Nyheter

  1. Spelarna mot värmen i Sölvesborg
  2. Swedish Golf Tour

    Spelarna mot värmen i Sölvesborg

    Det är en kamp mellan spelarna och värmen på Säljfast Ladies PGA Championship. Spelarna har idag kämpat sig igenom 36 hål och visat upp fina resultat i klubbhuset.

    Morgonen startade dock utan solens varma gemenskap. Spelarna hann spela en stund in i varvet innan värmen gjorde sig påmind ordentligt. Många fina scorer visades upp och det var en handfull spelare som lyckades skjuta under par. Ledare efter dagens första varv var Anna Magnusson, Ullna GC, som lämnade in fantastiska 68 slag. Tätt följande hittade vi Sofie Bringner, Hills GK, och Isabelle Johansson, Sala-Heby GK, på 69 slag.

    Magnusson har i år visat att hon trivs i toppen på resultatlistorna. I denna tävling jagar hon sin tredje seger 2018 på Swedish Golf Tour.

    Dagens andra varv bjöd på en tung värme över hela banan utan många svalkande vindar. Spelarna kämpade sig dock igenom detta med starka resultat. Mycket skiftande i resultatet under rundans gång, men när den var färdigspelad kunde vi fortfarande hitta Magnusson i täten på -4, ett slag före Bringner. Eftermiddagens klättring gjorde Elsa Svensson (a), Mariestads Golfklubb. Med sina 68 slag klättrade hon 13 placeringar upp till en tredjeplats. Elsa har en stark säsong i ryggen från olika juniortävlingar, med ett brons i Lag-EM Flickor och en seger i Grand Opening som starkaste meriter, och hon söker nu efter sin första titel på damtouren.

    Imorgon startar finalvarvet klockan 08:00 och många spelare har slagläge på täten, här fäljer ni tävlingen via livescore.

    Bilder från dagens spel hittar ni här.

    Resultatlistan i fullo hittar ni här.

  3. Sam Locke – skotten som börjar sin proffskarriär i Katrineholm
  4. Swedish Golf Tour

    Sam Locke – skotten som börjar sin proffskarriär i Katrineholm

    Det första utslaget som professionell golfspelare. Sam Locke – 20 om drygt en vecka – kommer att slå det från första tee på Jättorpsbanan i Katrineholm vid halv 10-tiden i morgon, torsdag,  ”En stund jag längtat efter i flera år. Att jag får göra det här i Sverige är en tillfällighet men det blir kul att göra det på en plats och bana som jag verkligen gillar”, säger han.

    Förra söndagen var den unge skotten bäste amatör i The Open på Carnoustie. Han vann därmed mästerskapets prestigefyllda silvermedalj och upprepade Rory McIlroys prestation från Carnoustie elva år tidigare.
    Nu är han redo för proffslivet.
    Debuten i Swedish Challenge hosted by Robert Karlssonblir ett minne för livet, oavsett score och placering.
    – Jag har aldrig varit i Sverige tidigare men visst känns det som en bra plats att börja sin nya karriär på. Vädret är perfekt, banan är rolig att spela och greenerna är riktigt fina. Vi spelare har tagits emot på ett fantastiskt sätt. Det verkar vara kul att vara proffs, säger Sam Locke med förväntan och självförtroende.

    FÖR ett par veckor sedan jobbade han i kaféet på sin mentor Paul Lawries golfcenter i Aberdeen. Det är där han tillbringat större delen av sin tid sedan skolan slutade för cirka två år sedan. Han är en av flera unga skotska golfare som en dag ska föra den stolta golfnationens traditioner vidare efter tidigare stjärnor som Sandy Lyle, Sam Torrance och Colin Montgomerie.
    Bland andra skotska framtidslöften nämns Calum Hill, 23-åring som nyligen slutade 61:a efter klarad kvalgräns i US Open på Shinnecock Hills.
    Både Sam Locke och Calum Hill finns med i Swedish Challenge, två supertalanger i en startlista där det kryllar av intressanta namn, totalt 156 från 27 nationer.
    Det är bäddat för riktigt låga scorer under de närmaste fyra dagarna. Katrineholmspubliken kan garanteras golf av högsta klass.

