Nyheter

 1. Teen TourLedarna höll ihop spelet hela vägen
 2. En kille i blå tröja och en tjej i svart tröja står tillsammans med varsin pokal i handen
  Teen Tour

  Ledarna höll ihop spelet hela vägen

  Ännu en dag fylld med sol på Falköpings GK och gårdagens ledare i pojk och flickklassen behöll sin placering. Vinsterna för båda segrarna innebar förstagångs seger på Skandia Tour Elit.

  Finalronden blev inte fullt så spännande som man i förväg kunde tro, den andra och sista dagen av SkandiaTour Elit på Falköpings GK kom istället att bli en enkel segerpromenad i både pojk och flickklassen. Elis Svärd från Salems GK och Amanda Linnér från Hills GK vann.

  -  Idag började ronden väldigt bra, fick dock en svacka efter att ha spelat de första nio hålen. Kände att nervositeten började komma, men tack vare att närspelet höll i sig räckte det hela vägen fram. Självförtroende kom framförallt tillbaka på sjunde hålet då en Birdie trillade i och medspelaren Jakob som låg precis bakom mig gjorde en Bogey, berättar Elis Svärd om dagens runda.

  Elis vann på -9 med tre stabila ronder på 69 slag. Tre slag därefter kom Jakob Hansson från Haninge GK.

  Amanda Linner från Hills GK är riktigt glad över sin vinst och drog slutsatsen att träning ger utdelning.

  - Dagens rond flöt på hela dagen och det var inget speciellt som stack ut.

  På nionde hålet sänkte Amanda sitt andra slag för en eagle. Hon tog hem segern med hela 8 slag i flickklassen, därefter kom Elin Esborn från Delsjö GK. Hemmaspelare Elin Odh från Falköpings GK hade dagens bästa resultat bland tjejerna på – 2, Elin hamnade totalt på en tredje plats.

  En del spelare tyckte att greenerna varit den största utmaningen under sista dagens rond. På vissa hål har de kämpat med något svåra flaggplaceringar på bland annat artonde och sjunde hålet där det gällde att lägga bollen på ”rätt sida av hålet”.

  Skandia Tour Elit omgång två har fortsatt att leverera med många bra resultat och även ett flertal Eagels som trillat i, vilket medverkat till många glada spelare. Vi vill tacka Falköpings GK för en fantastiskt bra helg och nu laddar vi för nästa Skandia Tour Elit som tar oss till Sollentuna GK.

  Resultat

  Skribent: Rebecka Arneryd

 3. Teen TourMånga bra resultat efter första dagen
 4. en tjej som har blå tröja svingar ett golfslag
  Teen Tour

  Många bra resultat efter första dagen

  Det är imorgon många som gör upp om segern på Falköpings Golfklubb där Skandia Tour Elit omgång 2 spelas. Den inledande speldagen bjöd bland annat på birdiefyrverkeri, en Hole In One och några branta backar.

  Första speldagen på Skandia Tour Elit bjöd på mestadels sol, den lite kallare vinden avtog nästan helt på eftermiddagen. Vi har med andra ord haft tur med vädret.

  Tävlingen spelas på parkbanan Falköpings Golfklubb och dagen inleddes med många bra resultat under par på både tjej och killsidan.  Många Birdies har trillat i trots små och upphöjda greener. Under dagen fick vi även vara med om en Hole In One på det 6:e hålet av Emanuel Olofsson från Karlshamns GK.

  I ledning ligger Elis Svärd från Salmes Golfklubb på -6 och ett slag därefter ligger Joel Sylvén från Falkenbergs GK på -5.

  -  Järnslagen var de som som funkade bäst under hela dagen och jag tror att det var det som krävdes för att kunna få en låg score på den här banan. Tycker att banan är ganska svår så det gäller att man är slår rakt hela vägen. Ska bara försöka ta det lugnt imorgon och ha roligt på banan, berättar Elis Svärd.

  I ensam ledning bland tjejerna ligger Amanda Linnér från Hills GK på -6 slag, hela 5 slag före Elin Esborn som gått på par totalt efter dagen. Amanda berättar att spelet varit stabilt hela vägen vilket gjorde att puttarna även gick i.

