Dramatisk upplösning i Nyköping

Efter två varv av Teen Tour Elite #2 var ledningen delad. Efter det tredje och avslutande varvet skiljde det fortfarande ingenting mellan ledarna, och det hela var tvunget att avgöras i ett särspel som Christofer Rahm från Kungsbacka Golfklubb tog hem.

Sol och värme har varit melodin under de två första dagarna av tävlingen. Men under finalvarvet försvann solen och spelarna fick uppleva ett blåsigt Nyköping, vilket definitivt ställde till det för många. 10:30 slog ledarbollen bestående av Christofer Rahm och Landeryd-duon Pontus Samuelsson och Linus Jonsson ut, och påbörjade jakten på segern. Detta skulle komma att bli en riktig rysare, där samtliga spelare följdes åt under hela varvet. Bakom ledartrion satt Wilmer Ederö- även han från Landeryd-högsta fart och tog sig in i klubbhuset på 217 slag (+1), efter hans fina finalvarv på 70 slag. En annan spelare som minst sagt avslutade med flaggan i topp var Viggo Öhrn från Delsjö Golfklubb, som dominerade spelfältet med en runda på 67 slag- hela tävlingens lägsta score.

När ledartrion kom till det artonde och sista hålet hade Rahm ledningen med ett slag, och kunde med ett par avgjort tävlingen. Men Rahm gjorde bogey och hamnade tillslut på totalscoren 217 slag (+1), samtidigt som både Samuelsson och Jonsson missade sina puttar för att dela Rahms resultat. Detta innebar att det hela skulle avgöras i ett särspel mellan William Ederö och Christofer Rahm. Men redan efter det första särspelshålet stod det klart att Rahm gick segrande ur striden efter att ha satt den avgörande parputten. 

      - Det känns bra. Jag visste att scorerna inte skulle bli så låga, så jag försökte bara hålla mig lugn i vinden, säger Rahm efter segern.

Vi säger stort grattis till Christofer samtidigt som vi riktar ett stort tack till Nyköpings golfklubb för ett lyckat arrangemang! Nästa omgång av Teen Tour Elite spelas 27-30 juni på Vallda Golf & Country Club.  

Fler nyheter

  1. Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK
  2. Teen Tour

    Bengtsson sätter nytt banrekord på Albatross GK

    Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med ett nytt banrekord på Albatross GK under första dagen av Teen Tour Elite. Det nya banrekordet är numera 63 slag (-9)

    Det var under den första dagen av Teen Tour Elite som Max Bengtsson från Ringenäs GK slog till med en rond på makalösa 63 slag. När Max kom in efter varvet förklarade han hur alla delar av hans spel fungerade idag samt att framgången ligger mycket i att han gav sig själv chansen på nästan alla hål. Han säger att han fortfarande är lite chokad över att det faktiskt gick så bra. 

    Totalt blev det en eagle, åtta birdies, åtta par samt en bogey. 

    Klubbchefen Fredrik Lindman säger såhär om det nya banrekordet: "Det var väldigt roligt! Vi satt med spänning och föjde resultatrapporteringen. Vi vet hur lurig banan kan vara, speciellt när det blåser som det gjorde i dag, vilket gör Max prestation ännu mer imponerande. Det gamla banrekordet för herrar låg på 66 slag, så att det nya rekordet av Max var en rejäl sänking.".

  3. Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord
  4. Teen Tour

    Uttagningen till Teen Tour omgång 2 är gjord

    Nu är uttagningen till årets andra omgång av Teen Tour gjord. Efteranmälan görs genom att ange golf-id och vart man vill spela till juniortavling@golf.se

    Följande spelplatser finns det fortfarande platser kvar:

     

    Teen Tour Future Södermanland (Flickor)

    Teen Tour Future Västmanland (Flickor)

    Samtliga Teen Tour First förutom:

    Göteborg (Pojkar)

    Halland (Pojkar)

    Skåne (Pojkar)

    Stockholm A (Pojkar)

    Stockholm B (Pojkar)

  5. Teen Tour #1 2022
  6. Teen Tour

    Teen Tour #1 2022

    Uttagningen till Teen Tour omgång 1 är nu klar.

    Efteranmälningar

    Kan enbart göras via mejl till juniortavling@golf.se. Angen önskad spelplats samt namn och golf-id. För att efteranmälan ska kunna genomföras så måste touravgiften vara betald. 

    Till följande platser går det bra att efteranmäla sig till,

    Teen Tour Future

    Bohuslän-Dal, Orust GK (Flickor)

    Göteborg, Vallda G&CC (Flickor)

    Halland, Hofgård GK (Flickor)

    Småland, Möre GK (Flickor) 

    Teen Tour First

    Det finns platser kvar på samtliga Teen Tour FIrst förutom på dessa platser,

    Göteborg, Sankt Jörgen Park PGC (Pojkar)

    Skåne, Malmö Burlöv GK (Pojkar)

    Stockholm A+B, Österåker GK och Huvudstadens GK (Pojkar)