    VÄRDEN själv, Robert Karlsson, är lottad i en svensk publikboll tillsammans med Sebastian Söderberg från Delsjö GK och Henric Sturehed, Landeryds GK.
    Söderberg är på god väg tillbaka till Europatouren. Han ligger just nu trea på Challengetourens penningliga, Road to Ras Al Khaimah, efter bland annat en seger i Italian Challenge.
    Sturehed gör i år sin debutsäsong på Europatouren där han hittills varit som bäst femma i Spanish Open och tolva i French Open.
    I bollen framför spelar hemmafavoriten Joakim Rask tillsammans med walesaren Stuart Manley och dansken Joachim B Hansen, den nuvarande ledaren på touren.
    Argentinaren Ricardo Gonzalez, göteborgaren Johan Carlsson och holländaren Darius Van Driel, vinnare senast i Österrike, bildar en annan sevärd treboll.
    Bland övriga favoriter kan nämnas engelsmannen Oliver Wilson, Ryder Cup-spelare 2008, och amerikanen Sean Crocker, trea senast i Österrike och med två färska topp 10-placeringar från Europatouren på meritlistan.

    34 SVENSKAR deltar. Joel Sjöholm, Mikael Lundberg, Oscar Lengdén, Björn Hellgren, Anton Karlsson och Oscar Florén har samtliga goda minnen från Jättorpsbanan. Även Magnus A Carlsson gör en intressant start. Liksom flera svenska framtidshopp, såväl från Swedish Golf Tour som amatörlandslag.
    Att Katrineholms GK och Svenska Golfförbundet arrangerar Swedish Challenge, den enda svenska tävlingen på Challengetouren, har största betydelse för utvecklingen av svenska talanger.

    CHALLENGETOUREN är de framtida stjärnornas språngbräda. Statistik från tourens snart 30-åriga historia är förbluffande och bevisar vilken hög klass golfen håller.
    Henrik Stenson vann touren år 2000 och kan i dag erkänna hur mycket det betydde för hans fortsatta karriär:
    – Att jag misslyckades i kvalet till Europatouren 1999 var nog det bästa som kunde hänt mig. Jag fick i stället spela en hel säsong på Challengetouren. Under det året fick jag lära mig vad proffslivet handlar om. Och jag fick vinna. Jag var definitivt bättre förberedd för Europatouren än vad jag varit om jag kommit dit direkt från kvalskolan, säger Henrik i det officiella programbladet med titeln ”Where Heroes are Made.”
    Spelare som Martin Kaymer, Ian Poulter och Thomas Björn håller med. Liksom Eric Van Rooyen, Alexander Björk, Aaron Rai och Jordan Smith som samtliga spelat Swedish Challenge i Katrineholm och därefter snabbt tagit steget till att etablera sig på Europatouren.

    Fler siffror:

    • Mer än 430 titlar på Europatouren har vunnits av spelare som tidigare utvecklats på Challengetouren.
    • 27 Ryder Cup-stjärnor har också spelat på Challengetouren.
    • 8 har vunnit majors: Michael Campbell, Trevor Immelman, Martin Kaymer, Louis Oosthuizen, Justin Rose, Henrik Stenson, Brooks Koepka och Francesco Molinari.
    • Tommy Fleetwood vann Challengetourens penningliga 2011 – därefter Race to Dubai på Europatouren 2017.

    Om några år kommer nya namn att läggas till. Sannolikt finns ett par av dem i Katrineholm den här veckan. Möjligen Sam Locke eller Callum Hill? Förhoppningsvis några svenskar. Det finns goda skäl att se dem på närmast möjliga håll under de närmaste dagarna.


    Tomas Hagfeldt

     

    Tee times Swedish Challenge

  5. Swedish Challenge: Theandersson vann dramatiskt kval
  6. Swedish Golf Tour

    Swedish Challenge: Theandersson vann dramatiskt kval

    Redan i det inledande kvalspelet – som vanns av Victor Theandersson – bjöds det på dramatik i Swedish Challenge Open hosted by Robert Karlsson.

    Fem platser stod på spel i måndagskvalet till Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson.
    Klar vinnare blev Ekerums Victor Theandersson på 66 slag. Vidare som tvåa var Karlstads Fredrik Gustavsson efter en 67-runda.
    Åtta spelare gjorde upp om tre kvarvarande platser i vår svenska tävling på Challengetouren.

    Åskan mullrade i bakgrunden med arrangerande Katrineholms GK och Svenska Golfförbundet hade god koll på väderläget och spelet kunde fortsätta. 
    Det krävdes endast ett särspelshål för att få ett slutresultat. Tre av de åtta sänkte sina birdieputtar. Ytterligare tre svenska namn finns därmed i startlistan inför Swedish Challenge den 2–5 augusti: Martin Granstad från Täby, Hannes Rönneblad från Kungsbacka och Jakob Hansson från Haninge.