  -   Jag kommer bara försöka göra likadant som under dagens spel imorgon så hoppas jag på att det kommer hålla i sig.

  Ett hål stack ut med att vara dagens i särklass enklaste. Hela 51 Birdies har trillat i på det första hålet, ett öppet par fem hål med en bäck som korsar på två ställen. Ett perfekt hål för morgondagens publik om man vill se röda siffror.

  Många spelare var trötta när det kom in i recording area efter att ha kämpat sig uppför alla backar som finns ute på banan, en riktigt brant backe finns bland annat på hål 18 upp mot green. Det var det som spelarna tyckte var jobbigast under dagen, annars har spelet flytit på riktigt bra. Ser fram emot morgondagens spel och vem som kommer ta hem vinsten på Falköpings GK.

  Resultat

  Startlista

  Skribent: Rebecka Arneryd

 5. Teen TourMarcus och Mimmi tog hem segern i Laholm
 6. Teen Tour

  Marcus och Mimmi tog hem segern i Laholm

  Det blev ett spännande upplopp i pojkklassen under sista ronden på Skandia Tour Elit omgång 1, men efter att Marcus Svensson sänkte en putt på 25 meter på 17e hålet var segern klar. I flickklassen var det Mimmi Bergman som dominerade början till slut.

  - Det känns väldigt roligt att få åka hem med en vinst. Jag kom hit för att ha roligt och har egentligen inte hunnit träna så mycket inför säsongen än, så nu är känslan inför kommande veckor riktigt bra! Än så länge har jag lagt mest energi på plugget, men i sommar blir det ändring på det, berättar en lycklig Mimmi efter dagen. Jag vill tacka min supporterskara som har följt mig idag, ni har gett ett bra stöd även om ni slapp leta efter bollar nämnde spelaren från Lannalodge Golfresort till de som följt henne under dagen på prisutdelningen.  

  Med dagens lägsta score på minus fyra slag (-4) vann Mimmi stort i flickklassen, totalt på par. På andra plats kom Sara Kjellker från Ljunghusens GK, sex slag efter vinnaren på totalt +6.

  På killarnas sida var det mer spänning om vem som skulle ta hem segern. Marcus Svensson från Halmstad GK gick ut med en ledning på ett slag. Han började dagens runda bra, men efter en dubbel på det femte hålet blev han osäker. Philip Lindblom (Örebro City G&CC), som även han gick ut i ledarboll jagade tätt bakom. Ända fram till det 15e hålet hade Marcus kontroll över ledningen, men efter att han gjort några missar på hål 15 och 16 var han och Philip lika.

  Som Marcus nämnde för Skandia Tour under gårdagen så var ett av hans mål idag att ta revansch på hål 17 och det gjorde han ordentligt. Genom att sänka en 25 meter lång putt för birdie satte han press på sin motståndare och utökade sin ledning med ett slag. Trots en birdie på sista hålet lyckades inte Philip ta in på Marcus.

  - Det känns jättekul att ta hem första omgången på Skandia Tour i år. Jag vann en elit för två år sen så det känns bra att jag lyckades igen. Min tankegång på banan var bra ända fram till femte hålet, därefter kändes det ganska jobbigt, men känslan nu efteråt är grym.

  Marcus har tidigare tagit hem några stora tävlingar som bland annat Boys Amateur Championship under 2015 och tidigare i veckan annonserades det att han tilldelats ett Wild Card till Nordea Masters 2016. Med andra ord kommer vi att få se mer av spelaren från Halmstad GK.

  Stämningen på årets första omgång på Skandia Tour har varit mer än bra. Det har varit många glada återseenden bland spelarna och många lämnar nu Laholms GK med mersmak inför säsongen.

  Resultat

  Bilder från helgen

   

  Text och bild: Frida Bräster/Rebecka Arneryd

 7. Teen TourTvå Hole In One första dagen på Skandia Tour Elit
 8. Teen Tour

  Två Hole In One första dagen på Skandia Tour Elit

  Första dagen på Skandia Tour Elit är nu över. Klockan 07:30 i morse gick första bollarna ut med 36 hål att spela framför sig. Tio timmar senare har samtliga spelare lämnat recording area och bland resultaten hittar finns många birdies, en och annan eagle och hela två Hole In One.

