Nyheter

Här kan du läsa senaste nytt om Svenska Golfförbundets juniortävlingar. 

 1. Teen TourUttagningen till Teen Tour #4 är gjord
 2. Teen Tour

  Uttagningen till Teen Tour #4 är gjord

  Nu finns uttagningen till omgång.4 ute. Du finner deltagarlistan samt reservlistan under tävlingen i Min Golf.

  Årets fjärde omgång av Teen Tour spelas i semestertider, vilket kan förklara det relativt låga deltagarantalet jämfört med tidigare omgång. 

  JSM Match som spelas på Kårsta GK är som förväntat proppfull.

  På landets sju future-omgångar är deltagarlistan full i pojkklassen, förutom Norr-Västerbotten som fortfarande har några platser kvar. I Flickklassen finns det lediga platser på samtliga spelplatser.

  På First-tävlingarna är det bara pojkklassen i Skåne och Stockholm som har fullt startfällt. Resterande spelplatser har platser lediga för efteranmälan.

  Efteranmälan görs till juniortavling@golf.se . Där fyller du i: namn, Golf-ID och vilken spelplats du önskar att spela på. Efteranmälningarna läggs in i anmälningsordning.

  Nu hoppas vi att alla kommer ihåg att registrera sig på sina tävlingar, och att vi får 25 stycken riktigt bra tävlingar på Teen Tour #4 nästa helg!

 3. SSJC by CaseFölj Stenson Sunesson Junior Challenge by Case
 4. SSJC by Case

  Följ Stenson Sunesson Junior Challenge by Case

  Internationella tävlingen med Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar har nu startat på Barsebäck GCC.

 5. Teen TourDramatiskt avgörande på JSM slag
 6. Teen Tour

  Dramatiskt avgörande på JSM slag

  Sara Ericsson från Lidingö Golfklubb och Viktor Hagborg Asp från Onsjö Golfklubb lyckades försvara sina ledningar från igår, och kunde därmed lägga vantarna på JSM-titeln. Vi säger stort grattis till våra nyblivna Svenska Mästare!

  När våra nästa Svenska Mästare skulle koras idag, ville vinden göra sitt för att ge spelarna en ännu större utmaning. Arrangören, Vallda G&CC är välkända för sin tjocka ruff och tuffa greener, som tvingar spelarna att spela ett mycket strategiskt spel för att kunna få till en bra score.

  Inför denna blåsiga finaldag hade Sara Ericsson en ledning på fyra slag framför Ringenäs Golkfklubbs Ingrid Lindblad. Ingrid rivstartade dagens rond med otroliga 29 slag (-7) under sina första nio hål! Den fantastiska golfen som Ingrid bjöd på tvingade Sara Ericsson att svara, för att inte för första gången under tävlingen tappa sin ledning. Sara svarade med att även hon trycka gasen i botten, och varvade efter nio hål på 30 slag (-6). Med nio hål kvar att spela, hade avståndet mellan Sara och Ingrid krympt till endast tre slag. Avståndet ner till trean från tvåan var sju slag, och det var då så gott som klart att guldet skulle göras upp mellan Sara Ericsson och Ingrid Lindblad. 

  Sara Ericsson lyckades dock hålla emot starkt och tilldelades därför guldmedaljen, framför silvermedaljören Ingrid Lindblad och bronsmedaljören, tillika fjolårsvinnaren Ester Fägersten.

  Vinnaren Sara Ericsson säger till golf.se efter tävlingen, "Jag är verkligen nöjd med mitt spel, jag är inne i en bra period nu. Under denna tävling är jag extra nöjd med min puttning, den har verkligen fungerat bra för mig". 

  I pojkklassen var antalet inblandade i guldstriden fler på förhand. Ledaren inför rundan, Viktor Hagborg Asp visade klass när han efter några hål ryckte lite ifrån övriga fältet och höll sig kylig hela vägen in i mål. Algot Kleén (Skaftö Golfklubb) jagade ikapp Viktor, och inför det sista hålet var det endast ett slag som skillde de båda åt. Viktor lyckades dock hålla undan och efter en sänkt parputt på sista hålet stod det klart att han hade vunnit årets upplaga av JSM slag, framför silvermedaljören Algot Kleén och bronsmedaljören William Östlund.

