Är du vår nya medarbetare på golfförbundets tävlingsavdelning?

Brinner du för golf i allmänhet och tävlingsgolf i synnerhet? Då ska du söka tjänsten på avdelningen Tävlingar & regler!

Avdelningen Tävlingar & regler består av fem personer samt säsongspersonal. Tillsammans hanterar de golfens alla regelverk samt ansvarar för utveckling och genomförande av alla förbundstävlingar – allt från Teen Cup till Ladies European Tour och European Challenge Tour. Här får du möjlighet att spela en central roll på Svenska Golfförbundet (SGF) och vår tävlingsavdelning.

Tävlingsavdelningen arbetar gemensamt med:

 • Juniortävlingar

 • Tävlingar med prispengar

 • SM klubblag

 • Årligt arrangemang av EM

 • Golfens SM-vecka och SGF Senior Tour

Och ansvarar även tillsammans för:

 • Regler för golfspel

 • Spel- och tävlingshandboken

 • Banvärdering

 • Grönt kort

 • SGF Golf Ranking

 • Amatörregler

 • WHS, World Handicap System

 • Utbildning i alla regelverk

 • Olika typer av utredningar och utvecklingsarbete

Som medarbetare hos oss kommer du tilldelas ett antal av dessa ansvars- och arbetsuppgifter, övriga delas mellan dina kollegor. Tillsammans arbetar vi nära idrottsrörelsen i Golfsverige och har flitig kontakt med ideella förbundsdomare, tävlingsledare samt förtroendevalda och funktionärer runt om i landet. I teamet finns också en ideellt arbetande regelkommitté där en av oss är handläggare.

Vem är du?

Att du har djup kännedom om och erfarenhet från golfen är ett krav. Vi har möjlighet att anpassa rollen utifrån dig, men vi ser ändå att du har mycket god kunskap inom flera av de frågor som avdelningen jobbar med.

Vi tror att du är administrativ, strukturerad, tydlig och trivs med att tala inför andra. Och att du har mycket goda kunskaper i talad och skriven svenska, samt goda kunskaper i engelska.

Men störst vikt lägger vi vid din personlighet, och vi ser fram emot att välkomna en glad, lösningsorienterad och prestigelös kollega till vårt team. Vi är vana vid att hjälpas åt, men du har naturligtvis ett eget driv och kan jobba självständigt.

Övriga kvalifikationer:

➤ Erfarenhet av att jobba inom golfen.

➤ En förståelse för hybrida organisationer är önskvärt, då golfsporten i hög grad rör sig i gränslandet mellan ideellt och kommersiellt.

➤ Färdigheter inom processledning eller annan erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete.

➤ B-körkort är ett krav.

➤ Egen erfarenhet av tävlingsspel är meriterande.

Ansökan och mer information

Tjänsten är på heltid, tillsvidareanställning, med sex månaders provanställning.

Lön enligt överenskommelse.

Vi tillämpar kollektivavtal genom Arbetsgivaralliansen och Unionen.

Placeringsort är Stockholm, men resor inom Sverige förekommer.

Vi ser gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Ange i din ansökan vilka arbetsuppgifter eller ansvarsområden du behärskar.

Låter det här som en tjänst för dig?
Välkommen att skicka in din ansökan till Marcus Norman, via e-post till marcus.norman@golf.se.

Sista ansökningsdag är 9 augusti, men ansök gärna så snart som möjligt då vi gör löpande urval. Tillträde under sista kvartalet 2024.

Har du frågor om tjänsten?

Välkommen att kontakta någon av oss:

Porträttbild på Magnus.
Porträttbild på Frida
Porträttbild på Daniel Rosendahl.

För fackliga frågor:

Anneli

Kort om Svenska Golfförbundet

Golf är en av Sveriges största idrotter, med cirka 450 golfklubbar och över 500 000 golfspelare. Svensk golf är också stor internationellt, där vi ligger topp-10 både avseende utövare som rankade elitspelare. Svenska Golfförbundet arbetar direkt i samverkan med våra medlemmar Sveriges golfklubbar, men också direkt emot golfspelarna. Verksamheten bedrivs i moderföreningen Svenska Golfförbundet, samt i tre affärsbolag. Koncernen omsätter cirka 185 mkr och har cirka 60 anställda, varav ett 40-tal arbetar från kansliet lokaliserat vid Skanstull i Stockholm.