Dramatisk upplösning i Nyköping

Efter två varv av Teen Tour Elite #2 var ledningen delad. Efter det tredje och avslutande varvet skiljde det fortfarande ingenting mellan ledarna, och det hela var tvunget att avgöras i ett särspel som Christofer Rahm från Kungsbacka Golfklubb tog hem.

Sol och värme har varit melodin under de två första dagarna av tävlingen. Men under finalvarvet försvann solen och spelarna fick uppleva ett blåsigt Nyköping, vilket definitivt ställde till det för många. 10:30 slog ledarbollen bestående av Christofer Rahm och Landeryd-duon Pontus Samuelsson och Linus Jonsson ut, och påbörjade jakten på segern. Detta skulle komma att bli en riktig rysare, där samtliga spelare följdes åt under hela varvet. Bakom ledartrion satt Wilmer Ederö- även han från Landeryd-högsta fart och tog sig in i klubbhuset på 217 slag (+1), efter hans fina finalvarv på 70 slag. En annan spelare som minst sagt avslutade med flaggan i topp var Viggo Öhrn från Delsjö Golfklubb, som dominerade spelfältet med en runda på 67 slag- hela tävlingens lägsta score.

När ledartrion kom till det artonde och sista hålet hade Rahm ledningen med ett slag, och kunde med ett par avgjort tävlingen. Men Rahm gjorde bogey och hamnade tillslut på totalscoren 217 slag (+1), samtidigt som både Samuelsson och Jonsson missade sina puttar för att dela Rahms resultat. Detta innebar att det hela skulle avgöras i ett särspel mellan William Ederö och Christofer Rahm. Men redan efter det första särspelshålet stod det klart att Rahm gick segrande ur striden efter att ha satt den avgörande parputten. 

      - Det känns bra. Jag visste att scorerna inte skulle bli så låga, så jag försökte bara hålla mig lugn i vinden, säger Rahm efter segern.

Vi säger stort grattis till Christofer samtidigt som vi riktar ett stort tack till Nyköpings golfklubb för ett lyckat arrangemang! Nästa omgång av Teen Tour Elite spelas 27-30 juni på Vallda Golf & Country Club.  

Fler nyheter

 1. Två mästare korade
 2. Teen Tour

  Två mästare korade

  I båda klasserna var det jämnt i toppen inför den stundande finaldagen. Det blev också, som väntat, en hel del dramatik när det skulle avgöras. Till slut kunde Andrea Grimberg Lignell, Hills Golfklubb, och Alfons Bondesson, Kungsbacka Golfklubb, stå som segrare.

  4x18 hål är formatet i JSM slag. Efter tre rundor avklarade så var det jämnt i toppen och en härlig finaldag väntade oss. I pojkklassen svängde det en hel del under dagen, men när alla spelare var färdiga stod Alfons Bondesson som segrare på totalt 283 slag (-5). Alfons hade också dagens lägsta score på 68 slag (-4). På andra plats slutade Algot Kleén, Skaftö Golfklubb, på 285 slag (-3). Med sina 286 slag (-2) placerade Ludvig Nilsen och Carl Härdin sig på en delad tredjeplats.  

  Även i flickklassen var det jämnt länge, ända fram till dess att Andrea Grimberg Lignell gjorde ett ryck på de sista fyra hålen. Med sina 282 slag (-6) försvarar Andrea titeln som hon också vann förra året. Meja Örtengren och Kajsa Arwefjäll delade andraplatsen på 286 slag (-2) och är de två som tar plats på prispallen tillsammans med Andrea.

  Med det är en lyckad tävling avslutad, och vi vill rikta ett stort tack till S:t Arild Golfklubb för en fin bana och ett trevligt bemötande. Och givetvis säga ett stort grattis till mästarna.

  Resultat

  Bilder

 3. Spännande avslutning väntar i JSM slag
 4. Teen Tour

  Spännande avslutning väntar i JSM slag

  Tre fjärdedelar av JSM slag är avklarat och imorgon ska det avgöras vilka två som får titulera sig som svensk mästare. Den regerande mästaren Andrea Grimberg Lignell, Hills Golfklubb, leder på 210 slag (-6). I pojkklassen delar Carl Härdin, Barsebäck Golf, och Ludvig Nilsen, Delsjö Golfklubb ledningen på 209 slag (-7).

  S:t Arild Golfklubb fortsätter att bjuda spelarna på en bana i fint skick, och en hel del utmaningar. En som kanske trivdes lite extra på banan idag var Jonathan Ericsson, Ljunghusens Golfklubb. Han gjorde nämligen en albatross på det fjortonde hålet, och en eagle på det sjunde hålet. Jonathan hade tillsammans med Daniel Svärd, Algot Kleén och Ludvig Nilsen dagens lägsta score på 68 slag (-4). Ludvig Nilsen är i delad ledning tillsammans med Carl Härdin på 209 slag (-7) inför morgondagens avgörande. På tredje plats återfinns Henric Bjelke, Kalmar Golfklubb, på 211 slag (-5).

  I flickklassen leder Andrea Grimberg Lignell på 210 slag (-6). Endast ett slag bakom skuggar Kajsa Arwefjäll, Barsebäck Golf, på 209 slag. Ytterligare en spelare är under par totalt och det är Matilda Jonsson, Kumla Golfklubb, på 215 slag (-1). Dagens lägsta runda stod Meja Örtengren, Landeryds Golfklubb, för med sina 68 slag (-4).

  Efter dagens runda dras cut. 47 pojkar och 26 flickor får spela vidare i finalronden imorgon. En härlig tävling närmar sig sitt slut men den spännande avslutningen väntar!

  Resultat

  Startlista

  Bilder

 5. Solig första dag på JSM slag
 6. Teen Tour

  Solig första dag på JSM slag

  JSM slag avgörs i år på S:t Arild Golfklubb. I fyra dagar, med arton hål per dag, gör deltagarna upp om titeln. I flickklassen hittar vi Matilda Jonsson i ledning med sina 67 slag (-5). I pojkklassen är det tre spelare som delar ledningen på 66 slag (-6).

  Första dagens spel av JSM slag är avklarad. Sol och hetta har stått på väderschemat. Flickorna var först ut idag, och bland de 54 startande så hittar vi Matilda Jonsson, Kumla Golfklubb, i täten med sina 67 slag (-5). Moa Svedenskiöld från Ringenäs Golfklubb är den som jagar närmst bakom på andra plats efter sina inledande 70 slag (-2). Ytterligare två spelare var under par och återfinns på delad tredjeplats.

  Bland pojkarna är det jämnt i toppen. Henric Bjelke, Carl Härdin och Casper Nerpin är namnen på de tre som delar ledningen och kan stoltsera med ett tangerat banrekord på S:t Arild Golfklubb. Totalt 15 spelare i pojkklassen är under par efter första dagens spel och det blir fortsatt spännande att följa upplösningen i både flick- och pojkklass.

  Resultat

  Startlista rond 2