Footgolf är en rolig och fartfylld idrott som går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. En perfekt kombination av golf och fotboll med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap.

Spelet följer i stort golfens regler, men med en större boll och en större hålkopp. Vattenhinder och out of bounds utgör normala hinder. En footgolfbana består helst av 9 eller 18 hål med par 3–5, hållängder mellan 50 och 200 meter och hålkoppar med 53 centimeter i diameter.

Mer information om sportens regler finns här.

Kontakta respektive bana för aktuell information om antal hål, speltider, bokningsregler och andra frågor.

Tävlingar i Sverige

Kvinna fotad bakifrån, på en footgolfbana. Hon har blå pikétröja med texten SWE Footgolf i gult, svarta shorts och blågula höga fotbollsstrumpor. Hon har just puttat en fotboll som är på väg att gå i ett footgolfhål på en green.

Footgolf-SM

Svenska Golfförbundet arrangerar årligen det svenska mästerskapet i footgolf, individuellt och i lag. För att delta i SM måste du vara medlem i en svensk idrottsförening som är medlem Riksidrottsförbundet, eller ansluten till ett golfbolag (association) ansluten till Svenska Golfförbundet.

Mer om footgolf-SM ➤

Swedish Footgolf Tour

Footgolf-SM är en del av den svenska footgolftouren. Du hittar mer information och spelschema på tourens hemsida.

Mer om Swedish Footgolf Tour ➤

Internationella tävlingar

Footgolf spelas runt omkring i hela världen. Är du intresserad av att spela internationellt och vill veta mer? Besök fifg.org.

Kontakta SGF

Porträttbild på John Lindberg.

Footgolf i sociala medier