Få stöd i alla golfklubbens frågor kring banskötsel, anläggning, hållbarhet och strategiskt gröna frågor.

Behöver du som klubbchef, banchef och styrelse råd och hjälp kring golfanläggningen finns teamet av regionala rådgivare inom bana och anläggning till ditt förfogande.

Förutom breddkunskap inom anläggande och allmän banskötsel finns specialistkunskaper du kan dra nytta av för att driva anläggningen framåt. Varmt välkommen att ta kontakt!

Hitta din rådgivare inom bana och anläggning:

Fredrik Seeger
En medelålders man med glasögon, kort skägg samt kortklippt ljusbrunt hår.
Porträttbild på Calle.
Porträttbild på Peter
Porträttbild på Tony Mullborn
Kontaktkort Erik Dahl
Porträttbild Håkan Blusi
  • Håkan Blusi
  • Rådgivare bana och anläggning Gästrike-Hälsinge, Medelpad, Ångermanland, Jämtland-Härjedalen och Norr- och Västerbotten.
  • Tel: 072-083 67 06

Nyhet inom banrådgivningen 2024 

Rådgivarna för bana och anläggning är de som tidigare kallades bankonsulenter. Teamet ger fortsatt daglig och långsiktig rådgivning inom banskötsel och anläggningsfrågor. Samtidigt breddar vi stödet inom hållbarhet, en av golfens viktigaste framtidsfrågor.

Så jobbar vi

Rådgivarna inom bana och anläggning jobbar utifrån tre olika typer av leveranser som stöttar klubbens vardag och utveckling.

  • Direkt klubbstöd som sker lokalt. Stöd och rådgivning från klubbens dagliga banskötsel och anläggningsfrågor, till processledning i långsiktiga utvecklingsfrågor.

  • Utbildning och kompetensförsörjning som sker regionalt och nationellt. Samlar upp behov och skapar utbildningsmöjligheter för klubbens anställda och ideella.

  • Stöd i demokratiprocessen som sker regionalt. Underlättar samverkan mellan golfdistrikt, RF-SISU och yrkesorganisationerna, för att vässa stödet till golfklubb.

Teamet arbetar tätt tillsammans med rådgivarna inom verksamhet och styrning. Allt för att ge din golfklubb bästa möjliga stöd inom alla viktiga verksamhetsfrågor. Läs mer nedan.

Fördjupningsområden

I de fall du och din golfklubb behöver särskilt stöd kring specifika utmaningar kan du känna dig trygg i den samlade kunskap som finns i rådgivningsteamet.

Alla rådgivare besitter olika ansvarsområden, som används vid Svenska Golfförbundets banutbildningar och även finns tillgängliga för den enskilde klubben. Ta kontakt med din dedikerade regionala rådgivare, så får du hjälp vidare.

Mer om banskötsel

Du hittar en hel del information, utbildningar, mallar, tips och råd här på golf.se, kopplat till alla delar inom banskötsel. Missa inte att besöka sidan som samlar allt material som kan vara till nytta för dig.

Läs mer här

Samlad rådgivning för golfklubben

SGF har två rådgivarteam som arbetar tätt tillsammans för att ge dig och din golfklubb stöd inom alla era viktiga verksamhetsfrågor.

Utöver rådgivarna inom bana och anläggning finns åtta regionala rådgivare inom verksamhet och styrning. De hjälper dig och din golfklubb med råd och stöd kring idrott, organisation, ekonomi och ledarskap. Du hittar dem här.

Som golfklubb har du därmed alltid tillgång till två rådgivare som kan hjälpa till alla frågor, från stort till smått, oavsett om det gäller bana, anläggning, verksamhet eller styrning.

Så här ser distriktsfördelningen ut:

Områdeschef

Annica