    För Örebros Andreas Grönkvist, Linköpings Christoffer Baumann, Bråvikens William Monier och Borås Anton Weishag fortsätter golfveckan på andra banor.

    Oscar Florén, Öijared, föll i kvalets särspel men fick direkt efteråt det glada beskedet att han får en av totalt fyra inbjudningar till Swedish Challenge.

    Strax före kvalet beslutade arrangörerna att låta alla de 83 anmälda få delta i en öppen kvaltävling. Alla de fem lyckliga kvalvinnarna spelar normalt på Swedish Golf Tour. 
    De får de nu möta ett riktigt starkt startfält med värden Robert Karlsson i spetsen på Jättorpsbanan i Katrineholm.

     

    Följ Swedish Challenge här

     

  7. Robin Petersson om Katrineholm: ”Det är kul att få chansen”
  8. Swedish Golf Tour

    Robin Petersson om Katrineholm: ”Det är kul att få chansen”

    Vasatorps Robin Petterson är en av tre SGT-spelare som fått ett wild card till Swedish Challenge i Katrineholm.   ”Jag behöver höja min högstanivå lite grann – och min lägsta”, säger han.

    Swedish Challenge i Katrineholm – Sveriges enda tävling på Challengetouren – spelas 2–5 augusti. 
    Tre spelare från Swedish Golf Tour har fått varsitt wild card till tävlingen. 
    Erbjudandet gick, i ordning, till de högst placerade svenskarna på årets SGT-ranking men Martin Eriksson, Ludwig Nordeklint och Jacob Glennemo valde att spela Nordic league-tävlingen i Esbjerg som går samtidigt. Alla tre är med i toppen av NL-rankingen (Glennemo till och med längst upp) och det gäller ju att inte tappa möjligheten till att behålla/förbättra sin position. De fem bästa får ett kort till Challengetouren nästa år.
    Sebastian Söderberg, som spelar på CT och också vunnit där i år, var redan inne i tävlingen.
    Så det blir Robin Petersson, Vasatorp, Sebastian Hansson, Tjörn och Haninges Pontus Stjärnfeldt som får pegga upp i Katrineholm.

    ROBIN Petersson, som är inne på sitt andra år som proffs och var med i Katrineholm även förra året, gör därmed sin fjärde start i en Challengetourtävling. 

    Vad är skillnaden att spela på Challengetouren jämfört med SGT?
    – Man märker ju att spelarna är bättre och banorna lite tuffare uppsatta. Men det är ju nästa nivå så det är ju så det ska vara. Man måste scora bättre eftersom vinnarscoren oftast är väldigt låg på CT. Jag behöver höja min högstanivå lite grann – och min lägsta. En dålig runda måste vara på par. En bra runda på Nordic League kan vara fyra, fem under men på CT går de sju, åtta under. Det är kul att få chansen att prova på så att man vet ungefär var man står och vad man behöver förbättra.


    ROBIN Petersson kommer till Katrineholm med bra form. Han är just nu rankad 18 på Nordic League och haft fina resultat – bland annat två fjärdeplatser – från maj och framåt. Senast, under Camfil Nordic Championship på Åda GK i Trosa, avslutade han med en 63:a som innehöll nio birdies.

    Du verkar ha hittat något?
    – Absolut. Jag har spelat fin golf men det har ändå inte varit så annorlunda jämfört med tidigare. Det är bara det att jag fått ihop alla delar av spelet samtidigt. Allting gick min väg den sista dagen på Åda. Den rundan knöt jag ihop säcken rätt fint men jag har spelat bra den senaste tiden och det känns faktiskt väldigt roligt just med tanke på att jag nu får chansen i Katrineholm.

    Förra året var du nöjd med din debutsäsong som proffs men tyckte att du saknade lite spets?
    – Kollar man mina resultat i år jämfört med förra året så missade jag färre cutter förra säsongen. Min inställning i år har varit att vara mer aggressiv. Jag tror att det har lett till att jag har lite fler högre placeringar i år men samtidigt har jag fler missade kvalgränser. Så som tourerna är uppsatta så har de väldigt mycket tyngd ju längre upp man är på ledartavlan. Det lönar sig alltså att vara lite ojämn. Det är bättre att vinna en tävling och missar fyra kvalgränser än att bli femtonde fyra tävlingar i rad, säger Robin Petersson.

