Nyheter

Här hittar du senaste nytt samt artiklar från tidigare år, då Swedish Golf Tour var gemensam för damer och herrar.

  1. Dansk seger – Billing tvåa igen och firar med snabbesök på Ryder Cup
  2. Swedish Golf Tour

    Dansk seger – Billing tvåa igen och firar med snabbesök på Ryder Cup

    Marcus Helligkilde satte birdien han behövde på sista hålet och vann Ekerum Öland Masters. Bokskogens Jesper Billing snuvades på ett särspel. Det ”firar” han med en snabbvisit på Ryder Cup i Paris.

    Dansken Marcus Helligkilde, som lett Ekerum Öland Masters från första speldagen, behövde en birdie på sista hålet (par 5) för att vinna tävlingen. Han satte birdieputten – precis som han gjort alla tre speldagarna på hål 18.
    Helligkilde slutade på –9 totalt och vann med ett slag före Bokskogens Jesper Billing, som därmed blev tvåa för andra gången på en dryg månad. Han blev det även i Åhus KGK Pro Am.
    Jesper Billing följde det hela från greenkanten. 

    Jesper Billing
    Jesper Billing


    – Jag hade stenkoll. Han slog upp bollen fint på två. Han var lite lång och jag visste att den putten var vrålsnabb. Jag sa att ”sätter han inte denna så är det minst en och en halv meter förbi för det är svårt att stanna den vid hål”.  Det blev precis så men han satte returen. Det är starkt. Han är duktig, det var egentligen bara en tidsfråga innan han skulle vinna. Sedan var det lite synd att han gjorde det på min bekostnad men det får väl gå för den här gången, skojar Jesper Billing.

    HELLIGKILDE är förstaårsproffs och har nu levererat fyra topp 10-placeringar och en vinst de sex senaste tävlingarna på Nordic League.
    Segern gav 63 000 kronor och 6 244 rankingpoäng vilket innebär att Helligkilde tar klivet upp bland de fem bästa på NGL-rankingen
    Jesper Billing var annars mannen för dagen. Hans bogeyfria 66:a, sex under par, var lägsta runda på torsdagen. Och han gillar att spela i besvärliga förhållanden. Det fick han i vinden på Ekerum.
    – Det var faktiskt bingo med väderleksprognosen när jag kom i måndags. Det är inte alla veckor det funkar men mitt spel mår bra av tuffa förhållanden. Jag spelar den typen av golf; jag krigar och är duktig runt green.

    JESPER Billing inkasserade 4 093 poäng för sin andraplats. Han har nu samlat ihop 16 148 poäng på NGL-rankingen men har fortfarande drygt 12 000 poäng upp till en femteplats. De fem bästa får ju ett kort till Challengetouren nästa år.
    Två tävlingar återstår. Två segrar skulle förmodligen inte räcka.
    – Det börjar sina lite. Egentligen har det väl inte varit målsättningen någon gång under säsongen men man vill ju vara så högt som möjligt. Topp 8 hade varit kul för då finns det ju förhoppningar om att folk spelar bra på Europatourkvalet. Det snöret kan vara lika viktigt som topp 5, säger Jesper Billing.
    Den förhoppningen bygger på att någon eller några av spelarna som slutar topp 5 på rankingen tar sig vidare till sista steget i Europatourkvalet och där även klarar kvalgränsen efter 72 spelade hål. Det ger nämligen en bättre kategori på Challengetouren än vad topp 5-raningen på NGL gör – och rankingplatsen går vidare till näste man i kön på NGL. För att komma i fråga måste man dock sluta topp 8.
    – Sexan, sjuan, åttan på rankingen är lite reserver till dess att Europatourkvalet är slutspelat. Det är lite av ett långskott men vissa år räcker det att bli sexa eller sjua för att få sista platsen. Det är en liten bakväg, säger Jesper Billing som lämnade Öland och Ekerum med stora golfplaner.
    Ett snabbesök på Ryder Cup i Paris.
    – Min sambo och jag åker ner fredag kväll, hänger på låset lördag morgon och stannar tills det blir mörkt. Sedan flyger vi hem söndag morgon och ser avgörandet i tv-soffan. Vi ska känna på stämningen bara, säger han.

