Footgolf är en rolig och fartfylld idrott som går ut på att sparka en fotboll från utslagsplats till hål på så få tillslag som möjligt. En perfekt kombination av golf och fotboll med fokus på strategi, enkla regler, glädje och kamratskap.

Spelet följer i stort golfens regler, men med en större boll och en större hålkopp. Vattenhinder och out of bounds utgör normala hinder.
En footgolfbana består helst av 9 eller 18 hål med par 3–5, hållängder mellan 50 och 200 meter och hålkoppar med 53 centimeter i diameter.

Mer information om sportens regler finns här.

Kontakta respektive bana för aktuell information om antal hål, speltider, bokningsregler och andra frågor.

Tävlingar i Sverige

Svenska Golfförbundet arrangerar lokala tävlingar tillsammans med golfanläggningar i Sverige. I dessa finns ett antal kvalificeringsplatser till svenska mästerskapen som spelas på Hinton Golf Club – Sofiedal den 1–2 juli 2019 under Riksidrottsförbundets SM-vecka i Malmö. Anmälan görs direkt till arrangerande klubbar. Mer information finns här.

Svenska mästerskapen spelas i följande klasser:
Individuellt:
Dam
Herr

Lag (fyra personer i varje lag):
Dam
Herr

För att anmäla sig och delta i SM måste personen vara medlem i en svensk idrottsförening som är medlem Riksidrottsförbundet, eller ansluten spelare i en association (A) ansluten till Svenska Golfförbundet. Spelare måste vara född år 2003 eller tidigare.

Internationella tävlingar

Footgolf spelas runt omkring i hela världen. Är du intresserad att spela internationellt och vill veta mer se fifg.org.

Footgolf i sociala medier

Kontakta SGF

Porträttbild på John Lindberg.