Det är roligt att vara ledare, att känna ansvar och vara med och påverka barns upplevelse av golf.

Årets utbildningsstart är inställd

Med anledning av coronaviruset kommer steg 1 i utbildningen – sommarlägret – att ställas in i år. Anmälningen till årets utbildningsstart är därför stängd. Resten av utbildningen påverkas inte, och de deltagare som redan har gått steg 1 fortsätter som planerat med steg 2. Alla berörda personer kontaktas. 

Röster om utbildningen

"Jag är osäker på om jag någonsin kommer uppleva något så fantastiskt igen, jag hoppas såklart - men tvivlar. Detta för att, (håll i er här kommer superlativen) lägret jag just fick uppleva involverade några av de mest inspirerande och genuint omtänksamma människor jag träffat under min livsresa. Under lägrets gång lärde jag mig om saker jag aldrig ens haft tanken på att ens kunna lära mig". Elsa Weiss

Det här är Unga ledare

Om unga får leda unga blir golfklubben roligare och mer intressant att vara på. Svenska Golfförbundet bjuder nu in dig som vill bli golfledare till en utbildning, för att du ska bli trygg och känna engagemang i rollen som ledare på din hemmaklubb. Men också för att du ska få chansen att arbeta i Svenska Golfförbundets regi med till exempel Golf i skolan, rekryterings-, tävlings-, utbildnings- och lägeraktiviteter.

Ledarutbildningen är perfekt för att börja bygga ditt CV.

Utöver att vara ledare för barn finns det många andra uppdrag och yrken inom golfen som kanske lockar dig – att arbeta på banan, i receptionen, vara delaktig i styrelsearbetet eller i någon kommitté. I projektet Unga ledare kommer du få information och inspiration att utforska golfens möjligheter.

Bli en grym golfledare 

Ett läger med många aktiviteter och fokus på vad det innebär att vara ledare. Golfpass är självklart med på schemat men inte det viktigaste. 

En sommarvecka i Stockholm

Lägerveckan hålls på vackra Körunda, Nynäshamns Golfklubb och efter den första utbildningsveckan finns de bästa möjligheterna till ledaruppdrag på din hemmaklubb.

Ansök till utbildningen Unga ledare

Börja med att prata med din hemmaklubb och be att få en person som kan agera klubbansvarig/klubbmentor. Du kommer långt i din roll som ledare om du är engagerad. Har du lätt för att sprida glädje till barn som vill vara på golfbanan ska du söka till utbildningen. Om du väljer att ge av din tid kan du räkna med att få klubbens fulla stöd i form av omhändertagande, ansvar och bekräftelse.

Anmälan till årets utbildningsstart är stängd, med anledning av coronaviruset. Nästa utbildningsstart blir sommaren 2021.

30 ledare får chansen

Genom utbildning får du chansen att knyta kontakter med andra ledare runt om i Sverige och vänner för livet.

Det är 30 ungdomar mellan 16 och 23 år som blir uttagna att delta i utbildningen. Resa till och från lägret bekostar du själv. Satsningen på unga ledare inom golfen ingår som en del i Idrottslyftet och kan därför erbjudas förmånligt.

Pris: 1 500 kronor per person.

Broschyr Unga ledare

Mer information om utbildningen finns här: Bli golfledare – inspirera och engagera.

För mer information, kontakta:

Porträttbild på Bengt.
Porträttbild på Peter Östlund.