    DE FEM bästa på Nordic league-rankingen tar sig upp till Challengetouren. Ett självklart mål för alla spelare.
    – Det är klart att jag gärna skulle vilja komma topp fem, men det där beror ju också på hur andra spelar. Jag skulle bli fantastiskt glad om jag slutade topp fem, men samtidigt är det skönt att veta att man har ett alternativ i kvalskolan i höst. Oavsett vad som händer så ska jag spela kvalet och försöka ta mitt ET-kort. Målet är ju att ta sig från Nordic League. Det är en fantastisk tour att ha här i Norden men man vill ju inte bli kvar för länge, säger Robin Petersson.

    FÖRRA säsongen krävdes det drygt 25 000 inspelade poäng för att ta den där femteplatsen.
    Robin Petersson står nu på 10 707 och har drygt 7 000 poäng upp till dansken Mathias Gladbjerg som ligger femma. En vinst på Nordic League ger runt 7 000 poäng, men sedan sjunker belöningen ganska snabbt. En tiondeplats kommer inte ens upp i 1 000.

    Du behöver sannolikt minst en seger framöver för att ta dig upp?
    – Absolut, om jag inte slutar tvåa fem gånger. Spelet har varit bra en längre tid och med risk för att låta lite kaxig så tror jag inte att det är så långt ifrån. Om jag bara fortsätter att ge mig själv chanser och håller bollen i spel så kommer jag att ha en vecka där allting går min väg. Då blir jag svårstoppad.


    FOTNOT: Fler SGT-spelare än de tre som fått wild cards finns med i Swedish Challenge i Katrineholm. I måndagens kval stod fem platser på spel. Ekerums Victor Theandersson vann på sex under par. Även Fredrik Gustavsson, Karlstad, Martin Granstad, Täby, Jakob Hansson, Haninge och Hannes Rönneblom, Kungsbacka tog sig in.

    Bo Steffensen
    bo.steffensen@golf.se

     

    Följ Swedish Challenge här

    Startlista

  9. Emma Nilsson – direkt från majorkval till SGT på hemmabanan
  10. Swedish Golf Tour

    Emma Nilsson – direkt från majorkval till SGT på hemmabanan

    Emma Nilsson försökte måndagskvala sig in till Women's British Open men nådde inte hela vägen. Men vad gör det. Nu kan hon ju spela Swedish Golf Tour-tävlingen på hemmabanan i Sölvesborg.

    Efter ett par veckors uppehåll i sommarvärmen drar Swedish Golf Tour igång igen.
    1–2 augusti spelas Säljfast Ladies PGA Championship på Sölvesborgs GC.
    Ett av de starkaste namnen i startfältet är Emma Nilsson som har just Sölvesborg som hemmabana (självklart är lillasyster Sarah, som vann SGT-rankingen förra året, också med).
    Emma Nilsson, med drygt 30 starter på Europatouren (LET) bakom sig, har haft en fin säsong så här långt. Hon leder rankingen på LET Access-touren, som är undertour till LET. 
    På sju tävlingar har Emma Nilsson resultatraden 2–6–15–2–21–1–28.
    En vinst (hennes fjärde på Letas i karriären), i Belgien i slutet av juni, och två andraplatser alltså. Stadigt är en passande beskrivning.
    – Det har gått bra. Jag väldigt nöjd med att det varit så stabilt hela året. Tidigare har det kunnat vara en vinst, en missad kvalgräns och sedan bra igen nästa tävling. I år har det verkligen varit stabilt hela tiden och det har varit roligt, säger hon.

    Vad beror det främst på tror du?
    – Det är svårt att säga exakt men det kan ju vara att all träning plötsligt ger resultat. Jag har jobbat på svingen, slagen har framför allt blivit mer stabila och då är det lättare att scora och få högre placeringar. Fler fairwayträffar, fler greenträffar och närmare pinnen. Då blir det bra för eller senare.

    NÄR VI pratas vid är det måndagsförmiddag och ett par timmar kvar till Emma Nilsson ska pegga upp på St Annes Old Links utanför Blackpool för att försöka kvala sig in till majorn Women’s British Open, som spelas torsdag till söndag.
    En uppgift som inte var helt enkel. Sjutton platser stod på spel. I det 120 spelare stora startfältet fanns bland annat majorvinnare som amerikanskorna Morgan Pressel och Paula Creamer (ingen av dem tog sig in).
    Nu blev det ingen majordebut för Emma Nilsson. Hon hade fem slag för mycket. Men om det gått vägen så hade hon å andra sidan missat tävlingen hemma i Sölvesborg.
    – Jag vill ju gärna klara kvalet men det är lite vilket som. Det är klart att om min hemmabana har en tävling så är det ju kul att spela den. Jag hinner nog inte spela in men jag kan ju banan, säger hon. 