    Bo Steffensen
    bo.steffensen@golf.se

     


    Resultat, topp 5, Ekerum Öland Masters:

    1)   Marcus Helligkilde, Danmark      –9
    2)   Jesper Billing, Bokskogen            –8
    3)   Oscar Florén, Öijared                    –7
    4)   Jesper Gunder Larsen, Danmark   –6
    5)   Felix Pålson, Lidingö                    –5
           Elias Bertheussen, Norge              –5
           Nicolai Kristensen, Danmark        –5
           Victor Tärnström, Stockholm       –5

    Fullständig resultatlista

     

    Rankingtoppen på NGL:

    1) Jacob Glennemo, AIK,                   38 563 poäng 
    2) Aksel Kristoffer Olsen, Norge,       36 672
    3) Benjamin Henry Poke, Danmark,   30 581
    4) Christian Gløët, Danmark,              28 419
    5) Marcus Helligkilde, Danmark         28 233

    ----------------------------
    6) Martin Leth Simonsen, Danmark,   26 240
    7) Martin Eriksson, Kårsta,                  25 792
    11) Ludwig Nordeklint, Kristianstad,  20 322
    12) Sebastian Hansson, Tjörn,             19 670
    13) Per Längfors, Onsjö,                      19 519
    16) Jesper Billing, Bokskogen,            16 148

    Två tävlingar återstår på Nordic Golf League, varav en ingår på Swedish Golf Tour:

    5–7 okt: Race to Himmerland, Danmark.
    11–13 okt: Tourfinalen, Barsebäck.

  3. Ekerum Öland Masters: Tärnström hoppas på årets första seger
  4. Swedish Golf Tour

    Ekerum Öland Masters: Tärnström hoppas på årets första seger

    Victor Tärnström har segerchans i Ekerum Öland Masters.  Gott så. Men vill han ha ett Challengetourkort nästa år så behöver han även vinna de två resterande tävlingarna.  "Det är mitt nya mål nu. Det är sista utgången", skrattar han.

    Det låg en svårhanterad vind över Långe Jan den andra dagen av Ekerum Öland Masters och det syntes i scorekorten. Av 132 spelare var det endast sex man som gick runt banan under par; Christian Gløet (–3), Elias Bertheussen, Mikael Lindberg, Christian Nilsson, Tobias Edén (samtliga –2) och Oscar Florén (–1).
    Så trots att Marcus Helligkilde – som var nio under par första rundan – var två över för dagen behåller han sin tvåslagsledning inför torsdagens avgörande.
    Dansken är totalt sju under par och skuggas närmast av tre svenskar; Oscar Florén, Öijared (–5), Victor Tärnström, Stockholms GK (–4) och Gustav Adell, Linköping (–3).

    VICTOR Tärnström, som har missat sex kvalgränser och haft en topp 10-placering som bäst under säsongen, står nu alltså med en möjlighet att vinna sin första seger. Men han är tre slag efter, det är många om budet och vad som helst ser ut att kunna hända i den öländska vinden.
    – Det är absolut en bra chans. Jag har börjat slå bollen som jag vill igen och jag tycker att närspelet är tillbaka på en bra nivå. Så det är egentligen det som hänt denna veckan. I dag puttade jag tyvärr inte bra men det gjorde jag första dagen så förhoppningsvis kan jag göra det i morgon igen – och då blir det troligtvis bra, säger han.

    BANAN, Långe Jan, renoverades för tre år sedan och fick då bland annat fler så kallade waste areas (stora sandområden). Det stör inte Victor Tärnström.
    – Nja, det gör det nästan lättare eftersom man alltid hittar bollen. Får man ett dåligt läge i ett fotspår kan det bli jättesvårt, men det går ändå att lösa rätt bra för sanden är ganska packad. Man kan slå träklubbor till och med, säger han.