  Efter tävlingen sa en till synes mycket glad och lättad Viktor Haglund Asp till golf.se, "Mitt spel har verkligen fungerat bra. Jag har spelat väl strategiskt och träffat mycket greener samt fairways. Framförallt var det järnklubborna som har varit min största styrka under tävlingen. Spelet med järnklubborna har sett till så att jag har givits chansen på greenen och därmed kunnat skjuta bra scorer". 

  Vi säger tack till Vallda Golf & Country Club och alla deras funktionärer för en mycket väl genomförd tävling och varma bemötande. Återigen stort grattis till våra nyblivna Svenska Mästare!

  Resultat 

 7. Teen TourVem kommer att få kalla sig för Svensk Mästare?
 8. Teen Tour

  Vem kommer att få kalla sig för Svensk Mästare?

  Tätstriden drar ihop sig inför finalrundan. Morgondagens avslutade runda av JSM kommer att avgöra vilka som får de åtråvärda JSM-medaljerna med sig hem, och vem som kan titulera sig som Svensk Mästare

  I flickklassen stod Ringenäs Golfklubbs Ingrid Lindblad för en mycket bra runda när hon tog sig runt alla arton hålen på endast 65 slag (-7). Detta innebär att Lidingö Golfklubbs Sara Ericsson alltjämt är i ensam ledning, men avståndet ner till tvåan har krympt jämfört med gårdagen då Sara hade sju slag ner till tvåan, efter idag har hon "bara" fyra slags ledning. 

  I pojkklassen bjöd Viktor Hagborg Asp på en lysande runda. 64 slag (-8), tog Viktor sig runt på. Viktor menade på att "allt klaffade idag", och han hoppas på att han även imorgon kan stå för en bra runda. En bra runda imorgon kommer att krävas av Viktor om han ska kunna lägga vantarna på JSM-pokalen, för att bakom honom jagar ett stort gäng med spelare som alla hoppas på att ta hem segern. Totalt finner vi fem spelare inom tre slag från ledningen.

  Efter dagens runda drogs en CUT, där de 24 bästa flickorna och 45 bästa killarna (plus delningar), kvalificerade sig för att få spela under finaldagen och resterande fick packa väskorna och åka hem. Flickornas CUT drogs på 223 slag (+7) och Killarnas CUT drogs på 225 slag (+9).

   

  Finaldagen drar igång kl.08:00. Nedan finner du resultatet efter dagen och startlistan inför finaldagen.

   

  Resultat

  Startlista

 9. Teen TourVi sätter punkt för andra dagen av JSM slag.
 10. Teen Tour

  Vi sätter punkt för andra dagen av JSM slag.

  När andra dagen av JSM slag avslutades, kunde vi konstatera att i flickklassen har den suveräna Sara Ericsson drygat ut sin ledning från igår, och att i pojkklassen har vi en helt ny ledartrio

  Sara Ericssons banrekord från igår (-8) på Vallda G&CC gav henne ett försprång på tre slag gentemot närmast jagande bakom inför idag. Efter dagens runda, med en återigen imponerande score (66 slag, -6), drygade hon ut sin ledning till hela sju slag. Närmast jagande bakom ligger Anna Nordfors (137 slag, -7)

  I pojkklassen är det fortfarande delat i toppen. Skillnaden från igår är att ledartrion har ändrats och gapet ned till bakomvarande har ökat en aning. Vår nya ledartrio har en score på -6 (138 slag) och består av William Östlund, Hugo Hellman och Leo Johansson. Tre slag efter ledartrion hittar vi närmast jagande Wilmer Ederö, Viggo Öhrn och Gustav Fransson som för tillfället delar på fjärdeplatsen (141 slag, -3). 

  Morgondagens "moving day" drar igång kl.07:30. Nedan hittar du resultatet efter dagens spel och startlistan för imorgon.

   

  Resultat

  Startlista

 11. Teen TourSlaget om JSM-medaljerna har börjat
 12. Teen Tour

  Slaget om JSM-medaljerna har börjat

  Vallda Golf & Country Club står som värd för årets upplaga av JSM-slag. Spelare, ledare och åskådare från hela landet har samlats på den vackra golfbanan på den svenska västkusten för att få vara med när det görs upp om vem som vinner juniorernas Svenska Mästerskap 2019.