  Första omgången i år på Skandia Tour spelas den här helgen. Skandia Tour Elit spelas på Laholms GK i Halland. Det har varit två häpnadsväckande rundor då det har bjudits på Hole In Ones från både killarna och tjejerna. Marcus Svensson har tagit ledning med ett slag bland pojkarna och i flickklassen är det Sara Kjellker och Mimmi Bergman som imorgon kommer att slåss om förstaplatsen.

  Flicka i röd tröja slår ut från en tee med drivern uppsvingad ovanför huvudert.
  Sara Kjellker i sitt utslag på 18e hålet.

  - Jag var noga med vart jag skulle landa bollen eftersom att greenerna är så hårda. Jag var stabil i järnen vilket gav mig birdiechanser, speciellt sista 18. Jag laddar upp inför morgondagen som att det vore vilken tävlingsdag som helst, sen får jag tänka på att svinga lugnt och försöka sätta några puttar. Jag gillar den här banan mycket och kombon med hårda greener och att den är ganska kort gör den ännu bättre, meddelar Sara Kjellker från Ljunghusens GK efter dagen.

  Tillsammans delar hon ledningen med Mimmi Bergman, Lannalodge Golfresort, på fyra över par.
  - Jag hade riktigt bra utslag idag, det stora problemet var greenerna, det var omöjligt att få stopp på bollen! På ett sätt var det också bra för hade man rätt linje så var det enkelt att få bollen i hål,  berättar en glad Mimmi utanför recordning area.

  Många spelare delade Mimmis åsikter och i övrigt var de flesta mycket nöjda med banan, som är i toppskick den här helgen.

  Någon som höll med om det var Marcus Svensson från Halmstad GK som efter dagen är i ledning med ett slag på totalt minus fem (-5). Jag spelade riktigt bra första 27 hålen, fokuserade mycket på vart jag skulle landa bollen och höll mig till det, men i slutet vart jag trött och tappade. Imorgon ska jag försöka utöka min ledning med så många slag som möjligt, fokusera på mitt eget spel och ta revansch på 17:e hålet där jag gjorde bogeys båda rundorna, säger han och skrattar.

  Utöver att vi har tre ledare i tävlingen så var det två spelare som kunde åka hem lite extra glada idag. Pi-Lillebi Hermansson (Stockholms GK) och Christoffer Pålsson (Vasatorps GK) lyckades med bedriften att slå bollen i hål på ett slag. Christopher på det fjärde hålet och Pi-Lillebi på det andra. På hålet innan gjorde hon birdie och efter sitt drömslag på tvåan gjorde hon två birdies till, minus fem på fyra hål med andra ord. Inför morgondagen är hon delad fyra på plus sju slag.

  Spelare som önskar mjukare greener samt gillar att spela i regn har förmodligen en drömrunda framför sig, eftersom detta är vad som utlovas om man tittar på morgondagens väderprognoser. Trots det har vi 18 spännande hål att se fram emot då många är sugna på att ta hem vinsten i årets första omgång på Skandia Tour. 

  Resultat

  Startlista rond 3

  Bilder från dagen

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 9. Grand OpeningHagel och snö var inget som stoppade ledarna
 10. Grand Opening

  Hagel och snö var inget som stoppade ledarna

  Årets första tävling som ingår i Svenska Golfförbundets juniortävlingar är nu över. Vad som såg ut att bli en fin dag blev snabbt en mardröm för spelarna då regn, hagel och snö ställde till det. Trots de svåra förhållandena behöll gårdagens ledare sina placeringar och de kan nu titulera sig vinnare av årets upplaga av Skandia Grand Opening.

  Det känns jätteroligt att åka härifrån med en vinst, det var inte alls vad vi hade i tankarna när vi åkte hit, men vi spelade bra, det är kul att det räckte hela vägen, berättar vinnaren Oskar Pettersson efter prisutdelningen. Ja, vi har tränat mycket nu senaste veckorna så det är kul att det ger resultat. Det har känts ganska svajigt innan, inflikade lagkamraten Hampus Wallavuori.