    SGT ingår – tillsammans med danska Ecco Tour och tävlingar i Norge, Finland och Estland – i Nordic Golf League som är nivån under Europatouren och Challengetouren. 
    De fem bästa spelarna på NGL-rankingen vid säsongens slut får ett kort till Challengetouren nästa år. En målsättning som alla spelare på touren har.
    Efter Ekerum Öland Masters återstår två tävlingar. En vinst eller ett toppresultat den här veckan kan ge ett ordentligt hopp uppåt på rankingen och det är många spelare som har chansen att knipa en plats bland de fem bästa. En seger ger runt 6 000 poäng.

    Rankingtoppen på NGL inför Ekerum Öland Masters:


    1) Jacob Glennemo, AIK,  38 563 poäng 
    2) Aksel Kristoffer Olsen, Norge,  36 672
    3) Benjamin Henry Poke, Danmark, 29 939
    4) Christian Gløët, Danmark,  27 621
    5) Martin Leth Simonsen, Danmark,  25 988
    -------------------------------------
    6) Martin Eriksson, Kårsta,  25 639
    11) Ludwig Nordeklint, Kristianstad, 20 322
    12) Sebastian Hansson, Tjörn, 19 670
    13) Per Längfors, Onsjö,  19 519
    17) Erik Oja, Gävle, 13 103
    18) Robin Petersson, Vasatorp, 12 368
    19) Jesper Billing, Bokskogen, 12 055
    21) Gustav Adell, Linköping, 11 930

    Rankingettan Jacob Glennemo och tvåan Aksel Kristoffer Olsen spelar inte på Öland. Inte heller Robin Petersson.

    48 spelare klarade kvalgränsen som drogs vid +5. Av spelarna ovan är Gustav Adell (–3), Jesper Billing (–2), Erik Oja (–1), danskarna Poke och Gløet (par), Sebastian Hansson (+2) Martin Leth Simonsen (+3) och Martin Eriksson (+5) ute på banan även den sista rundan.
    Tre av spelarna på listan missade kvalgränsen. Per Längfors (+6), Mathias Gladbjerg (+8) och Ludwig Nordeklint (+8) fick därmed åka hem poänglösa från Öland.

    VICTOR Tärnström är 59:a på rankingen (3 244 poäng) och även om han skulle lyckas ta hem Ekerum Öland Masters har han sannolikt lite för långt upp till en topp 5-plats.
    – Så är det. Egentligen är jag utanför topp 5 för året och skulle jag vinna i morgon och sedan även ta hem de två sista tävlingarna så är jag nog fortfarande några tusenlappar utanför. Fast vinner man tre NGL-tävlingar så får man automatiskt kategori på CT så det är väl det som är mitt nya mål nu. Det är sista utgången, skrattar han.

    Bo Steffensen
    bo.steffensen@golf.se

    Fullständig leaderboard

      

    FAKTA: Ekerum Öland Masters

    Var:Ekerum Resort, Öland.
    När: 25–27 september.
    Hur:54 hål, slagspel. 132 spelare. Kvalgräns efter 36 hål (45 spelare plus delningar).
    Prispengar:350 000 kronor. Vinst ger 63 000 kronor.



    Ranking: Swedish Golf Tour
    1) Martin Eriksson, Kårsta             231 381
    2) Jacob Glennemo, AIK,                215 908
    3) Sebastian Hansson, Tjörn          193 246

    Fullständig ranking Swedish Golf Tour



    Tre tävlingar återstår på Nordic Golf League, varav två ingår på Swedish Golf Tour:

    25–27 sep: Ekerum Öland Masters.
    5–7 okt: Race to Himmerland, Danmark.
    11–13 okt: Tourfinalen, Barsebäck.

  5. Avgörandet: Sista chansen för Bringner att jaga ikapp Möörk
  6. Swedish Golf Tour

    Avgörandet: Sista chansen för Bringner att jaga ikapp Möörk

    Sofie Bringner har förlorat i särspel två gånger under säsongen. Kommer den efterlängtade segern i avslutningstävlingen Nøtterøy Open? I så fall tar rankingtvåan också hem hela Swedish Golf Tour.  Filippa Möörk har toppat rankingen hela säsongen, men sex spelare har chans att vinna tourtiteln.