    DET BLIR däremot en snabb returresa till Storbritannien för 24-åriga Emma Nilsson. Nästa vecka ska hon till Gleneagles för att spela lagtävlingen European Golf Championship på LET. Det gör – å andra sidan – att hon inte kan vara med i Anna Nordqvists Västerås Open som går samtidigt.
    – Nej, jag kom med i Golf Championship och valde den eftersom det kan bli en väldigt roligt tävling. Sista dagen ska vi spela mixtävling med killarna från Europatouren.
    Jo, tävlingen är ny på Europatouren. 16 lag med två spelare i varje delas in i fyra grupper. Gruppsegrarna går vidare till semifinal och final på lördagen. Emma Nilsson bildar lag med Lina Boqvist.
    Även herrarna spelar samma format på samma bana. På söndagen avslutas alltihop med mixade fyramannalag.
    Sverige har tre damlag (Emma Nilsson–Lina Boqvist, Johanna Gustavsson–Julia Engstrom, Cajsa Persson–Linda Wessberg) och två herrlag med (Per Längfors–Johan Edfors, Daniel Jennevret–Mikael Lundberg).

    MEN INNAN dess är det alltså spel på SGT som gäller för Emma Nilsson. 
    – Jag tycker Swedish Golf Tour är superbra. Det är många tävlingar i år, jättebra upplägg och det är bara kul att spela dem. Bra konkurrens också, säger Emma Nilsson som kommer att spela SGT-tävlingen den i Allerum också, den som även ingår på Letas. 

    Du leder Letasrankingen. Nästa steg är att ta ett riktigt grepp om LET? 
    – Jag har spelat åtta tävlingar i år och klarat åtta cutter så jag är egentligen stabil på det sättet. Plus att jag har haft tre topp 20. Men det gäller att spela bra på rätt tävling också, som ger mycket poäng. Jag hoppas att jag får fler chanser i år så att jag kan ta några poäng till, säger Emma Nilsson.

    FOTNOT: Elva svenskor kvalade till Women’s British Open. Två tog sig in; Linn Grant (som vann kvalet överlägset på –10) och Frida Kinhult (–4, delad fyra).
    Det krävdes –3 (och särspel) för att bli bland de 17 som fick en plats i majorn.
    Övriga: Dani Holmqvist (–2), Jessica Karlsson (–2), Maja Stark (+1), Cajsa Persson (+2), My Leander (+2), Emma Nilsson (+2), Lina Boqvist (+5), Johanna Gustavsson (+8), Amanda Linnér (+10).


    Bo Steffensen
    bo.steffensen@golf.se

     

    FAKTA: Säljfast Ladies PGA Championship
    Var: Sölvesborgs GC.
    När: 1–2 augusti. 
    Hur: 54 håls slagspel (36 hål första dagen, 18 andra). Kvalgräns efter två rundor, 30 spelare plus delningar. 
    Prispengar: 175 000 kronor.

    Spelade tävlingar på Swedish Golf Tour, 2018: 
    4–6 maj: Tegelberga Open (Filippa Möörk, Karlstad).
    21–22 maj: NES Open, Norge (My Leander, AIK).
    25–26 maj: Carpe Diem Beds Open, Flommen (Isabella Ramsay, S:t Arild)
    29–30 maj: Carpe Diem Beds Trophy, Ljunghusen (Sara Kjellker, Ljunghusen)
    16–17 juni: Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ (Anna Magnusson, Ullna)
    20–21 juni: Skaftö Open (Malene Krølbøll, Danmark)
    28–30 juni: SM Match (Lisa Pettersson, Täby)
    13–14 juli:Johannesberg Open (Anna Magnusson, Ullna)

    Topp fem på årets SGT-ranking:
    1) Filippa Möörk, Karlstad                         111 100 poäng
    2) Lisa Pettersson, Täby                             83 750
    3) Anna Magnusson, Ullna                       82 075
    4) Sofie Bringner, Hills                               76 366 
    4) Malene Krølbøll, Danmark                    74 000

    Fullständig ranking


    Hela tävlingsprogrammet 2018

  11. Anna Magnusson gjorde det igen – tog hem andra segern för säsongen
  12. Swedish Golf Tour

    Anna Magnusson gjorde det igen – tog hem andra segern för säsongen

    För en månad sedan slog Ullnas Anna Magnusson till med sin första proffsseger. I Johannesbergs Open kom vinst nummer två.   ”Det känns ju bara kul. Jag vet att jag har spelat bra i år”, säger hon.