  Killarna, som kommer från Ringenäs Golfklubb började dagen med en ledning på fyra slag. Idag drygade de ut ledningen och vann med 11 slag, totalt på par. I sin boll hade de klubbkamraterna Joel Petersson och Isak Ljungkvist som kom delad tvåa.

  - Det var kul att spela med några från vår egen klubb men vi försökte ändå spela som att vi inte känner varandra för att hålla fokus uppe. Annars hade det nog kunnat bli mer en sällskapsrunda än tävling berättar vinnarna.  

  Bland tjejernas vinnare hittar vi ytterligare en spelare från Ringenäs – Julia Engström. Tillsammans med Amanda Linnér (Hills G&SC) vann de med sex slag före tvåan. Och det är inte första gången de segrar, de var även vinnarna av förra årets upplaga av tävlingen.

  - Det känns kul att vinna i år igen, vi har egentligen inte laddat upp på något speciellt sätt utan vi tränar mycket med varandra på fritiden och har gått caddie åt varandra några gånger, det är extra roligt att spela ihop på tävling, säger tjejerna medan de ser på varandra och skrattar.

  Båda två spelar inom flicklandslaget och har haft flera framgångar hittills. Det blir lite internationella tävlingar framöver, även Nordea Tour och förhoppningsvis några Skandia-tävlingar också. Tävlingarna krockar en del så det är lite synd, berättar Julia i recording area efter ronden. Vi hoppas det kan bli tredje gången gillt nästa år i den här tävlingen, men gärna med bättre väder. Förra året var det kallt men inte i närheten av det här, avslutade vinnarna.

  En green är vit efter ett hagelfall.
  18e green.

  Och visst har det varit kämpigt där ute. Två timmar efter första start kom en plötslig hagelskur som på bara några minuter la sig som ett vitt täcke över banan. Det resulterade i ett avbrott på en timme och 45 minuter sedan var ovädret borta. Kvar fanns kylan och en något blöt bana, men spelarna bet ihop och kämpade vidare.

  Samtliga spelare har visat upp ett gott samarbete och en riktig kämparglöd. De är alla nöjda med banan, som varit i ett riktigt fint skick. De flesta lämnar Ljungbyheds GK och tävlingen med glada miner, men de rekommenderar inte att vara ute och spela i hagel och snö – vilket man kan förstå.

   

  Resultat

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 11. Grand OpeningStor ledning efter första ronden i Skandia Grand Opening
 12. Julia Engström i en uppsving med sin driver. Hon har på sig blåa regnbyxor, blå regnjacka med Swedish Golf Team-märke på. Hon har på sig ett svart huvudband.
  Grand Opening

  Stor ledning efter första ronden i Skandia Grand Opening

  Första tävlingsdagen denna helg har nu gått av stapeln på Ljungbyheds Golfklubb i tävlingen Skandia Grand Opening. Dagen har varit både en utmaning och ett nöje för spelarna. De har fått njuta av sol, en fin bana samt en och annan birdie, men de har även fått kämpa med kyla, blåst och snö.

  När de första lagen slog ut klockan 09.30 i morse på Ljungbyheds Golfklubb såg det ut att bli en fin och efterlängtad vårdag. Det var sol och svaga vindar vilket resulterade i att banan blev mycket hanterbar och flera birdies syntes i livescoringen. Efter någon timme började dessvärre vädret skifta till blåst, regn och delvis snö. Spelarna kämpade på ändå men det blev svårare att hålla nere resultaten.

  Några lyckades ändå besegra vädergudarna, bland annat Julia Engström (Ringenäs GK) och Amanda Linnér (Hills G&SC) som efter dagen tagit ledning med 8 slag i flickklassen, totalt sju under par (-7) . Båda två spelade bra golf och visade upp bra team-work. Inte långt efter att de gått ut på banan hördes glädjeskrin från tjejerna då Julia sänkte ett 70-meters slag för eagle på det sjätte hålet.

  Även pojkklassen presterade då Hampus Wallavuori och Oskar Pettersson, båda från Ringenäs GK, kopplade greppet och kom in i klubbhuset ledandes med fyra slag, totalt fyra under par (-4). Kommentaren från killarna efter ronden var att de hade riktigt kul och att spelet bara flutit på.  

