Henrik Stenson och Fanny Sunesson tillbaka på Barsebäck

I början av juli är det dags för tredje upplagan av Henrik Stenson Handicamp och Stenson Sunesson Junior Challenge by Case. En unik vecka där spelare får inspireras, träna och tävla tillsammans med majorsegraren och hans tidigare caddie. 

Henrik Stenson har under många år varit ambassadör för handigolf i Sverige via sin stiftelse Henrik Stenson Foundation. När han vann British Open 2016 fick han genom stöd från R&A möjlighet att utveckla engagemanget ytterligare och startade Henrik Stenson Handicamp som hade premiär 2017. Den 29 juni–2 juli är lägret tillbaka på Barsebäck Golf & Country Club, där tolv av Sveriges bästa handigolfare får träna, träffa och inspireras av världsstjärnan.

Den 2–4 juli spelas också tredje upplagan av juniortävlingen Stenson Sunesson Junior Challenge, i år med Case som huvudpartner, för spelare mellan 13 och 18 år. Henrik Stenson och Fanny Sunesson är värdar och initiativtagare och nytt för i år är att de 108 juniorerna som deltar kommer från hela världen. Ettan och tvåan i varje klass (flickor/pojkar 13–18 år) kvalificerar sig även i år till Nick Faldos internationella juniortävling Major Champions Invitational som spelas i Orlando i mars 2020.

– Det känns roligt att Stenson Sunesson Junior Challenge blev en sådan succé i fjol. I år har tävlingen anpassats till ett mer internationellt format och vi ser framemot att träffa spelare utanför Nordens gränser. Det ska också bli roligt att träffa handigolfgänget igen, vi har blivit goda vänner och jag försöker alltid ha koll på hur det går för dem när de är ute och tävlar, säger Henrik Stenson.

Delar av schemat är gemensamt för deltagarna på lägret och tävlingen, där juniorspelarna och handigolfarna kan mötas och inspireras tillsammans. Bland annat arrangeras en upplevelsedag måndag 1 juli tillsammans med inbjudna partners och gäster. Under dagen arrangeras en clinic med Stenson och Sunesson, utprovning av klubbor, bollar, handskar, skor med mera. Nytt för året är att Unisport bygger upp en aktivitetsbana vid spelarhotellet så deltagarna kan aktivera sig även utanför golfen.

– Vi vill att spelarna utvecklas på olika sätt, inte bara på golfbanan. De internationella

spelarnas närvaro gör att det talas olika språk och det sker ett utbyte av erfarenheter från andra länder och kulturer. Rörelse, näring och sömn är viktiga delar av hälsan som vi också har fokus på, säger Fanny Sunesson.

Inbjudan till pressträff med Henrik Stenson och Fanny Sunesson
Välkommen på pressträff på Barsebäck G&CC måndag 1 juli klockan 08.30–09.15. Henrik Stenson och Fanny Sunesson pratar om sitt engagemang för handigolf och juniorgolf i Sverige. Henrik svarar även på frågor om sin egen säsong framåt. Det finns möjlighet till egen intervjutid för ett fåtal medier efter pressträffen, först till kvarn gäller.

Anmälan sker till Sarah Skönby på sarah@henrikstenson.com. Ange om du önskar egen tid med Henrik och/eller Fanny.

Media är också varmt välkomna att titta, fota och filma från clinicen med Henrik och Fanny klockan 10.00–11.00 samt när Henrik tränar med handigolfarna klockan 13.30–15.00. I direkt anslutning till clinicen presenteras de två spelare som får stipendiet Årets handigolfare 2018. Frågor och intervjuer med Stenson och Sunesson sker dock endast under pressträffen på morgonen.

För mer information om juniortävlingen, kontakta:
Daniel Rosendahl, projektledare, daniel.rosendahl@golf.se, 073-415 43 50

För mer information om Henrik Stenson Handicamp, kontakta
Helena Brobeck, handigolfansvarig på Svenska Golfförbundet, helena.brobeck@golf.se, 070-910 09 60

Bilder finns att hämta här, ange fotograf Lina Hoof

Länkar till mer information:
Stenson Sunesson Junior Challenge
Handigolf i Sverige
Royal & Ancient om Stenson Handicamp
Se filmen från handigolflägret 2017
Henrik Stenson Foundation