Spel- och tävlingsinfobanken är verktyget för att skapa bra regler på din klubb och bana. Här hittar du mallar och formuleringar för lokala regler, villkor för tävling samt tävlingsregler. Sidan är till för dig som ansvarar för lokala regler, tävlingsverksamheten, är tävlingsledare, eller domare.

Nya golfregler från 1 januari

Spel- och tävlingsinfobanken ska undan för undan uppdateras inför golfsäsongen 2019 och beräknas vara klar att använda i februari 2019.

Nya Spel- och tävlingsinfobanken

Nu börjar vi att fylla på med material som bygger på de nya golfreglerna som gäller från den 1 januari 2019. Här kommer underlag för att kunna formulera lokala regler och tävlingsvillkor samt göra korrekta markeringar på golfbanan.

Mallen är ett exempel på hur lokala regler och tävlingsvillkor skulle kunna se ut på en klubb. Du behåller uppställningen, men kopierar, klipper och klistrar så att texten passar din klubb. I filen med lokala regler från R&A Committee Procedures hittar du alla lokala regler på svenska som finns att eventuellt använda.

I båda avsnitten från R&A Committee Procedures finns mycket bra förklarande text, som vi rekommenderar att läsa som en allmän orientering om lokala regler och banmarkeringar.

För mera information kontakta

Porträttbild på Claes.
Porträttbild på Magnus.