  Dagens spelform var fyrboll vilket innebär att det lägsta resultatet i laget per hål är det som räknas. Imorgon blir det en annan spelform – foursome (spelarna slår vartannat slag). En del brukar klara av spelformen galant, andra tycker det är pest och pina då en del hävdar att det blir svårare att komma in i spelet.

  Vad tävlingens deltagare tycker ser vi fram emot att få höra imorgon. 

  Resultat 

  Startlista rond 2 

  Bilder från dagen

   

  Huvudbild: Julia Engström i ett klockrent utslag på 13e tee på Ljungbyheds GK. 

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 13. Grand OpeningÅrets första juniortävling närmar sig
 14. Grand Opening

  Årets första juniortävling närmar sig

  Nästa helg är det dags för Svenska Golfförbundet att kicka igång tävlingssäsongen för juniorer. Etta ut på schemat är Skandia Grand Opening – årets första samt enda partävling.

  Fakta Ljungbyheds GK

  Antal hål: 18
  Banans par: 72
  Karaktär: Hed- och ljungbana
  Längd: Gul 5 942, Röd 5 018

  I år arrangeras Skandia Grand Opening för sjätte året i rad. Spelformen är par slagtävling scratch med en klass för flickor och en klass för pojkar. Tävlingen spelas över två dagar med 18 hål fyrboll (bästa resultatet per hål räknas) rond 1, och 18 hål foursome rond 2. Spelarna i paret behöver inte ha samma hemmaklubb men de behöver ha betalat touravgiften till Skandia Tour samt en anmälningsavgift på 400 kronor per par som betalas på plats.

  Årets arrangör för tävlingen är Ljungbyheds Golfklubb som är belägen i norra Skåne. 

  – Banan är i mycket fint skick för att vara så tidigt på säsongen och det känns kul att kunna leverera det inför tävlingen, speciellt eftersom det är årets första, säger Ingegerd Jansson som är klubbens tävlingskommittéordförande.

  Vi hoppas tävlingen kan vara en inspiration för klubbens juniorer

  – Tyvärr har vi inga egna juniorer som ställer upp i tävlingen, men vi hoppas att de kan se det här som en bra inspiration till att börja tävla. För något år sedan var vi arrangörer för en Skandia Tour Riks och även Skandia JSM Klubblag omg. 2, men det är första gången vi står som arrangör för en stor juniortävling, det ska bli jättekul.

  Och visst ska det bli kul att äntligen få starta igång säsongen. Om drygt en månad är det dags för första omgången på Skandia Tour och anmälningarna trillar redan in. 

  Bland de anmälda till Skandia Grand Opening hittar vi bland annat förra årets vinnarduo Julia Engström och Amanda Linnér. Båda två har redan haft stora framgångar där Amanda till exempel vann riksfinalen i Skandia Cup förra året.

  Det finns fortfarande platser kvar till tävlingen i både flickklassen och pojkklassen som spelas kommande helg 23-24 april. Om du tycker tävlingen låter intressant är det hög tid att hitta en spelkompis och gå in i Min Golf och anmäla er till årets roligaste tävling! 

  Länk till Min Golf

  Länk till information om tävlingen

  Skribent

  Porträttbild på Frida
 15. JSM KlubblagDelsjö Golfklubb svensk juniormästare för klubblag
 16. JSM Klubblag

  Delsjö Golfklubb svensk juniormästare för klubblag

  Det blev ett odramatiskt slut på finalen i Skandia JSM Klubblag. Göteborgsderbyt mellan Hills GC och Delsjö GK hade en tydlig vinnare från början till slut och Delsjö kan återigen titulera sig svensk juniormästare för klubblag.

  Redan från start gick Delsjö GK in i guldkampen med självförtroende. De tog ledningen i fyra av fem matcher och visade upp ett stabilt spel. Samtidigt jagade Hills GC tätt bakom och resultaten var som mest ett upp de första nio hålen.

  Vid tionde utslaget var det som ett nytt Delsjö gick upp på tee. De utökade snabbt sin ledning och var flera upp i sina matcher. Det hela avgjordes när deras första match kom till 16:e hålet. Mixed foursome och valfri singel var då redan avgjorda med vinst till Delsjö. En vinst till behövdes och det såg Isabelle Alvarsson och David Boman till att ordna.

