Kontakta SGF:s paragolfgrupp och skräddarsy en verksamhet som passar er klubb eller anläggning. Ett färdigt utbildningsmaterial hjälper klubben att börja med paragolf. Vi erbjuder även klubbesök som extra hjälp.

Webbaserat utbildningsmaterial att välja på

 • ➤  Handigolf – se möjligheter

  En introduktion till hur ni kan komma igång med paragolfverksamhet (tidigare handigolf) på er klubb. Med hjälp av materialet får du veta hur du som ledare och tränare på bästa sätt kan ta emot golfspelare med någon form av funktionsnedsättning, samt hur du kan arbeta för att behålla dessa spelare i golfklubben.

   

 • ➤  Inkluderande ledarskap

  1. Att möta idrottare med NPF-diagnos

  I den här utbildningen får du som tränare övning i att möta idrottare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Materialet är framtaget inom ramen för projektet "Idrott för alla" och fokuserar på vikten av att lära känna och få en förståelse för varje individ. På så vis kan du bemöta varje enskild individ och skapa förutsättningar som gynnar varje person du tränar.

  2. Att möta idrottare med funktionsnedsättning

  Lär dig hur du som tränare kan möta idrottare med funktionsnedsättning genom att få en bättre förståelse för funktionsnedsättningar och deras innebörder, träning på olika nivåer och vilka tips du kan hjälpa idrottarna med. Utbildningsmaterialet är framtaget för att stötta och vägleda dig, och är resultatet av ett samarbete mellan Parasport Sverige, SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet.

   

 • ➤  Digitala temakvällar om tillgänglig golf

  I "Projekt Tillgänglig Golf" skapas målgruppsanpassade metoder eller pedagogiska material som berör golf, för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Projektet är ett samarbete mellan flera olika föreningar och aktörer inom området.

  Februari–april 2020 arrangeras fyra webbinarier på olika teman för dig som vill lära dig mer och få både inspiration och verktyg att stötta personer med intellektuell funktionsnedsättning att komma igång med golf. Webbinarierna hålls kvällstid klockan 19.00–20.30 via Microsoft Teams – du deltar via egen dator. 

  Läs mer och anmäl dig ➤

   

 

För mer information, kontakta

Porträttbild på Helena Brobeck