    Nu ska det avgöras. En tävling kvar för damerna på Swedish Golf Tour – Nøtterøy Opensom spelas 27–29 september på norska Nøtterøy GK strax söder om Tønsberg. 
    Tävlingen har årets största prissumma och Hills Sofie Bringner, som ligger tvåa på rankingen, har en sista möjlighet att passera ledande Filippa Möörk och ta hem hela touren. 
    De båda är konkurrenter men också bästa kompisar. Bilden ovan är tagen under match-SM.
    – Jag tänker att det är bara att köra på, göra det bästa jag kan och så går det som det går. Jag är jättenöjd med säsongen. Det enda är ju att jag inte fått till en vinst. Men det har varit stabilt, jag har varit där uppe och nosat hela tiden och spelet känns bra, säger Sofie Bringner.

    I DE åtta SGT-tävlingar hon spelat har Sofie Bringner resultatraden 6–10–3–3–2–2–6–30. 
    Stabilt är ett passande ord. Och nosat. Hon har varit en hårsmån från den där vinsten två gånger men förlorat i särspel båda gångerna. 
    I finalen i match-SM på Österåker hade hon en putt för seger på sista greenen, missade knappt och på det följande 19:e hålet drog Täbys Lisa Pettersson det längsta strået.
    I Säljfast Open i Sölvesborg några veckor senare förlorade Sofie Bringner mot Isabella Ramsay, S:t Arild, på det andra särspelshålet. Bollen tog en studs ut i skogen och så var det godnatt även den gången.
    – Det är klart att jag tänkt på det där. Det är lite frustrerande att vara så nära flera gånger men inte lyckas ta förstaplatsen. Jag har bollat lite med min tränare om hur jag ska tänka. Spelet känner jag ju att jag har men det ska bara släppa, säger hon. 

    KARLSTADS Filippa Möörk vann tourens första tävling på Tegelberga utanför Trelleborg i våras och har toppat SGT-rankingen sedan dess. Hon har producerat imponerande nio topp 10-placeringar på tio tävlingar, varav fem topp 3. Möörk har spelet och statistiken med sig inför avgörandet, men hon kan ändå inte slappna av. 
    Faktum är att hela sex spelare kan ta hem tourtiteln. Så här ser rankingen ut för de sex inför Nøtterøy Open:

    1. Filippa Möörk, Karlstad      133 698
    2. Sofie Bringner, Hills            113 784
    3. Anna Magnusson, Ullna      107 127
    4. Lisa Petersson, Täby              95 378
    5. Isabella Ramsay, S:t Arild      84 662
    7. My Leander, AIK                   72 003
    (sexan Malene Krølbøll spelar inte denna tävling)

    Så här fördelas prispengarna för de främsta placeringarna i Nøtterøy Open:
    Ettan: 72 000 kronor 
    Tvåan: 47 200
    Trean: 31 600
    Fyran: 23 600
    Femman: 19 600
    Sexan: 16 000

    Filippa Möörk ligger i ”vinnarhålet” men alla sex på listan ovan har chans på totalsegern om övriga resultat går rätt väg.
    Ja, det finns många scenarion att leka med, men för Sofie Bringners del så är den enklaste tanken att en seger i tävlingen också innebär att hon tar hem toursegern oavsett vad de andra gör. 
    För att försvåra det hela ytterligare så finns ett antal konkurrenskraftiga LET- och LET Access-spelare med i startfältet; bland andra Jessica Karlsson, Frida Gustafsson-Spång, Emma Nilsson, Sarah Nilsson, Cajsa Persson plus norskorna Tonje Daffinrud, Celine Borge och Mariell Bruun.


    FÖR 21-åriga Sofie Bringner skulle det var stort att sluta överst på SGT-rankingen. 
    – Ja, det hade varit riktigt roligt och det siktar jag verkligen på. En bra vecka i Norge nu hade inte suttit fel, säger hon.
    I oktober åker hon med Hills juniorlag till Lumine utanför Barcelona för att spela JSM-finalen för klubblag. Fyra lag är kvalificerade. De övriga är Skaftö, Landeryd och Stockholms GK.
    – Sedan ska jag spela LET-kvalet i Marocko. Det är första gången jag kvalar och det ska bli väldigt roligt.