  Med två upp och tre stabila slag in på green kunde de rulla i två puttar för par och nytt SM-guld. Snart var det avklarat och de glada spelarna kunde springa och möta upp sina lyckliga lagkamrater.

  Laget har fortfarande färska minnen från sin senaste seger i tävlingen 2013 och lämnar årets final väldigt nöjda med insatsen.

  Men låt oss inte glömma att det också spelades en match om bronset.

  Ljunghusen GK och Örebro City G&CC var lagen som gjorde upp om bronset. Här var det något mer händelserikt. Örebro tog ledningen i flera matcher från början, men sedan varierade det en del i resultaten. Mot slutet var det dock Örebro som visade upp bäst form. De tog hem samtliga tre singelmatcher vilket innebar vinst i lagmatchen och brons i tävlingen.

  Det har varit tre fantastiska tävlingsdagar i Spanien och spelarna får nu återvända till Sverige med inte bara nya utmärkelser utan också en härlig solbränna.

  Resultat

  Text: Frida Bräster

 17. JSM KlubblagGöteborgsklubbarna gör upp i final
 18. JSM Klubblag

  Göteborgsklubbarna gör upp i final

  Göteborgsklubbarna Hills GC och Delsjö GK vann sina matcher och får imorgon göra upp om guldet i JSM Klubblag.

  Det blev intensiva matcher under dagen. Hills GC mötte Ljunghusen GK och Delsjö GK fick möta Örebro City G&CC.

  Både Hills och Delsjö gick ut hårt redan från första tee och länge såg det ut som att matcherna skulle få ett tidigt slut. Men deras motståndare la i en högre växel och såg till att bjuda på en riktigt motstånd. Hills lyckades dock ro hem sina tre av fem matcher och kunde pusta ut och ställa in siktet på final.

  Delsjö däremot gick från att leda samtliga fem matcher under de första hålen till att plötsligt vara lika mot Örebro. I den näst sista matchen hittade Örebro verkligen formen och vann hela fem hål i rad, vilket ledde till en seger i matchen. Det innebar att det återigen skulle hänga på sista matchen om Delsjö skulle vinna sin lagmatch eller inte.

  Den sista matchen spelades mellan Felix Kvarnström (Delsjö GK) och Robin Näslund (Örebro City G&CC). Felix låg ett upp och Robin hade chansen att ta det hela vidare till nittonde hålet. Länge såg det ut som att han också skulle lyckas, men då hittade Felix formen, delade hålet och tog därmed sig och sina lagkamrater till den eftertraktade finalen.

  Det blir alltså två lag från Göteborg som får göra upp om segern.

  Från klockan 08:00 imorgon kan ni följa matcherna.

  Resultat

  Text och foto: Frida Bräster

 19. JSM KlubblagJämna matcher när finalen startade
 20. JSM Klubblag

  Jämna matcher när finalen startade

  Delsjö besegrade Ljunghusen och Hills vann mot Örebro City i två mycket jämna lagmatcher där slutresultaten i båda lagmatcherna skrevs till 3-2.

  I strålande solsken startade idag finalen av JSM Klubblag på Lumine Golf Club i Spanien. I den första lagmatchen ställdes Ljunghusens Golfklubb mot Delsjö Golfklubb i en kamp som avgjordes först på 19:e hålet i den näst sista delmatchen. Albin Bergström från Ljunghusen mötte Felix Kvarnström från Delsjö i en match där Albin gjorde ett tidigt ryck och var tre upp när halva matchen var spelad. Då la Felix i en högre växel och på hål 18 blev matchen lika. I det läget stod det 2-2 i avslutade matcher och det krävdes extrahål för ett definitivt avgörande. Men Felix gjorde processen kort med birdie på första extrahålet (banans hål 1) så att Delsjö kunde jubla.

  I den andra lagmatchen mötte Örebro City, som är i final för tredje året i rad, Hills som är i final för första gången. Även denna lagmatch blev mycket jämn och nästan alla delmatcher gick till hål 16 och 17 innan ett avgörande kom. Och det var just på hål 17 som Rickard Wallin kunde besegra Robin Näslund och ge Hills segern i lagmatchen.