  Fjolårets vinnare i flickklassen, Ester Fägersten inledde årets JSM Slag med en stabil runda på 71 slag (-1), vilket placerar henne på en delad nionde plats efter första dagens spel. Vinnaren från fjolårets pojkklass David Nyfjäll är tyvärr inte med i år.

  Lidingö Golfklubbs Sara Ericsson stod för en kanonprestation när hon smällde dit en runda på 64 slag (-8)! Prestationen tog Sara hela vägen upp till toppen av resultatlistan, tre slag före närmast jagande duon Amanda Linnér och Anna Nordfors.

  I pojkklassen fick vi se många bra scorer, men inte någon som lyckades rycka sig loss från övriga. Det är hela 13 spelare inom två slag från ledningen. Ledningen efter första dagens spel delas av trion Victor Hagborg Asp, Gustav Fransson och William Östlund som alla fick till en score på 68 slag (-4). 

  Imorgon fredag vänder vi på startordningen, så att de som fick gå ut på eftermiddagen idag får gå ut på förmiddagen imorgon. Nedan finner du länkar till morgondagens startlista och resultatet för dagen.

   

  Startlista

  Resultat

 13. Teen TourTeen Tour presented by Golfstore #3
 14. Teen Tour

  Teen Tour presented by Golfstore #3

  Uttagningen till Teen Tour presented by Golfstore omgång 3 är nu klar. Nedan hittar du spelplatserna som ännu inte har fullt startfällt.

  Efteranmälan sker genom att du mejar till juniortavling@golf.se

  Vi tillämpar först till kvarn principen.

  Glöm inte att läsa den viktiga spelarinformationen som du hittar här,

  Future
  Uppland (flickor)

  Värmland (flickor och pojkar)

  Småland (flickor)

  Östergötland (Flickor)

   

  First
  Samtliga Teen Tour First förutom Stockholm, Göteborg och Skåne. 

 15. Teen TourDramatisk upplösning i Nyköping
 16. Teen Tour

  Dramatisk upplösning i Nyköping

  Efter två varv av Teen Tour Elite #2 var ledningen delad. Efter det tredje och avslutande varvet skiljde det fortfarande ingenting mellan ledarna, och det hela var tvunget att avgöras i ett särspel som Christofer Rahm från Kungsbacka Golfklubb tog hem.

  Sol och värme har varit melodin under de två första dagarna av tävlingen. Men under finalvarvet försvann solen och spelarna fick uppleva ett blåsigt Nyköping, vilket definitivt ställde till det för många. 10:30 slog ledarbollen bestående av Christofer Rahm och Landeryd-duon Pontus Samuelsson och Linus Jonsson ut, och påbörjade jakten på segern. Detta skulle komma att bli en riktig rysare, där samtliga spelare följdes åt under hela varvet. Bakom ledartrion satt Wilmer Ederö- även han från Landeryd-högsta fart och tog sig in i klubbhuset på 217 slag (+1), efter hans fina finalvarv på 70 slag. En annan spelare som minst sagt avslutade med flaggan i topp var Viggo Öhrn från Delsjö Golfklubb, som dominerade spelfältet med en runda på 67 slag- hela tävlingens lägsta score.

  När ledartrion kom till det artonde och sista hålet hade Rahm ledningen med ett slag, och kunde med ett par avgjort tävlingen. Men Rahm gjorde bogey och hamnade tillslut på totalscoren 217 slag (+1), samtidigt som både Samuelsson och Jonsson missade sina puttar för att dela Rahms resultat. Detta innebar att det hela skulle avgöras i ett särspel mellan William Ederö och Christofer Rahm. Men redan efter det första särspelshålet stod det klart att Rahm gick segrande ur striden efter att ha satt den avgörande parputten. 

        - Det känns bra. Jag visste att scorerna inte skulle bli så låga, så jag försökte bara hålla mig lugn i vinden, säger Rahm efter segern.

  Vi säger stort grattis till Christofer samtidigt som vi riktar ett stort tack till Nyköpings golfklubb för ett lyckat arrangemang! Nästa omgång av Teen Tour Elite spelas 27-30 juni på Vallda Golf & Country Club.