    Så om allt går som det ska så vinner du Swedish Golf Tour, tar JSM-guld och sedan slår du dig in på Europatouren?
    – Jo, det hade varit härligt, skrattar Sofie Bringner.


    Bo Steffensen
    bo.steffensen@golf.se

     

    FAKTA: Nøtterøy Open
    Var: Nøtterøy GK, Norge
    När: 27 sep–29 sep
    Hur: 54 håls slagspel. Kvalgräns efter 36 hål (45 spelare plus delningar)
    Prispengar: 400 000 kronor. Vinst ger 72 000 kronor.

    Följ tävlingen HÄR 


    Spelade tävlingar på Swedish Golf Tour 2018:
     
    4–6 maj: Tegelberga Open (Filippa Möörk, Karlstad).
    21–22 maj: NES Open, Norge (My Leander, AIK).
    25–26 maj: Carpe Diem Beds Open, Flommen (Isabella Ramsay, S:t Arild)
    29–30 maj: Carpe Diem Beds Trophy, Ljunghusen (Sara Kjellker, Ljunghusen)
    16–17 juni: Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ (Anna Magnusson, Ullna)
    20–21 juni: Skaftö Open (Malene Krølbøll, Danmark)
    28–30 juni: SM Match (Lisa Pettersson, Täby)
    13–14 juli: Johannesberg Open (Anna Magnusson, Ullna)
    1–2 aug: Säljfast Ladies PGA Championship, Sölvesborg (Isabella Ramsay, S:t Arild)
    9–11 aug: Anna Nordqvist Västerås Open (Emie Peronnin, Frankrike)
    16–17 aug: Slite Open (Annelie Sjöholm, Västerås)
    30 aug–1 sep: Turfman Allerum Open (Rachel Goodall, England)

  7. Ekerum Öland Masters: Trög start för många av de topprankade
  8. Swedish Golf Tour

    Ekerum Öland Masters: Trög start för många av de topprankade

    Det är danskt i klar ledning efter den första dagen av Ekerum Öland Masters på Swedish Golf Tour.

    Dansken Marcus Helligkilde slog till med nio birdies och en bogeyfri 63-runda (–9) och leder Ekerum Öland Masters efter först dagens spel. Han är två slag före Victor Tärnström, Stockholms GK (–7). 
    Tre slag bakom Tärnström finns fem spelare; bland andra Albin Tidén, Romeleåsen (bilden ovan), Oscar Florén, Öijared och Oskar Henningsson, Skinnarbo (–4).

    SGT ingår – tillsammans med danska Ecco Tour och tävlingar i Norge, Finland och Estland – i Nordic Golf League som är nivån under Europatouren och Challengetouren.
    De fem bästa spelarna på NGL-rankingen vid säsongens slut får ett kort till Challengetouren nästa år.
    Tre tävlingar återstår, varv två ingår på SGT: Ekerum Öland Masters (SGT), Himmerland i Danmark (Ecco Tour) och tourfinalen på Barsebäck (SGT).
    En vinst eller ett toppresultat den här veckan kan ge ett ordentligt hopp uppåt på rankingen och det är många spelare som har chansen att knipa en plats bland de fem bästa. En seger ger runt 6 000 poäng.
    Men det blev med några undantag, en ganska trög dag för de högst rankade spelarna.

    Rankingtoppen på NGL inför Ekerum Öland Masters:

    1) Jacob Glennemo, AIK, 38 563 poäng 
    2) Aksel Kristoffer Olsen, Norge, 36 672
    3) Benjamin Henry Poke, Danmark, 29 939
    4) Christian Gløët, Danmark, 27 621
    5) Martin Leth Simonsen, Danmark, 25 988
    ------------------------------------------
    6) Martin Eriksson, Kårsta, 25 639
    11) Ludwig Nordeklint, Kristianstad, 20 322
    12) Sebastian Hansson, Tjörn, 19 670
    13) Per Längfors, Onsjö, 19 519
    17) Erik Oja, Gävle, 13 103
    18) Robin Petersson, Vasatorp, 12 368
    19) Jesper Billing, Bokskogen, 12 055
    21) Gustav Adell, Linköping, 11 930

    Rankingledaren Jacob Glennemo spelar inte på Öland. Inte heller Robin Petersson.
    Gustav Adell, som vann i Danmark förra veckan, var bäst av dem på listan ovan under tisdagen. Han är delad åtta efter en 69-runda (–3).
    Jesper Billing och Erik Oja kom in på 70 slag (–2), Sebastian Hansson på 71 (–1).