  Imorgon spelas rond 2 och följande lag möts.
  1. Hills Golfklubb – Ljunghusens Golfklubb
  2. Delsjö Golfklubb – Örebro City Golf & Country Club

 21. JSM KlubblagVilka blir svenska mästare för klubblag?
 22. JSM Klubblag

  Vilka blir svenska mästare för klubblag?

  Nu startar årets final av Skandia JSM klubblag. Lagen som gör upp om titeln bäst i Sverige är Ljunghusens Golfklubb, Delsjö Golfklubb, Hills Golfklubb och Örebro City Golf & Country Club.

  Tävlingen spelas på Lumine Golf Club söder om Barcelona. Banan är rutinerad i tävlingssammanhang och är bland annat värd för Nordea Tour Winter Series varje vinter och om en vecka spelas Europatourkvalet på Lumine. Årets upplaga är det tjugonde mästerskapet i ordningen men det nionde i nuvarande form med final utomlands och första gången som det avgörs på Lumine.

  Tävlingen spelas över tre dagar och alla lag möter varandra i lagmatcher; en mixad foursome, en valfri foursome, en flicksingel, en pojksingel och en valfri singel. Vunnen match ger 1 poäng. 

  I första dagens lagmatcher möts Ljunghusen och Delsjö samt Örebro City och Hills.

  Se laguppställningen för lagmatch 1 och följ resultaten live här.

  Klicka här för att se lagfotona i större format.

 23. Skandia StarsSjunde året som obesegrade
 24. Skandia Stars

  Sjunde året som obesegrade

  Det har varit en jämn kamp mellan lagen idag på Hills GC. Länge såg det ut som att lag Väst äntligen skulle få vinna tillbaka titeln efter sex år, men efter att lag Öst lagt i en högre växel lyckades de ta tillbaka ledningen och kan nu lägga på ännu ett år som obesegrade.

  Det blev en lång uppvärmning för dagens spelare då frost lagt sig över banan under natten. En och en halv timme efter beräknad start var banan redo att ta emot dagens singelmatcher. 

  Som tur var blev spelarna kompenserade för den sena starten - ett härligt solsken har lyst upp himlen och inte ett moln har synts till på hela dagen. En hel del besökare har tagit sig ut för att njuta av både solen, spelet och även en del överraskningar.

  Strax efter att spelet kommit igång ville även några älgar vara med ute på banan. Vistelsen var som tur kort och inget som störde spelarna. 

  Hur gick det då i den spännande kampen mellan lag Öst och Väst? 

  Precis som igår gick lag Väst ut hårt och tog ledningen i de flesta matcherna och läget såg riktigt ljust ut. Men framåt 10e hålet började det skifta i matcherna och plötsligt var det lag Öst som hade övertaget. 

  Därefter såg det länge ut som att det skulle bli lag Öst som skulle ta hem det hela - ända tills match 6 och 7 kom till 18e hålet. Match 6 var mellan Sara Kjellker (Väst) och Hanna Åhlander (Öst). Sara låg ett under inför sista hålet. Trots en riktigt knivig flaggplacering spelade hon hålet stabilt och lyckades jämna ut matchen. 

  Axel Einarsson (Väst) och David Nyfjäll (Öst) var bakom tjejerna och även i den matchen var det lag Öst som ledde med ett. Efter att båda killarna gjort en miss vid inspelet var det omöjligt att avgöra vem som skulle ta hem det. Efter att Axel gjort en magisk chip som resulterade i ett par satte han press på David. Tyvärr slutade det med en bogey för David och lag Väst knappade åter igen in på lag Öst.

  Chansen för vinst fanns alltså för lag Väst, men samtidigt behövde lag Öst endast en vinst till för att ta hem lagmatchen, med tre möjliga matcher kvar - och snart hade de fått den. 

  Tim Widing lyckades besegra Calle Hagström efter att ha legat i underläge större delen av matchen. En stark insats tog lag Öst till ett sjunde obesegrat år med poängen 10,5 mot 7,5. 

  Resultat

  Text och foto: Frida Bräster