela dagen och det var inget speciellt som stack ut.

  På nionde hålet sänkte Amanda sitt andra slag för en eagle. Hon tog hem segern med hela 8 slag i flickklassen, därefter kom Elin Esborn från Delsjö GK. Hemmaspelare Elin Odh från Falköpings GK hade dagens bästa resultat bland tjejerna på – 2, Elin hamnade totalt på en tredje plats.

  En del spelare tyckte att greenerna varit den största utmaningen under sista dagens rond. På vissa hål har de kämpat med något svåra flaggplaceringar på bland annat artonde och sjunde hålet där det gällde att lägga bollen på ”rätt sida av hålet”.

  Skandia Tour Elit omgång två har fortsatt att leverera med många bra resultat och även ett flertal Eagels som trillat i, vilket medverkat till många glada spelare. Vi vill tacka Falköpings GK för en fantastiskt bra helg och nu laddar vi för nästa Skandia Tour Elit som tar oss till Sollentuna GK.

  Resultat

  Skribent: Rebecka Arneryd

 23. Teen TourMånga bra resultat efter första dagen
 24. en tjej som har blå tröja svingar ett golfslag
  Teen Tour

  Många bra resultat efter första dagen

  Det är imorgon många som gör upp om segern på Falköpings Golfklubb där Skandia Tour Elit omgång 2 spelas. Den inledande speldagen bjöd bland annat på birdiefyrverkeri, en Hole In One och några branta backar.

  Första speldagen på Skandia Tour Elit bjöd på mestadels sol, den lite kallare vinden avtog nästan helt på eftermiddagen. Vi har med andra ord haft tur med vädret.

  Tävlingen spelas på parkbanan Falköpings Golfklubb och dagen inleddes med många bra resultat under par på både tjej och killsidan.  Många Birdies har trillat i trots små och upphöjda greener. Under dagen fick vi även vara med om en Hole In One på det 6:e hålet av Emanuel Olofsson från Karlshamns GK.

  I ledning ligger Elis Svärd från Salmes Golfklubb på -6 och ett slag därefter ligger Joel Sylvén från Falkenbergs GK på -5.

  -  Järnslagen var de som som funkade bäst under hela dagen och jag tror att det var det som krävdes för att kunna få en låg score på den här banan. Tycker att banan är ganska svår så det gäller att man är slår rakt hela vägen. Ska bara försöka ta det lugnt imorgon och ha roligt på banan, berättar Elis Svärd.

  I ensam ledning bland tjejerna ligger Amanda Linnér från Hills GK på -6 slag, hela 5 slag före Elin Esborn som gått på par totalt efter dagen. Amanda berättar att spelet varit stabilt hela vägen vilket gjorde att puttarna även gick i.

  -   Jag kommer bara försöka göra likadant som under dagens spel imorgon så hoppas jag på att det kommer hålla i sig.

  Ett hål stack ut med att vara dagens i särklass enklaste. Hela 51 Birdies har trillat i på det första hålet, ett öppet par fem hål med en bäck som korsar på två ställen. Ett perfekt hål för morgondagens publik om man vill se röda siffror.

  Många spelare var trötta när det kom in i recording area efter att ha kämpat sig uppför alla backar som finns ute på banan, en riktigt brant backe finns bland annat på hål 18 upp mot green. Det var det som spelarna tyckte var jobbigast under dagen, annars har spelet flytit på riktigt bra. Ser fram emot morgondagens spel och vem som kommer ta hem vinsten på Falköpings GK.

  Resultat

  Startlista

  Skribent: Rebecka Arneryd

 25. Teen TourMarcus och Mimmi tog hem segern i Laholm
 26. Teen Tour

  Marcus och Mimmi tog hem segern i Laholm

  Det blev ett spännande upplopp i pojkklassen under sista ronden på Skandia Tour Elit omgång 1, men efter att Marcus Svensson sänkte en putt på 25 meter på 17e hålet var segern klar. I flickklassen var det Mimmi Bergman som dominerade början till slut.

  - Det känns väldigt roligt att få åka hem med en vinst. Jag kom hit för att ha roligt och har egentligen inte hunnit träna så mycket inför säsongen än, så nu är känslan inför kommande veckor riktigt bra! Än så länge har jag lagt mest energi på plugget, men i sommar blir det ändring på det, berättar en lycklig Mimmi efter dagen. Jag vill tacka min supporterskara som har följt mig idag, ni har gett ett bra stöd även om ni slapp leta efter bollar nämnde spelaren från Lannalodge Golfresort till de som följt henne under dagen på prisutdelningen.  

  Med dagens lägsta score på minus fyra slag (-4) vann Mimmi stort i flickklassen, totalt på par. På andra plats kom Sara Kjellker från Ljunghusens GK, sex slag efter vinnaren på totalt +6.

  På killarnas sida var det mer spänning om vem som skulle ta hem segern. Marcus Svensson från Halmstad GK gick ut med en ledning på ett slag. Han började dagens runda bra, men efter en dubbel på det femte hålet blev han osäker. Philip Lindblom (Örebro City G&CC), som även han gick ut i ledarboll jagade tätt bakom. Ända fram till det 15e hålet hade Marcus kontroll över ledningen, men efter att han gjort några missar på hål 15 och 16 var han och Philip lika.

  Som Marcus nämnde för Skandia Tour under gårdagen så var ett av hans mål idag att ta revansch på hål 17 och det gjorde han ordentligt. Genom att sänka en 25 meter lång putt för birdie satte han press på sin motståndare och utökade sin ledning med ett slag. Trots en birdie på sista hålet lyckades inte Philip ta in på Marcus.

  - Det känns jättekul att ta hem första omgången på Skandia Tour i år. Jag vann en elit för två år sen så det känns bra att jag lyckades igen. Min tankegång på banan var bra ända fram till femte hålet, därefter kändes det ganska jobbigt, men känslan nu efteråt är grym.

  Marcus har tidigare tagit hem några stora tävlingar som bland annat Boys Amateur Championship under 2015 och tidigare i veckan annonserades det att han tilldelats ett Wild Card till Nordea Masters 2016. Med andra ord kommer vi att få se mer av spelaren från Halmstad GK.

  Stämningen på årets första omgång på Skandia Tour har varit mer än bra. Det har varit många glada återseenden bland spelarna och många lämnar nu Laholms GK med mersmak inför säsongen.

  Resultat

  Bilder från helgen

   

  Text och bild: Frida Bräster/Rebecka Arneryd