Henrik Stenson och Fanny Sunesson tillbaka på Barsebäck med handigolfläger och juniortävling

I början av juli är det dags för andra upplagan av Henrik Stenson Handicamp och Stenson Sunesson Junior Challenge på Barsebäck Golf & Country Club i Skåne. En unik vecka där spelare inspireras, tränar och tävlar tillsammans med The Open-segraren och hans tidigare caddie.

Det känns roligt att Stenson Sunesson Junior Challenge blev en sådan succé i fjol och att vi nu har utökat den till fullt startfält med en tredjedel nordiska spelare.

Henrik Stenson är sedan många år ambassadör för handigolf i Sverige via sin stiftelse Henrik Stenson Foundation. När Stenson vann British Open 2016 fick han genom stöd från R&A möjlighet att utveckla engagemanget ytterligare och startade Henrik Stenson Handicamp som hade premiär 2017. Den 1–3 juli är lägret tillbaka på Barsebäck Golf & Country Club, där 13 av Sveriges bästa handigolfare får träna, träffa och inspireras av världsstjärnan.

Den 4–6 juli spelas också andra upplagan av juniortävlingen Stenson Sunesson Junior Challenge för spelare mellan 13 och 21 år, med Henrik Stenson och Fanny Sunesson som värdar och initiativtagare. Tävlingen har i år utökats rejält. Startfältet är fördubblat till 156 spelare, antalet hål har utökats till 54 och startfältet kommer att bestå av spelare från hela Norden.

Segrarna i de fyra klasserna (flickor/pojkar 13–16 samt flickor/pojkar 17–21 år) kvalificerar sig även i år till Nick Faldos internationella juniortävling Major Champions Invitational som spelas i Orlando i mars 2019. Se filmen från resan med fjolårets vinnare.

– Det känns roligt att Stenson Sunesson Junior Challenge blev en sådan succé i fjol och att vi nu har utökat den till fullt startfält med en tredjedel nordiska spelare, säger Henrik Stenson. Det ska också bli roligt att träffa handigolfgänget igen, de har blivit goda vänner och jag försöker alltid att ha koll på hur det går för dem när de är ute och tävlar.

– Det ska bli jättekul att träffa juniorerna igen, denna gången är de dubbelt så många. Roligt att så många nordiska spelare har anmält sig, det bör gynna utvecklingen av våra svenska juniorer, säger Fanny Sunesson.

Delar av schemat är gemensamt på lägret och tävlingen, där juniorspelarna och handigolfarna kan mötas och inspireras tillsammans. Bland annat arrangeras en upplevelsedag den 3 juli för spelarna samt inbjudna partners och gäster, med en clinic av Henrik och Fanny, longdriveutmaningar med Sandra Carlborg och Emil Rosberg, utprovning av klubbor, bollar, handskar och skor med mera.
 

Inbjudan till pressträff 3 juli

Välkommen på pressträff med Henrik Stenson och Fanny Sunesson på Barsebäck G&CC tisdag den 3 juli klockan 9.15–10.00. Henrik och Fanny pratar om sitt engagemang för handigolf och juniorgolf i Sverige. Henrik svarar även på frågor om sin egen säsong framåt. Det finns möjlighet till egen tid för ett fåtal med Henrik Stenson efter pressträffen, först till kvarn. Vi ser gärna att du anmäler deltagande, samt om du önskar egen tid med Henrik. Anmälan sker till Sarah Skönby, sarah@henrikstenson.com.

Media är välkomna att stanna under clinicen med Henrik och Fanny kl 11.00–11.45. I direkt anslutning presenterar Henrik vilka två spelare som får stipendiet Årets Handigolfare 2018. 13.30–15.00 kommer Henrik att träna med handigolfarna. Media är välkomna att stanna för att titta, fota och filma från träningen. Frågor till och intervjuer med Henrik och Fanny sker dock endast under pressträffen.
 

Mer information:

För mer information om juniortävlingen, kontakta:
Daniel Rosendahl, projektledare, daniel.rosendahl@golf.se, 073-415 43 50

För mer information om Henrik Stenson Handicamp, kontakta
Helena Brobeck, handigolfansvarig på SGF, helena.brobeck@golf.se, 070-910 09 60

Relevanta länkar:

Stenson Sunesson Junior Challenge

Handigolf i Sverige

Royal & Ancient om Stenson Handicamp

Se filmen från handigolflägret 2017

Henrik Stenson Foundation