Nyheter

Här kan du läsa senaste nytt om Svenska Golfförbundets juniortävlingar. 

 1. Delsjö Golfklubb svensk juniormästare för klubblag
 2. JSM Klubblag

  Delsjö Golfklubb svensk juniormästare för klubblag

  Det blev ett odramatiskt slut på finalen i Skandia JSM Klubblag. Göteborgsderbyt mellan Hills GC och Delsjö GK hade en tydlig vinnare från början till slut och Delsjö kan återigen titulera sig svensk juniormästare för klubblag.

  Redan från start gick Delsjö GK in i guldkampen med självförtroende. De tog ledningen i fyra av fem matcher och visade upp ett stabilt spel. Samtidigt jagade Hills GC tätt bakom och resultaten var som mest ett upp de första nio hålen.

  Vid tionde utslaget var det som ett nytt Delsjö gick upp på tee. De utökade snabbt sin ledning och var flera upp i sina matcher. Det hela avgjordes när deras första match kom till 16:e hålet. Mixed foursome och valfri singel var då redan avgjorda med vinst till Delsjö. En vinst till behövdes och det såg Isabelle Alvarsson och David Boman till att ordna.

  Med två upp och tre stabila slag in på green kunde de rulla i två puttar för par och nytt SM-guld. Snart var det avklarat och de glada spelarna kunde springa och möta upp sina lyckliga lagkamrater.

  Laget har fortfarande färska minnen från sin senaste seger i tävlingen 2013 och lämnar årets final väldigt nöjda med insatsen.

  Men låt oss inte glömma att det också spelades en match om bronset.

  Ljunghusen GK och Örebro City G&CC var lagen som gjorde upp om bronset. Här var det något mer händelserikt. Örebro tog ledningen i flera matcher från början, men sedan varierade det en del i resultaten. Mot slutet var det dock Örebro som visade upp bäst form. De tog hem samtliga tre singelmatcher vilket innebar vinst i lagmatchen och brons i tävlingen.

  Det har varit tre fantastiska tävlingsdagar i Spanien och spelarna får nu återvända till Sverige med inte bara nya utmärkelser utan också en härlig solbränna.

  Resultat

  Text: Frida Bräster

 3. Göteborgsklubbarna gör upp i final
 4. JSM Klubblag

  Göteborgsklubbarna gör upp i final

  Göteborgsklubbarna Hills GC och Delsjö GK vann sina matcher och får imorgon göra upp om guldet i JSM Klubblag.

  Det blev intensiva matcher under dagen. Hills GC mötte Ljunghusen GK och Delsjö GK fick möta Örebro City G&CC.

  Både Hills och Delsjö gick ut hårt redan från första tee och länge såg det ut som att matcherna skulle få ett tidigt slut. Men deras motståndare la i en högre växel och såg till att bjuda på en riktigt motstånd. Hills lyckades dock ro hem sina tre av fem matcher och kunde pusta ut och ställa in siktet på final.

  Delsjö däremot gick från att leda samtliga fem matcher under de första hålen till att plötsligt vara lika mot Örebro. I den näst sista matchen hittade Örebro verkligen formen och vann hela fem hål i rad, vilket ledde till en seger i matchen. Det innebar att det återigen skulle hänga på sista matchen om Delsjö skulle vinna sin lagmatch eller inte.

  Den sista matchen spelades mellan Felix Kvarnström (Delsjö GK) och Robin Näslund (Örebro City G&CC). Felix låg ett upp och Robin hade chansen att ta det hela vidare till nittonde hålet. Länge såg det ut som att han också skulle lyckas, men då hittade Felix formen, delade hålet och tog därmed sig och sina lagkamrater till den eftertraktade finalen.

  Det blir alltså två lag från Göteborg som får göra upp om segern.

  Från klockan 08:00 imorgon kan ni följa matcherna.

  Resultat

  Text och foto: Frida Bräster

 5. Jämna matcher när finalen startade
 6. JSM Klubblag

  Jämna matcher när finalen startade

  Delsjö besegrade Ljunghusen och Hills vann mot Örebro City i två mycket jämna lagmatcher där slutresultaten i båda lagmatcherna skrevs till 3-2.

  I strålande solsken startade idag finalen av JSM Klubblag på Lumine Golf Club i Spanien. I den första lagmatchen ställdes Ljunghusens Golfklubb mot Delsjö Golfklubb i en kamp som avgjordes först på 19:e hålet i den näst sista delmatchen. Albin Bergström från Ljunghusen mötte Felix Kvarnström från Delsjö i en match där Albin gjorde ett tidigt ryck och var tre upp när halva matchen var spelad. Då la Felix i en högre växel och på hål 18 blev matchen lika. I det läget stod det 2-2 i avslutade matcher och det krävdes extrahål för ett definitivt avgörande. Men Felix gjorde processen kort med birdie på första extrahålet (banans hål 1) så att Delsjö kunde jubla.

