Grönt Kort lockar i Billerud

Marknadsföring i kommunen lockade 100 nya att prova på golf i våras. Över hälften stannade kvar som medlemmar i Billeruds GK.

Snabbfakta

Antal hål: 18
Invald i SGF: 1961
Projekt påbörjat: Våren 2012

En klubb som är Grönt Kort-registrerad och som verkligen dragit fördel av den marknadsföring som föregått den nya enklare nybörjarutbildningen är värmländska Billerud. Bara under våren 2012 har klubben lockat fler än 100 personer att prova på golfen. Det roligaste är att betydligt fler än hälften har tagit steget vidare och blivit medlemmar i klubben!

- Vi gick ut lokalt i Säffle och Grums kommuner med att vi erbjöd alla att prova på golf gratis. Gratis lockar alltid, men att så många tagit steget vidare till medlemmar visar att det finns ett intresse och att man upplever den första känslan som härlig, säger Billeruds klubbchef Peter Falck som också är ansvarig för nybörjarutbildningen.

En annan omständighet som är intressant är att många av de nya golfarna tillhör en åldersgrupp mellan 30 och 40 år.

- I den åldern har många barn och får man föräldrarna att börja spela så börjar kanske också barnen och då löser man bland annat transporter till och från banan. Något vi haft problem med tidigare när vi utbildat ungdomar, säger Peter Falck.

Det enda klubbchefen inte är riktigt nöjd med är vädret. Den kalla våren har avskräckt från spel. Men målet för antalet som testat golf står kvar, 150 personer. Om fortfarande fler än hälften blir medlemmar blir han riktigt lycklig!

Text: Roger Andersson

Publicerad i Golf & Affärer #3 2012