Få stöd i allt från daglig verksamhet till långsiktiga utvecklingsprocesser inom idrott, organisation, ekonomi och ledarskap.

Behöver du hjälp och råd kring golfklubbens verksamhets- och styrningsfrågor finns SGF:s regionala rådgivare till ditt förfogande. 

Teamet består av åtta rådgivare med geografiska ansvarsområden. Dessutom finns en rådgivare i Idrottens hus som är särskilt sakkunnig inom juridik, skatt, försäkring, medlemskap och associering.

Ingen fråga är för stor eller för liten. Varmt välkommen att ta kontakt!

Hitta din rådgivare inom verksamhet och styrning:

Porträttbild på Claes.
Porträttbild glad man
Porträttbild Pert Lindroth
Porträttbild på Lena.
  • Lena Lindström
  • Rådgivare verksamhet och styrning Gästrike-Hälsinge, Medelpad, Ångermanland, Jämtland-Härjedalen och Norr- och Västerbotten.
  • Tel: 08-622 15 91
Porträttbild på Sandra.
Porträttbild av man i yngre medelåldern.
Porträttbild på Ulrika.
Porträttbild av leende man i medelåldern.
  • Gary Cosford
  • Rådgivare verksamhet och styrning Södermanland och Stockholm. Vikarie Småland och Östergötland.
  • Tel: 08-622 15 94
Thomas.

Nyhet 2024

Rådgivarna för verksamhet och styrning har ersatt de två team som tidigare gick under namnen klubbrådgivare och idrottsrådgivare.

Teamet arbetar tätt tillsammans med rådgivarna inom bana och anläggning för att ge din golfklubb bästa möjliga stöd inom alla viktiga verksamhetsfrågor (läs mer nedan).

Så jobbar vi

Rådgivarna inom verksamhet och styrning jobbar utifrån tre olika typer av leveranser som stöttar klubbens vardag och utveckling.

  • Direkt klubbstöd som sker lokalt. Stöd och rådgivning i klubbens dagliga verksamhet och processledning i långsiktiga utvecklingsfrågor.

  • Utbildning och kompetensförsörjning som sker regionalt och nationellt. Samlar upp behov och skapar utbildningsmöjligheter för klubbens anställda och ideella.

  • Stöd i demokratiprocessen som sker regionalt. Underlättar samverkan mellan golfdistrikt, RF-SISU och yrkesorganisationerna, för att vässa stödet till golfklubb.

Rådgivarteamet arrangerar även klustermöten och skapar nätverk mellan klubbar och distrikt på regions- och riksnivå. Nätverken baseras på gemensamma faktorer som storlek, geografiskt läge, ägande- och driftsform.

Material om verksamhet och styrning

Du hittar en hel del information, utbildningar, mallar, tips och råd här på golf.se, kopplat till alla delar inom verksamhet och styrning. Missa inte att besöka sidan som samlar allt material som kan vara till nytta för dig.

Läs mer här

Samlad rådgivning för golfklubben

SGF har två rådgivarteam som arbetar tätt tillsammans för att ge dig och din golfklubb stöd inom alla era viktiga verksamhetsfrågor. 

Utöver rådgivarna inom verksamhet och styrning finns sju regionala rådgivare inom bana och anläggning. De hjälper dig och din golfklubb med råd och stöd kring bana och anläggningsfrågor, hållbarhet och strategiska gröna frågor. Du hittar dem här

Som golfklubb har du därmed alltid tillgång till två rådgivare som kan hjälpa till alla frågor, från stort till smått, oavsett om det gäller bana, anläggning, verksamhet eller styrning.

Så här ser distriktsfördelningen ut:

Områdeschef

Annica