    Kristianstads Ludwig Nordeklint hade en riktigt tung första dag. Veteranen sköt 79 (+7) efter en birdiefri runda som innehöll fem bogeys och en dubbel.
    Inte heller Kårstas Martin Eriksson, som vi intervjuade inför tävlingen, fick i någon birdie (däremot en eagle). Han gick ett över par och är D37 inför onsdagen.

    Följ tävlingen HÄR. 

     

    FAKTA: Ekerum Öland Masters

    Var: Ekerum Resort, Öland.
    När: 25–27 september.
    Hur: 54 hål, slagspel. 132 spelare. Kvalgräns efter 36 hål (45 spelare plus delningar).
    Prispengar: 350 000 kronor. Vinst belönas med 63 000 kronor.



    Ranking: Swedish Golf Tour
    1) Martin Eriksson, Kårsta              231 381
    2) Jacob Glennemo, AIK,                215 908
    3) Sebastian Hansson, Tjörn          193 246

    Fullständig ranking Swedish Golf Tour


    Tre tävlingar återstår på Nordic Golf League, varav två ingår på Swedish Golf Tour:
    25–27 sep:Ekerum Öland Masters.
    5–7 okt:Race to Himmerland, Danmark.
    11–13 okt:Tourfinalen, Barsebäck.

  9. Ekerum Öland Masters: Martin Eriksson beredd på fajt om CT-kort
  10. Swedish Golf Tour

    Ekerum Öland Masters: Martin Eriksson beredd på fajt om CT-kort

    Kampen om de fem Challengetourkorten hårdnar. Kårstas Martin Eriksson är en plats ifrån inför Ekerum Öland Masters. ”Allt kan hända. Jag behöver spela bra de sista tre tävlingarna. I alla fall måste någon av dem vara riktigt bra”, säger han.

    Hösten är här, Tiger Woods är en vinnare igen och de svenska herrarna på Swedish Golf Tour har kommit till Öland och Ekerum Öland Masters som spelas 25–27 september.
    Och det börjar dra ihop sig ordentligt.
    SGT ingår – tillsammans med danska Ecco Tour och tävlingar i Norge, Finland och Estland – i Nordic Golf League som är nivån under Europatouren och Challengetouren. De fem bästa spelarna på NGL-rankingen vid säsongens slut får ett kort till Challengetouren nästa år.
    Tre tävlingar återstår, varv två ingår på SGT: Ekerum Öland Masters (SGT), Himmerland i Danmark (Ecco Tour) och tourfinalen på Barsebäck (SGT).

    KÅRSTA GK:s Martin Eriksson är just nu på sjätte plats på NGL-rankingen och alltså precis utanför topp fem. Han är en av ett tjugotal spelare som med rätt resultat kan bärga det där eftertraktade kortet (se ranking nedan).
    Under måndagen spelar Martin Eriksson pro am-tävlingen på Ekerum, sedan är det bara att köra. 
    – Jag får ta ett slag i taget och se hur långt det räcker. Det finns inte så mycket annat jag kan göra. Självklart siktar jag på topp fem, det är ju dit jag vill. Sedan får vi se. Det känns som att alla de som är topp 15 spelar bra just nu så det är ingen som kommer att ge bort det, säger Martin Eriksson.

    I VÅRAS vann Martin Eriksson sin första seger på touren, i Estland (bilden ovan). Han har också landat två andraplatser under säsongen och spelat stabilt under året.
    – Ligger man där uppe på rankingen så har man ju haft ett bra år. Att vinna en tävling var ett av de mål jag hade, men det räcker inte utan man måste fortsätta spela bra. Efter seriespelet väl formen inte varit riktigt lika bra som innan, men jag har ändå haft en hel del bra resultat så det känns som att lägstanivån har höjts i år. Det är skönt.