  I den andra lagmatchen mötte Örebro City, som är i final för tredje året i rad, Hills som är i final för första gången. Även denna lagmatch blev mycket jämn och nästan alla delmatcher gick till hål 16 och 17 innan ett avgörande kom. Och det var just på hål 17 som Rickard Wallin kunde besegra Robin Näslund och ge Hills segern i lagmatchen.

  Imorgon spelas rond 2 och följande lag möts.
  1. Hills Golfklubb – Ljunghusens Golfklubb
  2. Delsjö Golfklubb – Örebro City Golf & Country Club

 7. Vilka blir svenska mästare för klubblag?
 8. JSM Klubblag

  Vilka blir svenska mästare för klubblag?

  Nu startar årets final av Skandia JSM klubblag. Lagen som gör upp om titeln bäst i Sverige är Ljunghusens Golfklubb, Delsjö Golfklubb, Hills Golfklubb och Örebro City Golf & Country Club.

  Tävlingen spelas på Lumine Golf Club söder om Barcelona. Banan är rutinerad i tävlingssammanhang och är bland annat värd för Nordea Tour Winter Series varje vinter och om en vecka spelas Europatourkvalet på Lumine. Årets upplaga är det tjugonde mästerskapet i ordningen men det nionde i nuvarande form med final utomlands och första gången som det avgörs på Lumine.

  Tävlingen spelas över tre dagar och alla lag möter varandra i lagmatcher; en mixad foursome, en valfri foursome, en flicksingel, en pojksingel och en valfri singel. Vunnen match ger 1 poäng. 

  I första dagens lagmatcher möts Ljunghusen och Delsjö samt Örebro City och Hills.

  Se laguppställningen för lagmatch 1 och följ resultaten live här.

  Klicka här för att se lagfotona i större format.

 9. Sjunde året som obesegrade
 10. Skandia Stars

  Sjunde året som obesegrade

  Det har varit en jämn kamp mellan lagen idag på Hills GC. Länge såg det ut som att lag Väst äntligen skulle få vinna tillbaka titeln efter sex år, men efter att lag Öst lagt i en högre växel lyckades de ta tillbaka ledningen och kan nu lägga på ännu ett år som obesegrade.

  Det blev en lång uppvärmning för dagens spelare då frost lagt sig över banan under natten. En och en halv timme efter beräknad start var banan redo att ta emot dagens singelmatcher. 

  Som tur var blev spelarna kompenserade för den sena starten - ett härligt solsken har lyst upp himlen och inte ett moln har synts till på hela dagen. En hel del besökare har tagit sig ut för att njuta av både solen, spelet och även en del överraskningar.

  Strax efter att spelet kommit igång ville även några älgar vara med ute på banan. Vistelsen var som tur kort och inget som störde spelarna. 

  Hur gick det då i den spännande kampen mellan lag Öst och Väst? 

  Precis som igår gick lag Väst ut hårt och tog ledningen i de flesta matcherna och läget såg riktigt ljust ut. Men framåt 10e hålet började det skifta i matcherna och plötsligt var det lag Öst som hade övertaget. 

  Därefter såg det länge ut som att det skulle bli lag Öst som skulle ta hem det hela - ända tills match 6 och 7 kom till 18e hålet. Match 6 var mellan Sara Kjellker (Väst) och Hanna Åhlander (Öst). Sara låg ett under inför sista hålet. Trots en riktigt knivig flaggplacering spelade hon hålet stabilt och lyckades jämna ut matchen. 

  Axel Einarsson (Väst) och David Nyfjäll (Öst) var bakom tjejerna och även i den matchen var det lag Öst som ledde med ett. Efter att båda killarna gjort en miss vid inspelet var det omöjligt att avgöra vem som skulle ta hem det. Efter att Axel gjort en magisk chip som resulterade i ett par satte han press på David. Tyvärr slutade det med en bogey för David och lag Väst knappade åter igen in på lag Öst.

  Chansen för vinst fanns alltså för lag Väst, men samtidigt behövde lag Öst endast en vinst till för att ta hem lagmatchen, med tre möjliga matcher kvar - och snart hade de fått den. 

  Tim Widing lyckades besegra Calle Hagström efter att ha legat i underläge större delen av matchen. En stark insats tog lag Öst till ett sjunde obesegrat år med poängen 10,5 mot 7,5. 

  Resultat

  Text och foto: Frida Bräster