Här är information och tips till dig som jobbar med handicap på golfklubb. Bland annat hur du kan svara på frågor från medlemmarna.

Nyheter 2024

Den 1 januari 2024 reviderades handicapreglerna för första gången sedan världshandicapen infördes år 2020. Ändringarna är få och inte så omfattande, men några kan vara bra att känna till för dig på golfklubb:

✓ Kortare banor godkända för banvärdering (se länk till erbjudande nedan)
✓ Uppdatering av beräkningen av justerad spelhandicap (införs 1 januari 2024)
✓ Ny handicaprapport för handicapkommittéer (införs vid årsskiftet 2024/2025)
✓ Rond i fyrboll kan bli en handicaprond (införs tidigast 2025)

Läs mer om nyheterna på handicapsidan för spelare.

Erbjudande om värdering av korthålsbanor

Nu finns ett erbjudande för klubbar och anläggningar som vill banvärdera sin korthålsbana och ge medlemmar och gäster möjlighet att registrera handicapronder.

Läs mer och anmäl intresse här ➤

Handicapregler 2024 – komplett regelverk

I den kompletta handicapregelboken (uppdaterad januari 2024) hittar du information om hur världshandicapsystemet fungerar i detalj. Regelboken är översatt till svenska och skriven utifrån de nationella valen som gäller i Sverige.

Ladda ner Handicapregler 2024 här

Frågor från medlemmar?

Världshandicapsystemet är ett omfattande regelverk med en hel del funktioner och beräkningar som automatiskt görs av systemet utan att spelaren ser det. Det kan leda till en del frågor från medlemmar som undrar hur de fått den handicap de fått.

  • På infosidan för handicapkommittéer finns svar på några vanliga frågor vi får från handicapansvariga och tävlingsledare, som berör era medlemmars handicap och klubbens tävlingsverksamhet. 

  • På infosidan för golfspelare finns svar på ett antal vanliga frågor ni på klubben kan använda eller hänvisa till om era medlemmar hör av sig. Tipsa också gärna era medlemmar att gå onlineutbildningen.

Onlineutbildning om världshandicap

SGF erbjuder en digital utbildning i världshandicapsystemet som passar både för klubbfunktionärer och golfspelare (tipsa gärna era medlemmar!).

Gå igenom innehållet i din takt i lugn och ro framför egen dator. Utbildningen är kostnadsfri och tillgänglig utan inloggning.

Till utbildningen 

Vid frågor, vänligen kontakta

Porträttbild på Claes.