    Ett CT-kort skulle betyda en hel del?
    – Absolut. Det är dit alla vi som spelar här vill. Man vill ju till nästa nivå. Det skulle betyda otroligt mycket. 

    MYCKET kan som sagt hända de sista tävlingarna. Förra veckan vann Linköpings Gustav Adell i Danmark och hoppade därmed upp en bra bit på rankingen.
    Flera av spelarna på SGT har också just varit iväg på Europatourkval (steg 1) där bland andra Gabriel Axell, Fredrik Gustavsson, Felix Pålsson, Robin Petersson, Victor Theandersson, Per Längfors, Mikael Lindberg och Ludwig Nordeklint tagit sig vidare till steg 2. 
    Hittills. 
    Martin Eriksson går direkt in i steg 2 som spelas på fyra olika banor i november.
    – Jag spelade ju förra året också och det var väldigt många svenskar med i steg 2 då också. Det är kul. Vi har många bra spelare. På Nordic League ska man ju spela bra under en hel säsong och det är inte helt lätt. I Europatourkvalet gäller det att träffa rätt under just de veckorna. Det är heller inte helt lätt. Det är många som vill samma sak, säger han.

    DEN GÅNGNA helgen gav lite extra inspiration inför Ekerum Öland Masters.
    Martin Eriksson följde Tiger Woods väg mot segern i Tour Championship på PGA-touren.
    – Det är ju svårt att inte bli inspirerad. Det är så häftigt. Tiger är ju en legend och golfens verkliga numer ett och att se honom komma tillbaka är stort. Riktigt kul. Det var nästan så att jag hoppades att han skulle ta hem Fed Ex Cup också.

    DET KOMMER mer. Ekerum Öland Masters avslutas på torsdag. På fredag börjar Ryder Cup. Det missar inte Martin Eriksson.
    – Jag kommer att sitta där. Det är årets höjdpunkt på tv kan man säga. Jag får väl göra som Tiger, vinna den här tävlingen och sedan njuta framför tv:n. Ha ha.

    Bo Steffensen
    bo.steffensen@golf.se

     

    FAKTA: Ekerum Öland Masters

    Var: Ekerum Resort, Öland.
    När: 25–27 september.
    Hur: 54 hål, slagspel. 132spelare. Kvalgräns efter 36 hål (45 spelare plus delningar).
    Prispengar: 350 000 kronor.

    Följ tävlingen HÄR. 


    Ranking: Nordic League
    1) Jacob Glennemo, AIK, 38 563 poäng 
    2) Aksel Kristoffer Olsen, Norge,  36 672
    3) Benjamin Henry Poke, Danmark, 29 939
    4) Christian Gløët, Danmark, 27 621
    5) Martin Leth Simonsen, Danmark, 25 988
    ---------------------------------------------------------
    6) Martin Eriksson, Kårsta, 25 639
    11) Ludwig Nordeklint, Kristianstad, 20 322
    12) Sebastian Hansson, Tjörn, 19 670
    13) Per Längfors, Onsjö, 19 519
    17) Erik Oja, Gävle, 13 103
    18) Robin Petersson, Vasatorp, 12 368
    19) Jesper Billing, Bokskogen, 12 055
    21) Gustav Adell, Linköping, 11 930

    (En seger i Ekerum Öland Masters ger cirka 6 000 poäng)

    Fullständig ranking Nordic Golf League




    Ranking: Swedish Golf Tour
    1) Martin Eriksson, Kårsta              231 381
    2) Jacob Glennemo, AIK,                215 908
    3) Sebastian Hansson, Tjörn           193 246

    Fullständig ranking Swedish Golf Tour



    Tre tävlingar återstår på Nordic Golf League, varav två ingår på Swedish Golf Tour:
    25–27 sep: Ekerum Öland Masters.
    5–7 okt: Race to Himmerland, Danmark.
    11–13 okt: Tourfinalen, Barsebäck.

För frågor kontakta:

Sofia Pettersson