    Det är inte många veckor sedan Anna Magnusson, Ullna, tog sin första proffsseger när hon vann Hinton Golf Open på Swedish Golf Tour.
    På lördagen vann hon Johannesbergs Open. 
    – Jag spelade bra. Det är träningen från i vintras, då jag körde hårt, som ger resultat, säger hon.

    ANNA Magnussons 69, 68 och 70 slag, totalt nio under par, räckte till seger med två slag. De två sista rundorna var dessutom helt fria från bogeys.
    – Det har jag aldrig gjort förut. Jo, en bogeyfri runda har jag gjort på tävling men inte två i rad, säger Anna Magnusson som gick ut i ledarboll den sista dagen tillsammans med Europatourspelaren Boqvist – som var ett slag efter.
    Anna Magnusson började med birdie på första hålet, gjorde en till på nian och skrev par på de resterande hålen. Stabilt. Lina Boqvist gick ett över par för dagen och föl ner till en fjärdeplats.

    Ett Europatourproffs i bollen. Kände du dig jagad?
    – Nej, det gjorde jag inte. Det hände inte så mycket för mig och Lina spelade inte så bra. Det var väl mer av resten av fältet i så fall.

    Jo, Filippa Möörk, Karlstad, hade något stort på gång. Hon gjorde nio birdies (men också två bogeys), kom in på 65 slag och totalt sju under par för tävlingen. Men Anna Magnusson höll undan.
    – Nio birdies är helt sjukt, men det kan man ju göra på den här banan. Jag hade ingen koll på de övriga spelarna utan tänkte bara att "Jag spelar bra och kör mitt race, så får de andra göra sitt. Går det så går det".

    DET gjorde det. Segern gav 30 000 kronor och ett hopp upp till tredje plats på SGT-rankingen.
    På sju spelade tävlingar har Anna Magnusson fyra topp 10-placeringar, varav två vinster, och har inte varit sämre än 16:e plats.
    En hyfsad serie.
    – Det tycker jag. Jag kan inte klaga, skrattar hon.

    Läge att fira, det är ju ändå lördag?
    – Det blir det. Jag ska ju inte hem nu och titta på film liksom, säger Anna Magnusson.

    FILIPPA Möörk, som började med att vinna tourens inledande tävling på Tegelberga i maj, delade andraplatsen med norskan Karoline Stormo.
    Möörk fortsätter att spela bra, vecka efter vecka. Efter sju spelade tävlingar har hon resultatraden 1–10–9–6–2–3–2.
    Så leder hon också totalrankingen på wedish Golf Tour..

    Bo Steffensen

    bo.steffensen@golf.se

      

    Resultat: Johannesbergs Open
    1) Anna Magnusson, Ullna   –9
    2) Filippa Möörk, Karlstad   –7
         Karoline Sormo (a)          –7
    4) Ellinor Haag, Sigtuna       –5
         Lina Boqvist, Isaberg       –5

      

    Fullständig resultatlista


    FAKTA:
     Johannesberg Open
    Var: Johannesbergs GK, Rimbo.
    När: 13–14 juli. 
    Hur: 54 håls slagspel (36 hål första dagen, 18 andra). Kvalgräns efter två rundor, 30 spelare plus delningar. 
    Prispengar: 150 000 kronor, varav 30 000 till segraren.

    Spelade tävlingar på Swedish Golf Tour, 2018:
    4–6 maj:Tegelberga Open (Filippa Möörk, Karlstad).
    21–22 maj:NES Open, Norge (My Leander, AIK).
    25–26 maj:Carpe Diem Beds Open, Flommen (Isabella Ramsay, S:t Arild)
    29–30 maj:Carpe Diem Beds Trophy, Ljunghusen (Sara Kjellker, Ljunghusen)
    16–17 juni:Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ (Anna Magnusson, Ullna)
    20–21 juni:Skaftö Open (Malene Krølbøll, Danmark)
    28–30 juni:SM Match (Lisa Pettersson, Täby)
    13–14 juli:Johannesbergs Open (Anna Magnusson, Ullna)


    Hela tävlingsprogrammet 2018